» »

Windows 11 je tu

««
6 / 6
»
»»

broken/link ::

Kakšen problem pa je, s stališča uporabe?

Ker jaz uporabljam laptope z nemško tipkovnico zadnjih 20let, pa ne znam nemško niti besede. Pa nimam enega problema.

Če res ne moreš brez simbola na tipki, nalepke stanjeo manj k 10eur, graviranje pa 30eur.

tomlin ::

Ti kar uporabljaj laptope z nemško tipkovnico. Začni uporabljati še notebooke z kitajsko tipkovnico, boš bolj fancy.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomlin ()

broken/link ::

To je tvoj argument, da si "bolj fensi", če uporabljaš nemško tipkovnico? Svašta.

Jaz imam nemško tipkovnico, ker so bili moji zadnji 3 laptopi z Nemčije. In konkretno ceneje, kot če jih bi kupil v Sloveniji. In manjko simbolov na tipkovnici zame ni bil deal braker. Recimo Č je še vedno na svojem mestu, četudi ni graviran na tipki.

Če pa bi bil - so še vedno poceni rešitve. Če pa te rešitve niso sprjemljive, in absolutno hočeš slovensko tipkovnico na laptopu, pa nakup v nemčiji odpade.

Drugače pa - sem pogooglal, ker nisem vedel - kitajci uporabljajo US layout. Tako da bi lahko tudi tako tipkovnico uporabljal v kombinaciji s Slovenščino.

Sicer pa imamo na ST problematiko nemška/ slovenska tipkovnica lepo obdelano tule:

Nemška tipkovnica

in še komentar nekega programerja, ki bi še sprejel čžš tipke, so pa posebni znaki drugače "razmetani" po tipkah:
"Aw sranje je to, sicer tipkam na pol slepo ampak ti posebni znaki so vsi pomešani, kot programerja me to malo moti.."
M. Friedman

Ker imam tudi jaz že leta hp notebook z angleško-ameriško tipkovnico povem še svojo rešitev. Nabavil sem dodatno ceneno (nekaj eur) žično usb SLO tipkovnico in mi je odpadlo vse lepljenje in graviranje, je pa to seveda potem bolj stacionarno za doma, za teren pa pač vzamem brez te dodatne tipkovnice.
M. Friedman

Imam laptop Toshiba z original win 11. Pa ko ga posodabljam mi vleče dol kar nekaj časa, v fazi inštalacije pa skoraj stoji. Tako, ga sedaj, ko je prenos končan, ga ponovno zaženem in posodobitev se izvede v dobri minuti. Je še kdo drug opazil to.
M. Friedman

minicooper ::

Prihaja verzija W11:
https://www.theverge.com/2023/6/27/2377...

...še bolj BigBrother, kot je že sedaj...

Nesta ::

Je ze kdo upgradal na MOMEMT 3 (Windows 11 23H2)?

Freakylion ::

Lep pozdrav,

Imam Windows 11 na starejšem računalniku. Do sedaj so se lepo posodabljali. Sedaj pa sem opazil, da imam rdeč klicaj. Kako dolgo že, ne vem.
Posodobiti se več nočejo. Vsake toliko časa najdejo posodobitev za windows antivirus (mislim da Bitdefender) ampak potem se iz nekega razloga posodobitev ne more naložiti.
Mogoče kdo pozna to težavo?

Hvala.
 https://file.si/6k9J/brez-naslova.jpg

https://file.si/6k9J/brez-naslova.jpg

Zgodovina sprememb…

Jarno ::

Verjetno procesor ne izpolnjuje zahtev za nadaljnje posodobitve.
Ko se je naložila ena izmed prejšnjih posodobitev se je posodobilo tudi preverjanje zahtev, torej če "računalnik" izpolnjuje določene pogoje.
#65W!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

Da sem lahko namestil windowse sem moral res zaobiti zahteve. Ali se da te zahteve zaobiti tudi sedaj, da se bo posodabljalo naprej?

mtosev ::

Kateri procesor imaš to?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zelo star
Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1246 v3 @ 3.50GHz 3.50 GHz

joez7 ::

No men je tudi nekaj težilo na W10. Sem naredil klon diska (pač backup) in updejtal na W11, 22H2 - licenca mi je ostala klub menjavi matične plošče (iz gen4. na gen9.) (zgleda, da sem dobil DSP, oziroma Retail licenco z mašino) edino disk se mi je mal bunil - pač iz MBR v GPT(secure boot). Pol je blo treba ročno zagnat update (iz ISO slike) na 23H2. Naslednji dan mi je samodejno posodobil na 24H2 (29.12) Trenutno mi deluje vse od prej. Edino osamitev jedra ne uspem - nekompatibilni gonilnik xusb21.sys - ma gdo izkušnje z odstranitvijo letega iz sistema. Ne nalaga se mi iz nule.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

No pa je uspelo. Rapr.exe (DriverStoreExplorer) in nekaj ročnega lovljenja dveh gonilnikov od stare web kamere (nista bla več v oem**.inf). Je tole blo poučno.
Sedaj dela tudi osamitev jedra.

No danes, je zgleda dan posodobitev W11. Tudi druga mašina se je samodejno posodobila iz 23H2na 24H2. Je pa zgubila licenco - pomagal je ponovni vnos kode z nalepke - je pa DSP licenca, čudno.

Moji W11 so še vedno na 21H2.
Kaj lahko storim, da poženem naprej?

Freakylion je izjavil:

Moji W11 so še vedno na 21H2.
Kaj lahko storim, da poženem naprej?

Preprosto - snami iso z uradne strani, ga odpreš in poženeš setup.
Edino pazi, da daš opcijo - obdrži nastavitve in podatke, programe.
Rabi pa po tej poti nekje 3 ure vsega skupaj.
Če maš ustrezen HW in ustrezne nastavitve.
Jaz sem moral najprej pretvoriti disk iz MBR v GPT in izklopi CSM. Hoče met UEFI. Pol pa je šlo.

crniangeo ::

v glavnem, tisti ki imate smartcard readerje SCR3310 - raje ne delat upgrada :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Misliš tole:
https://answers.microsoft.com/en-us/win...
Je hudir, če si zakleneš banko ven.

https://support.identiv.com/scr3310v2/ tule so novi gonilniki, sam nimam probat.
Sodeć po temle - so popravili: (bo pa še verjetno kaj) se trudijo.
Microsoft have probably corrected issue between first availability of upgrade (november) and begin of December. @JHTN give an answer for how to resolve issue :
-Run Regedit.exe:
• Go to the following key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Cryptography\Calais
-Check the permissions for LOCAL SERVICE (if not there, add it). Make it "Full Control":
• Right-click on the key (Calais) and select "Permissions..." from the pop-up menu
• Click on LOCAL SERVICE to select it
• Allow "Full Control"
-Reboot computer

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

Yossarian ::

Dobil sem en rabljen prenosnik. Na njem so legalni windows 11 in tudi office 2016, vendar nimam nobenih gesel, ničesar. Rad bi ga ponastavil in sicer sem kliknil na:

Nastavitve -> Sistem -> Obnovitev -> Ponastavite ta PC -> Ohrani moje datoteke, nato pa ne vem, ali naj kliknem na "Prenos iz oblaka" ali "Lokalna vnovična namestitev". Nikjer nimam shranjenih nobenih windows. Kaj naj kliknem?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Odpreš, Sistem, računi. Tu vidiš kako si prijavljen. (sodeč po tem, da ni gesel si lokalno)
Jaz bi v vsakem primeru probal Lokalna.. pa predhodno si odjavi z Wifi.
Še prej pa si bi pripravil ključe - od Win in Office, za vsak slučaj. (Hwinfo).

Hvala, ampak nič od tega nimam.

MrStein ::

Yossarian je izjavil:

Nastavitve -> Sistem -> Obnovitev -> Ponastavite ta PC -> Ohrani moje datoteke, nato pa ne vem, ali naj kliknem na "Prenos iz oblaka" ali "Lokalna vnovična namestitev". Nikjer nimam shranjenih nobenih windows. Kaj naj kliknem?

Klikni "Lokalna vnovična namestitev".

PS: Zakaj si dal "Ohrani moje datoteke" ? Imaš že svoje stvari na PC-ju shranjene?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

En čuden problem. Naložen je legalni Windows 11. Ko z desno miško kliknem na datoteko, se mi lepo pojavi pladenj, ko pa se postavim, da bi se pojavil še en pladenj (npr. "Za odpiranje uporabim"), je ta cel bel in se ne vidi, kaj piše, le neke blede ikone.
 Slika

Slika

Kako naj to odpravim?

Računalnik je bilo treba posodobit in sedaj je OK.
««
6 / 6
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 11] Debate, vprašanja in težave (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1118186516 (199) Skyman
»

Windows 10 22H2 je bila zadnja večja posodobitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7412934 (9265) LightBit
»

Windows: po desetki vendarle enajstica (strani: 1 2 3 )

10733040 (24266) MrStein
»

Prihaja nova generacija Windows 10 - ali 11? (strani: 1 2 )

7118567 (11348) ajdov2

Več podobnih tem