☰

» »

Sonos Arc ultra ali Samsung HW-Q990H/EN

Sonos Arc ultra ali Samsung HW-Q990H/EN

mAXTER ::

Zdravo, vedno sem si želel k mojemu LG C1 oled tv-u dodati boljšo zvočno kuliso, najprej sem uporabljal tv zvočnike, nato en 2.0 soundbar od Hisensa, sedaj pa bi rad malce nadgradil izkušnjo.

Kot naslov pove sem se nekako zagrel za ta dva modela. Vsak ima svoje prednosti in slabosti, Arc ultra je tudi mal dražji.. 970 eur na Telekomu, Samsunga dobim za 880 eur.

Gledalo/poslušalo se bo v dnevni sobi ca. 20m2, stanovanje, ena stena na kateri je tv, meji na soseda. Zakaj vse to pišem.. Namreč nagibam se malo bolj k Samsungu ker ima komplet surround setup (soundbar, bas, 2 zadnja zvočnika), ampak ker sem vesten sosed, se bojim da ne bo bas preveč težek... Po moje tu Sonos boljše opravlja zadevo, ker niti ni take moči in bi naj imel sicer šibkejši bas ampak vseeno še zadovoljivo količino za normalno gledanje.

V večini se gleda VOD vsebina (filmi, serije) ter youtube. Glasbe na tvu načeloma sploh ne poslušam.

V glavnem če imate kakšne predloge, ideje se priporočam še za kakšno drugo mnenje :)
  • poskusil klonirati: mAXTER ()

iloveboobz ::

Mam 990F, seprav predhodnik H serije. Top zadeva, sploh če mas samsungov tv, k se lepo integrira. Bas je zmesan, ampak ga lahko zminimiziras v nastavitvah, kakor hočes. Ali izklopis for that matter. Aja, če mas podprt samsungov tv, se da tut njegove zvočnike skombinirat skupi.

Uglavnem, velik upgrade proti poceni soundbaru. Zna bit pa out of the box izkusnja z samsungom bolsa, preprosto zato, ker imas zvočnike vsepovsod (v 2 satelitih je skupaj 6 driverjov) + dedicated woofer. Za dolby atmos oz. 7.1 surround je sploh fajn, da zvok lepo propagira po celi sobi.
smoki

Zgodovina sprememb…

krop ::

Baje lahko na Samsungu še dokupiš zadnja 2 zvočnika

Tudi pri Sonosu se da vse dodatno nabavit, od wooferja, do satelitov, samo cene so...ufff ;((

Boobz, kako imaš pa pri svojem setupu zadnje zvočnike naštimane? Baje da priporočajo da bi se za najbolši fidelity morali nastaviti pod kotom 130 do 150 stopinj za sedišče? Namreč imam malo problem s prostorom ker je sedežna v L in naslonjena na steno, tako da nekega maneverskega prostora za nagib za mano na steni niti ni.

Se pravi moje vprašanje je, ali se čuti razlika če so zadnji zvočniki tudi malce falš postavljeni..recimo bolj s strani levo - desno kot zadaj na steni pod idealnim kotom?

mn ::

Če se boš odločil za Sonos prej preveri da ustreza vsem tvojim pogojem z original aplikacijo. Furajo namreč "Apple filozofijo", zaprt ekosistem.

Moj problem je recimo, da nikakor ne najdem načina da bi streamal iz android telefona na zvočnik. Youtube dela samo z naročnino, ...

Eh ja ::

Kateri zvočnik? Era 300 deluje normalno preko bluetootha. Preko wifi: Spotify dela tudi brezplačen. Youtube music pa lahko pri brezplačni različiti streamaš samo svoje naložene skladbe iz clouda. Drugače pa dela Tidal, apple music, amazon, Deezer...Radio Tunein...

pa Arc Ultra tudi ima bluetooth.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eh ja ()

mn ::

PLAY:3 še prva generacija zvočnikov. Potem so zgleda popravili te probleme, good to know that.

Likalnik ::

tudi pri meni na Era 100 in Move 2 dela stremanje normalno...res da iz iPhone...Android nisem nikoli probal

Ja starejši niso imeli Bluetootha. Sam sem včasih imel connect amp, ki tudi ni imel. Za Play;3 pa mislim da lahko narediš tako da kupiš en nov zvočnik era 100 ali roam in ga povežev v skupino s play 3 in ti potem igra tudi na play 3 z bluetootha. Če ti je to smiselno.

Likalnik je izjavil:

tudi pri meni na Era 100 in Move 2 dela stremanje normalno...res da iz iPhone...Android nisem nikoli probal

dela android, bt je bt, sam ga zvočnik mora imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eh ja ()

Mislim da je imel originalni Arc še te težave, tudi njihova aplikacija je bila nekaj časa na zobeh kritikov zaradi vseh hroščev. Baje da so večina stvari z novo generacijo soundbar Arc Ultra popravili, naj bi sedaj vse delovalo tudi preko Android sistema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mAXTER ()

Original Arc tudi nima BT povezave.

Pregledal sem že ničkoliko testov, videov etc. in se še kar ne morem odločit. Po eni strani me vleče na Sonos zaradi enostavne postavitve in tudi opcije (čeprav nazarensko drage) za nadgradnjo s sateliti, wooferjem v prihodnosti. Po drugi strani ima Samsung več banga za denar, ker dobiš vse to že v paketu in to še za nižjo ceno kot samo Sonos soundbar in pa še dejansko je out of the box pravi Dolby atmos sistem z wooferjem ter 2 satelitoma plus soundbar.

Problem je v tem da ne vem če bom sploh Samsunga 20% izkoristil, ker kot že rečeno, živim v večstanovanjski stavbi in se moram malo ozirati tudi na sosede, prav tako imam malce težave s postavitvijo zadnjih satelitov. Sonos bi najverjetneje bil malce bolj uglajen kar se tega tiče in enostavnejša rešitev.

Ne vem, ne vem...:P

Evo po novem sem ponosni lastnik Sonos Arc Ultra + Sub 4 za povrhu:D Po nekem čudežu sem našel včeraj na Bolhi oglas za prodajo tega rabljenega kompleta za pol novo nabavne cene, vse v original embalaži, še v slo garanciji več kot eno leto, oboje kot novo iz škatle. Gospod ki mi je to prodal je kar audiofil in zelo lepo skrbi za svojo opremo (niti praheca nisem videl nikjer ka zvočnikih) Seveda sva vse tudi stestirala pred nakupom. Doma sistema še nisem priklopil, to bodo sladke skrbi za nedeljo, ampak tisto kar sem slišal je pa bombastično, sploh v španoviji z Sub 4ko :D

Sedaj pa samo molim da me sosedje ne izselijo ampak kolikor sem bral po netu tudi novodobni subi niso več tak problem s hrupom.. Bomo vidli :))

iloveboobz ::

mAXTER je izjavil:

Tudi pri Sonosu se da vse dodatno nabavit, od wooferja, do satelitov, samo cene so...ufff ;((

Boobz, kako imaš pa pri svojem setupu zadnje zvočnike naštimane? Baje da priporočajo da bi se za najbolši fidelity morali nastaviti pod kotom 130 do 150 stopinj za sedišče? Namreč imam malo problem s prostorom ker je sedežna v L in naslonjena na steno, tako da nekega maneverskega prostora za nagib za mano na steni niti ni.

Se pravi moje vprašanje je, ali se čuti razlika če so zadnji zvočniki tudi malce falš postavljeni..recimo bolj s strani levo - desno kot zadaj na steni pod idealnim kotom?

tut js mam podobn problem.. kavč praktično na steni, za njim pa sateliti. Kot sn probu nastavit čimbolj temu idealnemu, kolker je pač montaza dovolila.

Bi reku da kljub temu sistem še vedno dobro zveni, sploh z dolby atmos. Je pa en hecn quirk tega sistem; če ga nastaviš na "standard", torej da je nekega post procesiranja in štelanja EQja čimmanj, pr 5.1 contentu zadnji sateliti sploh ne delajo, ampak njihovo vlogo v kompletu nadomesti taglavni bar. Ampak kjub temu se mi zdi še vedno ok kompromis, ker z tistimi ostalimi preseti potem vse kar ni 5.1/7.1 film zveni za en kurac. Za full dolby atmos morš pa itk met to v tem standard presetu z bitstreamingom, da dejansko dela proper.

mAXTER je izjavil:

Evo po novem sem ponosni lastnik Sonos Arc Ultra + Sub 4 za povrhu:D Po nekem čudežu sem našel včeraj na Bolhi oglas za prodajo tega rabljenega kompleta za pol novo nabavne cene, vse v original embalaži, še v slo garanciji več kot eno leto, oboje kot novo iz škatle. Gospod ki mi je to prodal je kar audiofil in zelo lepo skrbi za svojo opremo (niti praheca nisem videl nikjer ka zvočnikih) Seveda sva vse tudi stestirala pred nakupom. Doma sistema še nisem priklopil, to bodo sladke skrbi za nedeljo, ampak tisto kar sem slišal je pa bombastično, sploh v španoviji z Sub 4ko :D

Sedaj pa samo molim da me sosedje ne izselijo ampak kolikor sem bral po netu tudi novodobni subi niso več tak problem s hrupom.. Bomo vidli :))

vsak sub, če je uzad kolker tolk spodobn software, lahk utišaš. Je pa prednost samsung+samsung komba to ,da se nastavitve soundabara lepo integrirajo kr v meni tvja, tko da ni potrebe po aplikaciji za finetuning.

Ampak če si nabavu sonosa, boš pač v njihovem ekosistemu. Špilal bo ziher dobro. Zdej pa hitro zloadat kakšn dobr dolby atmos enabled film, da vidiš proper theatre like experience v dnevni.
smoki

Zgodovina sprememb…