» »

NBA sezona 2021-2022

NBA sezona 2021-2022

««
19 / 55
»»

Gogyto ::

Dejmo rečt, da ima Luka malo poolimpijskega muskefibra. Tudi Gogi je bil po takih reprezentančnih akcijah rahlo zategnjen, pri Mavsih pa še Kidd eskperimentira z nekimi variantami, kar se potem kaže v celotni sliki igre Dallasa. Zdaj bo pač moral ugotovit, da nihče na rosterju Dallasa pač ne more biti tisti next guy, ki bi Luki odvzel del bremena. Bo treba v konkretne move al pa se sprijaznit, da samo Luka prstana tja ne bo prinesel.

K sreči so imeli zaenkrat dokaj lahek razpored, pa so se jim te špekulance načeloma izšle, zdaj bo pa pač treba reorganizirat vse skupaj in se fokusirat tudi na kakšno zmago proti težjim ekipam.

Mimgrede, Boston celo spet zmagal, tokrat Toronta, in to brez Browna. Upam, da se tudi tam počasi pošlihtajo in pridejo na mesta, ki jih taka franšiza mora zasedat.

Voss ::

Luka Dončić je trenutno res slab, no ali pa vsaj zelo povprečen.

Povprečje 35 min: 25 točk ob 43% metu za dve (9/21) in samo 29% metu za tri (2.2/7.6). Prosti meti 70% (3.9/5.5). Ima še 7 asistenc ter 4 izgubljene žoge na tekmo.

Dallas bo potreboval kakšen trade, ki bi dopolnil Dončića, drugače bo spet 1st. round exit.

Njegov +/- je -8,7!

Trenutni MVP front-runnerji po mojem mnenju in statistiki so:

1. Kevin Durant
2. Steph Curry
3. Giannis

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Voss ()

Voss ::

HAHAHAHAHA

"Vsekakor se v noči na 30. november obeta zelo zanimiva tekma na Floridi, kjer se bosta znova udarila Miami in Denver, saj sta po navedbah srbskih medijev zaščitniška orjaka (brata Jokić) že kupila letalske karte za pot na Florido."

https://sportklub.n1info.si/kosarka/lig...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Voss ()

Vajenc ::

eric_cartman je izjavil:

Prva stvar, ki mi ni jasna je to, kako je lahko LD iz forme, če pa je celo poletje garal in imel samo 2 tedna prostega časa.
Druga stvar.. Kidd-u je resnično ratalo ustavit Dončiča, ker igra neprepoznavno igro. Slabo podaja, dela slabe odločitve, namesto prodiranja se odloča za neke mid range mete, ki zadanejo mislim da nekje malo pod 50%.

Luka je iz forme ravno zato, ker je imel samo 2 tedna prosto. Tudi ostali iz reprezentance ne igrajo na lanskem nivoju ali so pa poškodovani. Ni pa Luka slab, daleč od tega. Forma bo prišla, sploh, če ga bodo ostali igralci do takrat lahko razbremenjevali.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

oemdzi ::

Jaz mislim, da se bo Luka prej kot slej sestavil nazaj in pokazal boljše igre. Si pa definitivno želim, da bi kaj naredil tudi na fiziki, ampak to so moje želje.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Smurf ::

Sej tudi lani je zacel pocasi. Mene ne skrbi.

Kurzweil ::

Jaz samo upam, da ne bo kakšnega osipa igralcev pri DAL zaradi kontakta z Nikolo Vučevićem, ki je ime, kot veste korono in bo zaradi protokola out 10 dni...

Danes pa tekma SAS-DAL, kjer bom kar malce razočaran, če ne zmaga DAL... tekma je ob 2:30 po našem času... Arena Sport Slovenija pa bo ob 4:00 prenašala GSW-CHI, ki bo sicer verjetno zanimiva tekma, navkljub temu, da ne bo igral okuženi Vučević.

Se priporočam za kakšne linke slastnih streamov... prisežem, tokrat si jih dam med bookmarke, ki jih sicer tu pa tam shranjujem, dejansko pa jih uporabljam sploh ne...

Masayoshi ::

kixs ::

Tega ze nekaj casa uporabljam in je cisto OK:
https://apps.stream2watch.sx/basketball...

Samael ::

Dober teden dni pozneje: "KP ima uspešnejšo sezono kot Markkanen". (couldn't resist ;-)
Bomo videli kako bo "drugi" teden. ;)
Samael != Samuel

drvo ::

Če bi KP igral vso sezono, pol tako dobro kot igra danes, bi bilo vrhunsko.

To je res, ampak tisto sem napisal in je držalo že med prvo četrtino, ko je igral se 'povprečno' glede na sezono :)

Je bila pa to res prva tekma sezone, ko se nisem dolgočasil. Že res da zgolj proti SAS ampak vseeno, igrali so nekaj razredov bolje kot v preteklih tekmah.
Samael != Samuel

5min pred tekmo zaspal ;(( Ampak tokrat si bom dovolil dati oceno po statistiki, kar resnično običajno ne počnem... zgleda je Dončič odigral tekmo sezone in tako kot ste že napisali, samo vprašanje časa je, kdaj se bo naš superzvezdnik še dokončno prebudil, podobno je bilo tudi lani. Veseli, da je dobro odigral Porzingis, kolikor gledam izjave po tekmi je tokrat res iskreno hvalil Dončiča, kako jim lajša življenje, predvsem v napadu. Seveda je takole vsem lažje igrati, ko se ne obesi celotna ekipa na Dončiča in je ekipa praktično že paralizirana, tako pa takoj, ko se nekdo razigra, se razbremeni celotna ekipa z Dončičem na čelu, ko/če je razpoložen še recimo Hardaway, da ne rečeš še kdo drug,... je potem ekipi lažje, nasprotnik pa praktično ne ve kaj bi... v statističnem pogledu pa seveda tudi več asistenc za Luko, manjša utrujenost, praktično vse je lažje... če sem iskren, sem zmago kar nekako pričakoval... neglede na to, da niso vse stvari takšne, kot bi si želeli, da DAL še niti slučajno ne dosega nekega maksimuma, pa je to vseeno dovolj za 4. mesto na zahodu... not bad!

Danes pa za nas tekma po precej bolj ugodnem terminu, ki zna biti zanimiva in sicer UTA-MIA, morda celo najbolj zanimiva tekma tega dne. Jutri pa DAL spet igra proti DEN.

Zimonem ::

Četrti so ker so bili ali manj igrali z ekipami, katere letos ne računajo na playoff.

No, so igrali z Atlanto, Denverjem, Miamijem, Bostonom, Chicagom... je pa res, da so od vseh teh tekem premagali samo Boston... ampak saj pravim, rezerv je še veliko, tako da smo lahko optimistični tudi proti bolj resnim ekipam...

Je pa res, da sedaj poimensko sledijo težje tekme, je pa res, da LAC recimo ni začel najbolje... bodo pa te tekme proti PHO in LAC vse v gosteh...

Denver
@Phoenix
@Phoenix
@Los Angeles Clippers
@Los Angeles Clippers
Washington
Cleveland
...potem pa spet sledi precej lažji razpored...

Ja nasledjih 6 tekem bo tezkih. Ce jih dobijo 50% bom zadovoljen.

Smurf je izjavil:

Ja nasledjih 6 tekem bo tezkih. Ce jih dobijo 50% bom zadovoljen.

Ne bi jaz podcenjeval CLE, zato sem ga tudi dopisal... verjetno smo si edini, da gre za eno od najbolj pozitivnih presenečenj začetka te sezone. Je pa CLE, tako kot DAL na zahodu, 4. uvrščena ekipa vzhoda...

Kurzweil je izjavil:

Jutri pa DAL spet igra proti DEN.

Po-pojutrišnjem oz. v noči iz ponedeljke na torek :)
(samo toliko, da ne bo koga zavedlo :p)
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Jutri pa DAL spet igra proti DEN.

Po-pojutrišnjem oz. v noči iz ponedeljke na torek :)
(samo toliko, da ne bo koga zavedlo :p)

Tako ja...

Mimogrede, prej ko sem omenil tekmo MIA-UTA... slednja je danes ob 23:00 po našem času...

judoka ::

Tole sem zasledil:

The team is shooting 59% on CP's passes, which is on the higher end.

Lillard is at 59.8%. 2.58 pts per assist.
Harden is at 59.6. 2.33 pts per assist.
Chris Paul is at 59%. 2.42 pts per assist.
Trae is at 56%. 2.65 ptd per assist.
Lebron at 50%. 2.71 pts per assist.
Doncic is at 41%. 2.72 pts assist.

Kodrnusa ::

Tekma proti San Antoniu je bila za nabijanje statistike. Vodili so 21 pik zadnjo četrtino, pa se je dončič vrnil da je nametal še 12 pik. Da ne omenjam, da ko se je vrnil je prednost skopnela na 10 pik... Ne vem zakaj je treba silit zvezdnike v igro, ko vidiš da je ekipa, ki je trenutno na parketu v naletu, in razbijes cel sistem.
Dončič je drugače drugi najslabši med starterji v +/- v ligi.
Naslednje tekme bodo pokazale ali lahko upamo na kaj vec letos...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodrnusa ()

Hispartija ::

+/- lmao...a to še kdo uporablja za vsaj približno resne analize?

šernk ::

Hispartija je izjavil:

+/- lmao...a to še kdo uporablja za vsaj približno resne analize?

tisti, katerim pride prav za kritizirat :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Jutri bo pa težka za Dallas. Denver igra še precej bolje odkar ne igra Porter...

Kodrnusa ::

Ne kritiziram, ampak če kdo gleda tekme dallasa lahko vidi kako ekipa zatrokira ko je v igri Doncic, in se igra samo 1 na 1, ko ni lukata žoga lepše kroži.. od tu tudi ta +/-.

Ja, ampak a spremembo v sami igri cele ekipe pa nisi opazil? Ko z Dončičem iz nekega razloga še vsaj dva iz Dallasa tečeta v raketo in mu preprosto zmanjka prostora? Pa kako je sočasno na igrišču z dvema centroma (?!), ki povsem ubijeta spacing. Poglej to zadnjo tekmo, ko je Powell odigral samo nekaj minut, na petki pa KP. Poezija. Povsem drugačna noč za Dallas z Luko vred.
Saj ne reče, da je vse idealno tudi z Lukove strani, ti posiljeni meti iz razdalje, zgrešeni prosti meti ... ampak če dejansko gledaš tekme, vidiš še kaj več kot zgolj to, kar pravi statistika in kaj je letos drugače kot lani.

Kodrnusa je izjavil:

Tekma proti San Antoniu je bila za nabijanje statistike. Vodili so 21 pik zadnjo četrtino, pa se je dončič vrnil da je nametal še 12 pik.
Naslednje tekme bodo pokazale ali lahko upamo na kaj vec letos...

Ne vem, če si gledal zadnjo tekmo, ampak meni je bila dejansko prva tekma te sezone, ki jo je bilo z užitkom gledati. Prvič po dolgem času, da je kombinacija Dončič-KP dejansko delovala. Na momente me je spominjalo na Dončič - Powell izpred prejšnih let pred Powellovo poškodbo, le da je tokrat Dončičeve žoge lovil KP. Takole kot sta igrala skupaj se je zdelo neustavljivo.
Pa tudi povratek Dončiča, ki ga omenjaš se mi ne zdi delikaten, glede na to da je bila to prva tekma sezone, kjer se je zdelo, da bi brez večjih težav naredili še večjo razliko, če bi bila dejansko statistika tista, ki jo lovijo.
Luštna tekma je bila. Ja vem, da zgolj proti SAS ampak napram ostalim tekmam, vključno z dvema s SAS, ki so jih dobili, so tokrat, prvič v tej sezoni, delovali res suvereno.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Denver at Dallas:

DEN - Will Barton (back) questionable.
DEN - Vlatko Cancar (hip) questionable.
DEN - Jamal Murray (knee) out.
DEN - Michael Porter Jr. (back) out.
DEN - Austin Rivers (undisclosed) questionable.
DAL - Maxi Kleber (oblique) out.

Končno premagali top ekipo. Porzingis odličen, klop odločilna, Luka ok, ponovno kakšen posiljen met preveč, malo zmanjkalo do triple double-a. Upam, da bo z gležnjem vse v redu.

Z napako sicer. Denver brez Burtona, pa tudi Murraya seveda in Porterja, ki sicer slabo igra letos in pa back to back Denverja. Ampak win je win.

Ja, Denverju so manjkali 3 od top 5 igralcev. Vseeno super zmaga. Upam tudi, da Donciceva poskodba ni resnejsa (vec kot 1 tekmo pomoje ne bo manjkal).

Do konca tedna imajo še tri tekme.

Nisem pričakoval zmage, sem je pa toliko bolj vesel... upajmo, da bo tole s Porzingisom postala stalnica, kar je bila pred sezono tudi želja Kidda, neglede na statistiko Luke, ki bo rahlo osiromašena, pa je absolutno bolj pomembno, da se slednjega razbremeni, Porzingis zna biti odličen za spacing, potem pa da se odpre še Hardawayu in še komu... in imaš potem na hitro tudi prostor v raketi za lahke koše teh povprečnih centrov Dallasa... dober začetek serije težjih tekem. Tudi dolgoročno je fino, če bo šlo tako, da ne bo Luka do playoffa shiral... za nameček pa je to še zmaga nad trenutno direktnim konkurentom v vrhu zahoda, tako da ja DAL sedaj celo 3.

Še nekaj Kiddu letos uspeva, kar je napovedal pred sezono... zdi se namreč, da je Luka res bolj miren, manj skače v sodnike... kar je dobro za njegov fokus, kakšno tehnično manj, če hočete pa tudi za priljubljenost Dončića, saj nihče prav zares ne mara teh whinerjev... fina zmaga!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Za zadnji odstavek nisi izbral prave tekme. Luka whinal na polno, tudi tehnično fasal.

Masayoshi je izjavil:

Za zadnji odstavek nisi izbral prave tekme. Luka whinal na polno, tudi tehnično fasal.

Govorim overall (malce se vlečem ven)... sem pa gledal tole tekmo po obrokih, malce gledal, malce spal... in ja, če bi zasledil tehnično Luke, tega gotovo ne bi napisal... dam glavo v pesek, like ostrich do :D

Zgodila se je po koncu četrtine, tako da se hitro zgodi, da se spregleda.

Dončič bo izpustil prvo tekmo proti PHO, ena tekma ni problem, tudi če zamudi še drugo tekmo,... me pa bolj skrbi, ker spremljam Luko že od "pionirskih" vrst, da se te težave z gležnji kar ne končajo,... takole na pamet se spomnim vsaj 7-8x, da je imel težave z gležnji... sicer pa bi mogoče omenil še to, da bo v nedeljo tekma proti LAC ob 21:30 po našem času, tudi na Arena Sport Slovenija... upajmo, da bo do takrat Luka ready, saj LAC nikakor ni v neki formi, da bi se jih bali, tudi sicer manjka par igralcev, z Leonardom na čelu... bi rekel, da je to tekmo skoraj treba zmagat... proti PHO pa če bo že 1 zmaga, bo več kot odlično...

Fasal jih je tudi v koleno...zvin gležnja in kolena. Je pa šel zraven na turnejo in je day to day decision.

Kurzweil je izjavil:

me pa bolj skrbi, ker spremljam Luko že od "pionirskih" vrst, da se te težave z gležnji kar ne končajo,... takole na pamet se spomnim vsaj 7-8x, da je imel težave z gležnji...

Luka je imel kar nekaj časa mir z gležnji, a ni? Sicer pa je to ena najpogostejših košarkarskih poškodb. Lebron si je gleženj zvil že več kot 25x.
Woody Allen

To je jasno, da gre največkrat gleženj, koleno, zapestje... dolgoročno pa to sigurno ni dobro... mogoče pa si je Lebron ravno zato poškodoval gleženj 25x, ker je stvar že "kronična"... je pa res, da pri Lebronu njegov stil igranja prinaša večjo tendenco po poškodbah,... govorim o prodorih, zabijanjih, alley-upih... ko se hitro zgodi, da neugodno pristaneš, tudi sicer je njegov stil precej atletsko naravnan... v tem konteksu je zanimivo kaj je Blake Griffin lani v enem izmed intervjujev povedal, namreč, da mu je žal za vsa tista "galaktična" zabijanja, ki so mi prinesla cel kup poškodb, zaradi česar se je potem zgodilo, da kakšno sezono praktično sploh ni več zabijal, sedaj pri BKN je tu pa tam sicer bilo to mogoče spet videt, ampak na 30%... oz. kot je dejal, da bi dal vsa tista zabijanja za kakšno zdravo sezono več in bolj konstantno kariero...

Mimogrede, Kristaps Porzingis zadnje 3 tekme...

27,7 točke na tekmo
10,0 skoka ne tekmo
55% met za 2 točkk
50% met za 3 točke
90% izvajanje prostih metov

Markkanen pa bo pa vmes zamudil 8 zaporedno tekmo zaradi COVID-a.

Goody ::

Si se oglašal tudi, ko je KP manjkal 5 tekem na začetku sezone in to zaradi poškodbe, ne zaradi kovida? Pa še stoprvič: KP je na max pogodbi, LM pa niti približno. Pa, glede KP iger sem že takrat napisal, da sam upam da me bo s svojimi igrami postavil v zmoto. Samo upam, da se bo takole nadaljevalo. V preteklosti, je bilo takole zelo kratkega daha. Upam da bo letos drugače.

Kurzweil je izjavil:

To je jasno, da gre največkrat gleženj, koleno, zapestje...

Cca polovica poškodb pri košarki pade na zvit gleženj. Poškodbe kolen in hrbta so pri košarki precej bolj rizične za kariero (Porzingis npr), zato imo ni skrbi za Luko.
Woody Allen

Jnou ::

Če bi pojedel kakšen čevap manj bi bili tudi gležnji manj obremenjeni. Pričakujem velik porast poškodb pri njemu po 25.letu v kolikor se ne začne obnašati profesionalno.

Mato989 ::

V Ligi NBA so bile v noči na sredo odigrane tri tekme. V težko pričakovanem obračunu je Golden State v gosteh brez težav premagal Brooklyn s 117:99. Spet je blestel Steph Curry, ki je dosegel 37 točk, med drugim kar devet trojk, tako so mu gledalci v gostujoči dvorani celo vzklikali "MVP, MVP".

Tip me vedno znova navduši ko pogledam highlightse... s kako lahkoto igra... da ti v gostujoči dvorani vzklikajo MVP nekaj pomeni
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

V kratkem se... po res dolgem času vrača tudi njegov "splash brother"... Klay Thompson...

Horas ::

Mato989 je izjavil:

V Ligi NBA so bile v noči na sredo odigrane tri tekme. V težko pričakovanem obračunu je Golden State v gosteh brez težav premagal Brooklyn s 117:99. Spet je blestel Steph Curry, ki je dosegel 37 točk, med drugim kar devet trojk, tako so mu gledalci v gostujoči dvorani celo vzklikali "MVP, MVP".

Tip me vedno znova navduši ko pogledam highlightse... s kako lahkoto igra... da ti v gostujoči dvorani vzklikajo MVP nekaj pomeni

pomeni to da bi raje v svoji ekipi meli stepha kot pa flopperja brado in kačo duranta.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Kurzweil je izjavil:

V kratkem se... po res dolgem času vrača tudi njegov "splash brother"... Klay Thompson...

Evo za njega me pa prav zanima na kakem nivoju bo igral.

Pred tekmo DAL proti PHO sem sicer pričakoval zmago PHO, ampak po videnem je škoda, ker bi dejansko lahko zmagali. Že na samem začetku tekme so začeli medlo in bi lahko izkoristili priložnost, saj mislim, da PHO ni zadel prvih 8 metov iz igre, pa je niso.

Igra je bila kar precej brez repa in glave, čeprav na koncu 9 podaj Brunsona izgleda, kot da je slednji dobro opravil svoje delo. Do sedaj sem kar precej razočaran nad Bullockom, resnično ne daje tistega, kar sem od njega pričakoval, kar je gotovo nekih 10+ točk na tekmo. Bi pa tokrat pohvalil Ntilikino.

Da ne dolgovezim preveč, tekma pa se je odločila v zadnjih minutah, kjer je Paul odletel v out, ampak slednji ni bil sojen, potem pa je fino podajo dobil Ayton, ki je z lahkoto zadel... tudi sicer v zaključku ni bilo organizirane igre, tiste z glavo, dejansko si bom drznil trdit, da je manjkal en Luka.

Škoda, ker so bili blizu, dejansko bi se dalo tole dobit, roko na srce pa brez Kleberja in Luke to sigurno ni za pričakovat, pa še to doba pri PHO. Upajmo, da bo Luka resnično ready za 2. tekmo, pa da vidimo primerjavo, kako bo takrat. Če pa slučajno Luka še ni blizu tega, da je pripravljen, pa naj zaradi mene še 2. tekmo počiva, samo da se ne bo to potem zaradi prehitrega igranja kaj zavleklo... v nedeljo pa bi že bilo fino, da igra proti LAC, ko bo tekma ob 21:30 po našem času, tam pa bom mogoče celo razočaran, če ne bo zmage, glede na formo LAC in manjko nekaterih igralcev, z Leonardom na čelu...

...pa da dodam še to, v zadnji četrtini so igrali slabo obrambo... dobili so kar 37 točk... so pa trojke metali na tej tekmi pri DAL kar 50%, z metom 16/32.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Dvomim da bo PHO tako slabo metal dve tekmi zapored in da bo Paul spet igral tako slabo 3/4 tekme. Mislim da je do par minut do konca zadel 1 met...Ja, tale tekma je bila za dobiti, škoda zadnjih par minut.
««
19 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759209043 (106352) Samael

Več podobnih tem