» »

Hitrost Mrežne kartice

Hitrost Mrežne kartice

boulalan ::

Zaradi potrebe po konstantni stabilni povezavi z internetom iščem mrežno kartico s katero se bi lahko v primeru izpada lokalnega kabelskega interneta povezal na mobilne podatke mobilnega telefona. Zanima me predvsem če pri cenovnih rangih mrežnih kartic niha hitrost vzpostavitve povezave. Torej brezpredmetna sta mi domet antene in prenos podatkov. Zaradi narave mojega dela mi je najbolj pomembno ko če pride do izpada kabelskega interneta, da se lahko čim hitreje povežem na mobilne podatke telefona.

Kakršnekoli izkušnje z podobno situacijo so dobrodošle.

Fsegula62 ::

Mora biti obvezno mrežna kartica? Imaš kar nekaj routerjev, ki imajo to funkcijo. Pri njih boš prej našel rešitev kot pri mrežni kartici.

boulalan ::

Nevem če razumem popolnoma. Mogoče nisem bil jasen. Iščem mrežno kartico PCI-E ali usb mrežno kartico s pomočjo katere se bom v primeru izpada kabelskega interneta povezal na personal hotspot mobilnega telefona oziroma na mobilne podatke telefona. V osebnem računalniku še nimam mrežne kartice zato se ne morem brezžično povezati na mobilne podatke telefona. Predvsem me zanima če z nihanjem cene mrežnih kartic niha tudi hitrost vzpostavitve povezave.

gddr85 ::

vzameš en usb wifi stick in bo delalo, tethering pa afaik lahko nardiš tud prek bluetooth usbja al pa navadnega usb kabla..

snak3 ::

Glede mrežnih nisem siguren, a so kakšne razlike v hitrosti vzpostavitve povezave. Verjetno so, ampak minimalne.
Predlagal bi ti pa, da si pogledaš še USB tethering. Androidi od verzije 6 omogočajo, da vtakneš USB v telefon in v računalnik in vklopiš USB tethering in maš internet preko mobitela.
Nastavitve za vklop so ponavadi v istem meniju kot vklop za hotspot. Če imaš Win10, ti bo avtomatsko zaznalo in ustvarilo novo povezavo.

boulalan ::

Sem zdaj preizskusil USB tethering kar sem vedel da je najbrž možno nisem pa vedel da je tako enostavno. Povezava se vzpostavi takoj tako da mislim da bo to moja rešitev od zdaj naprej. Se zahvaljujem za hitro pomoč!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VPN preko mobilnih podatkov

Oddelek: Omrežja in internet
253137 (2505) Ales
»

Povezava desktopa z mobilnim internetom

Oddelek: Omrežja in internet
121686 (1368) Bye
»

Wifi router za deljenje USB mobilnega interneta

Oddelek: Kaj kupiti
182571 (2203) hojnikb
»

VDSL ni upanja v upload speed.

Oddelek: Pomoč in nasveti
5613 (529) DeeCoy
»

Problem s prepoznavanjem kabelskega modema

Oddelek: Pomoč in nasveti
193663 (3347) Azrael

Več podobnih tem