» »

Pomožni objekt (nezahtevni in enostavni)

Pomožni objekt (nezahtevni in enostavni)

freshman ::

Pozdrav vsem,

situacija je takšna. Na zazidljivi parceli v krajinskem parku bomo v bliznji prihodnosti postavili hisko. Do takrat bi zeleli nekje na parceli postaviti vrtno uto, da imamo wc, prostor za shranjevanje orodja itd.

V lokacijski informaciji pise, da pomozni objekt ne sme stati med javno cesto in osnovnim objektom, razen ce je oddaljen 50m, za kar parcela ni dovolj dolga. Sicer je na parceli dovoljeno postaviti vrtne ute, drvarnice, pergole...

Vprašanje je, ali se lahko pomožni objekt postavi predno bi zgradili hiso? Namrec povsod v dokumentih se pomozni objekt navezuje na osnovnega.

Hvala za pomoč!
  • spremenil: freshman ()

fikus_ ::

Za točno info se obrni na pristojno UE. Sicer pa naredi nelaj na točkovnih temeljih (kar les v zemljo), tako da potem ni težav s prestavitvijo/odstranitvijo in manjše kvadrature, namembnost štrbunk WC in lopa za orodje. Ne si pa zmišljevat bivalnih površin, kopalnice, ogrevanja, . . .
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

TheBlueOne ::

Ce bo ostal bi ga jaz na tvojem mestu takoj legaliziral na obcini, kjer ti bodo povadali kaj lahko in kaj ne. Ce je bolj zacasne narave pa najemi kontejner za cas gradnje.

prowb ::

Vprašanje je, ali se lahko pomožni objekt postavi predno bi zgradili hiso? Namrec povsod v dokumentih se pomozni objekt navezuje na osnovnega.

---> To po večini kar drži. Pri meni je podobna situacija, za postavitev pomožnega objekta, potrebujem najprej osnovni objekt - Oz., vsaj veljavno gradbeno dovoljenje zanj.

LeyaPrive ::

Pomožni objekt je lahko samo pogleg "glavnega" objekta. Ko enkrat hiša stoji, potem lahko okoli zrastejo lope, nadstreški, drvarnice...

Lahko pa pogledaš, kakšne so omejitve za gradbene zabojnike.

FireSnake ::

Če je zadeva na štirih stebrih (enostaven objekt, kot je nekdo zgoraj omenil) ne bi smelo biti težav.
Kot rečeno: idi na pristojno UE.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

denabiker ::

A ve kdo točno kako je pri gradnji garaže kot enostavnega objekta. V uredbi o razvrščanju objektov piše, da je enostaven objekt kot garaža lahko do 20m2. Glede na to , da sem pri treh zaposlenih na občinah dobil za vsako drug odgovor, sem postal čisto zmešan. Ena trdi, da je 20m2 mišljeno zunanje stene objekta brez, da gledaš koliko streha gleda preko (napušč), druga pravi da je to neto površina kao mere znotraj - ta mi je čudna, tretja pa trdi, da sploh ni nič važno, saj se gleda samo tloris strehe, torej pošljejo dron in posnamejo z zraka in to je max. 20m2. Sem pa še klical v sosednjo občino, tam mi je pa gospa rekla, da je garaža lahko max. 16m2 in ne sme biti samostojen objekt, ker potem potrebuješ gradbeno dovoljenje, pravi da mora biti zraven hiše. Zmešano vse do neba....
Ne dobim odgovora, ali lahko plošča večja kot zidovi, torej da imam okoli garaže recimo 1 meter temeljne plošče?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gradbeno dovoljenje

Oddelek: Loža
419911 (1058) bemfa
»

Nadstreški in pergole

Oddelek: Loža
258136 (6104) Sc0ut
»

Pracela z locaijsko informacijo - brunarica

Oddelek: Loža
284181 (3704) Rok Woot
»

Kako legalno postaviti čebelnjak na kmetijsko zemljišče

Oddelek: Loža
4826426 (23113) estons
»

Gradnja prizidka hiše

Oddelek: Loža
1312521 (12121) Krigl

Več podobnih tem