» »

Študij - Avstrija vs. Belgija

Študij - Avstrija vs. Belgija

Lanka ::

Pozdravljeni, hči želi na študij ind.oblikovanja v tujino. Izbira med Dunajem in Belgijo. Nemščino ima zdaj 120 urni tečaj + bo šla še za en mesec k znancem v tujino. Za študij mora do konca drugega semestra osvojiti A2 level. Študij v Belgiji poteka v angleščini. Kaj bi izbrali in zakaj? Predlogi ?Vse stroške bi morali kriti sami, saj ne pride v poštev za državno štipendijo, niti Ad Futura štipendijo, saj je študij kategoriziran pod umetnost. Lp in hvala za vsak nasvet
  • spremenil: bluefish ()

Prospekt ::

Če študij poteka v manjšem belgijskem mestu definitivno izberite Dunaj.

tilen03 ::

Dunaj. Bolj zanimivo okolje za studenta, znanje nemscine bo prislo zelo prav v nadaljni karieri. Minus je to, da je mesto drago.

Cveto ::

Dunaj je kar varen. Ok, v kakšni vasici v Belgiji bo verjetno še bolj varno, samo tam imaš pa tak zagovedan folk, da tudi ni za bit.

Od sodelavke sin študira oblikovanje v Amsterdamu in kar pohvali. Nizozemsko ne rabi znat, ker je mednarodna zadeva. Živi v nekem najemu, ob študiju nekaj dela (pomivanje posode itd...) in kar gre. Mesto pravi da je zakon, veliko se dogaja, dobro sprejemajo tujce...

otago ::

Bolj me zanima, kolikšen je strošek na mesec. Soba 200-500eur/na mesec + vse ostalo... jurja na mesec? Pri odplačani nepremičnini, dobri plačah obeh staršev to ni problem. Pri 1 otroku, pri drugem?

S tujo diplomo v Sloveniji bo problem. Če nič drugega zaradi mentalitete v Sloveniji po vrnitvi in mentalitete pridobljene v tujini.

Skratka, potomca pošiljaš v tujino, da bo tam ostal ali bil nesrečen v Sloveniji po vrnitvi. Razen če si v top 5% svoje generacije. V umetnosti, družbenih vedah sploh.

Vsekakor Dunaj. Plus: možni multikulti nasledniki ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

TheBlueOne ::

Jaz bi priporocal Dunaj. Imas http://www.ksssd.org/nc/home/ , potem pa ce se ne motim ti Avstrija da kaksne 200€, ce otrok tam studira. Da ne govorimo, da je moznosti za zaposlitev in delo vzporedno s studijem kolikor hoces. Do 10k€ letno lahko, ce se ne motim, dodatno regularno zasluzi brez davka. 10k€ bruto pa je bolj pocitnosko delo, kot kaj drugega.

otago je izjavil:

S tujo diplomo v Sloveniji bo problem. Če nič drugega zaradi mentalitete v Sloveniji po vrnitvi in mentalitete pridobljene v tujini.

Jaz imam pravzaprav obratne izkusnje in sicer, da se slovenske diplome premalo cenijo ali pa se sploh ne. Pri tehniki pa so taki pomisleki tako ali tako popolnoma odvec in so prej tvoja frustracija kot realnost.

PrimoZ_ ::

A2 nivo znanja jezika se mi zdi premalo za slediti študiju.
To je da vprašaš za smer in naročiš pivo in zrezek.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Doktorat v Biologiji - je v Sloveniji financiran?

Oddelek: Šola
191991 (988) Smrekar1
»

Center za "socialno" delo in njegova denarna pomoc (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16438891 (34428) Meizu
»

Ko se ti v življenju naenkrat zacikla (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5814505 (11080) m0LN4r
»

Francoščina ali Nemščina ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
9215126 (13663) trancer01

Več podobnih tem