Forum » Omrežja in internet » INNBOX V80
INNBOX V80
mirch ::
Pred kakim mesecem sem prešel na Telekom Slovenije kot ponudnika internetnih storitev. Kot modem so mi ponudili Iskrin Innbox V80. Na slednjem sem poskusil skonfigurirat nekaj statičnih IP naslovov, vendar čez en čas pride modem v konflikt in recimo NAS ni več dostopen, čeprav sem pravilno definiral MAC naslov (samopopravek textboxa), ter IP je v območju DHCP ranga (kot zahteva modem sam, drugače prikaže opozorilo).
Sedaj predvidevam da imam 2 možnosti:
- vmes vtaknem svoj router, kjer definiram statične naslove (imam že omejen prostor v omarici + dodatne potrošnja elektrike)
- definiram statične IP na koncu ranga (254 in dol), namesto od začetka range kot imam sedaj (ampak trenutno navajen na fixne IP naslove)
Ima kdo podobne probleme s temi modemi? Ima telekom še kakšne druge modeme v ponudbi? Se morda dobi kakšnem manjši router, brez WIFIja, samo da lahko definiram omrežje?
Hvala za nasvete.
Sedaj predvidevam da imam 2 možnosti:
- vmes vtaknem svoj router, kjer definiram statične naslove (imam že omejen prostor v omarici + dodatne potrošnja elektrike)
- definiram statične IP na koncu ranga (254 in dol), namesto od začetka range kot imam sedaj (ampak trenutno navajen na fixne IP naslove)
Ima kdo podobne probleme s temi modemi? Ima telekom še kakšne druge modeme v ponudbi? Se morda dobi kakšnem manjši router, brez WIFIja, samo da lahko definiram omrežje?
Hvala za nasvete.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T2 ponudnik in domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 4080 (2758) | MrStein |
» | Nujno Pomoč - Kamera IP nastavitveOddelek: Pomoč in nasveti | 7413 (6682) | pSP 3004 |
» | Ping in routerja.Oddelek: Omrežja in internet | 1355 (1236) | SeMiNeSanja |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3897 (3371) | NeMeTko |
» | Staticni DHCP ali vpisan IP na NIC PCjaOddelek: Omrežja in internet | 1536 (1400) | x.sci |