» »

Delujem napadalno.

Delujem napadalno.

lemur233 ::

Ne maram imeti veliko opravka z ljudmi, ker mi zaradi svoje introvertiranosti poberejo ogromno energije. Spomnim se, ko sem v srednji šoli delal v videoteki in je ena stranka želela z mano v pretep, kljub temu, da sam tega nisem izzval. Do te stranke pa nisem imel v tistem trenutku nobenih negativnih čustev. Ta čustva jeze so šele potem prišla na plano, ko sem videl, da je oseba napačno interpretirala moje kretnje in je želela obračunati s pestmi.

Ti spomini so zdaj prišli na plan, ker sem začasno v situaciji, kjer moram spet delati veliko z ljudmi. Zdi se mi, da včasih delujem nestrpen in koga napačno pogledam, tudi ton glasu verjetno ustreza takemu stanju, čeprav v sami notranjosti nimam namena biti do nekoga napadalen. Mogoče postanem tak, ko od ljudi ne dobim odziva, ki ga pričakujem ali pa ko sem že utrujen in ne morem več držati neke osnovne socialne norme. Ne vem, malo sem zmeden. Vem, da mora biti problem tudi v meni. Sumim, da sem avtist. Mi je pa jasno, da dela z ljudmi ne maram, ker ne maram ljudi. Izolacija je za mene dopust. Tile Covid časi so bili izjemni. Samo kaj, ko hkrati moj čut za socializacijo propada.

Sumim, da imam Aspergerjev sindrom. Ali je kdo tu z podobnimi težavami, je sploh možno kaj ukreniti, da mi ob ljudeh ne bi tako hitro zmanjkalo energije ?

Horas ::

glede avtizma in aspergerjevega sindroma pojdi k dohtarju kateri te bo usmeril naprej.

introvertiranost se moraš naučit obnašat in reagirat! prvo moreš vedet v katero skupino spadaš. obstajajo 4. lahko imaš kombinacijo vseh 4. povečini imajo ljudje po 1.

8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Kvinta ::

Nauči se meditiracije in s tem povezanimi zadevami predvsem pa se izogibaj takih ki priporočajo zdravnike in tablete.
A.C.A.B

PurpleRain ::

Te popolnoma razumem, tudi jaz sem introvertirana oseba in tudi delam z ljudmi. Včasih že sodelavce težko 8 ur poslušam, ker me galama izčrpa. Ko pridem domov, je vse kar si najprej želim TIŠINA.
Kot je rekel Horas, moraš se naučiti reagirati. Težko je, vzame veliko energije, ampak včasih moraš predihat preden rečeš kaj nazaj. Včasih pa vseeno popozdim, ko nekdo rine v mene. :) Če mirno nekaj odgovorim, rečem ne ipd., koji kurac pol še silijo v mene?!
Skratka najti moraš neko ravnotežje: da napolniš baterije ko si sam, po drugi strani pa se potem še vseeno z veseljem podružiš s prijatelji itd.

IL_DIAVOLO ::

Ze Jack Nicholson(anger management) je govoril, da ni tezava v tistemu, ki reagira impulzivno, ampak v tistem ki drzi v sebi in se mu nekega dne "ftrga".
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Miki N ::

Problem je, da lahko dandanes vsak deluje kot da bi se tepel, brez da bi se dejansko znal pretepati.

Včasih so te stvari hitro normalizirale po naravni poti in je bilo manj lažnih alarmov.

Ganon ::

PurpleRain je izjavil:

Te popolnoma razumem, tudi jaz sem introvertirana oseba in tudi delam z ljudmi. Včasih že sodelavce težko 8 ur poslušam, ker me galama izčrpa. Ko pridem domov, je vse kar si najprej želim TIŠINA.
Kot je rekel Horas, moraš se naučiti reagirati. Težko je, vzame veliko energije, ampak včasih moraš predihat preden rečeš kaj nazaj. Včasih pa vseeno popozdim, ko nekdo rine v mene. :) Če mirno nekaj odgovorim, rečem ne ipd., koji kurac pol še silijo v mene?!
Skratka najti moraš neko ravnotežje: da napolniš baterije ko si sam, po drugi strani pa se potem še vseeno z veseljem podružiš s prijatelji itd.

Kar on opisuje, niso težave introvertirane osebe.

feryz ::

Avtizem in Aspergerjev sindrom sta potuhi s strani zdravstva za žleht, neubogljive ljudi, predvsem mulce.
Včasih so to reševali z brco v rit, danes je to prepovedano.
Ljudje gredo tudi meni na kurac. Službeno jih spoznavam zelo veliko. In če je 20 let nazaj veljalo, da je 95 procentov ljudi ok, 5 pa pokvarjenih, je danes številka ravno obratna.
Zato se jih, izven delovnih dolžnosti, izogibam. Ne krivim pa višjih sil za to. Mogoče krivim malo ločevalno razdiralno grabežljivo agendo smrdljivih politikov, nikakor pa ne nekega avtizma in podobnih nebuloz.

Če ti ljudje ne sedejo, se jim izogibaj. Če se jim zaradi službe ne moreš, menjaj službo. V kolikor ti je tako hudo.

feryz je izjavil:

Avtizem in Aspergerjev sindrom sta potuhi s strani zdravstva za žleht, neubogljive ljudi, predvsem mulce.
Ljudje gredo tudi meni na kurac. Službeno jih spoznavam zelo veliko. In če je 20 let nazaj veljalo, da je 95 procentov ljudi ok, 5 pa pokvarjenih, je danes številka ravno obratna.
Zato se jih, izven delovnih dolžnosti, izogibam. Ne krivim pa višjih sil za to. Mogoče krivim malo ločevalno razdiralno grabežljivo agendo smrdljivih politikov, nikakor pa ne nekega avtizma in podobnih nebuloz.

Če ti ljudje ne sedejo, se jim izogibaj. Če se jim zaradi službe ne moreš, menjaj službo. V kolikor ti je tako hudo.

Mislim, da ne razumeš najbolje, ali pa trolaš. Ne gredo mi ljudje na kurac, samo hudo težko mi je biti v interakciji z njimi. Ko sem doma, ne razmišljam o temu kako mi gredo ljudje na kurac. Pa si kdaj že bil v interakciji z močno avtistično osebo? Ker če bi bil, verjetno ne bi izjavil, da je to nebuloza. Sam sem že pri bratu videl dovolj, da prepoznam avtizem. Torej je tukaj tudi genetska komponenta, ki naredi to okvaro možganov. Sem mislil, da jaz nisem bolj v tem spektru, pa očitno sem. Čeprav moj brat je imel še dodatno smolo, ker ni zadihal pravočasno po rojstvu, menda so bile sestre nesposobne in so morali čakati zdravnika, da je izvedel nek prijem. In posledice so bile potem težave pri učenju, s socializacijo , ponavljajočimi gibi..itd.

PacificBlue ::

Tole treniraj vsakodnevno, boš opazil napredek:

PacificBlue je izjavil:

Tole treniraj vsakodnevno, boš opazil napredek:

Hvala, nekaj točk iz tega seznama sem definitivno zanemarjal.

vnetidebater ::

lemur233 je izjavil:

Ne maram imeti veliko opravka z ljudmi, ker mi zaradi svoje introvertiranosti poberejo ogromno energije. Spomnim se, ko sem v srednji šoli delal v videoteki in je ena stranka želela z mano v pretep, kljub temu, da sam tega nisem izzval. Do te stranke pa nisem imel v tistem trenutku nobenih negativnih čustev. Ta čustva jeze so šele potem prišla na plano, ko sem videl, da je oseba napačno interpretirala moje kretnje in je želela obračunati s pestmi.

Ti spomini so zdaj prišli na plan, ker sem začasno v situaciji, kjer moram spet delati veliko z ljudmi. Zdi se mi, da včasih delujem nestrpen in koga napačno pogledam, tudi ton glasu verjetno ustreza takemu stanju, čeprav v sami notranjosti nimam namena biti do nekoga napadalen. Mogoče postanem tak, ko od ljudi ne dobim odziva, ki ga pričakujem ali pa ko sem že utrujen in ne morem več držati neke osnovne socialne norme. Ne vem, malo sem zmeden. Vem, da mora biti problem tudi v meni. Sumim, da sem avtist. Mi je pa jasno, da dela z ljudmi ne maram, ker ne maram ljudi. Izolacija je za mene dopust. Tile Covid časi so bili izjemni. Samo kaj, ko hkrati moj čut za socializacijo propada.

Sumim, da imam Aspergerjev sindrom. Ali je kdo tu z podobnimi težavami, je sploh možno kaj ukreniti, da mi ob ljudeh ne bi tako hitro zmanjkalo energije ?

omg ne paničari. 99% verjetno je da ni problem v tebi ampak v teh nekaj ljudeh s katerimi si imel težave. To upoštevaj ob vsakem neprijetnem pripetljaju. Vedno, vsak dan.
Osnovo dejstvo ki ga moraš upoštevati pri vsakodnevnem rokovanju z ljudmi ki so tečni do tebe je to da oni nimajo težav s tabo ampak sami s sabo. Svojo živčnost stresejo na neko nakjlučno osebo ki pride mimo ob napačnem času.
Zaradi tega nisi čisto nič avtističen, introvertiran ali aspergiran.

Zadihaj, zavedaj se da si čisto ok in normalen in se ne sekiraj za take neumonsti.

ps.: lahko da si res kaj avtističen ampak kot prvo si vcepi v glavo da si čist ok in boš avtomatično postal morda malce manj "awkward" (trenutno namreč tole opisuješ kot da se veliko preveč sekiraš za to kaj ti delaš pred nekimi ljudmi)..

Kot drugo pa glej da boš vedno dovolj naspan. Geeki imamo navado biti hudo premalo naspani. Glej da se vsak dan dovolj naspiš. Vstani dovolj zgodaj da ne boš odvihral v službo v naglici ampak da boš 1 uro pred službo v miru dihal hladen jutranji zrak zmešan z vonjem dobre kave.

Zgodovina sprememb…

Predvsem je, tudi iz lastnih izkušenj pomembno, da opazuješ svoje misli. In da začneš se izogibati negativnim mislim. V trenutku, ko te spreleti negativna misel, vdihni in izdihni in začni razmišljati pozitivno.
Prvo moraš poskrbeti za svoje počutje, za svoj jaz..nobena stvar ni tako huda, da bi z jezo in sovraštvom škodil seveda najprej sebi.

PacificBlue je izjavil:

Predvsem je, tudi iz lastnih izkušenj pomembno, da opazuješ svoje misli. In da začneš se izogibati negativnim mislim. V trenutku, ko te spreleti negativna misel, vdihni in izdihni in začni razmišljati pozitivno.
Prvo moraš poskrbeti za svoje počutje, za svoj jaz..nobena stvar ni tako huda, da bi z jezo in sovraštvom škodil seveda najprej sebi.

točno to.

Woosaaah.

filip007 ::

Mislim, da rabiš pogovor z lokalno kelnarico, če je lepa pa še toliko bolj.

Meni je pomagalo, zdaj več ne obiskujem lokalnega bara.

Odlična tema drugače...
https://www.abczdravja.si/psihologija/i...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filip007 ()

Čakaj malo, zakaj bi trolal?
Zakaj iščete izgovore pri drugih, v medicinskem stanju?
Jaz sem tudi neprilagojen. Ljudje mi gredo na k..., zato se jih preprosto izognem.

A sem avtist? Najbrž, po tvoji definiciji. Ampak z lahkoto to rešujem.

A veš kako, recimo, rešiš probleme z vožnjo? Če kam gremo, jaz pizdim na naše, ker moram počasi voziti, oni pizdijo, ker, po njihovo, še vedno norim. Rešitev je v bistvu zelo enostavna. Če gremo na izlet, obisk, kam dlje, gremo z dvemi avti. In smo vsi zadovoljni.

Ma ja, določene osebe se preveč obremenjujejo, ker ne dosegajo družbenih norm. Pac si svoj karakter, se rad drzis za sebe, družba ti gre na k.

Kaj se kdo danes sploh zna razmisljat o svojem telesu ali se res rabi strokovnjaka za vsak pickin dim?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

feryz je izjavil:

Zakaj iščete izgovore pri drugih, v medicinskem stanju?

Ker ti bo točno to rekel vsak predavatelj na predvalnicah dela s stranko, ko pokliče vsa živčna in tečna in kriči v telefon (ker ima težave s svojo firmo, ne s tabo).
Pač na takih predavanjih te naučijo tehnike kako ostati miren, kako se zavedati da stranka s tabo osebno nima prav nobenih problemov in se ne pizdi direktno nate (ti si pač dvignil telefon).

Sem bil na takih predavanjih kljub temu da nimam direktnih stikov s strankam...je fajn slišat take reči, koristijo pri komunikaciji z ljudmi.

feryz je izjavil:

A veš kako, recimo, rešiš probleme z vožnjo? Če kam gremo, jaz pizdim na naše, ker moram počasi voziti, oni pizdijo, ker, po njihovo, še vedno norim. Rešitev je v bistvu zelo enostavna. Če gremo na izlet, obisk, kam dlje, gremo z dvemi avti. In smo vsi zadovoljni.

No ja, da se zaradi take malenkosti pizdiš na domače ljudi je pa tud mal bedno, če sem lahko iskren.
treba se je zavedati da zato ker ti gre vse na kurac to ni primeren izgovor da si lahko v vsakem momentu tečna pizda celo do svoje družine. :D

Learn how to do the Woosaaaa (Bad Boys 2).

Zgodovina sprememb…

Jaz imam ultra visok prag, ampak ko poči poči. Takrat pa vrag vzame šalo. Pa makar bankrotiram doživotno.
Ampak, ponovno, zato ne krivim drugih in ne iščem izgovorov.

Navsezadnje sem zamenjal okrog 20 služb, ne zato, ker bi bili oni slabi, ampak zato, ker sem neprilagojen. In sem jih poslal nekam.
Oni so taki, kot so. Ali se sprijazniš in žreš govna ali greš.

Ma ja, sej če sem iskren sm nekako tak ratal v zadnjem letu ko se je družba hudo polarizirala med PCTjevce in antivaxerje/non-believerje.

Fucking shit, pobijte se če se hočte, jaz grem ovce past na planino. lol.

Zgodovina sprememb…

kuall ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ze Jack Nicholson(anger management) je govoril, da ni tezava v tistemu, ki reagira impulzivno, ampak v tistem ki drzi v sebi in se mu nekega dne "ftrga".

no ja, po moje je to en mit, da če se ne boš za vsak drek drl na soljudi da boš pa nekega dne vse pobil.
meni gredo zelo na kurac od nekdaj ljudje, ki se jezijo za prazen nič. polno jih je. imejte se pod kontrolo, idioti.

v Curb your enthusiasm je en tak karakter, una Suzie, ki se stalno dere. Dretje sprošča, to razumem, ampak je pa nagravžno na kvadrat, vsaj meni.

kuall ::

feryz je izjavil:

Jaz imam ultra visok prag, ampak ko poči poči. Takrat pa vrag vzame šalo. Pa makar bankrotiram doživotno.

Navsezadnje sem zamenjal okrog 20 služb, ne zato, ker bi bili oni slabi, ampak zato, ker sem neprilagojen. In sem jih poslal nekam.

Jaz pa nisem tak, meni nikoli tako ne poči, da bi čist zgubil kontrolo. Če mi že ultra poči je to požegnano z zavestjo, ker vem, da če se bom na enga bumbarja drl na vse grlo ga bom mau prestrašil in bo mir en cajt.
tudi službo sem imel samo eno in zgleda, da bom v tej ostal do penzije. sem zelo prilagodljiv/uvideven človk. z mano se da dobro sodelovat. pogled tega sem še sposoben.
tudi če bi naredil kakšno neumnost, npr samomor ali kaj podobnega, bi to pri meni moralo bit požegnano z zavestjo, pri meni ima zavest glavno besedo, ne pa nepremišljene impulzivne akcije. tak da za to je pri meni malo verjetnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

Raptor F16 ::

Glede na to da se mečeš v avtorefleksijo, analiziraš dogodke iz preteklosti... ne to niti približno ni podobno avtizmu, aspergerju...

Prej bi rekel da te depresija daje in iščeš razloge. Moj nasvet je, da si plačaj nekaj ur (1x na teden prideš za kako uro da se pogovoriš in ocenita napredek) za pogovor s psihoterapevtom, ki te bo malo usmeril.

Tisti dogodek se je bolj zdravo vprašat če nisi slučajno naletel na neko kolerično budalo, ki je iskalo prepir. Tak bi se znesel nad komerkoli, ki ga smatra za šibkejšega.

Stvar je taka da TI pri ljudeh iz milega neba ne boš v nobenem primeru sprožil nobenih agresivnih reakcij, če ne boš provociral, sikal ali koga napadel.

Pa da ločimo. Eno je če človek proba nekaj na silo doseč in začne zganjat kažin (tu nisi ti nič kriv) drugo je če bi samo zaradi tega ker stojiš zraven nekdo popozdil in se znesel nad tabo. Pa še slednji scenarij je posledica težav neuravnovešenosti dotične osebe.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

maldic ::

Resitev je narava. Cimvec prostega casa v naravi. Izboljsa stanje telesa in duha. Hitreje napolni baterije.

solatko ::

Razmišljaj o svojih problemih, katere lahko rešiš sam in se ne obremenjuj s problemi drugih ali svojimi, katerih ne moreš rešit, brez pravilnega pristopa drugih.

Vsak problem ima najmanj tri rešitve - slabo, srednjo in odlično. Obe skrajnosti sta redke in, če veš, kakšna je najslabša rešitev, je vse kar je bolje, razlog za dobro voljo in zadovoljstvo. Če razmišljaš pri reševanju problemov o najboljši smeri, si obsojen na depresije, slabo voljo in nezadovoljstvo.

Vzemi se v roke in se poizkusi ravnat po zgornjih dveh priporočilih, katera mi je v rani mladosti dal prof. dr. Milčinski in so me ravnanja po njih pripeljala v 68-mo leto, brez zdravil, čilega zdravja in vedno zadovoljnega in dobre volje. V življenju si nisem ustvaril niti enega sovražnika.
Delo krepa človeka

bvt ::

PacificBlue je izjavil:

Pa to drugac prakticiras tudi pri sebi? Ker sem opazil, da si nekaj casa trdil eno, potem pa naredil cisto nekaj drugega. V mislih imam tvojo septembrsko odlocitev, za katero pravis, da je bila pod prisilo. Moje mnenje je, da ce bi se zelel izognit temu bi se lahko.

bvt je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Pa to drugac prakticiras tudi pri sebi? Ker sem opazil, da si nekaj casa trdil eno, potem pa naredil cisto nekaj drugega. V mislih imam tvojo septembrsko odlocitev, za katero pravis, da je bila pod prisilo. Moje mnenje je, da ce bi se zelel izognit temu bi se lahko.

Res, da bi se lahko izognil, po drugi strani pa si izpostavljen potem tedensko prisili, ki načenja lastni mir. Moti lastni občutek ugodja in usklajenosti. Nerad počnem stvari, ki jih ne rad počnem. Včasih moraš sprejeti tudi slabo odločitev, ki ni nujno najslabša.
Sicer pa prakticiram, kar se tiče miselnih procesov in lastnega zavedanja. Zato tudi sprejemaš bolj slabe stvari in jih poskušaš razumeti, prej kot pa obsojati.

Zgodovina sprememb…

bvt ::

PacificBlue je izjavil:

bvt je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Res, da bi se lahko izognil, po drugi strani pa si izpostavljen potem tedensko prisili, ki načenja lastni mir. Moti lastni občutek ugodja in usklajenosti. Nerad počnem stvari, ki jih ne rad počnem. Včasih moraš sprejeti tudi slabo odločitev, ki ni nujno najslabša.
Sicer pa prakticiram, kar se tiče miselnih procesov in lastnega zavedanja. Zato tudi sprejemaš bolj slabe stvari in jih poskušaš razumeti, prej kot pa obsojati.

Si omenil, da se je potrebno izognit negativnim mislim. Kaj pa dejanjem? Torej izognit se negativnim mislim tako, da izvedes dejanje, ki je po tvojem mnenju negativno? Kaj zelis povedat, da si to storil zarad ugodja? Kaj si potem drugacen od tistih drugih, ki so tudi to poceli iz ugodja, npr zarad morja? Kaj se res ne da imet ugodja brez tega? Stevilni so dokaz, da se da. Kaj ti pomaga zdrava prehrana 20 let? Kaj ti pomaga tvoje zavedanje? Skratka cist kontradiktorne izjave imas, povozil si svoja nacela, zarad namisljenega ugodja? Sej v bistvu to je tvoja pravica, ampak potem ne mores pricakovat, da bodo tvoje izjave imele tako veljavo kot prej. Drugac pa niso pomembne samo misli ampak tudi dejanja. Si omenil, da se je potrebno izognit negativnim mislim. Kaj pa dejanjem?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bvt ()

Likalnik ::

tudi sam opažam, da sem bolj nervozen in nestrpen do soljudi...ampak to definitivno ni povezano z mladostjo in kakšno negativno izkušnjo iz tistega časa.
tudi pri meni se je zgodilo, da je nekdo provociral (ali celo sam) in smo se zmenili s pestmi...ampak daleč od tega, da bi še vedno pogreval te misli in si s tem belil glavo.

glede moje nervoze pa prihaja zaradi (pre)polnega urnika in sem dejansko nervozen, če se kdo pred menoj počasi ali prepočasi obrača.....zadnjič je en mudel celo študijo iz parkirnega avtomata naredil, da se je za njim nabrala že dolga vrsta....in ob takih primerkih ratam živčen, ker nimam časa čakat v prazno (namesto, da bi prosil za pomoč, osebo za sabo)
recimo zadnjič jaz nisem znal v trgovini kruha stehtat oziroma prave količine žemelj pritisnit in stiskati nalepko...enostavno ni šlo....pa bi si lahko čas vzel pa se zajebaval 15 minut...ampak (ker gledam še na ostale ljudi ne samo na svojo rit tako kot večina) sem gospo za menoj lepo prosil in mi je v sekundi stvar uredila...

načeloma je tako, da čim manj imam opravka z ljudmi veliko bolje se počutim....in te korona časi so zame super....na splošno so omejitve in je manj ljudi + tega imam še sam omejitev ker ne izpolnjujem PCT in sem začel več v hribe hodit, več preko neta naročevati, na daljavo plačevati položnice, če je potreba po restavraciji naročim hrano domov, prav tako za večje nakupe iz trgovin...naročim preko neta in mi pripeljejo na dom...pač vse te malenkosti katere so se mi prej zdele samo umevne, da grem ven med ljudi sedaj opravim od doma....še klinčevga dohtarja odpravim preko telefona:)....in mi ostane več časa zase in za svojo družino kljub natrpanem urniku.

6bt9hmDwY ::

Kakšne kungfu v/gibe pa imaš to, da bi se ljudje kar tepli s teboj?

Kontra forumskemu prepričanju zaradi določene teme, sem lahkoten kot jutranja sapica
(potem, ko si umiješ zobe in pogrgraš ustno vodico, prej pač ne)...

Ne da se mi kregat...
Ne da se mi prepirat...

starfotr ::

Ponosen sem, da je v te temi večina odgovorov normalnih.

Kapitan Jack ::

Tudi jaz bi rad vprasal, ce je kaj narobe z menoj.

Jaz sem oseba, ki je bila vec ali manj casa samotar. Samotar sem bil, ker sem imel kompleks manjvrednosti se iz osnovne sole zaradi svojih fizicnih lastnosti - visina. Nisem zrastel veliko in sosolci so me zbadali, tako da sem se potuhnil vase in se rajsi izogibal sosolcev. Pravtako sem imel problem z navezovanjem stikov s puncami, ker ko sem videl visje in mocnejse ljudi od sebe, sem si rekel jah kaj pa bo ta z menoj pocela, ce je tok vecjih ljudi.

Sedaj sem odrasla oseba, zrastel tudi nisem vec veliko, ampak problem manjvrednosti je ostal. Ceprav zase trdim, da sem dokaj splosno razgledan, lahko se vkljucim v skoraj vsako zdravo debato in podam svoje mnenje, ampak se zmeraj imam problem z ljudmi, ker ne zdrzim dolgo casa pri pogovoru.

Posebej ko stvar postane suhoparna, ko obcutim da kar naprej naklada in naklada in ne pride do bistva. Jaz imam rad kratke in jedernate pogovore, posebej ko govorimo o nekem problemu, ki ga je mogoce potrebno razresiti.

Zacnem s stiskanjem zob, zacnem biti nervozen, ko vidim da ne razumejo tisto kar zelim povedati z besedami, zacnem prevec mahati z rokami, potem opazim kako njihove oci gledajo na moje kretnje in ker jih ne zelim prestrasiti, zacnem se o tem razmisljati, tako da dejansko si v tem trenutku zelim koncati pogovor in se potuhniti v svoj svet, kjer sem lahko to kar sem.

Sem tudi jaz avtist? Resno sprasujem. Neko "motnjo" imam sigurno, ampak se sam ne vem kaj.

WhiteAngel ::

Kapitan Jack je izjavil:

Zacnem s stiskanjem zob, zacnem biti nervozen, ko vidim da ne razumejo tisto kar zelim povedati z besedami, zacnem prevec mahati z rokami, potem opazim kako njihove oci gledajo na moje kretnje in ker jih ne zelim prestrasiti, zacnem se o tem razmisljati, tako da dejansko si v tem trenutku zelim koncati pogovor in se potuhniti v svoj svet, kjer sem lahko to kar sem.

Sem tudi jaz avtist? Resno sprasujem. Neko "motnjo" imam sigurno, ampak se sam ne vem kaj.

Huh? Če ne znaš razumljivih povedi tvorit za tvoje slušatelje, še nisi avtist ;((

eventyrer ::

Kapitan Jack je izjavil:

ma kaki avtist dejmo no. Samo preveč časa si preživel za računalnikom, se pizdil na forumih namesto da bi se pogovarjal z ljudmi in se naučil komunikacijskih veščin.

Rešitev? Zapusti forume in se začni pogovarjat z resničnimi ljudmi.
Če pa ostaneš na forumih pa delaj na tem da v svojih postih s čim manj besedam poveš čimveč.

WhiteAngel je izjavil:

Kapitan Jack je izjavil:

Huh? Če ne znaš razumljivih povedi tvorit za tvoje slušatelje, še nisi avtist ;((

Ja, najbrž je OPu preveč reči samoumevnih in potem ga razjezi ko slušatelji ne vedo o čem govori.

Tudi sam sem imel nekoč težave s komunikacijo. Najboljša rešitev je da se naučiš obdržati povsem mirno kri in v vsaki situaciji odreagirati kar se da kulturno in spoštljivo.

Vsi ljudje ki jih srečaš po svetu so Non Playable Character. Na tebi je ali bo komunikacija z njimi tekla kulturni in spoštljivo ali pa bo agresivno.

Zgodovina sprememb…

bvt je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

bvt je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Si omenil, da se je potrebno izognit negativnim mislim. Kaj pa dejanjem? Torej izognit se negativnim mislim tako, da izvedes dejanje, ki je po tvojem mnenju negativno? Kaj zelis povedat, da si to storil zarad ugodja? Kaj si potem drugacen od tistih drugih, ki so tudi to poceli iz ugodja, npr zarad morja? Kaj se res ne da imet ugodja brez tega? Stevilni so dokaz, da se da. Kaj ti pomaga zdrava prehrana 20 let? Kaj ti pomaga tvoje zavedanje? Skratka cist kontradiktorne izjave imas, povozil si svoja nacela, zarad namisljenega ugodja? Sej v bistvu to je tvoja pravica, ampak potem ne mores pricakovat, da bodo tvoje izjave imele tako veljavo kot prej. Drugac pa niso pomembne samo misli ampak tudi dejanja. Si omenil, da se je potrebno izognit negativnim mislim. Kaj pa dejanjem?

Sem eden redkih, če ne morda edini, ki se je zahvalil osebi, ki je opravila to dejanje. V sebi sem transformiral odločitev v pozitivno smer. Ničesar ne odklanjam, ničesar si ne prisvajam. Samo odsevam dejanja, jih ne zadrzujem v sebi in jih sprejemam takšna kot so. Če bi nasprotoval tej odločitvi bi se boril sam s sabo. Tega pa ne želim, niti nimam namena.

eventyrer ::

PacificBlue je izjavil:

Ja, to absolutno močno pomaga.

Kapitan Jack je izjavil:

Zacnem s stiskanjem zob, zacnem biti nervozen, ko vidim da ne razumejo tisto kar zelim povedati z besedami, zacnem prevec mahati z rokami

Ok, malo povadi priljudnost in se nasmej in četudi narediš kakšno nehoteno diagonalno kretnjo, se nasmej in reci 'opala'. Mogoče imaš bolj robat obraz (jaz pa sem tak ulit žlabnjač, ki so nekoč kar klicala po nežnostih) in lahko zmotno izgledaš fighter.

Zgodovina sprememb…

Kapitan Jack ::

Niso to nobene cudne kretnje. Pac govor z rokami.

Kapitan Jack je izjavil:

Niso to nobene cudne kretnje. Pac govor z rokami.

ZATE ne, mi je jasno :-) Ampak kako, šmenta moraš 'kazati z rokami', kaj bi rad - gre za kakšno tuje okolje? Pa poišči sliko in pokaži s telefona. Ali pa nariši ali nekaj, malo nakažeš kotiranje, saj se da, pa si že v notranjem krogu :-)

Sam, recimo, (ŽAL!) nisem nek praktičen mojster (teorija mi pa kar leži), ampak se pripravim, recimo, grem v železnino in rečem "4 inox vijake M8 x 45 za kovino" (seveda ne navajem kotov in koraka navojev in to, heheh), pa me potem tam trgovec vpraša, če še rabim kaj dodatnega za delavnico in če imam že odprt račun.

Morda pa je samo zelo prijazen in me malo potreplja po ramenu, to je tudi možno :-)

Zgodovina sprememb…

Phantomeye ::

feryz je izjavil:

Zamenjal si 20 služb, in še vedno si mnenja, da v tebi ni problem :D

Mogoče pa tvoj "prag" v resnici ni ultra visok.

feryz je izjavil:

Nekaj takega ne bi napisal nekdo, ki bi videl v živo, kaj pomeni imeti avtizem. Sploh neverbalnega.

Zgodovina sprememb…

V Slo pa res ni težko bit nezadovoljen. Povprečje, da menjaš službo vsako leto ni tako napačno za osebnostno rast, niti za samo placo.

Ce imas v sebi vodstvene skillse in mocan karakter, vse skupaj se bolj poenostavi, da menjujes službe dokler nisi zadovoljen ali pac gres na svoje.

Problem v tej nasi kokoški je pac vedno bil, ce si motiviran in se pehas za visjimi cilji.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Aspie test (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6213912 (8056) Mavrik
»

Microsoft razpisuje delovna mesta za avtiste

Oddelek: Novice / Ostale najave