Forum » Informacijska varnost » Coinbase e-mail sporočilo
Coinbase e-mail sporočilo

Rias Gremory ::
Zdravo,
31.7. sem dobil e-mail od Coinbase-a, da naj verificiram svoj račun (e-mail zadeva "Please Verify Your Email Address"). Sam seveda nimam v spominu, da bi si kdaj tam kreiral račun.
Piše tudi "If you did not sign up for this account you can ignore this email and the account will be deleted.".
Naj me karkoli skrbi oz. ali je to kakšen avtomatiziran bot, ki preizkuša če bo kdo pač potrdil mail?
Hvala
31.7. sem dobil e-mail od Coinbase-a, da naj verificiram svoj račun (e-mail zadeva "Please Verify Your Email Address"). Sam seveda nimam v spominu, da bi si kdaj tam kreiral račun.
Piše tudi "If you did not sign up for this account you can ignore this email and the account will be deleted.".
Naj me karkoli skrbi oz. ali je to kakšen avtomatiziran bot, ki preizkuša če bo kdo pač potrdil mail?
Hvala
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Machete ::
Vse si si odgovoril že sam. To je ribarjenje. Če pogledaš v spam je tega na tone od Amazona, Netflixa, Apple itd..
In to že 20 let. (Dobro jutro
)
In to že 20 let. (Dobro jutro

LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Mislim, štekam da je ribarjenje ampak mail pa zgleda 100% legit. Ja, vem da se da tudi "od" mail spoofat pa svašta, but still.
(v spamu imam načeloma samo žnj mailov za kripto strani)

Sem 95% da so linki legit. Oseba, ki je dala moj mail za registrirat pa ni legit.

Phantomeye ::
Rias Gremory je izjavil:
Mislim, štekam da je ribarjenje ampak mail pa zgleda 100% legit. Ja, vem da se da tudi "od" mail spoofat pa svašta, but still.
I mean, sej cel point phishing napadov je, da zgleda 100 % legit.

Kumbaja ::
Ne rabi bit neposredno phishing, lahko se preprosto nekdo poskuša registrirat preko tvojega email naslova. Prej bi šlo tukaj za lahko za krajo identitete, če se nekdo poskuša prijavt na coinbase s tvojimi podatki. Ali pa preprosto za napako v vnosu emala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sumljiv prodajalec na bolhi (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13340 (8365) | M-XXXX |
» | Ribarjenje vedno manj priljubljenoOddelek: Novice / Zasebnost | 6904 (5488) | fiction |
» | Yahoo mail in outlookOddelek: Omrežja in internet | 2034 (1886) | libreus |
» | Tsk, tsk, SiOL!Oddelek: Omrežja in internet | 2293 (1745) | Bakunin |
» | Izmenjava funny emailov.Oddelek: Loža | 1270 (1114) | BigWhale |