Forum » Kaj kupiti » Ultrawide ali večji 16:10 monitor
Ultrawide ali večji 16:10 monitor
gtx970op ::
Živjo, doma imam trenutno dva 24' ips monitorja in me zanima menjava...
Zanimajo me izkušnje ljudi in primerjava med recimo 34' ultrawide monitor (ali celo 49') in pa recimo 32' (ali celo 42')monitorjem kot je tale:
https://www.mimovrste.com/monitorji-69-...
Moja uporaba je predvsem brskanje po spletu, youtube 60%, delo autocad 10%, 20% gaming, 10% serije, filmi.
Zanimajo me izkušnje ljudi in primerjava med recimo 34' ultrawide monitor (ali celo 49') in pa recimo 32' (ali celo 42')monitorjem kot je tale:
Moja uporaba je predvsem brskanje po spletu, youtube 60%, delo autocad 10%, 20% gaming, 10% serije, filmi.
- spremenil: gtx970op ()
WizzardOfOZ ::
Meni osebno ultra wide za autocad bolj odgovarja kot navaden ekran. Enako tudi za youtube, filme in serije. Iger pa bolj malo igram. Samo Horizon zero down, ki pa na 29" ultra wide tudi dobro zgleda.
Je pa to preferenca vsakega posameznika. Večina jih ima raje 16:10, kot 21:10. ampak pri 21:10 filme gledaš od roba do roba, ni črnih črt spodaj in zgoraj.
Moj naslednji monitor bo spet 21:10, le da bo dodatna zahteva, da ima vgrajen docking s thunderboltom. Da imam samo en kabel do računalnika in da sta miš in tipkovnica ter mreža vklopljena v monitor, vse se pa preko thunderbolta prenaša do računalnika.
Je pa to preferenca vsakega posameznika. Večina jih ima raje 16:10, kot 21:10. ampak pri 21:10 filme gledaš od roba do roba, ni črnih črt spodaj in zgoraj.
Moj naslednji monitor bo spet 21:10, le da bo dodatna zahteva, da ima vgrajen docking s thunderboltom. Da imam samo en kabel do računalnika in da sta miš in tipkovnica ter mreža vklopljena v monitor, vse se pa preko thunderbolta prenaša do računalnika.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
An0N ::
Če bo monitor imel nizke DPI, potem bo vse skupaj delovalo ceneno in brezveze... za 1080p je tista LG 34" varianta kar slaba :)
kixs ::
Takle pri meni izgleda desktop na 34" 3440x1440.
Na sredini Firefox. Levo zgoraj in spodaj se dva okna brskalnikov vecinoma za Gmail. Desno spodaj Mail checker in desno zgoraj Download status.
Imam se enega 30" 2560x1600 in ga bolj poredko uporabljam. Je pa skoraj bolj impresiven prav zaradi visine in 1600 pik.
Se pa vsega navadis in razvadis. Sem ze pred casom gledal 38" in tudi vecje... :lol:
Na sredini Firefox. Levo zgoraj in spodaj se dva okna brskalnikov vecinoma za Gmail. Desno spodaj Mail checker in desno zgoraj Download status.
Imam se enega 30" 2560x1600 in ga bolj poredko uporabljam. Je pa skoraj bolj impresiven prav zaradi visine in 1600 pik.
Se pa vsega navadis in razvadis. Sem ze pred casom gledal 38" in tudi vecje... :lol:
WizzardOfOZ ::
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
TheBlueOne ::
Meni je idealen 38'-40' ultrawide. Kar se tice tega, kar pravi Linus, nisem nasel prave konkurence, ki ne bi bila ultrawide. Sem samo cakal, da je bil relativno drag (1500EUR) monitor znizan. Sem pa bil nezadovoljen s 34' ultrawide, ker je bil prenizek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov monitor za programiranjeOddelek: Kaj kupiti | 6845 (3338) | Invictus |
» | Ravni ali ukrivljen monitor za računalnikOddelek: Kaj kupiti | 5262 (4724) | Amdforce |
» | Monitor za obdelavo fotografij (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16132 (12269) | schurda |
» | 27" monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 22147 (14335) | scipascapa |