Forum » Strojna oprema » Težave z računalnikom (ram, mb ?)
Težave z računalnikom (ram, mb ?)
luuxiii ::
Pozdravljeni,
pred kar nekaj leti sem si sestavil računalnik s sledečimi komponentami:
CPU : i7-7700
RAM : 2 x 8GB
Diskovje : 1x 500GB m2, 1x 2TB HDD
Matična: Asrock H270 pro4
Pred nekaj dnevi se mi računalnik ni želel več prižgati. Ob pritisku na tipko za vklop se je prižgala lučka za vklop, ter v roku 2 sekund ugasnila. Računalnik se je nato sam ponovno zagnal, ter ugasnil. Ta cikel se ponavlja v nedogled.
Slepo sem sklepal, da je napajalnik. Ob zamenjavi se stanje ni izboljšalo. Nato sem ugotovil, da se računalnik ne zažene, v kolikor sta vstavljeni obe 2 ram paličici. Če vklopim le eno od njiju, se sistem normalno zažene.
Ram paličici sem vsako posebej stestiral z orodjem memtest. V obeh primerih, se je test zaključil brez napak.
Kaj je naslednji logični korak? zamenjave matične plošče?
pred kar nekaj leti sem si sestavil računalnik s sledečimi komponentami:
CPU : i7-7700
RAM : 2 x 8GB
Diskovje : 1x 500GB m2, 1x 2TB HDD
Matična: Asrock H270 pro4
Pred nekaj dnevi se mi računalnik ni želel več prižgati. Ob pritisku na tipko za vklop se je prižgala lučka za vklop, ter v roku 2 sekund ugasnila. Računalnik se je nato sam ponovno zagnal, ter ugasnil. Ta cikel se ponavlja v nedogled.
Slepo sem sklepal, da je napajalnik. Ob zamenjavi se stanje ni izboljšalo. Nato sem ugotovil, da se računalnik ne zažene, v kolikor sta vstavljeni obe 2 ram paličici. Če vklopim le eno od njiju, se sistem normalno zažene.
Ram paličici sem vsako posebej stestiral z orodjem memtest. V obeh primerih, se je test zaključil brez napak.
Kaj je naslednji logični korak? zamenjave matične plošče?
psps ::
Poiskusi resetirati CMOS. Navodila bos nasel pri proizvajalcu. Zamenjaj tudi tisto 3v gumbno baterijo z novo.
Sem imel podobne probleme s asrock h310 novo, na koncu sem obupal. Javi ce ti bo kaj ratalo.
Sem imel podobne probleme s asrock h310 novo, na koncu sem obupal. Javi ce ti bo kaj ratalo.
DarwiN ::
Poskusi rame vtaknit v druge slote...Če imaš trenutno 2/4, probas 1 in 3 slot.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
luuxiii ::
Poiskusi resetirati CMOS. Navodila bos nasel pri proizvajalcu. Zamenjaj tudi tisto 3v gumbno baterijo z novo.
CMOS sem večkrat resetiral. Ko se ni uspel zagnati niti z 1 palčko, je ta reset pomagal, da se je zagnal vsaj z eno.
Poskusi rame vtaknit v druge slote...Če imaš trenutno 2/4, probas 1 in 3 slot.
Sem poiskusil tudi to, vendar brez uspeha.
Bios sem posodobil na zadnji FW, vendar tudi ni opazne razlike.
Gejspodar ::
Zdravo,
poizkusi odklopiti HDD, pa zalaufaj z obema paličicama. Sem imel podoben primer, pa je bil dejanski krivec HDD.
poizkusi odklopiti HDD, pa zalaufaj z obema paličicama. Sem imel podoben primer, pa je bil dejanski krivec HDD.
gapyyy ::
Podoben primer. V mojem primeru je bil kriv ram.
Probaj očistiti ram palčki z radirko.
Probaj očistiti ram palčki z radirko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gapyyy ()
Ghost7 ::
Že z izbiro proizvajalca plošča si kiksnil.
Kakorkoli, preglej, ali je kje na plati videt kakšen napihnjen kondenzator? Imaš slučajno možnost testirati še kakšne RAMe?
Kakorkoli, preglej, ali je kje na plati videt kakšen napihnjen kondenzator? Imaš slučajno možnost testirati še kakšne RAMe?
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
DeeCoy ::
Enak primer.. Vse novo, testirano s 3mi kompleti ramov. Na koncu je bila defektna nova plata..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25306 (8063) | hojnikb |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17823 (13946) | G_mAn |
» | Računalnik je kar naenkrat crknilOddelek: Pomoč in nasveti | 5938 (4955) | solatko |
» | Računalnik se noče zagnatiOddelek: Pomoč in nasveti | 6280 (5630) | Uporabnik-6 |
» | Računalnik kdaj vžge kdaj pa ne...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1888 (1314) | rino20 |