» »

Kateri robotski čistilec oken kupiti?

Kateri robotski čistilec oken kupiti?

kljuka1 ::

11 november je tu in z njim popusti na Aliexpress-u, kmalu pa tudi drugod.

Zanima me, ali za domačo rabo uporabljate robotski čistilec oken, kakšne izkušnje imate z njim in kateri model priporočate.

Po hitrem pregledu tržišča so popularni Hobot-i, ki pa so precej dragi (300€ in več). Aliexpress pa je poln še ostalih robotskih čistilcev oken, ki so bistveni cenejši (od 80€ naprej).

kljuka1 ::

Izgleda sta na tržišču 2 tipa robotov:
1. robot z dvema vrtečima cunjama. (npr.: https://www.amazon.de/dp/B07SVXP8DW ali https://www.amazon.de/dp/B087JGQWLM)
2. štirikotni robot z vibracijskim delovanjem (npr.: https://www.amazon.de/dp/B083V3HSL2 ali https://www.amazon.de/dp/B07X9S8X8M)


1. Review-i robotov z vrtečima krogoma so zelo mešani. Na eni strani so navdušeni uporabniki, vseeno pa je nekaj kritik:
- robot pušča za sabo na steklu vidne okrogle proge, ko na površino posije sonce.
- Hobot 388 (ki stane 420€!) namaka površino, vendar ne dovolj. Za cenejše pa sploh ne vem, če kakorkoli namakajo

2. Tudi review-i štirikotnih robotov so mešani in niso kaj dosti boljši:
- nekako je bilo povedano, da z robotom ni kaj dosti manj dela, kot če okno očistiš sam...
- in rezultat ni primeren za perfekcioniste

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: bluefish ()

Likalnik ::

tudi mene zanima kako je v praksi s temi roboti...že nekaj časa se pripravljam, da bi ga kupil...ampak, če so take težave z njim je na koncu res boljše vse skupaj na roke pomit.....imamo koga, ki nam lahko iz prve roke pove ali je ta zadeva uporabna ali ne?

Dark000 ::

Jaz imam prvo varianto (2+ let). Zadeva je pogojno uporabna. Namreč deluje le na ne preveč umazanih oknih (kar je nekako tudi logično); skoraj za vsako okno je potrebna menjava krpic, da ne raznašaš umazanije (sicer jih prejmeš veliko, ampak je delo s tem (menjavo)). Na koncu se s tem prestavljanjem in pripravljanjem toliko zamudiš (pa še počasi gre/se premika), da bi bilo enako, če bi ročno pomil.

Eno uporabno opravilo, katerega pa robot počne uspešno, je čiščenje ploščic v kopalnici. Še posebej, če imaš veliko površin (po možnosti brez večjih ovir), jih (ploščice) lepo zglanca.

Mogoče je za okna uporabno, če jih redno čistiš (kar večinoma ne) in se ti ne mudi (ko zapiska, prestaviš).

darkolord ::

Imam Alfawise S60 pa težko rečem.

Če je steklo zelo umazano, potem je treba čiščenje vsaj še enkrat ponoviti, s tem da so prvič krpice po tem čisto umazane in jih je treba oprati (oz. zamenjati, ker jih imaš več). Po tem je pa odvisno, včasih je perfektno, včasih se vidijo krogi. Če daš ravno prav (pravega) čistila, potem je super. Jaz našpricam na krpice, tako da so zelo vlažne (a ne preveč), malo pa še po steklu.

Na koncu je tako, da če imaš občasno dan za čiščenje stekel, potem je OK; da bi pa to redno počel, se mi pa ne ljubi. Treba je razvozlati žico, najti napajanje, očistiti krpice, špricati čistilo, premikati robota iz ene površine na drugo. V vsem tem času pa seveda brni, kot da bi v sobi imel reaktivno letalo.

Očisti sicer tudi ogledala, ploščice v kopalnici, stekleno mizo (ne pade dol) ipd.

Skratka neki mešani občutki. Če bi primerjal z robotskim sesalnikom je nekako tako, kot da bi moral hoditi za sesalnikom pa ga voditi na vrvici.

Verjetno je zelo dober nakup takrat, ko imaš kakšne površine, ki jih je zelo težko čistiti - zelo visoka ali nedostopna stekla. Ko sem v pisarni očistil fiksno okno, ki z zunanje strani ni bilo dostopno in zato ni bilo očiščeno že vsaj 10 let, se je obnesel odlično.

šernk ::

bolše kupit sesalec oken za 40eur, našpricaš pa posesaš na čisto in si takoj zaključu z delom.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

rejven ::

Sesalc je kul. Mam pa tud kitajskega robota, ko se navadiš kolk navlažit površino je super. Tam kjer se ostani pa s suho krpo potegneš ker drugače ostane madež.

driver_x ::

Jaz imam nekega Alfawise (tak z dvema kolesoma) in je soliden. Sicer se strinjam s tem, kar je darkolord pred mano napisal, ampak ga vseeno uporabljamo že nekaj časa. Vmes je tudi že iz prvega nadstropja na tlakovan dovoz nekajkrat padel, ampak je padec vselej preživel. Kot že omenjeno, to ni kakor robotski sesalec, ampak ga je potrebno znati uporabljati. Meni se najbolje obnese, če šipo našpricam s čistolom in ga enkrat spustim čez, nato pa še enkrat s suhimi krpami. Običajno dela takrat, ko sam pospravljam ali čistim kaj drugega, robota pa vmes prestavljam med okni. Če bi se tale pokvaril, novega ne bi več kupoval.

Kvinta ::

To so same jajce vseskupaj jaz mam panoramsko okno plus vsa ostala v bajti očiščena v pol ure tak ko ta dela

Robot ;((
A.C.A.B


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon ukinja nakupe e-knjig iz aplikacije na Androidu

Oddelek: Novice / Rezultati
306935 (4078) nejcek74
»

Nakup manjšega droid telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
10888 (641) louser
»

Kateri brezžični polnilec za 2 ali 3 telefone?

Oddelek: Kaj kupiti
8837 (746) Han

Več podobnih tem