» »

Full stack web coding bootcamp Da ali Ne

Full stack web coding bootcamp Da ali Ne

chaddicus ::

Pozdravljeni,

Zanima me vaše mnenje,

ker ste tu gor večina IT foha, sam sem kemijski inzenir tako da nimam nekega predznanja, le željo po učenju in odkrivanja novih veščin...

Torej ogledujem si bootcamp spletne strani brainster.. Link:https://brainster.io/ljubljana-full-sta...

Zanima me ali je to znanje, ki ga ponujajo tudi znanje, ki bi mi v primeru iskanja zaposlitve v tej smeri cez cas bilo uporabno ali je bolje da začnem kje drugje?

Sam sem sicer popoln zacetnik, nimam še pojma o izdelovanju spletnih strani, na vse skupaj gledam kot hobi, če bi me pa potegnilo pa bi nadaljeval v tej smeri in tudi menjal šiht...
Gledam pa bootcampe, ker menim, da bo pot hitrejša in imam neko vrisano pot, kot če jo ves čas sam iščem...

secops ::

Taki bootcampi so namenjeni prav takim kot si ti...

Ker je programiranje zadnja leta in, taki tečaji rastejo kot gobe po dežju, saj vsak želi biti programer. No, zakaj pa ne, okvirno 2000-3000 neto plača, dopoldanski delavnik, vsak mesec par sporočil rekruterjev, da imajo zate top ponudbo...

Zoprn detajl je le, da po 1 mesečnem bootcampu ne znaš praktično nič, mogoče so koristni za mulce, da jih navdušijo in usmerijo v tehnične poklice, to pa je tudi vse. Če te to zanima, potem odpri Youtube in poišči prvi video o "python tutorial", zraven pa naroči knjigo CLRS. Ko končaš s YT tutorialom se registriraj na euler project in začni reševati naloge, zraven pa počasi čitaj CLRS. Potem se počasi loti knjige Clean Code od Roberta C. Martina in nato nadaljuj na knjigo Clean Architecture istega avtorja. Vmes naštudiraš še Git in svoje rešitve Euler problemov shranjuješ na Github. Nadaljuješ pa lahko z arhitekturo računalniških sistemov in pa računalniškimi omrežji... Mislim, da boš zelo hitro ugotovil, ali te to veseli ali ne.

Sedaj se bo vsula horda "full-stack developerjev", ki bo kritizirala, da algoritmov in raznih podatkovnih struktur za obrtniško sestavljanje spletnih strani ne rabiš. To je sicer res, rabiš pa pravi mindset, ki ga s študiranjem tega pridobiš.

edit:
Največja napaka na začetku kariere je, da se takoj lotiš nekih specifik brez osnovnega znanja. Tisti, ki so študirali na FRI/FERI so ta osnovna znanja dobili na faksu, ti pa jih ne smeš preskočiti, ker bodo prej kot slej nekje tepla.

edit2:
link do knjige CLRS: https://www.amazon.com/Introduction-Alg...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: secops ()

acookook ::

Link je broken.

bajsibajsi ::

nightshop ::

Sem tudi sam razmišljal o bootcampih, načeloma so lahko dobra ideja, sploh tale, ki je kakor vidim kar obsežen (32 tednov). Vse kar je krajšega pomoje nima smisla. Ko sem sam začenjal, tega še ni bilo v SLO.

Scena je tudi da se lahko celoten tečaj zaradi korone preseli na splet. V tem primeru se ti ne mogoče splača, saj gledaš predavanja na kompu, isto kot če bi vzel nek Udemy tečaj za precej manjšo ceno. Meni se je to zgodilo dvakrat. Res pa je, da ti nudijo mentorja, kar pride zelo prav.

Sam sem bil pred enim letom na istem mestu kot ti, mal za hobi programiral, potem sem se odločil pustiti službo in se resno lotiti učenja. Sem pa sprobal kar nekaj tečajev, knjig itd. in močno priporočam https://www.theodinproject.com/.

Vsekakor ti priporočam, da vsaj začneš kakšen tečaj, da sploh vidiš če je programiranje zate, preden plačaš za bootcamp.

Arey ::

Po mojem mnenju bootcampi niso slaba odločitev če je to nekaj kar te veseli in nimaš želje hodit na faks. Pustimo bolj ali manj upravičeno snobovstvo diplomiranih inženirjev, dejstvo je da si lahko odličen web (ali kaj drugega) developer brez faksa. Ampak do tega prideš samo z eno potjo: veliko samo-angažiranega učenja.
In definitivno ne bi svetoval da začneš pot v software inženiring kot fullstack developer, ker je to enostavno preveliko polje. Že samo FE/BE je dovolj da prenasiči navdušenca ki šele prihaja v to polje. Če je to res pot ki jo želiš ubrat, je verjetno najlažje da se usmeriš v FE, in kasneje nadaljuješ drugam. Ampak vedi, da to ni stvar enega meseca, niti v enem letu ne boš dober junior.
Še boljše pa je da narediš course na freecodeacademy ali podobni spletni strani, in NATO greš na bootcamp. Boš že imel vprašanja in nekoga ki ti jih bo znal odgovorit.

Invictus ::

bootcampi so za nekoga, ki že kaj zna.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začetki programiranja

Oddelek: Programiranje
3510624 (3441) TheBlueOne
»