» »

Kaj kupit? TCL vs Philips

Kaj kupit? TCL vs Philips

Dejan34 ::

Pozdravljeni, zanima me vaše mnenje, kupil bom eno izmed dveh že izbranih tv-jev. In sicer se odločam med TCL 55 QLED android cena 540€,ter Philips 50 PUS8505 android-ambilight cena 570€.
TV bo v običajni družinski uporabi, risanke, kakšen film, to je to. Tudi zato gledam nekaj v tem nizkem cenovnem rangu.

Hvala in lep pozdrav

Zimonem ::

Vzemi priznano znamko tcl. 3tji največji proizvajalec tvjev na svetu. Ne pa neko obskurno kitajsko skrpucalo , ki je kupilo ime od Nizozemcev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

andrej69 ::

Dejan34 je izjavil:

Pozdravljeni, zanima me vaše mnenje, kupil bom eno izmed dveh že izbranih tv-jev. In sicer se odločam med TCL 55 QLED android cena 540€,ter Philips 50 PUS8505 android-ambilight cena 570€.
TV bo v običajni družinski uporabi, risanke, kakšen film, to je to. Tudi zato gledam nekaj v tem nizkem cenovnem rangu.

Hvala in lep pozdrav

Jaz ti vsekakor priporočam Philipsa.. Skupno gledano vsekakor boljši televizor od TCL. Je kvalitetnejši kar se tiče Softwerja kakor tudi Hardwerja.

All ::

Kako pa TCL hendla CEC?

fpbs ::

Dejan34 je izjavil:

Škoda, ker nisi navedel model TCLa, toda podatek, da je QLED, kar omogoča širši barvni spekter, ter nekoliko višjo svetilnost, Philips pa ima vgrajen še klasičen panel. Tako, da je vsekakor TCL boljši od Philipsa.

All je izjavil:

Kako pa TCL hendla CEC?

Nečakinja ima enega, normalno. Saj to zadnjih par let ni več kak problem.

All ::

Polo delovanje CEC-a ni glih samoumevno.
Samsung dela na pol.
Lg...kar probal ni delalo.
Sony/Philips dela bp.
TCL (cenejsi model)
Dela ko ga vklopis pa mas osd skoz on.

Kar sem jaz videl zadnjih par let dela bolj ali manj vse. So reciverji, setbji često večji problem.

;-) ::

Sam sem kot sem tukaj dobil nasvet kupil TCL. Nevem katerega, pac gledal sem samo da bo velik.

TV ze eno leto od nakupa serje. Zaganja na novo, android je zanič vedno ima neko delo, vse šteka, ponoči se sam prižiga in išce nekaj na hdmi vhodu.

TCL je jajc.

Kar se tiče TCL in Androida je povsem različno, odvisno kakšen Chipset ima vgrajen. Načeloma so problemi z modeli kateri imajo vgrajen Realtek Chipset, dočim modeli kateri imajo vgrajen Mediatek Chipset načeloma deluje Android brez nekih večjih težav. Je pa seveda jasno, da Android deluje še vedno najbolje na Philipsu in Sonyu:) Ker imata poleg najkvalitetnejših Chipsetov tudi najbolje optimiziran Android..

Dejan34 ::

Sem se odločil in vzel Philips 58PUS8505,cena je bla 700. Hvala za odgovore, lp

Invictus ::

Bi rekel, da kupi Sonyja, pa sem že prepozen...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

;-) ::

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče TCL in Androida je povsem različno, odvisno kakšen Chipset ima vgrajen. Načeloma so problemi z modeli kateri imajo vgrajen Realtek Chipset, dočim modeli kateri imajo vgrajen Mediatek Chipset načeloma deluje Android brez nekih večjih težav. Je pa seveda jasno, da Android deluje še vedno najbolje na Philipsu in Sonyu:) Ker imata poleg najkvalitetnejših Chipsetov tudi najbolje optimiziran Android..

Možno, nevem. Takrat sem bil tako navdušen nad ceno, da sem šel še drug dan kar po en TV pa ga vrgel v vikend, sedaj pa vedno ko pridemo vidimo da imamo protivlomno zaščito-TV je prižgan in išče nek signal iz vesolja. Tako da v bistvu oba zabavata na polno.

;-) je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Možno, nevem. Takrat sem bil tako navdušen nad ceno, da sem šel še drug dan kar po en TV pa ga vrgel v vikend, sedaj pa vedno ko pridemo vidimo da imamo protivlomno zaščito-TV je prižgan in išče nek signal iz vesolja. Tako da v bistvu oba zabavata na polno.

Odvisno tudi od samega Softwerja.. Kot sem že napisal TCL in Hisense televizorji ravno ne blestijo po kvalitetnem Softwerju in Hardwerju:) Seveda je zato tudi cena primerna pri teh televizorjih.

Horas ::

Invictus je izjavil:

Bi rekel, da kupi Sonyja, pa sem že prepozen...

ne oziraj se na druge, uživaj.

Dejan34 je izjavil:

Sem se odločil in vzel Philips 58PUS8505,cena je bla 700. Hvala za odgovore, lp

ne oziraj se na druge. ah sej se nisi. uživaj
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung qled televizije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11129751 (19838) Mirkokovačec
»

IFA 2019

212616 (1950) andrej69
»

TV tech novosti, novi modeli, dogodki (strani: 1 2 )

7416563 (8368) fpbs

Več podobnih tem