Forum » Strojna oprema » DHCP /
DHCP /
BRBR ::
Sem skoraj gotov da je to DHCP /. Nimam compa tule.
Start in tole stoji na black background in slash se vrti - OS ne Štarta - od DHCP naprej ne gre. Kaj to pomeni ?
Se mi zdi da sem imel isto situacijo, ko ni bilo nobenega sys diska v compu. Predvidevam da je OS disk/edini disk, fuč ?
EDIT: če dam v cd pogon https://www.slax.org/ lepo comp/OS slax štarta.
Start in tole stoji na black background in slash se vrti - OS ne Štarta - od DHCP naprej ne gre. Kaj to pomeni ?
Se mi zdi da sem imel isto situacijo, ko ni bilo nobenega sys diska v compu. Predvidevam da je OS disk/edini disk, fuč ?
EDIT: če dam v cd pogon https://www.slax.org/ lepo comp/OS slax štarta.
- spremenil: BRBR ()
Gejspodar ::
Zdravo,
To pomeni, da hoče računalnik bootat preko mreže (PXE boot).
Poglej v BIOS/UEFI, če ti zazna disk.
To pomeni, da hoče računalnik bootat preko mreže (PXE boot).
Poglej v BIOS/UEFI, če ti zazna disk.
BRBR ::
Sem gledal, tega se iz glave spomnim, boot order ima samo CD, HD-ja sploh ni na spisku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
MIHAc27 ::
Če diska ni v BIOSu, potem 100% ne bo zagnalo nič iz njega.
Sedaj ali kaj ni ok priklopljeno, ali je pa crknil. OK, v BIOSU lahko disk tudi izklopiš, in ga seveda ne bo kazalo v boot order. Če daš nastavitve na default/privzete, bi moral biti vklopljen.
Sedaj ali kaj ni ok priklopljeno, ali je pa crknil. OK, v BIOSU lahko disk tudi izklopiš, in ga seveda ne bo kazalo v boot order. Če daš nastavitve na default/privzete, bi moral biti vklopljen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HP Z220 - Boot z USB kljucaOddelek: Operacijski sistemi | 1866 (1596) | Jirzy |
» | Windows 10 - blokiran USB BootOddelek: Pomoč in nasveti | 1245 (990) | dope1337 |
» | Težava z bootanjem SSD diska po napaki Sata diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1029 (970) | Jaman |
» | Linux start - pomočOddelek: Operacijski sistemi | 1313 (931) | Zvezdica27 |
» | Win 7 se ne zažene po priklopu drugega diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1744 (1640) | Icematxyz |