Forum » Programiranje » Excel VBA in koda
Excel VBA in koda
borzon ::
Pozdravljeni,
Ker sem zelo "zelen" v programiranju v VBA me zanima sledeče.
A mi lahko kdo od tukaj prisotnih napise, kako bi naredil sledece.
V excelu pisem neko kodo, v kateri se mi deli le te kode ponavljajo.
npr. Ustvari nov List (sheet) in ga oblikuje
Kako bi naredil, da bi v mojem "programu" napisal samo neko funkcijo v katero bi shranil to kodo (ustvarjenja in oblikovanja sheeta) ter bi jo nato skozi program lahko klical na vecih mestih.
Zanima emtudi, kako je totrebno to funkcijo deklarirati in poimenovati, ter kako jo klicati kasneje v programu.
hvala vsem za pomoč
Ker sem zelo "zelen" v programiranju v VBA me zanima sledeče.
A mi lahko kdo od tukaj prisotnih napise, kako bi naredil sledece.
V excelu pisem neko kodo, v kateri se mi deli le te kode ponavljajo.
npr. Ustvari nov List (sheet) in ga oblikuje
Kako bi naredil, da bi v mojem "programu" napisal samo neko funkcijo v katero bi shranil to kodo (ustvarjenja in oblikovanja sheeta) ter bi jo nato skozi program lahko klical na vecih mestih.
Zanima emtudi, kako je totrebno to funkcijo deklarirati in poimenovati, ter kako jo klicati kasneje v programu.
hvala vsem za pomoč
prtenjam ::
Pozdravljen,
To so tako zelo osnovna vprašanja, da bil bil odgovor predolg. Raje najprej vzami v roke kakšno knjigo in se nauči osnove potem pa sprašuj konkretne stvari.
V kolikor ti angleščina ni tuja lahko najdeš veliko zadev in knjig. V kolikor pa bi želel slovensko literaturo pa si lahko v knjižnici izposodiš knjigo VBA za aplikacije. Knjiga je stara vendar vse v njej še vedno velja ;). Je pa napisana točno za začetnike, kar pomeni da je namenjena ljudem, kot si ti.
To so tako zelo osnovna vprašanja, da bil bil odgovor predolg. Raje najprej vzami v roke kakšno knjigo in se nauči osnove potem pa sprašuj konkretne stvari.
V kolikor ti angleščina ni tuja lahko najdeš veliko zadev in knjig. V kolikor pa bi želel slovensko literaturo pa si lahko v knjižnici izposodiš knjigo VBA za aplikacije. Knjiga je stara vendar vse v njej še vedno velja ;). Je pa napisana točno za začetnike, kar pomeni da je namenjena ljudem, kot si ti.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel - generiranje časovnih terminovOddelek: Programska oprema | 1391 (1222) | Raptor F16 |
» | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7410 (5468) | travica |
» | Učenje programiranja (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 18212 (14815) | Spura |
» | Php In My sqlOddelek: Programiranje | 1846 (1595) | pivmik |
» | Kje zaceti ?Oddelek: Programiranje | 2302 (2001) | Blond |