» »

Kopiranje datotek deluje zelo počasi

Kopiranje datotek deluje zelo počasi

dugi206 ::

Pozdravljeni.

Imam problem pri kopiranju datotek na zunanji prenosni disk. Ko kopira hitrost kopiranja niha in sicer pade hitrost kopiranja na 0% pa je nekaj časa na nuli,pol se zažene pa spet malo dela,pa spet pade na nulo... in tak traja da en film skopiraš celo večnost. Imam dva zunanja diska,in pri obeh je isto. sem pa pogruntal da če pa iz C na D particijo kopiram,tam pa ni težav tam pa kopira skoz z približno isto hitrostjo.
zunanja diska sta seagate 1TB in 2TB notranji disk pa je ene 6 let star 1TB nevem katere znamke.

Hvala

Han ::

Običajen pojav na SMR diskih, sploh pri kopiranju večje količine kratkih datotek. Če so shranjeni podatki še precej fragmentirani, se stanje še poslabša...

Če želiš hitrost, uporabi SSD. Te dni so cene najnižje.

dxx ::

Ali pa je disk defekten. Preveri z crystaldiskinfo programom in poročaj.

namizje

namizje

Evo sem probal ta program in piše da delujejo vsi diski dobro. potem sem malo probaval kopirat iz enega diska na druge diske, nekaj je šlo brez problemov nekaj z problemi. Največ težav je bilo ko sem iz enega prenosnega kopiral na drugega prenosnega (slika) takrat je zopet začel "štekat" tako da je malo delal,malo ne. Upam da vam odpre sliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dugi206 ()

Han ::

Dokler shranjuje podatke brez napak, je takšno delovanje normalno. Če pa sumiš, da je disk defekten, ga testiraj s SeaTools.

Daniel ::

Diski se ti povezujejo z USB 3.0 ali USB 2.0? standardom. Kakšna je maksimalna hitrost, ki jo dosežeš med kopiranjem?

Mislim da so vsi usbji 2.0 glede na to da je računalnik star cca 10 let. Hitrost kopiranja ssd disk cca 100mbs , prenosna diska na ssd disk cca 33mbs, prenosna diska kopiranje med sabo cca 17mbs.

tusi ::

Ja, 17 mili bit sekund pa zna trajat da se nekaj skopira...

Daniel ::

Potem pa res ne bo šlo kaj dosti hitreje, verjetno se zapolni buffer in potem malo štrajka. Dejansko s 33 MB/s dosegaš maksimum, vmes med diskoma pa se seveda še razpolovi, sploh, če sta diska priklopljena na isti USB delilnik na matični ali HUB.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri USB ključek

Oddelek: Kaj kupiti
274456 (2700) FireSnake
»

Error Code 0X800701B1 napaka pri kopiranju datotek

Oddelek: Strojna oprema
8774 (643) prowb
»

Slika gole punce / na disku ki crkuje :)

Oddelek: Strojna oprema
4914519 (8207) Miha 333
»

Počasno kopiranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7913302 (10716) hojnikb
»

Zunanji trdi disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6514709 (11940) Dromar

Več podobnih tem