» »

kako rešiti podatke?

kako rešiti podatke?

ngc2392 ::

kolegu sem hotel združiti dve particiji. imel je tri, na prvi xp, na drugi podake, na tretji 98. potem se mu je vse skupaj sesulo in sem dal še enkrat gor samo xp. potem sem hotel združiti preostali dve. disk pa je očitno dobil badsectorje (sumim, da se je zaradi tega tudi sesulo vse skupaj) in združitev particij je obvisela na pol poti. windows ne vidi več obeh particij (xp normalno deluje), partition magic vidi obe poškodovani particiji, ne more jih obnoviti. skušal sem še z easy recovery programom, a tudi ta vidi poškodovani particiji, vse podatke na njej, le dobiti ne more nič. naj povem, da kolegu postane slabo, če samo omenim, da lahko izgubi podatke. tako, da za zdaj ne vem, kaj narediti. po teoriji bi zbrisal (formatiral), potem pa spet iskal z easy recovery. po teoriji naj bi tokrat našel podatke? ali naj nesem disk raje na kakšno firmo? hvaležen za nasvete!

freejack ::

Ontack EasyRecovery Professional 6.0 je meni v podobnem problemu povrnil vse podatke. Vsebuje opcije AdvancedRecovery(customized data recovery using advanced options), DeletedRecovery(find and recover deleted files), FormatRecovery(recover files from formatted volume) in RawRecovery(recover without any file system structure information). Ko si rekel, da lahko podatke vidiš, sam ne moreš jih pa povrniti, si ti mislil na ta EasyRecovery, ker skoraj ne morem verjeti, saj je meni v podobni situaciji povrnil vse podatke (imel sem tri partiticije, dve sem hotel združiti v eno, vendar pa je fdisk začel prepisovati tudi partiticijo, ki je ne bi smel, skratka, vse je blo zmešano, uničeno, formatirano, pa je še vedno šlo).
Obstaja še program Active Partition Recovery, ki pa dela v DOSu. Sicer lahko povrneš nazaj kar celo partiticijo, tudi do stanja delovanja, kot prej, kot da se ne bi nič zgodilo, sam je bolj zakomplicirana zadeva.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomota pri formatiranju.

Oddelek: Pomoč in nasveti
71187 (1047) Yohan del Sud
»

Partition Magic-izguba particije in podatkov

81516 (1376) Pyr0Beast
»

kako povrniti izbrisane datoteke večjih velikosti na NTFS particiji,NUJNO!!

Oddelek: Programska oprema
72280 (2092) pagat34
»

Norton ghost ---> pa je šla particija!!!

Oddelek: Operacijski sistemi
141592 (1250) Stripy
»

POMOČ!! zbrisu sm

201565 (1285) Baja

Več podobnih tem