» »

NBA sezona 2021-2022

NBA sezona 2021-2022

««
35 / 55
»»

Samael ::

Meni tudi ta ura nocoj bolj ustreza kot zgodnje jutranje-nočne. Tiste tekme, kjer lahko, v glavnem počakam, zbujam se pa zaradi njih ne več oz. mora biti res nekaj privlačnega, da se. Ni šans, da se na prosti dan v soboto zbudim ob 5h ali celo še prej :) Komot pa počakam do polnoči.
Seveda pa vsakemu svoje glede na osebni življenski bio ritem in dnevne obveznosti.
Samael != Samuel

Zimonem ::

Pogledaš zjutraj ali ko je čas brez reklam.

NBA format tekem ni navijaču prijazen. Če ravno pade na tak termin še v ozadju , da bi pa čakal na tekme mi ne pade več na pamet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Kurzweil ::

Grem slučajno zdejle pogledat... torej točno ob 00:10, torej ob istem času kot včeraj... in vidim, da igra DAL B2B tekmo proti CHA v gosteh... fino, pa poglejmo še to, imam občutek, da bo neglede na utrujenost, Luka danes za razliko od tekme proti PHI, spet precej bolj izdatno pripomogel ekipi, navsezadne pa, samo da DAL tole zmaga!

kixs ::

Mat'r kaj delajo Hornetsi... lepo jih je gledat, ni kaj.

Tole proti CHA ni bilo najbolj okusno... upam, da glede na zadnji 2 tekmi, DAL ni padel v kakšno krizo... je pa res, da tokrat ni bilo niti Dinwiddieja... CHA je igral res poletno, celotna ekipa... kot je govoril komentator, to je za CHA počasi obdobje za biti/ne biti, saj so na 10. mestu... kar šteje so seveda zmage... ampak tekma za Luko je bila neverjetna... najprej 0-6 iz igre... potem pa serija 4 trojk... napadalno res odlično... trojke fenomenalnih 8/12, kar je seveda izenačen rekord Luke v NBA po zadetih trojkah... če bi seveda igral v zadnji četrtini bi ta rekord skoraj gotovo padel, komentatorju pa se je zdelo, da bi lahko padel tut njegov rekord po doseženih točkah/tekmo... ki je sedaj 51 točk. Pač Luka je dal od sebe vse kar je lahko... nekaj časa je še podajal, ampak res skoraj nihče ni zadeval teh lepih priložnosti... na drugi strani je pri CHA letelo iz vseh koncev... pač tekma za pozabo, ne bi pa delal neke drame.

Mimogrede... zanimiv je tale CHI letos... do sedaj so izgibili VSE tekme proti top ekipam na zahodi in vzhodu, če sem prav videl, je score proti tem ekipam 0-18.

Danes zvečer po humanem času... pa same crap tekme... po vrstnem redu... POR-IND... MEM-HOU... NOP-ATL... OKH-ORL...

Zimonem ::

Pa saj Charlotte ni imel nekega izrednega meta. Ampak razen Luke je imel Dallas poraznega. Se naredi na roadtripu.
Za po se bo treba še pomatrat.

Imeli so hude "run-e". V prvih treh minutah brez zgresenga meta in rezultat 16:2 za Hornetse. Kasneje se par taksnih in Dallas je bil cisto brez moci. Verjetno je druga postava kvarila rezultat - se ne spomnem tocno, ceprav sem gledal :lol:

Prav zadnja tekma današnjega/jutrišnjega razporeda je tekma med DAL in MIN, pri DAL doma.

Zadnji dve tekmi DAL ni bil pravi, imel je tudi nekaj težav s poškodbami, kar pa je dobro pa je, da bo tokrat zgleda igral Dinwiddie. Kolikor sem zdaj preštel, je MIN v zadnjem obdobju v seriji 23-5, torej brez dvoma ena bolj vročih ekip lige v tem trenutku... tako, da bi na papirju rekel, da je verjetno MIN favorit, smo pa pred dnevi tudi ugotavljali, da je DAL v ligi NBA letos najuspešnejša ekipa pri premagovanju ekip, ki so v takšnih serijah... ne gre zanemarit niti dejstva, da je DAL po B2B tekmah, na tej tekmi že 3. na parketu v 4 dneh. Stvar, ki je še najbolj pomembna... Karl-Anthony Towns je vprašljiv za tekmo (poškodba roke)... kdor spremlja ligo v tem obdobju ve, da gre trenutno za najbolj vročega igralca lige, ki je bil upravičeno imenovan tudi za naujboljšega igralca lige na zahodu v preteklem tednu... bo zanimiva tekma

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

m3k ::

Kurzweil je izjavil:

... bo zanimiva tekma

Mirko tipka na radirko ////

Se imata Dončič in Beverly rada že od samega začetka, ko je bil Beverly mislim, da še član Clippersov... samo, da je DAL zmagal.

dope1337 ::

Kurzweil je izjavil:

Se imata Dončič in Beverly rada že od samega začetka, ko je bil Beverly mislim, da še član Clippersov... samo, da je DAL zmagal.

Jap. Mata kr beef. Luka ga klice Patrick “You’re to small” Beverly

"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

GupeM ::

Patrick "too fu*king small" Beverly :D

Danes igra BKN našega Dragiča proti MEM... DAL pa proti HOU.

Sicer pa bi dodal še tole:

Michael Malone has agreed on a multi-year contract extension with the Denver Nuggets.

Badwolff ::

NY bi dvignil Vax mandat, Kyrie is back!

Horas ::

na klopi heatov so se mal skregal udonis pa butler, in spoelstra :D

https://streamable.com/mgiaol

8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

Gogyto ::

Boston že prvi na vzhodu, wooooooohoooooooo. 8-)

Še Fakerse ven iz play ina zrint, pa bo vse na svojem mestu.

Tole je kar fascinantno ja... kako se je BOS dvignil tam iz 9-10. mesta do vrha... je pa res, da imajo letos vsaj zaenkrat precej takšnih in drugačnih težav, tako MIL, MIA, PHI, BKN... ampak lepo videt, BOS imam med tistimi klubi, ki jim seveda privoščim. Za razliko od LAL, ki jih tudi jaz nikdar nisem maral in bi lagal, če ne bi rekel, da jim privoščim, da odletijo... še posebej po teh visokoletečih besedah pred sezono in klasičnim formiranjem "super ekipe" s strani Lebrona - ja vem, marsikomu ne bo všeč tole kar sem napisal, ampak LAL ne maram... tudi Westbrooka ne... pa tudi sicer mi ni všeč tole sesavljanje ekipa... na vrat, na nos... sploh ker so imeli precej zanimivo jedro role/bench playerjev, pa so dali vse za tole kar imajo sedaj... torej 3 velike porabnike žog... vse v letih... in poškodovanega Davisa... sem že pred sezono pisal o tem, da ne vidim LAL kot resno ekipo, nisem pa si mislil, da bo tako slabo, kot je sedaj.

Sicer pa priznam, da se nisem nadejal zmage DAL nad UTA... opažam pa zadnje obdobje, da Luka več ne nabere toliko asistenc kot jih je nekoč... kar je deloma rezultat Kidda, ki je razbremenil Dončiča in seveda dejstva, da je sedaj položaj 1-2 precej bolj pokrit... se sprašujem, kaj bo glede na svojo višino plače Hardaway sploh tako bistvene pripomogel, ko se vrne... sem pa od nekdaj fan UTA, tako da se ne bi sekiral, tudi če bi DAL izgubil... je pa DAL lepo na poti, da si ustvari ta home court advantage.

judoka ::

Sicer pa priznam, da se nisem nadejal zmage DAL nad UTA... opažam pa zadnje obdobje, da Luka več ne nabere toliko asistenc kot jih je nekoč... kar je deloma rezultat Kidda, ki je razbremenil Dončiča in seveda dejstva, da je sedaj položaj 1-2 precej bolj pokrit... se sprašujem, kaj bo glede na svojo višino plače Hardaway sploh tako bistvene pripomogel, ko se vrne... sem pa od nekdaj fan UTA, tako da se ne bi sekiral, tudi če bi DAL izgubil... je pa DAL lepo na poti, da si ustvari ta home court advantage

Resno, brez Goberta se nisi nadejal zmage? :D
Ma pa Donke 40% met za 3, verjetno je to dvoje vsaj malo povezano z manj asist., ker pac porabi manj energije z dodatnim playom(ali dvema) na terenu.
Hardaway in Bertans sta visek, vsaj kar se tice vecjih pogodb. Ce jim uspe ta dva zdilat v off-sezoni bo zmaga. Dvomim sicer.

Da ne igra Gobert... niti nisem vedel.... danes busy day... drugače bi tako gledal... zato pa sem napisal samo to, da sem vesel zmage... kaj več pa pametoval ne bi, ker seveda nisem gledal. Tudi če ni Goberta pa... UTA ima precej več širine... pa tudi DAL na visokih položajih ne dela neke prednosti.. je pa res, da je Gobert master defender, poleg ostalega... tudi zmaga proti UTA brez Goberta, bi rekel, da je uspeh...

Kar se podaj tiče je tako, kot sem napisal... nakaj sovpada s tem, da je Kidd postavil drugačen sistem in vloge... bi moral preverit, koliko več Dončič meče v primerjavi s preteklostjo... še največ pa je seveda odvisno od tega, koliko ti soigralci zadevajo, torej % preostale ekipe... za takšne zaključke je potrebna kakšna minuta pregledovanja napredne statistike in seveda redno spremljanje same igre... jaz pa po intervalih, so obdobja ko gledam vse tekme DAL in še marsikatero drugo, ta teden pa temu recimo ne bo tako. En faktor, da je man podaj bi znalo biti tudi to, da si Brunson in Dinwiddie jemljeta vež žog, kar seveda dolgoročno ni slabo, da se razbremeni Luko... ali drugače, povsem suhoparno, površinsko in dejansko ne preveč pomembno, v zadnjem odobju so tripple-double Luke redkost...

Glede Bertansa in predvsem Hardawaya sem namigoval točno na to... je pa verjetno odveč, da pišem o tem, da DAL rabi nekaj na položajih 3-5... kar pa nam je tako vsem jasno v tej debati. Mimogrede, ko smo že ravno pri Hardawayu, njegov povratek je predviden za 10. april, torej čez manj kot 2 tedna...

Lepa zmaga DAL nad LAL in tripple double Luke, na dolgo po tem, ko sem pametoval, da jih zadnje čase ni več veliko videt iz njegove strani. Jasno, pomembne so zmage... ampak vendarle je lepo videt tu pa tak kakšen TD...

Zanimivo v roku 10 dni, se menda pri Clippersih vračajo Leonard, George in Norman Powell.

Groot ::

Zanimivo v roku 10 dni, se menda pri Clippersih vračajo Leonard, George in Norman Powell.

V luči Clippersov in do nedavnega tudi Brooklyna sem ravno pred kratkim razmišljal da zna biti letošnji playoff kar pester že v prvem krogu. Kar nekaj sicer visoko ambicioznih ekip bo nekje med zadnjimi 2-3 mesti.

Danes ob 1:00 pa WAS-DAL oz. Luka bo stal nasproti Porzingisu...

Sem zacel gledat pri koncu druge cetrtine. Rezultat ni ravno vzpodbuden.

Tole pušenje proti slabim ekipam letos je razlika med Dallasom in drugim Memphisom. Obrambo kot da izklopijo
proti tem ekipam.

drvo ::

Razen Luke in Brunsona je bilo nič od nič. Če pa izvlečemo nekaj dobrega ob porazu, Luka je metal proste mete 10/10.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()

IL_DIAVOLO ::

Bucksi proti dallasu sicer trenutno tekma, zdaj že sicer skoraj konec :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

dobra zmaga, lepo so napredovali po trejdu unga steklenega

Ja, lepa zmaga... na začetku sem nekako imel občutek, da bo težko DAL tole dobil... sem vesel zmage. Dinwiddie se je res lepo vklopil v ekipo, samo da ostane zdrav... mi je pa všeč to, kar ste tudi komentatorja omenila, da je Spencer pograbil vlogo 3. igralca in ne igra mone, ker ni prvi superstar.

Vmes pa eno zanimivo dejstvo... Luka je v tej sezoni že 3x dosegel vsaj 30 točk + 15 podaj... celotna preostala liga skupaj... tudi 3x... :)) Čeprav se meni zdi to skoraj nemogoče, ampak zgleda bo že držalo, če je bil uradno predstavljen ta podatek.

Mah te statsi so kr neki.

Trae ima 19 30+10as tekem, drugi je Luka z 10, tretji Harden s 7.

Badwolff je izjavil:

Mah te statsi so kr neki.

Trae ima 19 30+10as tekem, drugi je Luka z 10, tretji Harden s 7.

Se deloma strinjam... dobijo pa vendarle malček teže, če ob tem ekipa zmaguje. Še posebej pa je fino to napisat, če gre za našega košarkarja... včasih se nam morda zdi kar malce samoumevno, ampak tisti, ki smo spremljali ligo od nekdaj, tudi naše nekdanje košarkarje, kot so Slokar, Brezec, Nesterović, Milić, Udrih, Nachbar,... nam pa vendarle godi gledat statistiko Luke in še prej Gorana.

Sicer pa sem verjetno malce zloben, ampak moram priznat, da prav privoščim LAL morebitno neuvrstitev v play-in.

Ko pa si že ravno omenil Atlanto pa je zanimivo po lanski sezoni, kako "slabi" so letos... verjetno eno večjih razočaranj lige. Jaz vsekakor nisem tako nizko pričakoval niti POR, ki pa je roko na srce imel precej težav s poškodbami. Takole, ko se bližamo koncu sezone... precej je razočaral tudi NYK... "presenečenje" pa morda CLE, MEM, CHA in recimo MIN, ki pa že ima nek spoštovanja vreden roster. Brooklyn je že celotno sezono na takšnem ali drugačnem vrtiljaku... spoštovanja vreden vzpon pa v zadnjem odboju BOS in zadnja dva meseca in pol DAL. Kar malce je zaenkat razočaral tudi CHI, ki dejansko v tej sezoni ni premagal nobene resne ekipe, dobesedno skoraj nobene.

Koga si želite kot nasprotnika Mavsov v prvem krogu? Utah ali Denver?
Jaz menim, da je Denver, kljub Jokiču, za Dallas nekoliko ugodnejši nasprotnik.
Samael != Samuel

Osebno bi najraje videl Mavse končati redni del kot tretje, da se izognemo Sunsom vse do finala konference. Vsi ostali se mi zdijo premagljivi. Predvsem bi z veseljem gledal polfinale konference med Grizliji in Mavsi, da pokaže Donke Morantu kako se igra basket xD

P.S. Veseli me, da bodo letos Clippersi (po vsej verjetnosti) že v štartu nabasal na Sunse, ki jih bodo najverjetneje 4-1 razbili. V kolikor jih oni ne, je pa letos res čas za vendetto iz strani Mavsov.
-Albert Einstein

@Samael, DEN ali MEM... samo UTA ne...

@dope1337, sicer bi bil v dvoboju PHO-LAC seveda za PHO... ampak ne bi bil povem prepričan v uspeh PHO. Navsezadnje je danes ponoči LAC premagal PHO... zgleda tudi, da sta se George in Powell vrnila v zelo solidni formi, pa se menda do takrat vrača še Leonard. Po drugi strani, se Paulu rado zgodi, da je v playoffu out, kar sicer upam, da se ne bo, ampak vemo, da PHO brez Paula že zna imeti precej več težav, čeprav je v rednem delu tisto obdobje brez njega še kar solidno odigral. V glavnem bo zanimivo...

firbec ::

Kurzweil je izjavil:

Jah, to ni glih verjetno :) Dallas je ušel predaleč, da bi se lahko v prvem krogu srečal z Grizliji. Aktualna sta Utah in Denver.
Samael != Samuel

Kurzweil je izjavil:

@dope1337, sicer bi bil v dvoboju PHO-LAC seveda za PHO... ampak ne bi bil povem prepričan v uspeh PHO. Navsezadnje je danes ponoči LAC premagal PHO... .

Brez Paula, Bookerja, Crowderja in Aytona.

Priznam, da nisem niti gledal boxscore, če bi imel čas... bi verjetno tako pogledal tekmo... pravim pa, da če/ko prideš e Kewhi in kot sem napisal, če se Paulu spet zgodi, kar se rado... hočem rečt, da ne bo PHO tako gladko šel skozi, če sta obe ekipi v polni postavi... oz. če se PHO zgodi kakšen Paul... verjamem pa tudi jaz, da bo seveda zmagal PHO v kolikor pride do tega para oz. bi jim tudi precej bolj privoščil...

Za Dallas pa trenutno izgleda da bodo ob najboljši sezoni v zadnjih 10 ali koliko letih dejansko v poziciji, ki je najmanj ugodna za njih. Tudi sam se namreč nagibam k temu da je UTA za DAL precej bolj neugoden nasprotnik kot bi bil DEN ALI MEM. Pa nikakor ne trdim, da niso zmožni preskočiti UTA, ampak čisto iz vidika pozicij je slednji za DAL preprosto bolj neugoden. Če k temu dodamo še PHX v polfinalu, je tole četrto mesto hitro lahko videti slabše kot šesto.

Mato989 ::

Eni tukaj nikoli ne boste zadovoljni :))
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ne vem sicer kje sem govoril o kakšnem (ne)zadovoljstvu, če to leti name. Sem sam samo povsem objektivno izrazil svoje mnenje glede na realno stanje lestvice. Enako kot sem mnenja da na drugi strani tisti ki bo 1 ali 2 in bo potencialno pobral Brooklyn v prvem krogu težko reče da je v boljši poziciji kot ekipa ki bo 3 in bo vsaj načeloma imela neprimerljivo lažje delo. Pa bo tista ekipa, ki bo 1 ali 2, vseeno zadovoljna s pozicijo. Ne pomeni pa to da je vse idelano.

Sedaj če pa ti nisi sposoben objektivne debate ko se gre za Dallas, potem je pa to tvoj problem.

Masayoshi ::

Saj bojo tretji ;). GSW bo izgubil proti Spursom ali pa Pelikanom.

No če ne bodo so pa Dallas drago stali teli porazi proti lottery ekipam. Orlando, okc, ny, was..

Zgodovina sprememb…

To jih bojo drugega, ne samo 3. NY 2x, Wizards 2x, Hornets 1x, Kings 1x, Orlando 1x, Oklahoma 1x,....8 neumnih porazov.

Mene pa UTA niti ni neki strah. Mavsi bodo tako ali tako igrali small ball, s cimer bo Rudyjev doprinos v obrambi omejen. Najbrz se bo se Doncic preko pnr s Powellom malo poigral z Rudyjem. V napadu pa ne ni neki bavbav tale nas Rudy, Mitchell je pa prevec toplo hladen. Lahko jim je zal, da so dal stran Ingelsa no ... v PO ga bodo pogresali.

Edini 2 ekipi, ki bi znale imeti prednost pred Dallasom vidim v PHX, ki so bili v rednem delu razred zase, in LAC, ki imajo v Leonardu wildcard, saj ne vemo kaj pricakovati ko se vrne ... playoff Pee pa tud trenutno ni cisti krs.

Ostalo je vse premagljivo. Dinwidee bo v PO balzam za Donketa, saj bo lahko vec presedel oz. Na trenutke prepustil vajeti njemu in Brunsonu, docimer je lani imel samo Bruna - Burke ne steje xD
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dope1337 ()

Nic studirat... samo naprej sutirat!

Evo tale zapis Jeriča na RTV lepo prikaže problem tega Ring or Nothing pristopa, katerega glavni protagonist je ravno LeBron. Če sta se Miami in Cleveland še nekako v doglednem roku pobrala, res ne vidim možnosti da Lakersi kmalu splezajo iz te luknje. Pa to še ob tem da so sicer ena bolj zaželjenih franšiz oziroma mest z vidika igralcev.

Groot je izjavil:

Evo tale zapis Jeriča na RTV lepo prikaže problem tega Ring or Nothing pristopa, katerega glavni protagonist je ravno LeBron. Če sta se Miami in Cleveland še nekako v doglednem roku pobrala, res ne vidim možnosti da Lakersi kmalu splezajo iz te luknje. Pa to še ob tem da so sicer ena bolj zaželjenih franšiz oziroma mest z vidika igralcev.

Najbolj bizarna stvar okrog vsega tega pa je Kendrick Perkins in njegova napoved, da se ne bi čudil, če bi LAL končal sezono s 70 zmagami... tolikokrat, kot zna pa ta možakar konkretno usekat mimo, pa je že prav zabavno, dejansko se sprašujem, kdo sploh še njega plačuje. Ker se rado zgodi, da marsikaj napove tudi s precejšnjo mero arogance ali zlobe... če se dobro spomnim je letos tudi za Luko ža parkrat povsem vsekal mimo. Sem pa vesel, da je LAL out... pa ne toliko zaradi dejstva, da LAL ne maram preveč, kot to, da ne prebavljam teh rukerjev s "super ekipami".

Da se je moral Luka poškodovat na zadnji tekmi rednega dela... jaz samo upam, da ni narava kaj hujše narave. Playoff se začne 16. aprila, kot pa tako že veste, bo DAL igral proti UTA... BKN našega Dragića pa že prej playin proti CLE, ob morebitni zmagi jih čaka BOS... v nasprotnem primeru pa še nekdo iz para ATL/CHA. Od že znanih parov v playoffu zgleda najbolj zanimiv DEN-GSW... in MEM-MIN/LAC... in od znanih še MIL-CHI...

LAL so se pričakovano razšli z Frankom Voglom... vprašanje pa, kdo je tu dejansko kriv največ kriv... Davis več poškodovan, kot na parketu... večina ekipe je metuzalemov... razbili so celotno zdravo jedro, da so prišli do Westbrooka, ki vemo kakšen je... ne bi dvakrat rekel, da ni primarno kriz za tole LeCoach. Razpad sistema v glavnem. Če ne bo kakšnih vidnih rezultatov pri LAC čez kakšno leto/dve... pa vprašanje, če ne bo šlo vse v podobno smer...

Duhec ::

http://blackbird.si/

Lakersi odslovili trenerja Vogela novi naj bi bil trener Toronta Nick Nurse

tole ne vem kako bo, če drži. nurse je rpecej strog, grob, surov, direkten.

««
35 / 55
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759208567 (105876) Samael