» »

Prejem nakazila iz tujine

Prejem nakazila iz tujine

celje ::

koliko casa traja nakazilo iz svice v slo?
koliko casa traja nakazilo iz nemcije v slo?

ali je “problem” ko mi nakazejo denar (vec kot 15.000) z namenom nakazila: ara za nakup nepremicnine?
je mogoce kaksna omejitev visine nakazila (celotne kupnine) za nakup nepremicnin?
( iz svice bi bilo skupno nakazilo na mojo banko 170k)
( iz nemcije 160k)

hvala, lp

Mike_Rotch ::

Švica in Nemčija sta v SEPA (enotno območje plačil). Nakazilo ponavadi pride v roku enega dneva. Če nakažeš dopoldne je velika verjetnost, da bo denar že popoldne na računu prejemnika.

Težav s SEPA nakazilom načeloma ne bi smelo biti, kolikor vem banke nimajo ravno limitov za tovrstna plačila, ampak mogoče se splača pogledati pri banki kako je s tem.

Invictus ::

Problem SEPA nakazil je predvsem v idiotizmu računovodij, ki tega ne poznajo... Sploh v UK, ne znajo nakazati v EU preko IBANa in SWIFTa...

Že večkrat imel probleme...

Problem SEPA nakazil je predvsem v idiotizmu računovodij, ki tega ne poznajo... Sploh v UK, ne znajo nakazati v EU preko IBANa in SWIFTa...

Že večkrat imel probleme...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

nenistipe8 ::

Mene pa zanima kolikšen je maksimalen znesek priliva iz tujega podjetja-Švica na moj TRR, da nebi imel problemov z davčno oz. da banka nebi preveč težila z dokazili....
Če ima kdo izkušnje s tem bi bil zelo hvaležen.
Lp

celje ::

namensko nakazilo (pogodba, racun, ...)? no limit - baje

ali

navadno nakazilo drugi osebi? baje - 9999 eur.

WizzardOfOZ ::

od kdaj je švica v sepa?

vse kar je nad 15k se pošlilja podatke na furs
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

user4683 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

od kdaj je švica v sepa?

Že lep čas.

metalc ::

Območje SEPA = celotna EU + nekaj "pol pridruženih" držav (vključno s Švico); njihove nacionalne value nimajo pri tem nobene veze. Lahko so pa izključene nekatere "kolonije" določenih članic, ki tudi sicer niso del EU.

Nakazila med članicami SEPA praviloma trajajo 1 delovni dan ali še manj in izgledajo kot nakazila znotraj iste države.

Pogoj za to pa je, da je nakazilo denominirano v evrih in da se uporabi št. TRR v obliki IBAN (to je tisti SI56 pri TRR vseh slovenskih bank). Če karkoli od tega ni izpolnjeno, gre nakazilo prek sistema SWIFT, ki pa traja najmanj nekaj dni in je tudi bolj zamotano (npr. kdo bo plačal morebitne stroške posredniških bank in kup drugih komplikacij...)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: metalc ()

Tidule ::

celje je izjavil:

namensko nakazilo (pogodba, racun, ...)? no limit - baje

ali

navadno nakazilo drugi osebi? baje - 9999 eur.

9999 meja ne obstaja. Nakazila niso omejena, se pa seveda v vsako lahko vtakne FURS in je treba dokazovat za kaj gre. Visje kot je nakazilo vecja je verjetnost za to. Baknecso dolzne poricat FURS nakazila nad 15k, lahko pa porocajo tudi nizje, ce ocenijo da je kaj sumljivega (recimo droblenje nakazil v izogib avtomaticnem porocanju).

WizzardOfOZ ::

Eno nakazilo višje od 15k in več nakazil skupno višjih od 15k. Tudi če boš 15krat po 1k nakazal (al pa 30krat po 500€), bo šlo to direktno na furs.

metalc je izjavil:

Pogoj za to pa je, da je nakazilo denominirano v evrih in da se uporabi št. TRR v obliki IBAN (to je tisti SI56 pri TRR vseh slovenskih bank). Če karkoli od tega ni izpolnjeno, gre nakazilo prek sistema SWIFT, ki pa traja najmanj nekaj dni in je tudi bolj zamotano (npr. kdo bo plačal morebitne stroške posredniških bank in kup drugih komplikacij...)

Swift v sloveniji je en dan, oziroma isti dan, če je vse pravilno izpolnjeno. Kako je pa v tujii pa ne vem, ponavadi D+2, torej dan nakazila + 2 dni.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

jocoj ::

Drugi teden bom dobil nakazilo cca 500 funtov iz UK preko SEPA za neko rabljeno prodano zadevo na moj bančni račun pri banki Unicredit. Ali moram biti na kaj pozoren zaradi provizij iz njegove ali moje strani, ali se bo avtomatsko pretvorilo v EUR na mojem računu in je stvar zaključena.
Ostale opcije plačila ne pridejo v poštev, saj gre za starejšo osebo, ki bo plačilo izvedla na bančnem okencu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jocoj ()

delavec44 ::

Funti in SEPA ne gre skupaj.

Pa tudi če bi ti nakazal v EUR, je Unicredit smotan in ima drug cenik za ne-EU gospodarsko območje. Tu je potem nakazilo iz tujine kjer so 3 opcije kdo krije katere stroške in je čisto odvisno kako bo kupec nakazal.

Če bi imel Revolut ali kaj podobnega, bi bilo bolj enostavno.

Katere so te opcije? Na kaj ga moram opozoriti, ko bo plačal, da ne bodo provizije padle name. Če mogoče veš?

delavec44 ::

Plačnika stroškov v zvezi s plačilno transakcijo
določa izbrana vrsta stroškov v plačilnem
nalogu (OUR, SHA ali BEN):
- opcija OUR
pomeni, da stroške banke plačnika, morebitnih
posredniških bank in banke prejemnika plača
plačnik. Banka za stroške tujih bank bremeni
plačnika po prejemu obvestila tujih bank o
višini stroškov.
- opcija SHA pomeni, da stroške plačnikove
banke plača plačnik, stroške prejemnikove
banke in morebitne stroške posredniških bank
pa plača prejemnik plačila. Morebitni stroški
posredniških bank se odtegnejo od zneska
plačila.
- opcija BEN pomeni, da stroške banke
plačnika, morebitnih posredniških bank in
banke prejemnika plača prejemnik plačila.
Stroški banke plačnika in morebitni stroški
posredniških bank se odtegnejo od zneska
plačila.
V primeru, da plačnik v plačilnem nalogu ne
navede odgovorne stranke za poravnavo
stroškov plačila, banka za obračun provizije
uporabi opcijo SHA.

Sem pa nazadnje, sicer v EUR plačal v GB z opcijo SHA in je samo meni Unicredit zaračunal 7,5EUR. Prejemnik ni rabil plačati nič. Pri tebi gre sicer v obratni smeri in je odvisno od cenika Unicredita, kjer piše da so mednarodni prilivi brez nadomestila.

Zgodovina sprememb…

Hvala. Torej najbolje bo prva opcija. Kaj pa pretvorba bo avtomatsko v EUR, ali bom moral sam urediti? Če že, upam da je možno v spletni banki, nisem se pa še poglobil v tole.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BINANCE SEPA nakazilo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
13236169 (9621) Tidule
»

Plačevanje Hrvaških položnic s tujim računom (Revolut) - Hrvaška banka zaračuna 50 ku

Oddelek: Loža
323789 (2977) blink
»

Prejemanje spletnih plačil za neprofitno organizacijo

122207 (1691) Mare2
»

nakazilo denarja iz tujine

2617478 (14744) slobo
»

Plačilo v tujino