» »

Stranka Levica vložila zahtevo za referendum o Zakonu o dohodnini

Stranka Levica vložila zahtevo za referendum o Zakonu o dohodnini

1 2
3
»

matobeli ::

Adder je izjavil:

Cepljenje prostovoljno

Vse ostalo bo kot v severni koreji, ampak ne, cepljenje pa naj ostane neobvezno, kera antivaxxx move :))

Smrekar1 ::

strawman je izjavil:

Pa kakšna levica/desnica spet. Take očitne poizkuse kupovanja glasov pred volitvami se lahko pričakuje iz obeh strani, žalostno je samo kako nekateri tako hitro in nekritično pograbijo tistih 20€ ter se jih trudijo upravičiti v gospodarskem smislu.

Ti isti so se tudi norčevali, ko se je viadukt Črni kal odprl tik pred volitvami.

In se samozadovoljevali na poceni vinjete, uvedene tik pred volitvami ...

pegasus ::

Mato989 je izjavil:

V osnovi je tako...

Če izvedemo ta zakon bo primanjkljaj drugo leto cca 350 mil... pogledat je treba kaj država vse plačuje pa večina ljudi ne koristi in tisto plačevanje ukinit...

To da mi nekdo reče da VEČINA državljanov uporablja VSE storitve ki jih država plačuje je laž...

Država bi morala vse storitve ki jih večina ljudi ne rabi ukinejvat financiranje in naj grejo na prosti trg... (izvzemši par primerov)

Recimo kaj točno meni in vsem državljanomkoristi financiranje 80%+ nevladnih organizacij na tem seznamu

https://erar.si/etc/nevladne/#transakci...
Mhm, lepo povedano, to je plan. Ustvarit krizo, nato pa v imenu njenega reševanja vlečt drastične poteze s ciljem koncentracije moči v lastnih rokah. Zelo očitno, osebe za tem se niti več ne trudijo skrivati namenov ...

Zato je potrebno storiti vse, da se to umetno ustvarjanje krize prepreči.

Cupakabra123 ::

Imam filing da pri nas folk namenoma pizdi cez ta zakon, ker oni sami ne bi dobili bistveno vec in ker oni ne dobijo nic ne privoscijo tistim, ki imamo vec. In potem oni pricakujejo, da bom jaz pa kar podprl vsak zakon o minimalni placi in penzijah tistim, ki zanjo niso placevali.

bbbbbb2015 ::

Adder je izjavil:

Ukinit financiranje NVO kot so amnesty international, mirovni institut in podobne cvajtakterske satelite

Poterat zajedalce iz drzave

Ahahah... Verjetno z bajoneti v morje. Se ti zavedaš, da to ni Kuba in Prašičji zaliv? Morje je prešvohtno za take kupe zajedalcev.

D3m ::

Adder je izjavil:

Ukinit financiranje NVO kot so amnesty international, mirovni institut in podobne cvajtakterske satelite

Reformirat kaznovalno politiko; nima smisla nekoga sponzorirati za leta zivljenja v zaporu, pobrati jim organe in pred zid. Vecne povratnike kriminalnih dejanj je treba dati pred zid, prvic ajd se jim spregleda, drugic ide glava.

Reforma socialnega sistema, lenuhe poslat delat(pometat ceste, ciscenje okolice, sezonska dela); ce nocejo, ukinit socialko. Ce kriminalirijo, pred zid.

Sterilizacija dolocenih skupin ljudi, nima smisla podpirati trojanskega konja.

Ukinit financiranje VSEH verskih organizacij.

Cepljenje prostovoljno ampak ce necepljen zboli, ga ne zdravimo.

Modificirat ustavo in odstop od mednarodnih konvencij.

Verjetno se bom spravil spisat volilni program. Nekaj glasov bom ze dobil :)

Dobiš moj glas.

Pa ne vem zakaj.

:D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Cupakabra123 ::

Tudi moj, dejansko se dobro slisi :D

Smrekar1 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Ahahah... Verjetno z bajoneti v morje. Se ti zavedaš, da to ni Kuba in Prašičji zaliv? Morje je prešvohtno za take kupe zajedalcev.

Res je. Pri nas se za to uporablja rudniške jaške in kraške jame ter druge pojave.

Machete ::

Adder je izjavil:

Reformirat kaznovalno politiko; nima smisla nekoga sponzorirati za leta zivljenja v zaporu, pobrati jim organe in pred zid. Vecne povratnike kriminalnih dejanj je treba dati pred zid, prvic ajd se jim spregleda, drugic ide glava.

Reforma socialnega sistema, lenuhe poslat delat(pometat ceste, ciscenje okolice, sezonska dela); ce nocejo, ukinit socialko. Ce kriminalirijo, pred zid.

Sterilizacija dolocenih skupin ljudi, nima smisla podpirati trojanskega konja.

Ukinit financiranje VSEH verskih organizacij.

Cepljenje prostovoljno ampak ce necepljen zboli, ga ne zdravimo.

Modificirat ustavo in odstop od mednarodnih konvencij.

Verjetno se bom spravil spisat volilni program. Nekaj glasov bom ze dobil :)

Daj preseli se nekam v Afriko, tam je približno tako, kot v tvojem idealnem sistemu opisuješ.
Aja pa ne pozabi začeti pri sebi, prvotno s sterilizacijo. Ostalo po želji..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Zakaj pa Afriko?

Afrika je Kitajska kolonija.
|HP EliteBook|R5 6650U|

gruntfürmich ::

Cupakabra123 je izjavil:

Jao te levaki.... Kako so lahko tako bebavi?

prilagajajo se volilni bazi, kakopak!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

jukoz ::

torentino je izjavil:

Pozdravljeni,

rad bi prebral kakšno vaše mnenje o tej zahtevi, oz. zakaj izpade, kot da Levica ne podpira razbremenitev
prihodkov iz dela.
https://www.domovina.je/o-zakonu-o-doho...
Proti temu so bojda tudi nekateri sindikati.
https://www.domovina.je/tudi-sindikati-...
https://twitter.com/i/status/1452862668...

Pa prosim, ne se užgat na temo levi-desni, če se da.

Luka Mesec:

"KDO SO "PROLETARCI", KI NAJ BI JIM VLADA ZVIŠALA PLAČE?
Danes cel desni pol Twitterja kaže s prstom v Levico, češ, da smo včeraj "proletarcem onemogočili višje plače", ker smo zahtevali posvetovali referendum o dohodninski reformi, ki naj bi "davčno razbremenila delo".
Hja, poglejmo si, kdo so ti "proletarci", ki jih targetira vlada:
👉 naslednje leto bi zaposleni s 1000 evri bruto plače dobil 13 evrov povišice, član kakšne uprave z 10.000 evri bruto mesečno, pa bo na boljšem 132 evrov na mesec - leta 2025 pa 225 evrov na mesec,
👉 član uprave bi bil ob tem po novem oproščen še plačila bonitete za službeno vozilo, če je to električno (npr. za Teslo, vredno 100.000 evrov, boniteta zdaj znaša 7.500 evrov na leto),
👉 in nenazadnje, menedžerju vlada podarja še manj obdavčene delniške opcije in poslovne nagrade - ki so že zdaj astronomske. V letu 2019 si je 4500 najbolje nagrajenih menedžerjev izplačalo letne nagrade, ki so v povprečju znašale kar 150.000 evrov po glavi!
👉 "najbolj produktivni", kot jim reče vlada, pa bodo deležni še enega odpustka. Manj bodo obdavčeni prihodki iz kapitala (in samo 1000 ljudi v Sloveniji prejme večino svojega dohodka iz dividend, ne iz dela), in oddajanje stanovanj v najem, kjer se dohodnina znižuje s 27,5% na 15% - in ne, najemnine se zaradi tega ne bodo znižale.
👉 in nenzadnje, podobna slika je pri upokojencih: upokojenec s 1000 evri bruto pokojnine ne bi bil na boljšem niti za evro, upokojenec s 1200 bi profitiral za 2 evra, upokojenec s 3000 evri pa za 151 evrov.
Ta, velika razbremenitev zgornjega 1%, bi državo stala kar 822 milijonov na leto. Za primerjavo: država že 15 let obljublja 10.000 novih javnih najemnih stanovanj, a zanje ni denarja. Za 822 milijonov bi jih lahko v enem letu zgradili 8.000 - a če bo vladni zakon sprejet, bomo še 10 let poslušali, kako za to ni denarja"

torentino ::

Res niste razočarali.Je kdo vsaj ga.Lidijo pogledal, ko je rekla da res ne zna razložiti, zakaj je proti?
Janša vas vozi scat vse po vrsti, v stilu žabe in škorpijona. Ne morete si pomagati.

Ascendor ::

user4683 je izjavil:

Seveda, exercise early je načeloma dober nasvet - če verjameš, da bo firma kdaj zrastla, da boš dejansko lahko kaj prodal. 99% startupov propade, v tem primeru si davek "vrgel stran". Ko enkrat exercisas in kasneje prodaš je na razliko potem seveda kapitalski dobiček.

Ni pa tako, redko, da vrednost firme na papirju že pred možnostjo exercisanja (prvo leto načeloma ne moreš prodati) tako zelo naraste, da si pač marsikdo ne more privoščiti dati 77% za gamblanje a bo to kdaj lahko prodal ali ne. Prav se tvoj primer praktično nikoli ne zgodi - že v štartu je ta razlika (odkupna cena vs trenutna cena delnice) ponavadi precej visoka - recimo ko dobiš opcijo je delnica že vredna 10EUR, zanjo pa plačaš 1EUR. na preostalih 9EUR moraš plačati to dohodnino in prispevke.

Makes sense. Hvala.

Mato989 ::

jukoz je izjavil:

torentino je izjavil:

Pozdravljeni,

rad bi prebral kakšno vaše mnenje o tej zahtevi, oz. zakaj izpade, kot da Levica ne podpira razbremenitev
prihodkov iz dela.
https://www.domovina.je/o-zakonu-o-doho...
Proti temu so bojda tudi nekateri sindikati.
https://www.domovina.je/tudi-sindikati-...
https://twitter.com/i/status/1452862668...

Pa prosim, ne se užgat na temo levi-desni, če se da.

Luka Mesec:

"KDO SO "PROLETARCI", KI NAJ BI JIM VLADA ZVIŠALA PLAČE?
Danes cel desni pol Twitterja kaže s prstom v Levico, češ, da smo včeraj "proletarcem onemogočili višje plače", ker smo zahtevali posvetovali referendum o dohodninski reformi, ki naj bi "davčno razbremenila delo".
Hja, poglejmo si, kdo so ti "proletarci", ki jih targetira vlada:
👉 naslednje leto bi zaposleni s 1000 evri bruto plače dobil 13 evrov povišice, član kakšne uprave z 10.000 evri bruto mesečno, pa bo na boljšem 132 evrov na mesec - leta 2025 pa 225 evrov na mesec,
👉 član uprave bi bil ob tem po novem oproščen še plačila bonitete za službeno vozilo, če je to električno (npr. za Teslo, vredno 100.000 evrov, boniteta zdaj znaša 7.500 evrov na leto),
👉 in nenazadnje, menedžerju vlada podarja še manj obdavčene delniške opcije in poslovne nagrade - ki so že zdaj astronomske. V letu 2019 si je 4500 najbolje nagrajenih menedžerjev izplačalo letne nagrade, ki so v povprečju znašale kar 150.000 evrov po glavi!
👉 "najbolj produktivni", kot jim reče vlada, pa bodo deležni še enega odpustka. Manj bodo obdavčeni prihodki iz kapitala (in samo 1000 ljudi v Sloveniji prejme večino svojega dohodka iz dividend, ne iz dela), in oddajanje stanovanj v najem, kjer se dohodnina znižuje s 27,5% na 15% - in ne, najemnine se zaradi tega ne bodo znižale.
👉 in nenzadnje, podobna slika je pri upokojencih: upokojenec s 1000 evri bruto pokojnine ne bi bil na boljšem niti za evro, upokojenec s 1200 bi profitiral za 2 evra, upokojenec s 3000 evri pa za 151 evrov.
Ta, velika razbremenitev zgornjega 1%, bi državo stala kar 822 milijonov na leto. Za primerjavo: država že 15 let obljublja 10.000 novih javnih najemnih stanovanj, a zanje ni denarja. Za 822 milijonov bi jih lahko v enem letu zgradili 8.000 - a če bo vladni zakon sprejet, bomo še 10 let poslušali, kako za to ni denarja"

Ja in kaj zdaj, torej Mesec noče da bi LJUDJE kdorkoli že so dobili višje plače... ja delavec z 1.000€ bruto (čeprav 1.000€ bruto za polni delovni ačs sploh ne more dobit) bi dobil 13€ več... če je komurkoli 13€ ODVEČ ga vabim da mi jih donira...

Jaz sem si izračunal da bi po 5 letih dobil slabo plačo več če to sprejmejo, torej kot bi imel dodaten regres... če koga to moti, naj mi ga donira, bom zelo vesel.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

torentino je izjavil:

Res niste razočarali.Je kdo vsaj ga.Lidijo pogledal, ko je rekla da res ne zna razložiti, zakaj je proti?
Janša vas vozi scat vse po vrsti, v stilu žabe in škorpijona. Ne morete si pomagati.

Kera Lidija?

Janša samega sebe vedno potopi v stilu žabe in škorpijona - on kot škorpijon piči žabo, ki ga nese čez potok. Žaba so pa v tem primeru SMC, NSi in DeSUS.

S korono je imel idealno priliko da se vpiše kot veliki rešitelj v zgodovino. Še Kacina je privlekel. Pa je vse zasral, čist, čist, čist vse. Če bi malo manj kradli in malo manj lezli v rit Orbanu. Pa ne more.

Vlada je politično truplo že od lanske jeseni, popolnoma gnilo. In kar sanjajo da bo kaj iz tega =)

Mato989 je izjavil:

Ja in kaj zdaj, torej Mesec noče da bi LJUDJE kdorkoli že so dobili višje plače... ja delavec z 1.000€ bruto (čeprav 1.000€ bruto za polni delovni ačs sploh ne more dobit) bi dobil 13€ več... če je komurkoli 13€ ODVEČ ga vabim da mi jih donira...

Jaz sem si izračunal da bi po 5 letih dobil slabo plačo več če to sprejmejo, torej kot bi imel dodaten regres... če koga to moti, naj mi ga donira, bom zelo vesel.

Napiši TRR.

Aja, pa dodatno zdravstveno se ti je podražilo na 300EUR na mesec.

#SDSzase

#migrabimo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jukoz ()

kriptobog ::

Kje pa je problem? Pač vsem naj se enako razbremeni. Zakaj bi se nekaterim razbremenilo bolj kot ostalim. Vsem procentualno isto je edino fer. Že tako imamo dovolj "kazni" za uspeh.

Lonsarg ::

Najbolj bizarno je da folk tistim z večjim plačam reče "bogati". V resnici pa bogati sploh nimajo plač in služijo drugače.

Mato989 ::

Napiši TRR.

Dobiš v ZS wallet za crypto pa nafilaj :)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Lonsarg je izjavil:

Najbolj bizarno je da folk tistim z večjim plačam reče "bogati". V resnici pa bogati sploh nimajo plač in služijo drugače.

Aja.

Dayum folk je glup. 2k - 3k pa res ni veliko.
|HP EliteBook|R5 6650U|

m0LN4r ::

Na 2k prides z korona dodatki in kilometrino MB-LJ izi. Meka za nekatere.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Cifix63 ::

juroz je izjavil:

vsi enaki v revščini, perfekcija. komaj čakam.

res se ti splača potem trudit 5x bolj zato da dobiš 100€ mogoče 200€ več kot nekdo ki da od sebe minimum minimuma in je brez odgovornosti.

morajo bit razlike in to občutne. zato da imaš nekaj za kar si prizadevaš in trudiš da tja prideš.

"Prizadevaj si in se trudi" in prispel boš v nebesa. Seveda neoliberalna nebesa... in seveda namišljena nebesa. Sistem v Slo se dobesedno pomika proti srednjemu veku, samo še gradove naj poselijo s plemiči in smo tam. Zato pa, miniaturne državice tipa Slo ne bi smele obstajati, ker se priplazijo mimo fizikalnih zakonitosti, ki veljajo za večje entitete - direktno v pekel. Hebem ti odcepitev&osamosvojitev!

Master_Yoda je izjavil:

Ce sem prav bral v novicah ta zakon vglavnem izboljsa stvari za bogate/visji srednji sloj, to povisanje splosne olajsave je pa zraven samo kot drobtinica za rajo.
Tako da predvidevam da je njihov izgovor to da premoznejsi ne bi placevali manj, ceprav meni osebno je ta drobtinica vsec, ker je drugace tako ali tako ne bi dobili. Lahko bi pa DDV na 20% spravili nazaj namesto da ostane na 22. Ampak noben noce tega "kriznega" davka nazaj dati tako kot je bilo. S tem da seveda ni bil samo 2% ampak so vsepovsot zaokrozili navzgor pri cenah, ker so imeli lep izgovor.

To za DDV podpišem. Maslo šivilje, ki ni edino. Izsiljeno pa preko huškanja neozdravljivega pacienta JJ. Plača pa raja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cifix63 ()

Mato989 je izjavil:

Napiši TRR.

Dobiš v ZS wallet za crypto pa nafilaj :)

Nimam kripta, napiši TRR.

widj3098dj32 ::

TheBlueOne je izjavil:

user4683 je izjavil:

Se strinjam s pomisleki, oziroma v grobem se mi zdi da se strinjava glede tematike :)

Tudi sam nisem fan SDS, moj prvotni rant je bil usmerjen direktno na Levico, ki je iz riti potegnila nek absurden argument proti tocno doloceni zadevi, ki na enostaven nacin resuje tocno dolocen problem. Problem, ki (ce bi bil resen), bi imel po mojem mnenju veliko vec koristi, kot slabosti. Koristi je trenutna vlada res predstavila precej pavsalno, oziroma jih ni, argumentirali so, da s to spremembo obremenitev opcij priblizajo povprecju, ki se vrti v EU. Slabosti pa je Levica predstavila se bolj katastrofalno - "to se itak ne uporablja, oziroma uporabljajo samo visoko usposobljeni strokovnjaki" (fuck them).

Je tudi meni gredo pocasi vsi po vrsti na jetra. V opoziciji vsi civkajo pametno, v vladi pa so ce ne takoj, pa malo kasneje opertunisti.

Vem, da je SDS kolikor se da katastrofalen ampak me moti, da tudi ostali niso konkretni. Vsi predvidevajo nek avtomaticen ucinek ampak ne predstavijo analiz. Posebej na jetra mi gre, ko je targetirana moja skupina in vem, da bullshitajo okoli zakaj je dobro.

Ce hocejo privabiti kadre, da bo Slovenija kot Silicijeva dolina, hocem plan. Pomeni od prostorskega, infrastruktura, nacin promocije, raziskave, pogovor z vecjimi podjeji kaj bi si zelela itn. Ampak je problem, ker nekega JJ ali Logar ksihta, ki dela sramoto po EU in izigrava lastno pravno drzavo pac noces na sedez podjetja. Te garniture morajo stran.

Verjetno ker je pri vseh plan fafanje riti Bruslju ter prodajo kaj se se da iztrziti - magari tvoje ozilje kot blazinico za bucike.

Lonsarg ::

Dejstvo je, da je davek na plačo najslabši od vseh davkov za nižji in srednji sloj. Davek na delo plačuje namreč zgolj nizji in srednji sloj, medtem ko visji sloj (in razni ne-državljani, ki tukaj zgolj zapravljajo ala investitorji, turisti,..) plačujejo zgolj ostale davke (potrošna, trošarina, premoženje,..). Davka na delo taki ne plačujejo, ker nimajo plače!

To da ga za par procentov nizajo ni nič, treba ga je vsaj razpolovit.

bbbbbb2015 ::

Mato989 je izjavil:

Mesec in uni bananojedec sta zvijačila sem ter tja, ko sta bila napol v vladi. Da bi sprejemala neke zakone, ki bi pomagali komu, to jima ni padlo na pamet. Tisto zvijačenje je bilo tako, da sta lahko kadarkoli odstopila od dogovorjenega, računajoč, da pa druga (levo vladna) stran ne bo odstopila, nikoli.

Komedijant ju je zafrknil (njuju in sebe) do te mere, da ju je spravil iz pozicije moči in dogovorov.

Zdaj sta ugotovila, da je ta obstoječa vlada bolj operativna - ter si kar nekaj zmišljujeta. To niti argumenti niso.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakon o dohodninah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11113279 (11197) nekikr
»

Ameriški tehnološki magnati skoraj ne plačujejo davkov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostalo
19829428 (23490) gruntfürmich

Več podobnih tem