Forum » Loža » Pošteni Slovenci v stiski
Pošteni Slovenci v stiski
MasterTade ::
Shegevara ::
Nima to veze, taki ljudje ne zmorejo komunicirat niti na govorilni uri svojega otroka ki hodi v SLOVENSKO ŠOLO, ker niso sposobni razumet in govorit vsaj v pogovorni slovenščini... velikokrat ker jim ni treba, in kdaj pa kdaj ker nočejo ali ker mislijo da moramo vsi SLO govorit svjetski jezik srbohrvaščino in vse te dialekte.
Bistvo ni v tem, da bi morali to nujno rabit za opravljanje dela oz. zaposlitvi, ampak to morajo znati zato da bo njihov otrok v šoli lahko napredoval (ker se bo tudi on naučil SLO če se bodo z njim pogovarjali SLO in zato da bodo razumeli kaj delajo narobe njihovi otroci v šolah ko imajo učiteljice pripombe.
To drži. Otroci lahko najkrajšo potegnejo, če jim v šoli ne gre. Predvsem je važno, da se čimbolj uspešno integrirajo v družbo. Tu govorim tako za slovenske, kot na tujem rojene otroke. integracija pa seveda stane in je treba gledat tudi kakšne ljudi sprejemamo in koliko. Dovolj, da zajezujemo upad rodnosti in spet ne preveč, da lahko sočasno vzdržujemo funkcionalno državo.
Primerjaš jabolke in hruške... BOSNA ni v EU Nizozemska in SLO pa sta... ti lahko greš gor brez papirjev in če nizozemec pride v SLO živet tudi ne rabi vize, Bosanec na drugi strani jo pa POTREBUJE...
V obeh primerih sta vseeno oba čista tujca. Dejstvo je, da če bi bilo znanje jezika gostujoče države zares vedno pomembno, bi ga zahtevali tudi od EU državljanov, tako ga pa ne in se lahko recimo bosanec upravičeno sprašuje, čemu je nujno, da recimo opravlja maturo iz slovenščine, kot ti predlagaš, če na drugi strani za tujca iz države EU, ki opravlja isto delo smatramo, da zanj to sploh ni potrebno.
111111111111 ::
V obeh primerih sta vseeno oba čista tujca. Dejstvo je, da če bi bilo znanje jezika gostujoče države zares vedno pomembno, bi ga zahtevali tudi od EU državljanov, tako ga pa ne in se lahko recimo bosanec upravičeno sprašuje, čemu je nujno, da recimo opravlja maturo iz slovenščine, kot ti predlagaš, če na drugi strani za tujca iz države EU, ki opravlja isto delo smatramo, da zanj to sploh ni potrebno.
Vsi brez izjeme, osnovni tečaj po enem letu. ČE padeš imaš čez pol leta še eno priliko in čez pol leta spet, če padeš tretjič, po dveh letih, bejž domov.
Route66 ::
Ni lahko vendar če lahko od ponedeljka do petka po 8 ur na dan delaš za nekoga drugega, potem verjetno ni vrag da lahko vsak dan nameniš vsaj 2 uri za svojo prihodnost. Meni se zdi noro da za 700€ na mesec gradiš sanje nekoga drugega, da vsak mesec gradiš prihodnost svojega šefa namesto da bi gradil svojo. Pa tu denar sploh nima glavne vloge. Vprašaj se ali si srečen? Ali te delo ki ga opravljaš veseli? Ali delaš z ljudmi ki jih imaš rad? Naši starši in stari starši niso imeli nobenih alternativ in vse kar so poznali je bil ta gnil sistem kjer delaš kot nek suženj za nekoga drugega. Naša generacija je sploh prva ki ima dejansko alternativo. Internet je še povsem svež in je absolutna prihodnost. A ni bil ravno tu na Slo-techu ne dolgo nazaj objavljen članek, da ima še vedno zgolj 40% svetovnega prebivalstva dostop do interneta? Prosim vas začnite razmišljati v tej smeri sploh mladi, ker če vas zdaj ne bo streznilo potem boste do konca svojega življenja delali za nekoga drugega.
damirez ::
Naša generacija je sploh prva ki ima dejansko alternativo. Internet je še povsem svež in je absolutna prihodnost. A ni bil ravno tu na Slo-techu ne dolgo nazaj objavljen članek, da ima še vedno zgolj 40% svetovnega prebivalstva dostop do interneta? Prosim vas začnite razmišljati v tej smeri sploh mladi, ker če vas zdaj ne bo streznilo potem boste do konca svojega življenja delali za nekoga drugega.
Kaj ti govoriš človek? Od nastanka Yugoslavije do Titove smrti je minilo skoraj toliko, kot od samostojne Slovenije do danes. S tem, da se je ena država začela po drugi svetovni vojni, druga pa po 14 dnevni. Kdo je imel boljši začetek je jasno. Zdej se pa sprehodi po svojem mestu in poglej infrastrukturo in stavbe, kdaj so bile zgrajene po letu 1991 ali pred 1980?
V Yugoslaviji si imel lahko svoje podjetje. Ne vem od kje ideja, da so bile gostilne, mesarji, obrtniki državni?
S tem, da je Slovenija 20x bolj zadolžena, kot je bila v Yugoslaviji.
Mal imaš napačne fascikle...
MasterTade ::
Ne razumem zakaj nekateri še vedno računate na našo državo in vlado. Če sem se kaj naučil v času pandemije je to da se na našo vlado enostavno ne moreš zanesti in da boš moral sam pogruntati kako naprej. Morda se vam bo zdelo čudno vendar dajte že enkrat začeti uporabljati internet v svojo prid. Sicer imam v mislih predvsem generacijo Z in millennials kjer imamo res edinstveno priložnost da se dokončno rešimo tega skorumpiranega starega sistema, ki več kot očitno ne deluje več (saj nikoli ni deloval). Naučite se Angleščine in nekega skilla ki vam bo omogočal remote delo v obliki Freelencinga. Internet je prihodnost in večina del ki jih trenutno opravljate bodo v prihodnosti povsem nepomembna. Sistem je zgrajen na način, da vas držijo v šahu naslednjih 40 let in s tem izgubiš svoja najboljša leta svojega življenja. Ste se kdaj vprašali ali je to sploh normalno? Ljudje so že tako globoko v tem sistemu, da se niti ne vprašajo ali je to sploh normalno. Danes se lahko praktično vse naučiš na internetu in tu ni nobenega izgovora, ali je želja dovolj velika, ali ti gre resnično na živce ko prejemaš minimalno plačo in pri sebi dobro veš da si vreden več kot ubogih 700€? Enako velja za povprečno plačo ki je prav tako uboga. Če si mlad in če si resnično želiš živeti svoje življenje tako kot si ga zaslužiš ti in vsak človek potem se začnite učiti Angleščino in skill ki vam bo omogočal da nikoli nisi odvisen od vlade in države.
Ni lahko vendar če lahko od ponedeljka do petka po 8 ur na dan delaš za nekoga drugega, potem verjetno ni vrag da lahko vsak dan nameniš vsaj 2 uri za svojo prihodnost. Meni se zdi noro da za 700€ na mesec gradiš sanje nekoga drugega, da vsak mesec gradiš prihodnost svojega šefa namesto da bi gradil svojo. Pa tu denar sploh nima glavne vloge. Vprašaj se ali si srečen? Ali te delo ki ga opravljaš veseli? Ali delaš z ljudmi ki jih imaš rad? Naši starši in stari starši niso imeli nobenih alternativ in vse kar so poznali je bil ta gnil sistem kjer delaš kot nek suženj za nekoga drugega. Naša generacija je sploh prva ki ima dejansko alternativo. Internet je še povsem svež in je absolutna prihodnost. A ni bil ravno tu na Slo-techu ne dolgo nazaj objavljen članek, da ima še vedno zgolj 40% svetovnega prebivalstva dostop do interneta? Prosim vas začnite razmišljati v tej smeri sploh mladi, ker če vas zdaj ne bo streznilo potem boste do konca svojega življenja delali za nekoga drugega.
ni vsak za IT...
V-i-p ::
111111111111 ::
Route66: bravo, saj zapis je odličen, ampak vseeno težko izvedljiv. Lej, če imata s punco neko redno službo, otroka recimo in vsakodnevne obveznosti zraven, težko greš potem v kaj tako novega, sploh če nisi iz IT foha...
TO je samo izgovor. Se da, ampak je pa res da pljuvaš kri k pr norcih in vprašanje je če se splača na dolgi rok.
Mato989 ::
Nima to veze, taki ljudje ne zmorejo komunicirat niti na govorilni uri svojega otroka ki hodi v SLOVENSKO ŠOLO, ker niso sposobni razumet in govorit vsaj v pogovorni slovenščini... velikokrat ker jim ni treba, in kdaj pa kdaj ker nočejo ali ker mislijo da moramo vsi SLO govorit svjetski jezik srbohrvaščino in vse te dialekte.
Bistvo ni v tem, da bi morali to nujno rabit za opravljanje dela oz. zaposlitvi, ampak to morajo znati zato da bo njihov otrok v šoli lahko napredoval (ker se bo tudi on naučil SLO če se bodo z njim pogovarjali SLO in zato da bodo razumeli kaj delajo narobe njihovi otroci v šolah ko imajo učiteljice pripombe.
To drži. Otroci lahko najkrajšo potegnejo, če jim v šoli ne gre. Predvsem je važno, da se čimbolj uspešno integrirajo v družbo. Tu govorim tako za slovenske, kot na tujem rojene otroke. integracija pa seveda stane in je treba gledat tudi kakšne ljudi sprejemamo in koliko. Dovolj, da zajezujemo upad rodnosti in spet ne preveč, da lahko sočasno vzdržujemo funkcionalno državo.
Primerjaš jabolke in hruške... BOSNA ni v EU Nizozemska in SLO pa sta... ti lahko greš gor brez papirjev in če nizozemec pride v SLO živet tudi ne rabi vize, Bosanec na drugi strani jo pa POTREBUJE...
Pa kaj ima to veze če sta oba vseeno tujca... pravila za znotraj EU so DRUGAČNA kot zunaj EU območja, konec debate, nehaj mešat jabolk in hrušk no... jaz tudi smatram da za mene ni potrebno da moram čakat ŽNJ let da zaprosim za stalni residency v Kanadi, za Kanadčana to ni potrebno pa imajo hujše papke in nesposobneže kot sem sam bi jih lahko izgnali pa imajo napram meni privilegij, kaj pol, oni so domačini case closed.
Enako velja za EU; EU je skupnost ki ima drugačna pravila za državljane ki so člani skupnosti kot tiste ki so zunaj te, to je bistvenega pomena vrednosti EU
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
2dark ::
Čestitam, našel si enega Slovenca, ki se je zlagal. Predvidevam, da si temo odprl z namenom posplošiti na Slovence. Drži?
Enega. Tale je potreben zgolj lesene palice ćez hrbet.
(> _ <)
(>🍫 )
blufishidiot ::
Danes se lahko praktično vse naučiš na internetu in tu ni nobenega izgovora
Res je, smo videli glede FB imunologov in epidemiologov, kako dobro to deluje.
Ne razumem zakaj nekateri še vedno računate na našo državo
Tudi tole imas prav, drzava je namrec skupnost ljudi, ki zivijo na dolocenem ozemlju in so se odlocili delovati skupaj, za lazje zivljenje vseh.
Ne, da se racunati na taksno skupnost, kjer njeni elementi mislijo, da je to neka tretja entiteta in se obnasajo, kot, da niso del nje.
Saj ves, bolnice zelo verjetno ne bos postavil za casa svojega zivljenja, nekaj sto tisoc ljudi pa jo lahko. Vseh cest, po katerih se vozis tudi ne bos sel sam asvaltirat ker pride predrago, ce pa damo skupaj svoje prispevke (pazi hec, rece se jim davki), pa gre. Se pravi, pravis, da ni za zaupati drzavi in bi rad soliral, po drugi strani pa bi vseeno rad koristil vso infrastrukturo, ki ti jo zagotavljajo drugi.
Malo hinavsko, se ti ne zdi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blufishidiot ()
Kaj pravis?
Zgodovina sprememb…
če že je problem v glupih zakonih... ljudje se samo prilagodijo, samo toliko časa lahko briješ norca iz ljudi dokelr ne pogruntajo da mečejo v vrečo brez dna in nato začnejo izkoriščat sistem za svoje dobro.
Saj nic narobe. Tudi kriminalci so se samo prilagodili in delajo v nasprotno smer druzbe. Ampak se vedno koristijo celotno infrastrukturo, ki jo financirajo tisti, ki se niso pogruntali (/s), da mecejo v vreco brez dna.
Samo predstavljam tezo, ki vsebuje malo bolj sirok pogled na vse skupaj in skupaj z razumevanjem kaj drzava sploh je (kaj so davki itd.), isce razloge za njeno slabo delovanje ravno v tistih, ki jo izkoriscajo in siromasijo z izgovorom, da je vreca brez dna.
Recimo plasticen primer, imam prakticno trikrat vecjo placo od tebe (glede na znesek v tvoji lastni objavi), pa vseeno z lopato zajemam in mecem v vreco brez dna. Po drugi strani, ti koristis infrastrukturo, ki jo jaz pomagam financirati hkrati pa se pritozujes cez mene in ne zagovarjas prispevanje oz. tako kot route66 celo pravis, da sem neumen.
Po drugi strani imam pa se vlade, ki jih ljudje s taksnim razmisljanjem izvolijo, zato, da potem iz te vrece naredijo se kaksen obvoz v svoj zep.
Se malo hecno slisi, mar ne?
Saj nekako bi se razumel, da bi se jaz pritozeval (pa se ne, ker slucajno razumem delovanje drzave in razumem, da niso vsi enako sposobni, pa jih zato ne bom vrgel v Dravo), da financiram ljudi s taksnim razmisljanjem. Da bi se pa glede tega pritozeval ti mato989? To mi je pa popolnoma nerazumljivo, kot bi uriniral v lastno juho.
Zgodovina sprememb…
blufishidiot je izjavil:
če že je problem v glupih zakonih... ljudje se samo prilagodijo, samo toliko časa lahko briješ norca iz ljudi dokelr ne pogruntajo da mečejo v vrečo brez dna in nato začnejo izkoriščat sistem za svoje dobro.
Saj nic narobe. Tudi kriminalci so se samo prilagodili in delajo v nasprotno smer druzbe. Ampak se vedno koristijo celotno infrastrukturo, ki jo financirajo tisti, ki se niso pogruntali (/s), da mecejo v vreco brez dna.
Samo predstavljam tezo, ki vsebuje malo bolj sirok pogled na vse skupaj in skupaj z razumevanjem kaj drzava sploh je (kaj so davki itd.), isce razloge za njeno slabo delovanje ravno v tistih, ki jo izkoriscajo in siromasijo z izgovorom, da je vreca brez dna.
Recimo plasticen primer, imam prakticno trikrat vecjo placo od tebe, pa vseeno z lopato zajemam in mecem v vreco brez dna. Po drugi strani, ti koristis infrastrukturo, ki jo jaz pomagam financirati hkrati pa se pritozujes cez mene in ne zagovarjas prispevanje oz. tako kot route66 celo pravis, da sem neumen.
Se malo hecno slisi, mar ne?
Seveda se hecno sliši, ampak problem je v tem kaj država določi da se porablja... večino tega kar država porabi meni osebno ne koristi (niti tebi) in tu je glavni problem, država bi morala zapravljat samo za stvari ki koristijo kar najširšemu krogu davkoplačevalcev... ne pa marginalnim skupinam.
Recimo, kaj 900k+ davkoplačevalcem pomaga financiranje OPERE v LJ, koliko izmed davkoplačevalcev je v svojem lajfu šlo na Opero?
Država bi morala zbrane davke porabljat za:
1. infrastrukturo (električno omrežje, vodovod, internet, ceste, bolnice itd...)
2. varnost (policija, gasilci)
3. osnovno in srednje šolanje in osnovno zdr. varstvo (urgence)
4. omejen obseg športov (katere top 3 športe izberemo na referendumu tiste financirat orenk ostalo nič in ponovimo vsake 10 let)
5. omejen obseg vojske 1.000 specialcev v vrhunski pripravljenosti in dobrih plačah
ostalo pa prenehat financirat, in raje te 4 točke financirat tako da finančnih težav ne bo (kar jih ne bi bilo če bi se 90% denarja stekalo v te 4 točke)
Takrat mi ne bi bilo težko plačevat davkov... ampak ko pa gledam da naš denar leti v vse smeri, neumnim društvom, operi, nekim krščanskim privatnim šolam, društvom za opazovanje ptic (naj se samofinancirajo s prispevki iz društva) pa mi je pač ljubše utajit davke, ker se s tem ne strinjam da oni dobivajo denar brez širokega konsenza davkoplačevalcev.
Saj to je pa vendar demokraticna odlocitev, saj ves kako deluje, ljudje se zberejo pod dolocenimi interesi, izvolijo svojega predstavnika, ki jih bo zagovarjal, v kolikor se vecina ljudi (oz. njihovih predstavnikov strinja), potem se ta interes uveljavi.
V realnosti pa se dogaja, da pasivno gledate na vse skupaj oz. celo volite predstavnike (oz. v primeru SDSa, celo tako, da ne greste volit), ki ne zagovarjajo vasih interesov. In pravite, da vam to daje legitimiteto, da "stop igra, jaz se ne grem vec".
Namrec, dejstvo je, da ne glede kako _______ (vstavi svojo krilatico) je drzava, se vedno jo vecina financira. Sami ga pa ne bi, kot sem ze povedal, mogoce ni problem v drzavi, ampak v ljudeh, ki uporabljajo financirano, po drugi strani pa ne bi prispevali. Ne davkov in ne svojega politicnega angazmaja, da bi morda uveljavljali svoj interes.
V bistvu postane se precej bolje, za povrh celo zagovarjate kriminalce, ki ne prispevajo svojega deleza v drzavo, idealno se kradejo od nje, to so vendar vaski heroji. Ki se znajdejo. Oni pa znajo. Od njih se je treba uciti.
Zgodovina sprememb…
blufishidiot je izjavil:
Interesi ljudi so razlicni, tebi je zanimivih samo prvih 5 tock, nekdo drug ima pa drugih 5 tock.
Saj to je pa vendar demokraticna odlocitev, saj ves kako deluje, ljudje se zberejo pod dolocenimi interesi, izvolijo svojega predstavnika, ki jih bo zagovarjal, v kolikor se vecina ljudi (oz. njihovih predstavnikov strinja), potem se ta interes uveljavi.
V realnosti pa se dogaja, da pasivno gledate na vse skupaj oz. celo volite predstavnike (oz. v primeru SDSa, celo tako, da ne greste volit), ki ne zagovarjajo vasih interesov. In pravite, da vam to daje legitimiteto, da "stop igra, jaz se ne grem vec".
Namrec, dejstvo je, da ne glede kako _______ (vstavi svojo krilatico) je drzava, se vedno jo vecina financira. Sami ga pa ne bi, kot sem ze povedal, mogoce ni problem v drzavi, ampak v ljudeh, ki uporabljajo financirano, po drugi strani pa ne bi prispevali.
Ne ni demokratična odločitev, demokratična odločitev bi bila če bi imeli vsake X let referendum kjer bi vsak državljan obkrožil recimo 5 točk ki so mu pomembne in bi potem to država financirala(top 5 izbranih procentualno)... to z volitvijo kvazi predstavnikov je bv, ker ne odraža dejanskega stanja saj se o tem ne pogovarjamo in je (in bo tudi tvoj) da bi morali ljudje volit take predstavnike ki to odražajo in če jih ni sami se it angažirat kar je neumnost in potrata časa, je lažje utajit davke!
In dokelr bo tako se spremenilo ne bo nič.
Država kot pravim mora porabljat denar za zadeve ki se dotikajo NAJŠIRŠEGA KROGA davkoplačevalcev, ne pa marginalnih skupin.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
blufishidiot je izjavil:
Interesi ljudi so razlicni, tebi je zanimivih samo prvih 5 tock, nekdo drug ima pa drugih 5 tock.
Namrec, dejstvo je, da ne glede kako _______ (vstavi svojo krilatico) je drzava, se vedno jo vecina financira. Sami ga pa ne bi, kot sem ze povedal, mogoce ni problem v drzavi, ampak v ljudeh, ki uporabljajo financirano, po drugi strani pa ne bi prispevali.
Ne ni demokratična odločitev, demokratična odločitev bi bila če bi imeli vsake X let referendum kjer bi vsak državljan obkrožil recimo 5 točk ki so mu pomembne in bi potem to država financirala... to z volitvijo kvazi predstavnikov je bv, ker ne odraža dejanskega stanja saj se o tem ne pogovarjamo in je (in bo tudi tvoj) da bi morali ljudje volit take predstavnike ki to odražajo in če jih ni sami se it angažirat kar je neumnost in potrata časa, je lažje utajit davke!
In dokelr bo tako se spremenilo ne bo nič.
Država kot pravim mora porabljat denar za zadeve ki se dotikajo NAJŠIRŠEGA KROGA davkoplačevalcev, ne pa marginalnih skupin.
Seveda je demokraticna odlocitev, samo ti bi se rad obnasal nedemokraticno.
Ustanovi stranko (ali se ji prikljuci), najdi ljudi, ki se s tabo strinjajo, pojdi na volitve in zagotovi kar bi rad. V kolikor bo vecina menila, da je tvoja ideja dobra (in ni samo zelo ozkogleda, kjer uposteva samo tvoje specifike ne pa tudi specifike vseh ostalih; kar je moje mnenje), jo bos imel priloznost uveljaviti.
V kolikor se ti ne da, poglej politicne programe razlicnih strank, zraven upostevaj kaksen je njihov "track record" in voli tisto, ki najbolj ustreza tvojim interesom.
Ali, spet plasticni primer, ce bi otrok rad v trgovini imel neko igracko, se lahko z mamo dogovori, ali pa vrze na tla, se zacne jokati in s pestmi divje tolci ob tla. Lahko jo poizkusa tudi ukrasti.
Zgodovina sprememb…
Kako je referendum manj demokratičen kot jebanje s stranko, volitvami itd...
Ustanovi stranko (ali se ji prikljuci), najdi ljudi, ki se s tabo strinjajo, pojdi na volitve in zagotovi kar bi rad. V kolikor bo vecina menila, da je tvoja ideja dobra (in ni samo zelo ozkogleda), jo bos imel priloznost uveljaviti.
V kolikor se ti ne da, poglej politicne programe razlicnih strank, zraven upostevaj kaksen je njihov "track record" in voli tisto, ki najbolj ustreza tvojim interesom.
Saj to je glih tisti problem, če take stranke ni, in se ne želim jebat z ustanavljanjem strank in drkanjem na volitvah, mi je lažje utajit davke pri lokalnem keramičarju... vse zato ker se nekateri tu vključno s strankami bojite 100x bolj legitimnih referendumov kjer se dejansko vidi VOLJA LJUDI ki pridejo.
Po tvoji logiki je demokracija to, da če jaz nočem več financirat opere in kakšnega sranja ki zdaj ga da:
1. grem iskat če je kaka stranka ki zagovarja da se to ukine
2. ji namenim glas vsake 4 leta
3. upam in molim bogu da bo to skupčkala v koalicijski pogodbi
4. če ne, ustanovim svojo stranko,
5. spišem plan kaj bom delal če bom zmagal oz. se zavzemal če pridem v parlament
6. se jebal s politično kampanjo
7. če pridem v parlament se jebal in kupčkal z mojimi zahtevami in tako odjebal vsaj nekaj volivcev ki so me volili ravno zaradi tega kar ne bom potem naredil če pridem v koalicijo (ker vsega ne morš uresničit)
8. naslednje leto me pol taki ne bodo več volili ker nisem upravičil prvotnih obljub
Za moje pojme je bistveno bolj transparentno da je vsake 5-10 let planiran referendum kjer naštejemo vse točke kar financira državalvsak pa izbere 5 katere bi on financiral, in top 5 točk po procentih zmaga... dela je bistveno manj, transparentno bistveno bolj in taki kot si ti nimate pol izgovora da večina nekaj hoče (v parlamentu) čeprav volivci niso nujno tudi tako mislili
Je pa potem še tretja opcija in sicer to da lokalnemu keramičarju plačam na roke brez računa in sva srečna oba, jaz ker protestno povem da se ne strinjam z tvojim načinom (za katerega nas noben ni vprašal) in keramičar ker mu država ne puli več denarja za vrtec in ostale zadeve, za katere ga spet noben ni vprašal.
Zgodovina sprememb…
Lahko tudi referendum. Nedemokraticno je, da ker ne dosezes svojega, se ti zdi, da je dober izgovor: "ne grem se vec".
Zgodovina sprememb…
blufishidiot je izjavil:
Lahko tudi referendum. Nedemokraticno je, da ker ne dosezes svojega, se ti zdi, da je dober izgovor: "ne grem se vec".
Nedemokratično je predvsem to da ne pustijo odločat večini ampak je prirejeno v ta kastni političarski sistem in apologeti kot si ti opravičujejo to tako da naj mi gremo se jebat na njihov nivo in spreminjat...
Saj to je glih tisti problem, če take stranke ni, in se ne želim jebat z ustanavljanjem strank in drkanjem na volitvah, mi je lažje utajit davke pri lokalnem keramičarju... vse zato ker se nekateri tu vključno s strankami bojite 100x bolj legitimnih referendumov kjer se dejansko vidi VOLJA LJUDI ki pridejo.
Ne, nihce se nic ne boji, ker so tvoje ideje ze v startu sfaljene in ne upostevas, da nisi v tej drzavi (saj ves, skupnost ljudi... naj ti ponovim, ali zdaj razumes?) samo ti in je tu veliko razlicnih ljudi, z razlicnimi interesi, zivljenskimi situacijami itd.
V kolikor bi bila to "VOLJA LJUDI", bi ze imeli stranko, ki zagovarja pobiti vse nad 60 in prenehanje financiranja vse sociale. Pa izgleda, da to ni "VOLJA LJUDI", ampak je volja samo Mato989ta, ki se zato mece ob tla in poizkusa ukrasti kar si zeli.
Zgodovina sprememb…
blufishidiot je izjavil:
Ne, nihce se nic ne boji, ker so tvoje ideje ze v startu sfaljene in ne upostevas, da nisi v tej drzavi (saj ves, skupnost ljudi... naj ti ponovim, ali zdaj razumes?) samo ti in je tu veliko razlicnih ljudi, z razlicnimi interesi, zivljenskimi situacijami itd.
V kolikor bi bila to "VOLJA LJUDI", bi ze imeli stranko, ki zagovarja pobiti vse nad 60 in prenehanje financiranja vse sociale. Pa izgleda, da to ni "VOLJA LJUDI", ampak je volja samo Mato989ta, ki se zato mece ob tla in poizkusa ukrasti kar si zeli.
Pričakovano, napeljevanje na čisto drugo zadevo...
Nič ne de, utajevali bomo naprej, vedno več, folk bo iskal načine kako pretentat, nenazadnje smo nacija Martina Krpana, znanega šmuglarja... rezultat bo vedno slabše za tebe, a boš ustanovil stranko in kaj čakaš?
Bom povzel tvojo logiko.
Kot kaže je utajevanje DDVja VEČINI ok, če ne bi že imeli stranko ki bi to uredila kajne? =)
Zgodovina sprememb…
lolipop2 ::
MasterTade je izjavil:
Ne razumem zakaj nekateri še vedno računate na našo državo in vlado. Če sem se kaj naučil v času pandemije je to da se na našo vlado enostavno ne moreš zanesti in da boš moral sam pogruntati kako naprej. Morda se vam bo zdelo čudno vendar dajte že enkrat začeti uporabljati internet v svojo prid. Sicer imam v mislih predvsem generacijo Z in millennials kjer imamo res edinstveno priložnost da se dokončno rešimo tega skorumpiranega starega sistema, ki več kot očitno ne deluje več (saj nikoli ni deloval). Naučite se Angleščine in nekega skilla ki vam bo omogočal remote delo v obliki Freelencinga. Internet je prihodnost in večina del ki jih trenutno opravljate bodo v prihodnosti povsem nepomembna. Sistem je zgrajen na način, da vas držijo v šahu naslednjih 40 let in s tem izgubiš svoja najboljša leta svojega življenja. Ste se kdaj vprašali ali je to sploh normalno? Ljudje so že tako globoko v tem sistemu, da se niti ne vprašajo ali je to sploh normalno. Danes se lahko praktično vse naučiš na internetu in tu ni nobenega izgovora, ali je želja dovolj velika, ali ti gre resnično na živce ko prejemaš minimalno plačo in pri sebi dobro veš da si vreden več kot ubogih 700€? Enako velja za povprečno plačo ki je prav tako uboga. Če si mlad in če si resnično želiš živeti svoje življenje tako kot si ga zaslužiš ti in vsak človek potem se začnite učiti Angleščino in skill ki vam bo omogočal da nikoli nisi odvisen od vlade in države.
ni vsak za IT...
+1
blufishidiot je izjavil:
Pričakovano, napeljevanje na čisto drugo zadevo...
Nič ne de, utajevali bomo naprej, vedno več, folk bo iskal načine kako pretentat, nenazadnje smo nacija Martina Krpana, znanega šmuglarja... rezultat bo vedno slabše za tebe, a boš ustanovil stranko in kaj čakaš?
Ne, jaz bom naredil drugace, se naprej se bom drzal ideje drzave in bom na aprilskih volitvah volil Bojana Dobovska in demokraticno upam, da se bo naslo dovolj ljudi, da bo lahko svoje protikorupcijske ideje tudi udejanil.
Sicer zagovarjanja kriminala, korupcije, spravljanja na sibkejse (fasizem) ipd. kar se gres (ker si nedozorela osebnost in se zjoces in meces ob tla kadar ne dosezes kar bi rad), ni ravno produktivno.
Zgodovina sprememb…
Ne, jaz bom naredil drugace, se naprej se bom drzal ideje drzave in bom na aprilskih volitvah volil Bojan Dobov%C5%A1ek @ Wikipedia in demokraticno upam, da se bo naslo dovolj ljudi, da bo lahko svoje protikorupcijske ideje tudi udejanil.
Tako je odlično, in dokler ne bo, moraš torej demokratično razumet da je večini utajevanje davka OK, ker drugače bi problem že rešili če bi bila (kot ti praviš) volja ljudi drugačna
Ne, jaz bom naredil drugace, se naprej se bom drzal ideje drzave in bom na aprilskih volitvah volil Bojan Dobov%C5%A1ek @ Wikipedia in demokraticno upam, da se bo naslo dovolj ljudi, da bo lahko svoje protikorupcijske ideje tudi udejanil.
Tako je odlično, in dokler ne bo, moraš torej demokratično razumet da je večini utajevanje davka OK, ker drugače bi problem že rešili če bi bila (kot ti praviš) volja ljudi drugačna
Ne, utajevanje davka je krsenje druzbenih dogovorov (zakonov), za katere smo se dogovorili, da jih bomo spostovali. Kot rezultat pa prinasajo slabse zivljenje za vse. In seveda tudi povecane davke, za tiste, ki zivijo posteno (recimo starsi, prijatelji, partnerka,... sicer "gliha skp striha" ampak vseeno upam, da imajo visje moralne norme kot ti).
Recimo jaz bi se ob cem takem pocutil kot navadna nesposobna pizda, ki je tako zelo nesposobna, da ne zmore ziveti posteno. Seveda bos ti nasel izgovor.
Zgodovina sprememb…
blufishidiot je izjavil:
Ne, utajevanje davka je krsenje druzbenih dogovorov (zakonov), za katere smo se dogovorili, da jih bomo spostovali. Kot rezultat pa prinasajo slabse zivljenje za vse. In seveda tudi povecane davke, za tiste, ki se tega ne grejo.
Recimo jaz bi se ob cem takem pocutil kot navadna nesposobna pizda, ki je tako zelo nesposobna, da ne zmore ziveti posteno. Seveda bos ti nasel izgovor.
Kot kaže ga večina že defakto ignorira torej je volja drugačna, in če ti ne najdeš dovolj ljudi za dobro državo to pomeni da je ljudem tako ok da se tak družben dogovor ne preganja... in dogovor v praksi ne velja več...
Saj tudi zabijanej denarja za NVO opere ipd. prinaša za 99% ljudi slabše življenje pa še naprej to počnemo
Zgodovina sprememb…
Kot kaže ga večina že defakto ignorira torej je volja drugačna, in če ti ne najdeš dovolj ljudi za dobro državo to pomeni da je ljudem tako ok da se tak družben dogovor ne preganja... in dogovor v praksi ne velja več...
Kot receno, si bos izmislil izgovor, zakaj je vredu, da goljufas vse okrog sebe. Enako pocne tudi lep del ostalih, torej se prosim ne pritozuj vec na drzavo, ker kot si ugotovil, ze imas taksno kot si jo zelis. Samo malo se pritozujes, ker nisi dovolj pri koritu.
V kulturo se pa niti spravljal ne bom, da bi ti jo razlagal. Pac prekompleksna tema, me pa veseli, da sva glede drzave razcistila.
Zgodovina sprememb…
izgovore si začel iskat ti, jaz sem samo prišel ti nasproti na tvoj nivo debilnih izgovorov kako moramo mi it na nivo iskanja strankarskih podpor, ustanavljanja strank itd...
Ne bi se strinjal. Povedal sem ti kako to deluje v demokraciji, ti pa bi rad sel mimo tega (ker sicer smatras, da so tvoji tantrumi upraviceni), skratka fasizem in diktatura tvojih interesov, ne glede na interese vseh ostalih.
Referendum je mimogrede, popolnoma neprimeren nacin, saj za kaj takega nujno potrebujes parlament, ki bo v duhu tvojih sprememb in idej tudi glasoval ter seveda vlado, ki bo v duhu tvojih idej vladala.
In tega ne mores spraviti skozi referendum, bo treba kar cez volitve.
Zgodovina sprememb…
svecka ::
Referendumi v Švici čisto lepo delujejo, vendar to POLITIKOM ni všeč, ker nimajo moči in nadzora nad podkupljivimi odločitvami. Se je pa vprašati, zakaj tudi nekaterim VAM referendum ni všeč.
Ne, da nam referendumi niso vsec, vemo cemu so namenjeni in kako delujejo, ti pa pac ne. In potem s pomanjkljivim znanjem prides do napacnih zakljuckov.
Ali plasticno (sem ugotovil, da moram vse razloziti na, za bolj pocasne, nacin): ce predlagas formulo za preorati njivo in ti kdo rece, da to ne bo vredu, to ne pomeni, da mu formula ni vsec, ampak da je popolnoma neprimeren za oranje njive in je tvoj predlog neumen.
Zgodovina sprememb…
fikus_ ::
A to si mislil?
Zgodovina sprememb…
poweroff ::
Solatko, pozabljaš da gre sedaj 40-50% vsega cesarju, da se financira JU, doklade, vrtci, socialne, neprofitna stanovanja,... pač praskanje po jajcih.
Prej so bili pa pošteno nagrajeni pridni delavci, sedaj pa jebivetri.
Edit: če sem prav slišal, je šla v bivšem sistem u cesarju 1/7, sedaj dam cca 1/2.
Ave Janshari! Grmel je proti razbohotenemu javnemu sektorju - in ko je prišel na oblast je zaposlil kup svojih kadrov, obstoječim pa razdelil kup bonbončkov.
Matthai, dolgo časa si bil zaposlen na KPK, in bi lahko pomagal reševati stvari, katere izpostavljaš.
A jih nisi.
Ne jamrat, da se ne da; sam si se odločil, da tam kjer bi res lahko kaj naredil, boš raje 'pridkan' in šel, ter potem malo napol iz anonimnosti raje provociral na blogu in forumih.
Nimam glih pretirano spoštovanja do takšnih.
Jaz pa nimam nikakršnega spoštovanja do takih lažnivcev in jamračev, kot si ti. Za razliko od tebe sem jaz nekaj naredil, več kot marsikdo v celi svoji karieri skupaj. Tudi tedanja ekipa je na KPK naredila verjetno več, kot vse ekipe na KPK prej in potem. Konec koncev imate zaradi mene vpogled v poslovanje države (Supervizor/Erar), pa še kaj drugega. Tako da mislim, da sem čisto dovolj naredil.
Ne vidim pa razloga zakaj bi moral biti v neki službi do penzije. No, mogoče mi ga lahko ti razložiš... Tako ali tako sem takrat, ko sem se zaposlil na KPK rekel, da v tej službi ne bom ostal do penzije.
Tudi ne vidim, zakaj bi moral svoje znanje in ideje namenjati izključno državi... a ti si mnenja, da bi morali vsi talentirani ljudje delati samo za državo, oziroma služiti državi?
Predvsem pa mi razloži, zakaj bi se j** z državnimi mlini na veter? Bilo je cel kup idej, narejeni so bili že prototipi, ampak na koncu se zaradi nekih ozkoglednih birokratov ali politikov ne spremeni nič. Recimo najnovejši primer... moj nekdanji šef je imel idejo, da bi morali sodne odločbe objavljati na internetu. tem bi se povečala transparentnost sodstva, videlo bi se ali sodniki v podobnih primerih res drugače sodijo (to recimo sodstvu očita desnica)... naredili smo sistem za anonimizacijo sodb na podlagi machine learninga, postavili cel sistem od zajema, do procesiranja sodb... ampak sodbe se na internetu še vedno ne objavljajo.
Slišim pa potem zadnjič od nekoga, da so tak sistem ravnokar uspešno implementirali v Franciji.
Lahko bi bili prvi na svetu, imeli smo že praktično vse narejeno, lahko bi svoj sistem Slovenija prodajala drugim državam... ampak pač ne. Zdaj pa ti meni razloži, zakaj bi se moral (ja, moral) jaz truditi, da se take stvari premaknejo? Zakaj bi moral jaz svoje ideje dajati državi in se potem boriti z mlini na veter ali bodo implementirane ali ne? Zakaj ne bi preprosto raje šel nekam v tujino, kjer bodo moje ideje z veseljem pograbili in me za to celo bistveno bolje plačali?
No, razloži mi to, brihta.
Daj nekaj bi te vprasal, kaksen se ti zdi Bojan Dobovsek (in DD)?
Lahko tudi na zasebno sporocilo, cenim tvoje mnenje (pusti kekce zgoraj) tako, da me res zanima kaj si o njem mislis.
Utk ::
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Meni je pa neverjetno, da je nekdo, ki je bil kot "civilist" v KPK, toliko proti samo desnim strankam. Če tam ni videl, da so vsi isti, potem pa res ne vem kaj je gledal...
Kolikor vem Matthai ni bil v KPK, tako, da tule probas diskreditacijo z neumnostjo.
Meni je neverjetno, da sploh kdo zagovarja desne stranke. Dve vladi desnih strank sem videl in obakrat totalna stala (od demonstracij, do nastavitve TES6 projekta, ki so ga potem skupaj z "levimi" strankami v naslednjem mandatu speljali do konca).
In se vedno rinete v ta drek.
Se bolj neverjetno mi je, da vsi, ki tule branijo desnico hkrati zagovarjajo antivaxerstvo, kar sem sicer ze veckrat povedal - bolj kot je stala s cepljenjem, vecje moznosti ima SDS crpati namenska EU sredstva in jih podeljevati zasluznim pod nejasnimi pogoji, EU tozilcev pa ni nastavila tako dolgo, da so lahko neovirano kradli.
Zgodovina sprememb…
49106 ::
blufishidiot je izjavil:
tako, da tule probas diskreditacijo z neumnostjo.
To se ni dobro postaralo.
blufishidiot je izjavil:
Se bolj neverjetno mi je, da vsi, ki tule branijo desnico hkrati zagovarjajo antivaxerstvo,
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
blufishidiot je izjavil:
blufishidiot je izjavil:
Se bolj neverjetno mi je, da vsi, ki tule branijo desnico hkrati zagovarjajo antivaxerstvo,
Res? Se ti zdi? Jaz se pa prav hahljam, kako je zacelo brencati po uvodnem tekstu in so se v zagovor nabrale same desne cvetke, od tebe do Utkja in zaceli branit svoj fasizem.
blufishidiot je izjavil:
Meni je pa neverjetno, da je nekdo, ki je bil kot "civilist" v KPK, toliko proti samo desnim strankam. Če tam ni videl, da so vsi isti, potem pa res ne vem kaj je gledal...
Kolikor vem Matthai ni bil v KPK, tako, da tule probas diskreditacijo z neumnostjo.
Meni je neverjetno, da ne znaš brat in drugim očitaš neumnost:
Tako ali tako sem takrat, ko sem se zaposlil na KPK rekel, da v tej službi ne bom ostal do penzije.
blufishidiot je izjavil:
blufishidiot je izjavil:
blufishidiot je izjavil:
Res? Se ti zdi? Jaz se pa prav hahljam, kako je zacelo brencati po uvodnem tekstu in so se v zagovor nabrale same desne cvetke, od tebe do Utkja in zaceli branit svoj fasizem.
Koga pa jaz zagovarjam? Jaz sem napisal že trikrat, kdorkoli bo volil kogarkoli iz tega parlamenta, je baraba ali idiot. Druge opcije ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
blufishidiot je izjavil:
Tako ali tako sem takrat, ko sem se zaposlil na KPK rekel, da v tej službi ne bom ostal do penzije.
Ne, samo ne berem vsega, ker hitro naletim na kaksen tvoj sestavek, ki se mi ga ne da brati.
Imas prav, spregledal.
Torej ne gre diskreditacijo pisca z neumnostjo ampak samo za tvoj poizkus diskreditacijo pisca (ker si pocel tudi pri meni "ne znam brati").
Koga pa jaz zagovarjam? Jaz sem napisal že trikrat, kdorkoli bo volil kogarkoli iz tega parlamenta, je baraba ali idiot. Druge opcije ni.
SDS. Zdaj, ce imas tako mnenje o sebi, jah tvoj problem, se mu pa pridruzujem.
Zgodovina sprememb…
blufishidiot je izjavil:
Referendumi v Švici čisto lepo delujejo, vendar to POLITIKOM ni všeč, ker nimajo moči in nadzora nad podkupljivimi odločitvami. Se je pa vprašati, zakaj tudi nekaterim VAM referendum ni všeč.
Ne, da nam referendumi niso vsec, vemo cemu so namenjeni in kako delujejo, ti pa pac ne. In potem s pomanjkljivim znanjem prides do napacnih zakljuckov.
Ali plasticno (sem ugotovil, da moram vse razloziti na, za bolj pocasne, nacin): ce predlagas formulo za preorati njivo in ti kdo rece, da to ne bo vredu, to ne pomeni, da mu formula ni vsec, ampak da je popolnoma neprimeren za oranje njive in je tvoj predlog neumen.
Zaradi takih kot si ti nikoli ne bomo Švica...nazadnjaško razmišljanje.
blufishidiot je izjavil:
blufishidiot je izjavil:
Ne, samo ne berem vsega, ker hitro naletim na kaksen tvoj sestavek, ki se mi ga ne da brati.
Imas prav, spregledal.
Torej ne gre diskreditacijo pisca z neumnostjo ampak samo za tvoj poizkus diskreditacijo pisca (ker si pocel tudi pri meni "ne znam brati").
SDS. Zdaj, ce imas tako mnenje o sebi, jah tvoj problem, se mu pa pridruzujem.
Če nekdo vidi barabije od znotraj in potem napade samo nekatere barabe...ne potrebuje posebne diskreditacije, je že vse jasno.
Isto je pri tvojemu branju. Vsi drugi so neumni, samo ti, ki trdiš nekaj napačno, ti pa ne, ti si pa genij.
blufishidiot je izjavil:
Ne zaradi takih ne bomo nikoli Nacisticna Nemcija ali Fasisticna Italija. In k sreci nismo dobili dovolj zidovskih zlatih zob, da bi se moral kdaj sekirati na koliko krvi stoji moje premozenje. Ali pa biti tako zaplankani, da bi dobile vse drzavljanke volilno pravico sele leta 1991. Tako, da, prav imas, nikoli ne bomo Svica. Z malo srece.
ti si pa genij.
Hvala za kompliment, zal ti ga ne morem vrniti.
Zgodovina sprememb…
blufishidiot je izjavil:
blufishidiot je izjavil:
Ne zaradi takih ne bomo nikoli Nacisticna Nemcija ali Fasisticna Italija. In k sreci nismo dobili dovolj zidovskih zlatih zob, da bi se moral kdaj sekirati na koliko krvi stoji moje premozenje. Ali pa biti tako zaplankani, da bi dobile vse drzavljanke volilno pravico sele leta 1991. Tako, da, prav imas, nikoli ne bomo Svica. Z malo srece.
Ne si pač nerazgledan človek, ki nima JAJC da bi ODLOČAL V SVOJEM IMENU IN STAL ZA SVOJIMI BESEDAMI, prav vidim tvoj karakter, ki se skriva in boji stati za svojimi besedami, odločitvami, ampak vse prelaga na druge. Tako kot ti prelagaš vse neumne odločitve na politike,ki nam že od 91 naprej krojijo življenje in pridobivajo na večji moči, namesto da bi z delom odločanja pravic, ki se tičejo vseh nas dal v roke ljudstvu. Si nerazgledan mamin sinko, ki ne zna videti onkraj države in strmeti temu, da bi vzeli iz drugih držav tisto kar deluje. In to v Švici očitno deluje, samo ti si referendum razlagaš pač to, da te je strah glasovat in nato prevzeti ODGOVORNOST ZA NAPAČNO ODLOČITEV.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Zasebni vrtci? Hvala, ne!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20554 (18406) | jype |
⊘ | Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 91019 (81486) | Gandalfar |