» »

Hlače za sneg

Hlače za sneg

;-) ::

Nevem kaj naj iščem in kje.

Pregledal dechatlon, aboutyou in vse živo pa ne najdem, ker nevem niti kako se jim reče.

Rabim hlače za hojo po snegu, smučarske so spodaj preširoke za pancarje, pohodne pa so pretanke.

Ve kdo kako se temu reče?

recmajkemi ::

Pohodne v kombinaciji z gamašami.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Pohodne sem probal v hervisu šivi drgenjo ob kožo za znoret.

Kvinta ::

Jaz mam že kr nekaj cajta BLACK DIAMOND StormLine Stretch Rain Pants in pa OUTDOOR RESEARCH Helium Rain Pants se ne dobijo pri nas niti ene niti druge .... Hervis pozabi pa tudi Decathlon in podobne take stvari se kupuje v Iglu ,Kibuba ,Anapurna ,Gornik izbira pa je zelo slaba napram tujini.
A.C.A.B

Alfa Dog ::

Za kak sprehod po snegu bodo te čisto OK:
https://www.decathlon.si/pohodniske-hla...
Za hardcore pohodništvo in planinarjenje pa glej gornji post.

Te sem gledal a niso na voljo Alfa.

Kvinta hvala, te trgovine niti pomislil nisem.

jonystar ::

Kvinta je izjavil:

Jaz mam že kr nekaj cajta BLACK DIAMOND StormLine Stretch Rain Pants in pa OUTDOOR RESEARCH Helium Rain Pants se ne dobijo pri nas niti ene niti druge .... Hervis pozabi pa tudi Decathlon in podobne take stvari se kupuje v Iglu ,Kibuba ,Anapurna ,Gornik izbira pa je zelo slaba napram tujini.

Imajo Black Diamond hlače tudi toplejši sloj in potem čez sloj, ki ne prepušča vode/vetra?

BD in OR hlače so lahke nepremočljive in neprepihljive hlače niso pa podložene ,če si to mislo pravzaprav tega niti ne rabiš jih maš oblečene preko normalnih hlač ali pa maš spodaj dolge gate zložijo se v velikost malo večje jabke tak ,da jih mam nosnstop zraven .... vrjetno pa obstajajo kake take podložene pravzaprav teh hlač je ogromno samo če greš recimo gledat na bike24 jih je tam preko 300.
Mel sem teh hlač že kr nekaj od nekih poceni iz Hervisa pa do nekih xy znamk pa meni ne odtehtajo ne dihajo ,hitro se obrabijo ,šivi niso lepljeni ,hitro se strgajo ,so pretežke ,ne dajo se zložit ,zadrge prepuščajo vlago itd se ne splača kupiš dobre pa maš mir.
A.C.A.B

Invictus ::

Dejstvo je, da če boš hodil po snegu, potrebuješ gamaše. Potem je skoraj vseeno kake hlače imaš. Gamaše naj bi bile do kolen (ni nujno), in ti ščitijo čevlje, da se ne nabere noter sneg.

Hlače z vgrajenimi gamašami so preveč omejene na točno določene vremenske pogoje.

Če boš hodil samo na dnevne izlete in ne s hitrostjo crknjenega konja, se marsikatere hlače posušijo na tebe, tako da ni treba da so nepremočljive.

Če se boš z punco (fantom ?!?!) valjal po snegu, te bo pa že kaj drugega grelo :)).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Gamaše imam ampak lansko zimo sem se 2x pogreznil do sredine stegna in ni bol fin občutek, ko so bile hlače mokre in ko je zapihal mrzel veter, to se je mi zgodilo na Viševniku, kjer pa vedno piha.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jonystar ()

zobnik ::

V Kibubi jih dobiš, vzameš letne in pozimi si po želji spodaj oblečeš še kaj, ampak pomojem ne bo treba

matobeli ::

Vzameš vojaški gortex pa si bolj ali manj rešen. Pocen se dobi od Avstrijske, belgijske, angleške vojske.

jonystar je izjavil:

Gamaše imam ampak lansko zimo sem se 2x pogreznil do sredine stegna in ni bol fin občutek, ko so bile hlače mokre in ko je zapihal mrzel veter, to se je mi zgodilo na Viševniku, kjer pa vedno piha.

Viševnik pa res ni nek hrib, kjer je kriza, če si malo moker ;).

Prepočasi hodiš :)).

Drugače je bil včasih popularen Schoeller material. Ampak ga že dolgo nisem nikjer videl...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

TheBlueOne ::

Ce se pogreznes tako globoko imas napacno obujo. Potrebujes kaksne krplje ali pa morda turne smuci. Kaj ti se vlacis po snegu kakor crv po blatu? :D

Kar se tice opreme pojdi tja, kjer je specializirano za planine. Imas prakticno karkoli za katerikoli teren, samo seveda bolj je ekstremno, bolj bo ekstremna cena. Ce poznas kaksnega res zagrizenega alpinista zna biti, da bos dobil vse za fragment cene iz druge roke, ker posebej tisti, ki gredo v najbolj ekstremne razmere pogosto nosijo opremo zelo malokrat, ker ji potem vec ne zaupajo.

Imas pa tudi delavsko opremo, ce si morda kmet ali gozdar. To pa si mislim, da najdes v kaksnih gozdarskih trgovinah. Lovci bi pravtako znali imeti kaj zate.

Zgodovina sprememb…

Invictus je izjavil:

jonystar je izjavil:

Viševnik pa res ni nek hrib, kjer je kriza, če si malo moker ;).

Prepočasi hodiš :)).

Drugače je bil včasih popularen Schoeller material. Ampak ga že dolgo nisem nikjer videl...

Nisem rekel, da je kriza. Vseeno pa ni fin občutek ko te prepihuje :) jaz na vrhu hriba nekaj časa ostanem in ne grem takoj dol.

Nisem počasen kar se hoje tiče. Samo, ko sem na vrhu in ko se preoblečem mi je bolje, če nimam mokrih cunj. :)

TheBlueOne ::

Vodotesno drugace ni suho, ker se znojis. Si lahko bolj moker, kot ce gres v trenirki. Tadobra oblacila vlago odvajajo, je pa meni se vedno najboljsi obcutek, ce se pred pocitkom preoblecem.

matobeli je izjavil:

Vzameš vojaški gortex pa si bolj ali manj rešen. Pocen se dobi od Avstrijske, belgijske, angleške vojske.

Pa si ti že probal to ?

Kolkor gledam hlače stanejo nekje 30€ zraun pa piše Goretex like tak ,da malo sumljivo vse skupaj.
A.C.A.B

Prave Goretex hlače iz pravega Goretexa so 700 EUR.

Zdaj tukaj kompliciraš kot da greš na Himalajo, zraven pa jokaš ko si moker na Viševnbiku...

Tja gor greš lahko pozimi v kratkih hlačah :)), če ni preveč snega...

Kvinta je izjavil:

matobeli je izjavil:

Pa si ti že probal to ?

Kolkor gledam hlače stanejo nekje 30€ zraun pa piše Goretex like tak ,da malo sumljivo vse skupaj.

Več različnih. Delujejo. Maš tud na YT kar češ testov.
Na etiketi pa piše PTFE, na nekaterih celo goretex, ampak ponavadi ne, ker majo ponavadi omejitve glede blagovnih znamk na vojaški opremi.

Je pa to ponavadi samo zunanji slovj, rabiš spodaj termo hlače oziroma dolge gate.

buttcrack ::

kje se te vojaške zadeve lahko kupi, kakšen link?

Različni armyshopi. https://www.asmc.de/ https://www.outdoors.ee/en/ https://strikeforcesupplies.com/ in pa seveda ebay.

Pri nas pa bolj ne kot ja. Nekaj imajo v trgovini v vojaškem muzeju v Pivki, bolha...

buttcrack ::

tnx

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup pohodnih čevljev (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
858241057 (17534) theStranger
»

pohodniška oprema (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8920363 (13828) Okapi
»

Snežnik v začetku decembra?

Oddelek: Šport
395483 (3955) seminal
»

zimski škornji - topli in nepremočljivi (strani: 1 2 )

8751914 (48810) fantasycamp
»

Pohodne hlače, krplje, obvezna oprema

84450 (4263) genius11

Več podobnih tem