» »

Starlink Slovenija

Starlink Slovenija

««
13 / 13
»
»»

starfotr ::

Za take zadeve je Starlink ok.

Sicer pa je 5 M čisto dovolj za mnogo stvari. 4k pač ne boš gledal.

Problem telefonov je, da imajo "gluhe radie", saj so antene skrite. Tako so dobitki precej ubogi, prav tako je potrebne več energije za oddajo. Rešitev bi bila za mnogo primerov zunanja antena.

Svetujem ti, da dobiš nekoga, ki bi ti lahko tole na LTE uredil bolje. Če rabis kontakt, lahko ZS.

shm ::

Drugače pa, sej ima Slovenija v strategiji do 2030 napisan cilj 100% pokritost vseh gospodinjstev s fiksnim omrežjem z zelo visoko zmogljivostjo, tako da lahko vsi pričakujemo optiko v par letih in ne bomo več rabil satelitov. Right? Riiiight? ;((

SambaShare ::

Ko berem po FB kako se stvari loteva RUNE, 100% že ne bo. 90% ostali pa prst nekam.

SambaShare ::

alekskac je izjavil:

LTE samo preko zunanje antene, signal beden, dol 5-6 Mbps, gor 1, zakasnitev 18ms, na paket 20/5. Ni to nekaj kar bi si želel.

https://www.senetic.si/product/RBLHGGR_...

Kaj takega si sprobal? Sem uporabljal par let, brez LOS, zelo stabilna povezava 100/50.

alekskac ::

Nisem poskusil. Je mal drago samo za sprobat, posodijo pa ne. Sem probal enga z bolhe kupit, pa je od UV tako razsuta zadeva, de me je minilo (tud novo) kupit. Tista mrežca ki predstavlja parabolo se je kar drobila. Obična omni zunanja antena v PE ohišju (za 25 eur) mi že 5 let drži, ni pa usmerjena, in je gain relativno slab. Je pa prednost, ker je modem pri mikrotiku že v anteni, in ni kabelske izgube, jaz jo pa imam. 2 metra kabla kar požre, če že iz starta ni veliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alekskac ()
««
13 / 13
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starlink izstrelil satelite, ki prinašajo satelitski internet na telefone

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4916865 (10945) chort
»

Kitajska: sateliti SpaceX so se skoraj zaleteli v vesoljsko postajo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3912885 (9163) Mr.B
»

MWC: Vmesno poročilo o delovanju Starlinka

3915106 (11521) sija
»

SpaceX-ov satelitski internet Starlink že deluje

3316216 (13784) vostok_1
»

SpaceX polni svojo konstelacijo satelitov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5525539 (21766) M.B.

Več podobnih tem