» »

Starlink Slovenija

Starlink Slovenija

««
12 / 12
»
»»

chort ::

Ja, menjal kabel med svojim routerjem (MT RB5009) in SL Ethernet Adapterjem in nato preklopil isti kabel še direktno iz SL Eth adapterja še v PC, obnaša se enako, izgubi se cca 5% pingov. Malo berem po netu in izgleda nisem edini s tem problemom na Gen2.

BigWhale ::

chort je izjavil:

Ja, menjal kabel med svojim routerjem (MT RB5009) in SL Ethernet Adapterjem in nato preklopil isti kabel še direktno iz SL Eth adapterja še v PC, obnaša se enako, izgubi se cca 5% pingov. Malo berem po netu in izgleda nisem edini s tem problemom na Gen2.

To je za reklamirat in tezit, dokler ne zrihtajo. 5% lossa nismo mel na coax mrezah. :>

Mikrohard ::

Mogoče je pa problem v ethernet adapterju? Jaz na tvojem mestu bi router iz bypass načina prestavil nazaj v router način in sprobal direktno WiFi na starlink routerju. Problem je lahko tudi kabel med routerjem in starlink anteno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mikrohard ()

chort ::

Update - če prestavim SL Router iz Bypass načina v normalen način ni packet lossa, če ga prestavim nazaj v Bypass način imam 4% packet loss, oboje do Dishya. Večkrat preverjeno, oboje z Ethernet adaptorjem, istimi kabli, istim Mikrotik RB5009 kot izvorom (in oboje stestirano še z drugim mrežnim kablom in direktno s PCjem namesto Mikrotika). Starlink customer defense še vedno trdi, da je problem v mojem 3rd party routerju ;((
Še ena zanimiva - do SL routerja z Android Appom nikakor ne morem dostopati, tudi iz Starlink WIFIja ne, čeprav vidim njegov landing page na 192.168.1.1, ga lahko pingam, sem povezan na njegov WiFi in preko njega dostopam do interneta. Za vklop Bypassa sem moral na www.starlink.com/account/home/ in tam v nastavitvah prestaviti v Bypass. Double weird.

Mikrohard je izjavil:

Mogoče je pa problem v ethernet adapterju? Jaz na tvojem mestu bi router iz bypass načina prestavil nazaj v router način in sprobal direktno WiFi na starlink routerju. Problem je lahko tudi kabel med routerjem in starlink anteno.

Čisto možno, bom še to stestiral, ampak pri trenutnih rezultatih bi me res čudilo, če bi bilo temu tako. Sosed ima tudi Starlink v bypass načinu (vukojebina pa to), mogoče lahko za štart stestiram še njegovega koliko ima packet lossa z in brez bypassa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: chort ()
««
12 / 12
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starlink izstrelil satelite, ki prinašajo satelitski internet na telefone

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4912976 (7056) chort
»

Kitajska: sateliti SpaceX so se skoraj zaleteli v vesoljsko postajo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
399777 (6055) Mr.B
»

MWC: Vmesno poročilo o delovanju Starlinka

3911687 (8102) sija
»

SpaceX-ov satelitski internet Starlink že deluje

3311398 (8966) vostok_1
»

SpaceX polni svojo konstelacijo satelitov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5519079 (15306) M.B.

Več podobnih tem