» »

Kateter

Kateter

oo7 ::

Je kdo že imel od vas vstavljen kateter za urin?
Ali boli namestitev katetra in koliko časa traja?

Hvala

SeMiNeSanja ::

Vstavljen 'mimogrede' (par minut)
Boli nič - če je strokovno izvedeno (strah ima velike oči).
Odstranitev po 12 urah tudi neboleča. Kako je, če je dlje notri, pa ne vem povedat.

shadowfax ::

Verjetno malo subjektivno, zna boleti, se pa strinjam, da je odvisno od izvedbe. Prijetno sigurno ni. V kolikor mi je znano je bolj problematična vstavitev, odstranitev je sila preprosta.

[D]emon ::

Pri stalnih (foley) katetrih je zadeva bolj komplicirana, ker je treba najprej spustiti fiziolosko raztopino iz mehurcka ki je na koncu cevke, se pa odstrani enako kot zacasni kateter. Naceloma vstavljanje in odstranjevanje ni bolece, lahko pa se pojavi rahla (minimalna) krvavitev iz secnice.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

oo7 ::

Sem ravnokar prišel od zdravnika.

V ponedeljek sem opazil težavo z vodo, ker sem hodil vsake 2 uri na WC in iz sebe dal čisto malo vode. Danes zutraj pa sem hodil na WC že vsake pol ure in iztočil par kapljic pred 3 urami pa sploh nisem mogel iti več na WC in dati od sebe nobene vode čeprav me non stop tišči na WC kot bi imel čisto poln mehur. Zutraj sem dal že kri in vodo in tam je bilo vse v redu.
Zutraj, ko sem dal kri in vodo so rekli če me preveč tišči, da mi dajo kateter pa sem ga zavrnil, ker sem se bal po domače povedano. Zdaj sem bil pa na ultrazvoku trebuha, ki pa je pokazal, da imam čisto prazen mehur in imam vneto prostato. Tako, da sem dobil recept in jutri moram po antibiotike.
Čez dan sem spil nekaj vode in imel non stop občutek, da se mi mehur ne izprazni in, da je čisto povn tako kot zdaj zelo neprijeten občutek.
Tako, da katetra trenutno na srečo nisem potreboval.

Hvala za odgovore.

chrispy ::

zdravo!
2 leti nazaj sem imel podobne težave. sem šel direkt k zdravniku in dobil napotnico za v lj. Tam sem dobil kateter. Ko so ga vstavljali je bil sprva zlo čudn občutk ampak nič bolečega. Po tistem sem kateter dobil še 2x, da so lahko nekaj poslikal in ugotovili težave. V roku enega tedna po začetku težav pa sem dobil kateter za 3 tedne vstavljenega. Sicer zadeva ne boli niti ni toliko moteča kot bi si mislil. Iskreno povedano je bilo meni kar fajn. Mama je skrbela zame kakor da sem vojni ranjenec, svoj čas pa sem zabijal na kompu da sem malo nadoknadil z igricami. Zarad katetra mi niti na wc ni blo treba več hodt. Slaba stran so jutra ko se junak zbudi in zna bit kateter kar nadležna zadeva (mogoče celo malce boleča). če te pa še kaj zanima pa kar praši.

[D]emon ::

Ce imate kakrsnekoli probleme z odvajanjem vode, takoj k zdravniku! Moja mama, sicer onkoloska bolnica, je imela zatekanje trebuha do te tocke, da je zgledala kot da je v 8. mescu nosecnosti; ker je redno odvajala vodo vsak dan, s patronazno nisva niti pomislila, da bi imela probleme z odvajanjem vode, ampak sva ciljala na odvajanje blata (ki je bilo res neredno). Sele na urgentni gineko so potem z ultrazvokom odkrili, da je imela v mehurju vec kot liter in pol tekocine in je dobila SUK (Stalni Urinski Kateter) in urinsko vrecko. Kot pravi stara modrost, bolje preciti nego lijeciti. :) Pa srecno vsem.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Invictus ::

Nič ne boli. Se dobro podmaže z vazelinom.

Odstranitev prinese malo olajšanja. Ampak vstavljen kateter nič ne moti. Pravzaprav je kul, ker imaš tako s sabo prenosni črnogorski WC. Nič ni treba delat ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Gospod ::

Zanima me za 87 letnega očeta če kdo v Ljubljani lahko tudi samoplačniško opravi menjavo moškega stalnega urinskega katetra na domu , ali zasebni kliniki, da ni potrebno čakati nekaj ur, patronažna služba namreč menja samo ženske katetre, ustrezen katetre in urinske vrečke imam doma, ki jih je dobil na recept.
Lp.

starfotr ::

Zasebniki ne delajo med vikendom.

Gospod ::

starfotr je izjavil:

Zasebniki ne delajo med vikendom.

Nisem mislil, da uslugo potrebujem takoj čez vikend sprašujem samo informativno, če izbrana zdravnica ne upa ali zna opraviti menjave katetra.
Lp.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nosni test Covid-19 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
506908 (5279) dunda
»

Lenoba

Oddelek: Loža
483930 (2677) 2dark