Forum » Loža » Korelacija med anti-vaxerji in pro-rusko opredelitvijo?
Korelacija med anti-vaxerji in pro-rusko opredelitvijo?
Temo vidijo: vsi

Blinder ::
Gledam neke komentarje in si še vedno manem oči - mene so kot kaže spet oprali, ker ne vidim, da Ukrajino vodijo zadrogiranci in neo-naciji in da je tako Rusija MORALA poseči. OK.
Me pa zanima, kaj ste videli do sedaj, ali imajo Antivaxerji pro-Ruska stališča, ali ni povezave?
anti-vaxerji so pred dnevi radi trobili, da so novice o Ruskih pripravah na napad na Ukraino fake. Yet another time so se osmešili
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

feryz ::
anti-vaxerji so pred dnevi radi trobili, da so novice o Ruskih pripravah na napad na Ukraino fake. Yet another time so se osmešiliTi si pa ploskaš un se ti fajn zdi, ker si imel prav, saj vemo.
Še vceraj je veljalo, da vsako zivljenje šteje, danes pa bombe padajo po ljudeh.
Sami človekoljubi na tem svetu.

ripmork ::
Gledam neke komentarje in si še vedno manem oči - mene so kot kaže spet oprali, ker ne vidim, da Ukrajino vodijo zadrogiranci in neo-naciji in da je tako Rusija MORALA poseči. OK.
Me pa zanima, kaj ste videli do sedaj, ali imajo Antivaxerji pro-Ruska stališča, ali ni povezave?
Opažam podoben vzorec; par najbolj glasnih antivaxxerjev na socialnem omrežju sedaj deli slike "ukrajinskih nacijev", pa kako Rusija samo rešuje svoje državljane, ipd.
Je pa po mojem opazovanju prepričanje zagretih antivaxxerjev ponavadi nasprotno od vsega objavljenega v večini medijev; pred Covidom so ti osebki delili 1000 in eno drugo teorijo zarote: 9/11 inside job, Chemtrails, Nesara, Tartaria, deloma tut flat-earth, pa npr. da Khashoggi ni bil umorjen, ampak je bilo vse princu Savdijcu "podtaknjeno", ipd... rdeča nit je vedno: za vsem stoji zlobna Amerika, ki nas skuša na vse načine tako ali drugače uničit.
Ne mečem vseh v isti koš, sam napišem kar opažam v majhnem antivax lokalnem vzorcu, preden me kdo napade :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()

Blinder ::
Opažam podoben vzorec; par najbolj glasnih antivaxxerjev na socialnem omrežju sedaj deli slike "ukrajinskih nacijev", pa kako Rusija samo rešuje svoje državljane, ipd.
Je pa po mojem opazovanju prepričanje zagretih antivaxxerjev ponavadi nasprotno od vsega objavljenega v večini medijev;
+1, ista kategorija ljudi
99.991% of over-25 population has tried kissing.

otago ::
Sem proti obveznemu in prisilnemu cepljenje za Covid 19. Za otroške bolezni, črne koze, klopni meningitis itd ...sem za. Covid pač ni bil po mojem mnenju ekstremno smrten in nevaren za zdravo populacijo. Sem vzdržal pritisk, kolikor sem, na koncu se cepil, ker so nas necepljene družbeno izobčili. Nisem širil antivax sporočil. Starejše sorodnike vozil na cepljenje.
Bil v Ukrajini 2017/2018. Oni so že vsa ta leta imela po cirka 10 smrtnih žrtev na teden med svojimi vojaki. so kazali slike z bojišča, slike padlih borcev na Majdanu, da si je lahko vsakdo pogledal. Že takrat so imeli obupno veliko policije in vojske na ulicah.
Imel ukrajinskega sodelavca, iz vzhodnega dela, ki je imel pripadnost ruski kulturi in je kritiziral ukrajinsko vodstvo. Z drugimi sodelavci iz Rusije, Kazakstana itd (del migrantov iz 1950-1980? Volksdeutsche?) smo se vsi razumeli bp. Putin fura dikatatorski stil.
Je kaj drugače z Macronom, Merklovo? So odstavili Gadafija, Libijo, Sirija, begunci...
Po koncu korone je potrebno biti v novi krizi. Po koncu 2. sv. vojne se je večina ameriške vojske premaknila v Korejo.
Za Ukrajino nam je vseeno, ker je predaleč. Bomo pa vsi občutili višjo ceno hrane, jekla itd ... Čez 5 let bo 75% ali več delovne populacije v Sloveniji na minimalcu. Od čistilk do nekdanjega bivšega srednjega sloja.
Bil v Ukrajini 2017/2018. Oni so že vsa ta leta imela po cirka 10 smrtnih žrtev na teden med svojimi vojaki. so kazali slike z bojišča, slike padlih borcev na Majdanu, da si je lahko vsakdo pogledal. Že takrat so imeli obupno veliko policije in vojske na ulicah.
Imel ukrajinskega sodelavca, iz vzhodnega dela, ki je imel pripadnost ruski kulturi in je kritiziral ukrajinsko vodstvo. Z drugimi sodelavci iz Rusije, Kazakstana itd (del migrantov iz 1950-1980? Volksdeutsche?) smo se vsi razumeli bp. Putin fura dikatatorski stil.
Je kaj drugače z Macronom, Merklovo? So odstavili Gadafija, Libijo, Sirija, begunci...
Po koncu korone je potrebno biti v novi krizi. Po koncu 2. sv. vojne se je večina ameriške vojske premaknila v Korejo.
Za Ukrajino nam je vseeno, ker je predaleč. Bomo pa vsi občutili višjo ceno hrane, jekla itd ... Čez 5 let bo 75% ali več delovne populacije v Sloveniji na minimalcu. Od čistilk do nekdanjega bivšega srednjega sloja.

anglez ::
Saj je naslov teme tak. Ce nisi cepljen si pro rus. Ampak kdo sploh danes ni cepljen? Se v afriki dobijo otroci po najmanj 5 cepiv.

strawman ::
Dobra tema, tole gre meni po glavi že nekaj časa.
Pa niti ne samo antivax, pro-russian, tukaj so še podnebne spremembe, 5G, geopolitika, moon landing, prikrivanje zdravila za raka, itd. Gre za glasno manjšino, ki ne vsebuje vedno istih ljudi za vsa prepričanja, ampak katerih privzeto stališče pri vsaki razpravi gre v nasprotno smer, kot kažejo dejstva. Anti-establishment bi lahko rekli. Proti sistemu, samo zato da so, brez da bi sami imeli direktno korist od svojega prepričanja. Situacijo ponavadi vidijo binarno, kjer je vsak, ki se ne strinja z njimi sledilec MSM, ovca, in podobno. Nasprotno stran si predstavljajo predvsem kot neumno, in ne kot zlonamerno. Seveda tudi obrekovanje z teoretiki zarote ne pomaga, le še bolj jih podžge. Gre za ljudi, ki so iz takšnega in drugačnega razloga izubili zaupanje v sistem, in to napako projecirajo na vse aspekte avtoritete. Argumenti v takih debatah nimajo teže, saj se pač dejstva izbirajo selektivno, zavračajo na predpostavki da so viri podkupljeni, pristranski, in da je itak vse orkestrirano s strani elite, čeprav nam statistika govori, da je prikrivanje večjih zarot matematično zelo malo mogoče. Seveda tudi obrekovanje z teoretiki zarote ne pomaga, le še bolj jih podžge.
Veliko tega sranja izvira iz socialnih omrežij, ki so postala izredno poceni orodje za širjenje napačnih informacij z igranjem na čustva ljudi. Včasih si za obsežne kampanije dezinformacij potreboval lokalne igralce, danes pa se vsebina podaja v angleščini, lokalizirajo pa jo ljudje sami.
Zakaj je širjenje takih informacij postalo tako lahko? Ker smo ljudje radi presenečeni, se radi zgražamo, in ker iščemo informacije, ki nam našo predstavo sveta poenostavijo in združijo v celoto.
Zakaj je širjenje dezinformacij tako popularno? Po mojem gre predvsem za destabilizacijo obstoječih sistemov (kar ni nujno slaba stvar). Mojstri v tem so seveda Rusi, Iranci in Kitajci. Države, kjer se anti-establishment gibanja, ki jih povzročijo take akcije dezinformacij, lažje ukrotijo z represijo, kot to lahko naredi zahod, torej gre končna računica njim v prid.

Unchancy ::
Precej dobro se pokriva eno z drugim, je pa nekaj antivaxerjev odpadlo in ne podpirajo Putina.
Moje mnenje.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Dobra tema, tole gre meni po glavi že nekaj časa.
Pa niti ne samo antivax, pro-russian, tukaj so še podnebne spremembe, 5G, geopolitika, moon landing, prikrivanje zdravila za raka, itd.
Ljudje vidijo kako mediji lazejo in zacnejo dvomiti v vse. Noben nima pojma o dogajanju v kanadi, ko sem znancu kazal kaj se tam dogaja je kar jeclal zakaj ni bilo na porocilih.
Potem pa imas se tipe tvojega kova, ce si proti covid ukrepom si avtomatsko 5g ploscatozemljan. Tudi avtor teme namiguje na to da so samo necepljeni skepticni do uradnega stalisca do rusije, da bomo sedaj placali drazji kruh, gorivo in zajebali krko... njega ne boli, za te ki ze sedaj komaj zberejo za hrano ga ne briga.

Notnow ::
Ker troll ej..pa dobr..
Sem zagrižen antivaxer,noben otrok cepljen, in zagrižen anti genetska terapija in anti miokarditis...
Sem za svobodo izbrie..
A je mela ukrajina referendum za vključitev v eu in nato? Ni?
No, potem je problem, ker je vse zakuhano iz strani politike, in noben ne ve kaj si ljudje želijo...
Če bi bila svoboda izbire,bi bilo lažje... ane?
Ali so zagriženi cepilci isto verni v znanost kot katoliki v cerkev?
Sem zagrižen antivaxer,noben otrok cepljen, in zagrižen anti genetska terapija in anti miokarditis...
Sem za svobodo izbrie..
No, potem je problem, ker je vse zakuhano iz strani politike, in noben ne ve kaj si ljudje želijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Notnow ()

Shegevara ::
Točno, in težko je kakorkoli organizirat referendume, če ti je druga država aktivno napovedala vojno in sprožila vojaški napad

ripmork ::

Unchancy ::
Ker troll ej..pa dobr..
Sem za svobodo izbrie..
hahaha, lepa ilustracija teme.
Škoda časa za ta režimski forum.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Reycis ::
Če pogledam pri sebi. Sem zagrizen anti-vaxer. Realno mi dol visi kaj se dogaja v Ukrajini. Rusija pa ima mojo "podporo" ima le v toliko, kolikor je sovražnik mojega sovražnika. Če si to razlagaš kot pro-rusko - so be it. Mene najbolj veseli ko vidim nemoč zahoda proti klovnu kot je Putin. In upam, da stisnejo še embargo na SWIFT in energente. Teh ukrepov z namenom še nimamo: ker bodo tudi za nas zelo škodljivi. Držim pesti.
Edit: pa še kakšno povračilno hekanje. Rusija ima tukaj možnost zelo asimetričnega odgovora.
Edit: pa še kakšno povračilno hekanje. Rusija ima tukaj možnost zelo asimetričnega odgovora.
Diversity is our greatest strength
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Reycis ()

Točno, in težko je kakorkoli organizirat referendume, če ti je druga država aktivno napovedala vojno in sprožila vojaški napad
So imeli več let časa..
Sicer je pa ta tema itak brezveze,ker noben nima pojma kaj se dogaja...laže ena stran in laže druga stran...

feryz ::

So imeli več let časa..
Sicer je pa ta tema itak brezveze,ker noben nima pojma kaj se dogaja...laže ena stran in laže druga stran...
To verjetno ni proces, ki se zgodi iz danes na jutri?
Slovenija je rabila recimo 10 let oz. še več. Pa smo majhni in dokaj v centru EU.
Kaj hočeš sploh reči o laganju? Katera stran? Kaj laže?
Je Kremlinska invazija izmišljena? Bolj naglas povej, bodo vsi veseli, če je res.

So imeli več let časa..
To verjetno ni proces, ki se zgodi iz danes na jutri?
Slovenija je rabila recimo 10 let oz. še več. Pa smo majhni in dokaj v centru EU.
Kaj hočeš sploh reči o laganju? Katera stran? Kaj laže?
Je Kremlinska invazija izmišljena? Bolj naglas povej, bodo vsi veseli, če je res.
Eh ti sploh ne zastopiš kaj hočem povedat...
drugače pa,https://www.facebook.com/for.vladimir.p...
je putin povedu kako pa zakaj je zdaj tako kot je...
kaj pa pravi zahod,zakaj je zdaj tako kot je?
vsaka stran nabija svoje...
kaj se pa zares dogaja,pa ne veš ne ti, ne jaz...
Je pa tema čist narobe postavljena... vprašanje bi moralo biti, ali antivaxerji še zaupajo zahodnim medijem...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Notnow ()

Eh ti sploh ne zastopiš kaj hočem povedat...
drugače pa,https://www.facebook.com/for.vladimir.p...
je putin povedu kako pa zakaj je zdaj tako kot je...
To je tako kot, če bi Hitlerja vprašal, zakaj je napedel Poljsko. Je sigurno tudi on imel svoje upravičljive razloge. Putin napada po njegovih informacijah drogeraše in nacistične kolaborante in če taki svinjariji, ki jo on izjavlja iz ust že odkar ruši državo tudi sam tudi prikimavaš, potem res ne "zastopim kaj hočeš povedat".
kaj se pa zares dogaja,pa ne veš ne ti, ne jaz...
Zakaj si tako prepričan, da ne vemo kaj se dogaja? Če vemo, kaj se je dogajalo z Američani v Iraku, vemo kaj se dogaja z Rusi v Ukrajini.
Ti bom povedal, kaj se dogaja na nivoju načel, za katere se zavzemam. Če podpiraš eno vojno, podpiraš vse. Če si proti vojni, si proti vsem vojnam. To sta dve moralni drži in vmes so pa izrodki, ki podpirajo "vojno njim v prid", drugih pa ne.
Je pa tema čist narobe postavljena... vprašanje bi moralo biti, ali antivaxerji še zaupajo zahodnim medijem...
Zakaj bi zaupali vzhodnim medijem? Ali čemurkoli? Še realnosti se ne da dokončno potrditi, niti filozofsko ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shegevara ()

redtech ::
Kaj imamo sedaj:Kruha in iger.
En dan se boste zbudili v digitalno tiranijo, ki bo vedela, da si danes niste umili zob in boste imeli popoldne dražjega zobarja.
Za pokušino, kako bo to izgledalo imate primer v demokratični Kanadi.
Covida ni več, Ukrajina sedaj, kaj bo naslednje pranje mozga?
EU bi lahko bil največji zaveznik Putina in bi dominirali svetu, samo to navadn folk ne dojame..., Kitajska bo po temu še močnejša, US pa je dobila še malo infuzije, da lahko shaja.
Korelacija antivax in pro-Putin opisuje človeka, ki razmišlja predvsem s svojo glavo in vidi kam pes taco moli, ne sledi splošnem "narrative" in je Contrarian, ki ne ugaja.
En dan se boste zbudili v digitalno tiranijo, ki bo vedela, da si danes niste umili zob in boste imeli popoldne dražjega zobarja.
Za pokušino, kako bo to izgledalo imate primer v demokratični Kanadi.
Covida ni več, Ukrajina sedaj, kaj bo naslednje pranje mozga?
EU bi lahko bil največji zaveznik Putina in bi dominirali svetu, samo to navadn folk ne dojame..., Kitajska bo po temu še močnejša, US pa je dobila še malo infuzije, da lahko shaja.
Korelacija antivax in pro-Putin opisuje človeka, ki razmišlja predvsem s svojo glavo in vidi kam pes taco moli, ne sledi splošnem "narrative" in je Contrarian, ki ne ugaja.

D3m ::
Kot vidim republikansko podpihovanje konflikta, je agenda enaka kot pri Covidu - med drugim zasejati dvom v znanost ali pa dejstva če hočete, da se lažje nadzora razdeljeno populacijo.
Ne dvom. Kritično razmišljanje.
|HP EliteBook|R7 8840U|

P.s.
Sem vaxxer in anti-vaxxer.
Podpiram Putina
Sem cepljen.
Kaj pa sedaj?
Sem vaxxer in anti-vaxxer.
Podpiram Putina
Sem cepljen.
Kaj pa sedaj?
|HP EliteBook|R7 8840U|

stroj66684 ::
Saj veste kako gre tisti citat: deli in vladaj. Tukaj je brezpredmetno o korelaciji med tem in tistim. Vse kar se dogaja se ne zgodi naključno. vedno je nek interes zadaj. Dogajanje se bo vedno bolj stopnjevalo. Samo poglejte izjave nekaterih vplivnih ljudi in predvsem načrt WEF kaj vse lahko iz tega sklepamo kaj nas čaka.

FireSnake ::
Na kakih drogah si ti?
Prebereš kaj za sabo?
Predlagam zaklep.
Iztočnica je, milo rečeno, gnila.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

tomlin ::
Korelacija med anti-vaxerji in pro-rusko opredelitvijo?
Se strinjam, ampak jebela sem se dobesedno nakrohotal, to je Bob leta, ali če hočeš bob-vprašanje leta. Pa še res je

Se strinjam, ampak jebela sem se dobesedno nakrohotal, to je Bob leta, ali če hočeš bob-vprašanje leta. Pa še res je

WizzardOfOZ ::
Ameriki ustreza šibka evropa, zato vedno drek naredijo, kadarkoli se da. Zato bi se morala evropa združit tudi vojaško in odpikat američane, naj ostanejo na svojem otoku in se pasejo po svoji koruzi.
Putinu je pa treba tudi malo bolj po moško povedat, da naj spi*di nazaj in da naj neha srat po Ukrajini. Samo očitno ni nobenega politika več v EU, ki bi bil sposoben česa takega, sami posranci ali pa plačanci s strani američanov.
Kompletno EU politično vodstvo v bruslju si zasluži eno taktično nukico direktno nanje, ko bodo imel naslednjo sejo. Jih ni nič škoda, ker so totalno nesposobni.
Putinu je pa treba tudi malo bolj po moško povedat, da naj spi*di nazaj in da naj neha srat po Ukrajini. Samo očitno ni nobenega politika več v EU, ki bi bil sposoben česa takega, sami posranci ali pa plačanci s strani američanov.
Kompletno EU politično vodstvo v bruslju si zasluži eno taktično nukico direktno nanje, ko bodo imel naslednjo sejo. Jih ni nič škoda, ker so totalno nesposobni.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

To sicer ni slaba ideja, ampak
1) Evropa je vojaško seveda šibka pa če to Američanom ustreza ali ne. Ta problem bi lahko naslovili z neko združeno vojsko ampak za to rabiš ogromno energije in vsaka država ima svoje geostrateške cilje. Francozi se spet grejo neke brezvezne mirovne sile v Afriki sredozemske države bi se opirale na mediteran in S. Afriko, vzhodna Evropa bi pa silila proti Rusiji. Vse te interesne bloke združit v eno enotno vojaško entiteto je trenutno nemogoče.
2) Putin zgleda kliče bluff iz Evrope. Ve, da bo ostala pri ostrih besedah in sankcijah. On ima svoje cilje in se mu jebe za diplomacijo in depeše. Njemu se lahko samo na terenu pokaže z dejanji. In ko smo enkrat pri tem pa atomska vojna tudi ni zelo oddaljena več.
1) Evropa je vojaško seveda šibka pa če to Američanom ustreza ali ne. Ta problem bi lahko naslovili z neko združeno vojsko ampak za to rabiš ogromno energije in vsaka država ima svoje geostrateške cilje. Francozi se spet grejo neke brezvezne mirovne sile v Afriki sredozemske države bi se opirale na mediteran in S. Afriko, vzhodna Evropa bi pa silila proti Rusiji. Vse te interesne bloke združit v eno enotno vojaško entiteto je trenutno nemogoče.
2) Putin zgleda kliče bluff iz Evrope. Ve, da bo ostala pri ostrih besedah in sankcijah. On ima svoje cilje in se mu jebe za diplomacijo in depeše. Njemu se lahko samo na terenu pokaže z dejanji. In ko smo enkrat pri tem pa atomska vojna tudi ni zelo oddaljena več.

DarwiN ::
Korelacija? Ja, desničarji oz. fake news trumptardi. Dejansko je fake news tista rdeča nit, ki jih povezuje pri vseh teh stališčih.. Namreč, zakaj so morali sploh "lansirat" fake news? Ker so praktično pri vsaki problematiki na napačni strani razuma in morale.. Vzemi karkoli.. Global warming, pandemija, socialne pravice, LGBTQ, evolucija, znanost nasploh, orožje, splav, bla bla bla bla... Če dejstva in realnost v vseh ozirih govorijo proti tvojim sprevrženim nazadnjaškim pogledom, takrat potrebuješ alternativna dejstva in alternativno realnost.. In rodil se je fake news.. In da bo mera polna, drugo stran obtožiš tistega, kar počneš sam. Od tod imaš povsod polno trumptardov, ki kričijo, da je CNN fake news.. Ja, tako kot Ukrajino vodijo naciji.
Od tod korelacija. V ZDA se še najlepše opazi.. Bolj kot posameznik konzumira fake news (Fox News, Breitbart, OAN, itd), bolj ga vleče na temno stran. Torej anti-vaxx, Putin, Trump, anti-science, Jesus, itd.
Tucker Carlson je lepo ponazoril tole.. Ga bom parafraziral: "Tako Putin kot Zelenski sta oba tirana in oba diktatorja." Klasična "there are good people ob both sides" iz Trumpovega vodiča.
In ko bo naslednja pereča tematika zajela svet, bodo spet ti isti posamezniki na napačni strani. Enostavno gre za boj dobrega proti zlu in tudi tukaj na slo-techu imamo veliko predstavnikov obeh taborjev.
Od tod korelacija. V ZDA se še najlepše opazi.. Bolj kot posameznik konzumira fake news (Fox News, Breitbart, OAN, itd), bolj ga vleče na temno stran. Torej anti-vaxx, Putin, Trump, anti-science, Jesus, itd.
Tucker Carlson je lepo ponazoril tole.. Ga bom parafraziral: "Tako Putin kot Zelenski sta oba tirana in oba diktatorja." Klasična "there are good people ob both sides" iz Trumpovega vodiča.
In ko bo naslednja pereča tematika zajela svet, bodo spet ti isti posamezniki na napačni strani. Enostavno gre za boj dobrega proti zlu in tudi tukaj na slo-techu imamo veliko predstavnikov obeh taborjev.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

Utk ::
Ja, tisti, ki mislijo, da bi morali vsi plesat po njihovo, so zlo. Pri cepljenju, tvitanju, Putinu, povsod. Pusti ljudi na miru. Nisi bog.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Živi in pusti živeti!

DarwiN ::
Ja, tisti, ki mislijo, da bi morali vsi plesat po njihovo, so zlo. Pri cepljenju, tvitanju, Putinu, povsod. Pusti ljudi na miru. Nisi bog.
Ti lahko plešeš kolkr hočeš, dokler ne škoduješ drugim.. Ampak s tem, ko se nisi cepil in si širil dezinformacije, si pobil par soljudi več kot jaz (beri: povprečen anti-vaxer je okužil in posredno pobil več ljudi kot povprečen vaxer). In your fellow trumptardi, ki dajejo kakršnokoli podporo Putinu, bodo potencialno spet pobili nekaj dodatnih Ukrajincev, saj bo zaradi njih vojna morda trajala nekaj dlje, morda bo sankcij manj zaradi republikancev v US, kdosigavedi. Bo pokazal čas.
In ko bo čez 10 let na voljo sintetično meso, znanstveno dokazano, da je varno in zdravo.. Takrat boš ti spet na napačni strani in takrat bo zaradi tebe več trpljenja med živalmi in bo pomrlo več živine.
Skratka, never ending story. Kot pravim, praktično vsaka večja problematika, ki se bo pojavila v prihodnosti.
You don't see faith healers working in hospitals

Utk ::
Ampak s tem, ko se nisi cepil in si širil dezinformacije, si pobil par soljudi več kot jaz
Jaz se nisem cepil, ostali so pa polnoletni, jaz nisem širil nobenih dezinformacij, kvečjemu sem kakšno dezinformacijo (stroke) debunkal. Če misliš, da je "stroki" dovoljeno lagat zaradi "višjih" ciljev, glej prvo točko - niso niti oni bog. Če bi imeli res prav, jim ne ni treba lagat.

Kumkvat_7725 ::
Kot po naključju se točno iste teme injektirajo po mnogih portalih po svetu , kot hje videti sinhronizirano.
Slo-tech je poln takih, kot je ta.
In ponavadi jih odprejo relativno znani nicki...
Slo-tech je poln takih, kot je ta.
In ponavadi jih odprejo relativno znani nicki...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kumkvat_7725 ()

Beli_Zajcek ::
Mislim bolj, da ljudje niso izgubili zaupanja v znanost - ker nekaj česar nimaš, ne moreš izgubiti. Znanost je kompleksna, in bližnjica, kako preživeti je tudi ta, da jo zavrneš.
Kretenska izjava, pa sej tudi kretenska click-bait tema. Ni kriva sveta znanost, ampak ljudje so bedasti. Zgolj verniki v sveto znanost so pa kul. Hkrati pa je tvoja sveta znanost v stoletjih bila zlorabljena za precej grde agende, ampak zdaj smo pa vse to prerasli. zdaj se mamo radi, smo pametni in vojn NI.
Kaj pa, če se na koncu izkaže, da so antivaxxerji za covid in pa pro-ruska opredelitev bila racionalni?
Thaliomid so rabili 12 let, da so pogruntali da povzroča napake v fetusih. Za prvi SARS so tudi porabili leta za dognanja. Za COVID-19 je bilo pa vse znano v roku parih mesecev - celo dolgoročni učinki - če verjameš v znanost. Ker smo vrgli toliko denarja in človeškega napora notri. In ja, v luči tega, lahko očitno otroka donosimo v 1 mesecu, če se človeštvo osredotoči na ta problem, če verjameš.
Kar se pa pro-ruskih stališč tiče. Kaj je zate pro-rusko? Vojna je slaba, ampak Ukrajina je 10 let korakala proti njej. Vsak, ki se malo spozna na realpolitik je to videl. Močne sosede ne jeziš. Nad državami ni sodišč! So suverene entitete. In če razjeziš močno sosedo, pač bodi pripravljen trpeti posledice. Mi imamo to srečo, da nobena naša soseda ni hegemon, Ukrajina pa te sreče nima. Na koncu bodo te neumnosti njihovih politik plačali navadni ljudje - kot vedno. Je pa res, da se to, kar sem napisal, ne sklada s kumbaja-vsi-se-mamo-radi hipurskim ne-binarnim trans-cis-bis vidikom sveta.
Ta tema naj bi bilo kao vprašanje če je antivaxx=prorus, ampak je v bistvu osebno drkanje Kuglvinklna, da lahko ljudem nazaj zabija, da so antivaxx zaradi (vstavi poljuben razlog v njegovih očeh). Ker sem stopil mački na rep, bom najbrž izbrisan, navsezadnje je tema odprta zgolj za samopotrditev njegovega ubermensch nazora in potrditev untermensch nazorov kvazi antivaxxerjev in pro-rusov.

Vsak lahko razume, zakaj je Hitler napadel Poljsko in Sovjetsko zvezo in razumem zakaj je Putin napadel Ukrajino.
To, da ima nekdo svoje razloge za napad na drugo državo ga vseeno ne opravičuje, da to stori.
Jaz za pro-putinovce ne štejem tistih, ki opisujejo razloge za to situacijo in jih osebno ne briga za dogajanje v Ukrajini, zame so to predvsem tisti, ki se jim zdi to povsem legitimno in se nad tem pobijanjem naslajajo.
Ja, to velja tudi za podpornike ZDA v Afganistanu in za ameriške vojne zločine. Spet, jih razumem, tako kot Ruse. Ampak jih prav tako ne podpiram.
To, da ima nekdo svoje razloge za napad na drugo državo ga vseeno ne opravičuje, da to stori.
Jaz za pro-putinovce ne štejem tistih, ki opisujejo razloge za to situacijo in jih osebno ne briga za dogajanje v Ukrajini, zame so to predvsem tisti, ki se jim zdi to povsem legitimno in se nad tem pobijanjem naslajajo.
Ja, to velja tudi za podpornike ZDA v Afganistanu in za ameriške vojne zločine. Spet, jih razumem, tako kot Ruse. Ampak jih prav tako ne podpiram.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shegevara ()

ytodf ::
združena vojska eu je možna le, če bo progresivna, woke, lgbt friendly, s spolnimi in etničnimi generalskimi kvotami, ne pa nujno do nivoja 'škornjev'; vodenje z nekaj desetletnimi zamudami preko peticij in referendumov v vsaki državi, občini in ulici, z vsemi možnimi preživetimi ideologijami vred in filozofijami, pritožbami za raznorazne krivice izpred 500 let in več, pa tudi hierarhija bo temeljila na prošnjah in moledovanju in tihih mašah... ne more se iziti, žal, razen, če bi morda želeli doseči, da nakazani zavojevalci sami popadajo po tleh in se predajo od bolečin v želodcu zaradi smeha, če jih ne bo ščitila kakšna nova konvencija. ko se na terenu izkaže nasprotno, se pridem opravičit, prej pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ytodf ()

Mislim bolj, da ljudje niso izgubili zaupanja v znanost
Pol sveta verjame v nekega namišljenega možicla in v neke pravljične bukve. In ti misliš da ljudje verjamejo v znanost?

FireSnake ::
Predlagam zaklep.
Že iztočnica je, milo rečeno, zelo skopa in suhoparna.
Že iztočnica je, milo rečeno, zelo skopa in suhoparna.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

WizzardOfOZ je izjavil:
Mislim bolj, da ljudje niso izgubili zaupanja v znanost
Pol sveta verjame v nekega namišljenega možicla in v neke pravljične bukve. In ti misliš da ljudje verjamejo v znanost?
To, da imajo ljudje neko vero ne pomeni, da je njihovo razmišljanje povsem iracionalno na vseh področjih.
Najbolj smešni so te reveži, ki sumijo, da mogoče nasedajo teorijam zarote, ko pred vsakim izraženim mnenjem rečejo "nisem teoretik zarot, ne verjamem, da je zemlja ploščata, AMPAK... ".
Jaz še nisem spoznal človeka, ki ne bi vsaj v nekaterih pogledih verjel znanosti in tehnologijam. Še ta slaven Kačinski je moral vsaj malo verjet znanosti.
Vprašanje je v kolikšni meri ljudje verjamejo ali ne verjamejo znanosti. Vsak bo sigurno vsaj malo, vprašanje je pa "koliko?"

Kako pa zgledata znanost in vera skupaj? Verjameš v boga, ki naj bi ustvaril zemljo in ljudi po svoji podobi, hkrati pa ne verjameš v boga, ker veš, da bog zemlje ni ustvaril. Ne razumem čist tega koncepta a sedaj bog zate je al ga ni?
Meni je to nekak podobno temu stavku, kateremu sem se pred leti zelo nasmejal, če bi ga pa danes nekdo izrekel, ki bi v to še vedno verjel, bi bilo pa že zelo žalostno: "Flatearthers around the globe are connecting!!!"
Meni je to nekak podobno temu stavku, kateremu sem se pred leti zelo nasmejal, če bi ga pa danes nekdo izrekel, ki bi v to še vedno verjel, bi bilo pa že zelo žalostno: "Flatearthers around the globe are connecting!!!"

WizzardOfOZ je izjavil:
Kako pa zgledata znanost in vera skupaj? Verjameš v boga, ki naj bi ustvaril zemljo in ljudi po svoji podobi, hkrati pa ne verjameš v boga, ker veš, da bog zemlje ni ustvaril. Ne razumem čist tega koncepta a sedaj bog zate je al ga ni?
Prvo, kot prvo, sem ateist. Kar pa še ne pomeni, da ne razumem psihologije ljudi, ki verjamejo v raznorazne bogove, horoskope, itd...
Enako, kot to, da sem proti Putinovi vojni (in ameriškim), čeprav vem zakaj so se zgodile in kaj je privedlo do tega.
To, da si vernik recimo krščanstva, ne pomeni, da si nek fundamentalist, ki pravi, da evolucija ne obstaja in da je zemlja 6000 let stara. Pa tudi te ameriški ultra-fundamentalisti znajo bit strašno pametni. Zakaj? Ker ljudje znamo kontejnerizirat naš način razmišljanja. Za v službo bo tak človek uporabil en način razmišljanja, doma bo razmišljal drugače, v cerkvi pri maši spet drugače... Ljudje znamo prilagajat naše miselne algoritme glede na posamezno situacijo. Smo evolucijsko zelo emocionalna bitja. Enkrat bomo izjemno skeptični in racionalni, spet drugič, bomo odreagirali "po občutku oz. intuiciji " in čustveno. Odvisno od konteksta.
Zato imaš potem ljudi, ki so kvantni fiziki, astrononi, biologi, inžinirji,... in hkrati verjamejo v Boga.

Meni je to čisto jasno, mal te zajebavam; "Celo življenje je posvetil znanosti, na smrtni postli pa boga prosil za odpustke!"

Scaramouche ::
Zakaj bi pro ameriška po definiciji bila boljša?
Zakaj to gledaš kot zlo proti dobrem?
Ameri nimajo svojih problemov? So zgodovinsko manj obremenjeni z etičnimi problemi?

No pa je Američanom uspelo.
Toliko so se potrudili četudi nahujskali dve strani z vojno, da so Nemce prisilili v opustitev NS2.
Neverjetno.
Toliko so se potrudili četudi nahujskali dve strani z vojno, da so Nemce prisilili v opustitev NS2.
Neverjetno.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Gledam neke komentarje in si še vedno manem oči - mene so kot kaže spet oprali, ker ne vidim, da Ukrajino vodijo zadrogiranci in neo-naciji in da je tako Rusija MORALA poseči.
Tako nekako smo si meli oči tudi:
- ko je irak imel WMD in je amerika morala poseči.
- ko je gadafi metal dojenčke iz inkubatorjev, pa je moral nato poseči.
- ko je iran v jemnu imel preveč dolge lovke, pa je savdska arabija morala poseči.
- ko je v siriji bila suša, pa je bil asad kriv.
- ko sta amerika in slovenija prvi priznali kosovo, po ameriškem napadu na srbijo.
A še naštevam?
Ne podpiram rusije, jih pa razumem, zakaj se gredo to in razumem tudi zakaj je tako medel odziv vseh je tudi razumljivo. V vseh zgoraj naštetih primerih je bila rusija proti napadom. Nihče je ni upošteval. Sedaj so jim hoteli pripeljat direktno na dvorišče nato, kar jih je orenk zmotilo. Seveda so naredili na svoj način, ker drugače očitno ne znajo, ali pa je ta očitno najbolj razumljiv vsem na drugi strani.
Je pa žalostno in izredno zaskrbljujoče to, da so nekateri res pripravljeni uničit zemljo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 56630 (24388) | Mr.B |
» | Priprave na predčasno priključitev Ukrajine v evropsko električno omrežje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 32003 (23698) | Mr.B |