Forum » Znanost in tehnologija » Izračun velikosti solarnih celic
Izračun velikosti solarnih celic
Dr.S ::
Oj.
Mojemu oldtimer kemperju nameravam dodati sončne celice, ki bi omogočile polnjenje dveh e-koles. Kolesi imata Bosch baterijo, 500Wh, 13.6ah, 36V. Notranji akumulator je ciklični gel 110mA, 12V na katerega že imam vezan inverter 600W, za pretvorbo 220 v 12V.
Mogoče kdo zna izračunati kako močne solarne celice rabim za nemoteno polnjenje e-koles (oz. da mi solarni sistem vzdržuje baterijo pri polnjenju koles)?
Hvala
Mojemu oldtimer kemperju nameravam dodati sončne celice, ki bi omogočile polnjenje dveh e-koles. Kolesi imata Bosch baterijo, 500Wh, 13.6ah, 36V. Notranji akumulator je ciklični gel 110mA, 12V na katerega že imam vezan inverter 600W, za pretvorbo 220 v 12V.
Mogoče kdo zna izračunati kako močne solarne celice rabim za nemoteno polnjenje e-koles (oz. da mi solarni sistem vzdržuje baterijo pri polnjenju koles)?
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | E-kolo uporabniške izkušnjeOddelek: Šport | 15885 (9782) | Vesolje |
» | Li-ion vzdrževanjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1153 (759) | Ludwik II |
» | Vezava li-ion celicOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4079 (3048) | darkolord |
» | Polnjenje INVALIDSKEGA vozičkaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4760 (3525) | Pyr0Beast |