» »

Xiaomi prehitel Apple med ponudniki pametnih telefonov

Xiaomi prehitel Apple med ponudniki pametnih telefonov

Slo-Tech - Po podatkih analitične družbe Canalys je Xiaomi v drugem četrtletju letošnjega leta pristal na drugem mestu ponudnikov pametnih telefonov glede na število prodanih naprav. S 17 odstotnim deležem je prehitel Apple, ki ima 14 odstotnega in že diha za vrat vodečemu Samsungu z 19 odstotki. Xiaomi je največ pridobil v Južni Ameriki, kjer so prodali za 300 odstotkov več telefonov, v Afriki za 150 odstotkov in v zahodni Evropi pa 50 odstotkov, globalna številka pa je glede na enak lanski kvartal zrasla za 83 odstotkov.

Po burnem, z ameriškimi sankcijami povzročenem mednarodnem zatonu Huaweija, so na njegovem pogorišču zacveteli praktično vsi preostali kitajski ponudniki pametnih telefonov, Oppo in Vivo imata tako po Canalysovih podatkih vsak po desetinski delež trga. Xiaomi pa je situacijo očitno še najbolje izkoristil, pa ne le politično; njihovi telefoni so v povprečju 40 odstotkov cenejši od Samsungovih, pri Applu pa se ta odstotek povzpne na 75. A kot dokazuje Mi 11 Ultra, si po novem tudi Xiaomi prizadeva okrepiti delež v najdražjem razredu tovrstnih naprav.

V drugem četrtletju 2021 se je sicer globalno prodalo za 12 odstotkov več pametnih telefonov kot četrtletje poprej.

117 komentarjev

«
1
2 3

Blinder ::

Ni fer, da se daje denar podjetju, ki se gre take fore za olupit kupce:
iPhone 12 Anti Repair Design - Teardown and Repair Assessment
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

mtosev ::

Super za Xiaomi. So dobro izkoristiti priložnosti, ki se jih je ponudila po Huawei.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

FlyingBee ::

Realme je tudi ok, za okoli 200 eur so xiaomi in druščina nepogrešljivi.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Zgodovina sprememb…

filip007 ::

Android vodi, če ni eden glavni bo pa drugi.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

oemdzi ::

Xiaomi Poco M3 za 100 eur, noro dober za ta denar.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

shadeX ::

Kot Apple fanboy iz njhov advokat, lahko samo rečem:

WAW, nisem vedel da se "bitka" meri med prodanimi napravami v vseh cenovnih razredih, medtem ko Apple prodaja samo višje cenovne.

Clikbait članek in analiza, ampak dajmo ljudem kruha. Samo da je Apple v naslovu pa so že kliki. Tožili bomo.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dimnik ()

Carmack ::

Pa kaj, smo mi krivi da Apple ne proizvaja in prodaja telefonov za plebejce?
Če se meri količina prodanih pametnih telefonov, je pač tak rezultat. Boli, ker Apple ni No.1? Še vedno je, po nategunstvu...
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Nerdor ::

Apple prodaja pleb telefone po premium cenah, kar ni fer.

... for lifetime!

7982884e ::

Nerdor je izjavil:

Apple prodaja pleb telefone po premium cenah, kar ni fer.


cene so iste, sami telefoni pa so pri applu v vec pogledih boljsi.

dati 1000 eur za samsung, ali se slabse, xiaomi, je pac iracionalna odlocitev. kupis iphone in fertik.

kanarin ::

Dati 1.000 € za bilokateri telefon je iracionalna odločitev.

dild0idis ::

Sploh za telefon, ki po letu ali dveh ne dobi več updatov. :D
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

DostMam ::

Smešno je, da smo prišli v situacijo, ko kvaliteto naprave merimo s številom popravkov v garancijskem roku. Čim več tem boljša naprava je?
Jaz bi dal 2 jurja za napravo, ki v naslednjih 5-ih letih garant ne bi potrbovala popravkov.

_Denny_ ::

Če mislite, da bo Xiaomi še vedno imel p/p telefone po višanju tržnega deleža in njihovo vključevanje v ponudbe operaterjev se hudo motite. Še enkrat objavljam moj brisan post...zgleda nekomu resnica ni všeč:

Huawei je tudi od začetka imel flagshipe po 400€, kasneje po povišanju tržnega deleža pa 1500€ in več. Vsi slej ko prej ratajo požrešni neglede na panogo...ker smo že na računalniškem forumu, lahko recimo rečeš isto tudi za AMD, ko primerjaš launch price od Phenoma II 1090T ($295) in FX-8350 ($195) z Ryzenom 1800X ($499) in 5950X ($799). Ko se razve, da je nekaj dobro, nimajo več razloga prodajati po normalnih cenah, ker bodo ljudje zadevo kupili v vsakem primeru. Ne-Lite verzije Mi 10 in Mi 11 že cenovno ne dišijo več po tipičnem price/performance budget telefonu, tako, da se je draženje že začelo.

Še vedno bomo imeli Xiaomi telefone po 100 in 200€, le da bodo na ravni Samsungov s podobno ceno, kjer velja "raje sem brez". Na srečo obstaja tona proizvajalcev in bo vsaj en postal "Xiaomi v2"...vsaj do povišanja njegovega tržnega deleža :))
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

shadeX ::

Je mogoče ni pa nujno. Spominimo da xiaomi stavi spyware v svoje naprave in s tem upravicijo nizjo ceno naprave.

KTr1sk ::

Xiaomi Redmi serije imajo še vedno enako ugodne cene kot so bile, upam da tako ostane, pa tudi ponujajo več ko so imeli predhodni modeli.. zdaj imajo OLED zaslon, boljše kamere itd..
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

7982884e ::

kanarin je izjavil:

Dati 1.000 € za bilokateri telefon je iracionalna odločitev.

odvisno za koga.

to je isto kot reci da je dati 10 eur za kosilo iracionalna odlocitev, ko pa se lahko najes za 3 eur, in to bolj zdravo.

ljudje imajo svoj budzet, za nekatere pac 1000 eur za 4+ leta uporabe ni stvar ki bi bistveno vplivala na zivljenjski standard. kredit za avto, recimo, pa dostikrat vpliva.

darck ::

1.000 Eur-1.500 Eur dati za telefon to je res neverjetna poteza isto kakor kupiti avto za 50.000 Eur ali pa avto za 20.000 Eur a na cilj prideš z enim ali z drugim. NIKOLI in NIKOLI ne dam 1.500 Eur za telefon recimo za računalnik bi že dal,ko je to čisto nekaj drugega in uporabnega kot telefon. Folk je že nekaj let totalno obseden samo z kamerami na telefonu še bolj zanimivo je to,da poznam nekaj podjetnikov kateri imajo čisto obični telefon pa si lahko privoščijo 10 najdražjih telefonov z lahkoto seveda oni že vedo zakaj ga imajo za POGOVARJANJE in nobenih fotkanj,drkanja po internetu itd.......Zame je pa nekaj časa najbolj pomembno,da telefon ne štekari kot so mi poprejšnji Samsungi sploh NOTE 4 me je totalno razpizdil. V novembru bo 2-leti odkar imam Xiaomi Redmi Note 8 Pro in do sedaj je telefon super zadeva brez kakih problemov z štekanjem ali podobno. Sigurno bom tudi v bodoče ostal pri Kitajcih in za telefon ne dam več kot okrog 200 Eur sploh sedaj,ko me že vid jebe in posledično sigurno zaradi telefona ker buliš v ta majhni zaslon. Sedaj,ko imam prenosnik priključen na 22" mmonitor saj 17" zaslon od prenosnika sem razbil vidim,da mi tudi veliko bolje odgovarja za oči saj zaslon od prenosnika mi je tudi že delal probleme za oči pa čeprav je bil 17".

shadeX ::

Pravljice da so cheap kitajčki boljši kot premium telefoni (note) prodajaj komu drugemu. :) Pač povej da ti ni vredno dat za telefon jurja in da raje malo potrpiš pri poceni zadevi in to je to. Sej to ni nič sramotnega ali narobe. Vsi imamo svoj level neke vrednosti ki jo pač damo za stvar. Mene ni sram priznati da se vozim v kanti za 150EUR, kot to da me ni sram priznati da raje kupim premium telefon kot pa neki poceni kitajske jajca.

recimo za računalnik bi že dal,ko je to čisto nekaj drugega in uporabnega kot telefon.


A bejž no bejž, pri meni je pa ravno obratno. To da ne znaš iz telefona iztržiti vrednosti je tvoj problem, ne moreš pa pljuvati ljudi ki kupijo dražjo zadevo, samo zato ker to oni znajo.

Kako obožujem te debate. Keep it going guys, danes se dolgočasim.


P.S

Sigurno bom tudi v bodoče ostal pri Kitajcih in za telefon ne dam več kot okrog 200 Eur


Upam da vsaj naložiš kak custom rom, potem zadeva še gre, ampak če uporabljaš stock je level podatkov ki jih zbirajo tako velik da glava peče. Saj veš da na dolgi rok plačaš s podatki in se tam tista cena "kvalitete" skompenzira?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Mr.B ::

shadeX,
da kompenziraš.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

darck ::

Ni to problem,da ne bi mogel dati jurja za telefon stvar je v tem,da mi je brez veze dati toliko za njega,ker učinek bo z enim ali drugim isti,res da bodo mogoče slike boljše na dražjem ampak to me sploh ne moti kaj drugega pa ne bo vsaj zame bistvene razlike za to kar telefon uporabljam. Zaradi mene lahko vsak ima,kar hoče saj to ni nikakršen problem pač nekateri ne rabijo telefone za vse mogoče stvari dosti je,da telefon lahko ti osnovne stvari prikaže. Moja žena rabi da telefon ima čim boljšo baterijo,da zdrži čim dlje in za ostalo ji je vseeno kaj telefon ima ali ponuja. Kolega ima Iphone telefone že od modela 6 naprej pa do sedaj modela 11 in lahko rečem,da je sam sistem in odzivnost najboljša samo baterija je pa en drek vredna ko telefon je star preko 2 let non stop je bilo potrebno ga filati ko smo bili kje na poti po evropi,mogoče sedaj z novejšimi modeli je drugače????

Pa tudi cena nobenega Iphona ni vredna tega vsaj zame za druge pa kakor hočejo,saj nekaterim je tudi najbolj pomembno,da se vidi da je telefon Iphoneisto kot pri ubutvi da je Adidas ali Nike pa bele štunfe,bele hlače.....

šminkeraj ali razkazovanje in hvaljenje saj to je itak za balkance najbolj pomembno,da se razkazujejo in bahajo z stvarmi.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?i...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darck ()

shadeX ::

Zaradi mene lahko vsak ima,kar hoče


Ja to ni ravno res, ker kažeš s prstom na ljudi ki imajo drugačne zahteve oz. vrednote. To pač veliko pove o tebi.

šminkeraj ali razkazovanje in hvaljenje saj to je itak za balkance najbolj pomembno,da se razkazujejo in bahajo z stvarmi.


vsaj zame za druge pa kakor hočejo


Želiš si da bi bilo tako ampak ne moreš skoz to da si pač biast.


Pa tudi cena nobenega Iphona ni vredna tega


Zdej ne oz. ne vidiš celotne slike. Meni je pa vredno da mi podatki ne odtekajo ven. Z gotovostjo lahko trdim da se Apple pač ne heca s tem ker:

1. Že Jobs je vedno pudarjal skrb glede privatnosti, da bi zaradi njih nekoga "stockali".
2. Kot developer vem koliko stvari moram izpolnjevat da lahk objavim svoj App v app storu. Že če hočem vedet rojstni dan uporabnika, njih zanima zakaj je to potrebno, kam shranjujem ta podatek in kako sem posrkbel da bo ta podatek na varnem. Če skušaš kaj prikrivat je cena glede tega visoka.
3. Applov poslovni model je jasen in to ni prodaja podatkov. To ne pomeni da iOS ne zbira podatkov, verjamem pa da jih ne več kot je za njih to potrebno, prav tako ti podatki ne bodo šli ven.
3.1 Apple svoje produkte prodaja na karto privatnosti. Ena "namerna" napaka in firme čez noč ni več.

Dokler bom vedel te stvari bom pač podzavestno miren, medtem ko pri kitajcu za 200EUR ali pa pri podjetju ki se ukvarja s prodajo podatkov to pač ne bo mogoče. In zato plačam 1000EUR za telefon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

RockyS ::

shadeX je izjavil:

Kot Apple fanboy iz njhov advokat, lahko samo rečem:

WAW, nisem vedel da se "bitka" meri med prodanimi napravami v vseh cenovnih razredih, medtem ko Apple prodaja samo višje cenovne.

Clikbait članek in analiza, ampak dajmo ljudem kruha. Samo da je Apple v naslovu pa so že kliki. Tožili bomo.


Seveda, ker C verzija je bila pa kaj?

Ganon ::

shadeX je izjavil:

... cheap kitajčki ... kitajske jajca.


Ni ti potrebno dolgoveziti, samo rečeš, da ti je ljubezen do Appla zameglila razum in je stvar rešena. Kratko in jedrnato.

Mr.B ::

I je apple ze zrihtal, da lahko nastaviš alarm bujenja z drugo glasnost kot ostalo zvonenje ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

simnov ::

Telefoni so itak vsi isti jaz ga kupim samo zaradi boljše kamere.

7982884e ::

darck je izjavil:

1.000 Eur-1.500 Eur dati za telefon to je res neverjetna poteza isto kakor kupiti avto za 50.000 Eur ali pa avto za 20.000 Eur a na cilj prideš z enim ali z drugim. NIKOLI in NIKOLI ne dam 1.500 Eur za telefon recimo za računalnik bi že dal,ko je to čisto nekaj drugega in uporabnega kot telefon. Folk je že nekaj let totalno obseden samo z kamerami na telefonu še bolj zanimivo je to,da poznam nekaj podjetnikov kateri imajo čisto obični telefon pa si lahko privoščijo 10 najdražjih telefonov z lahkoto seveda oni že vedo zakaj ga imajo za POGOVARJANJE in nobenih fotkanj,drkanja po internetu itd.......Zame je pa nekaj časa najbolj pomembno,da telefon ne štekari kot so mi poprejšnji Samsungi sploh NOTE 4 me je totalno razpizdil. V novembru bo 2-leti odkar imam Xiaomi Redmi Note 8 Pro in do sedaj je telefon super zadeva brez kakih problemov z štekanjem ali podobno. Sigurno bom tudi v bodoče ostal pri Kitajcih in za telefon ne dam več kot okrog 200 Eur sploh sedaj,ko me že vid jebe in posledično sigurno zaradi telefona ker buliš v ta majhni zaslon. Sedaj,ko imam prenosnik priključen na 22" mmonitor saj 17" zaslon od prenosnika sem razbil vidim,da mi tudi veliko bolje odgovarja za oči saj zaslon od prenosnika mi je tudi že delal probleme za oči pa čeprav je bil 17".

se enkrat, za nekatere je iracionalno, za druge ni.
ce rabis hiter in dober telefon dnevno in ce imas financna sredstva, potem se ne sekiras okoli 1000-1500 eur.

pisi v odstavkih in razlocneje, to se ne da brat.

darck je izjavil:


šminkeraj ali razkazovanje in hvaljenje saj to je itak za balkance najbolj pomembno,da se razkazujejo in bahajo z stvarmi.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?i...

ze to, da limas te primerjave specifikacij, kaze na tvoje nepoznavanje situacije (pa verjetno si spregledal zadnjo sekcijo, kjer iphone po hitrosti povozi ostale).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 7982884e ()

MrStein ::

DostMam je izjavil:

Smešno je, da smo prišli v situacijo, ko kvaliteto naprave merimo s številom popravkov v garancijskem roku. Čim več tem boljša naprava je?
Jaz bi dal 2 jurja za napravo, ki v naslednjih 5-ih letih garant ne bi potrbovala popravkov.

Marsikdo, ampak takega izdelka ni. So le taki, ki popravke potrebujejo in tam je boljši tisti, ki te popravke potem dejansko ima.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

blackbfm ::

Ni to problem,da ne bi mogel dati jurja za telefon stvar je v tem,da mi je brez veze dati toliko za njega,ker učinek bo z enim ali drugim isti,res da bodo mogoče slike boljše na dražjem ampak to me sploh ne moti kaj drugega pa ne bo vsaj zame bistvene razlike za to kar telefon uporabljam.


Ne bluzi. Pri cipurskih telefonih je dejstvo da grdo rezejo stroške , na kvaliteti ohisja, vodoodpornost, nfc, wireless charging, zaslon, zvocniki, kamere, medtem ko je na papirju vse primerljivo z brandname flagshipi je v prwksi tako da bo zvočnik imel npr ogaben hrescec zvok, medtem ko bo na applu/samsungu zadeva spodobna. Na koncu tudi ce hw vse zmore, bodo pa naredili manj funkcionalen software v primerjavi z dražjimi modeli. Za neka redmi jajca bos tudi tezje dobil kvalitetno dodatno opremo kot za samsung Sxx. Takšna je realnost, 200 eur telefon pac ni niti priblizno primerjliv s flagshipi ko se upiknes v detajle

Mr.B ::

Danje mam Iphon, ki sem ga dobil okoli poletja lansko leto.
Dokler ne delajo sonove kot nastavitev voluman alarma neodvisno od zvonenja.... Se ravno ne mislim ukvarjat.
Je pač služben phone, ki zdrži tri dni ostalo pa ostane na androidu.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zimonem ::

blackbfm je izjavil:

Ni to problem,da ne bi mogel dati jurja za telefon stvar je v tem,da mi je brez veze dati toliko za njega,ker učinek bo z enim ali drugim isti,res da bodo mogoče slike boljše na dražjem ampak to me sploh ne moti kaj drugega pa ne bo vsaj zame bistvene razlike za to kar telefon uporabljam.


Ne bluzi. Pri cipurskih telefonih je dejstvo da grdo rezejo stroške , na kvaliteti ohisja, vodoodpornost, nfc, wireless charging, zaslon, zvocniki, kamere, medtem ko je na papirju vse primerljivo z brandname flagshipi je v prwksi tako da bo zvočnik imel npr ogaben hrescec zvok, medtem ko bo na applu/samsungu zadeva spodobna. Na koncu tudi ce hw vse zmore, bodo pa naredili manj funkcionalen software v primerjavi z dražjimi modeli. Za neka redmi jajca bos tudi tezje dobil kvalitetno dodatno opremo kot za samsung Sxx. Takšna je realnost, 200 eur telefon pac ni niti priblizno primerjliv s flagshipi ko se upiknes v detajle

Znano je da se iPhoni nabavljajo namesto hifi, in njihov LCD zaslon na Jurja dragem telefonu je vedno boljši od amoledov. Tudi menjava preprosto melodije na iPhonu je čista poezija. Da o revni bateriji ne nakladami.Sami presežki, če rad brbotaš po dreku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

Master_Yoda ::

blackbfm je izjavil:

Ni to problem,da ne bi mogel dati jurja za telefon stvar je v tem,da mi je brez veze dati toliko za njega,ker učinek bo z enim ali drugim isti,res da bodo mogoče slike boljše na dražjem ampak to me sploh ne moti kaj drugega pa ne bo vsaj zame bistvene razlike za to kar telefon uporabljam.


Ne bluzi. Pri cipurskih telefonih je dejstvo da grdo rezejo stroške , na kvaliteti ohisja, vodoodpornost, nfc, wireless charging, zaslon, zvocniki, kamere, medtem ko je na papirju vse primerljivo z brandname flagshipi je v prwksi tako da bo zvočnik imel npr ogaben hrescec zvok, medtem ko bo na applu/samsungu zadeva spodobna. Na koncu tudi ce hw vse zmore, bodo pa naredili manj funkcionalen software v primerjavi z dražjimi modeli. Za neka redmi jajca bos tudi tezje dobil kvalitetno dodatno opremo kot za samsung Sxx. Takšna je realnost, 200 eur telefon pac ni niti priblizno primerjliv s flagshipi ko se upiknes v detajle


Kvaliteti ohisja: Kaj mislis da prezivi vec padcev, plasticni/kovinski Android za 200 eur oz. iPhone s steklenim hrbtom ?

Vodoodpornost: Je 200 EUR Xiamoiji nimajo in tudi ni oglasevano da bi jo naj imeli.

NFC: Je zraven, ali pa ga ni odvisno od modela. In to vidis v specifikacijah. Saj ne prenasas par giga filov preko NFC (ce pa pa delas nekaj narobe) da bi rabil neko "boljso hitrost" z telefonom za 2 jurja.

Wireless charging: A to mislis charging ki ima po 50% izgub in je ze itak mainstream drugace ? Kaj je dal Apple kot razlog da ni prilagal polnilca k zadnjim iPhonom ? Aja ekologijo. Medtem pa ima 200 eur Android zraven 33W charger ki nafila 5160 mAh baterijo v eni uri.

Zaslon: Ko si enkrat na AMOLED se pomoje ne vidi jaka razlika. Ne umiram pa ker imam sam navadni IPS LCD na telefonu, ker ce zelim dober zaslon za gledanje cesa tega ne bom gledal na 6 incnem zaslonu ampak grem gledati na racunalnik/tv.

Zvocnik: Nimam nobenega hrescanja na svojem, mogoce so to tvoje izkusnje izpred 10 let. Je pa res da 99.9% ko kaj poslusam za to uporabim slusalke.

Software: Ga trpis 2 tedna, odklenes in das gor custom rom.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

blackbfm ::

Kvaliteti ohisja: Kaj mislis da prezivi vec padcev, plasticni/kovinski Android za 200 eur oz. iPhone s steklenim hrbtom ?


Seveda je plastika bolj odporna, kar pa ne pomeni da je ohisje strukturno kvalitetno narejeno

Vodoodpornost: Je 200 EUR Xiamoiji nimajo in tudi ni oglasevano da bi jo naj imeli.


Normalno, torej vsakic ko je visoka vlaga v zraku,v zepu,kaksna kaplja dežja, skrajsujes zivljensko dobo, ker kitajc ni dal v ohisje niti minimalne zaščite

NFC: Je zraven, ali pa ga ni odvisno od modela..


Vedno vec ljudi placuje z nfc namesto s fizicnimi karticami

Wireless charging: A to mislis charging ki ima po 50% izgub in je ze itak mainstream drugace ?


Wireless sluzi kot odlicna rezerva ce pride do okvare konektorja

Zvocnik: Nimam nobenega hrescanja na svojem, mogoce so to tvoje izkusnje izpred 10 let. Je pa res da 99.9% ko kaj poslusam za to uporabim slusalke.


Sem slisal redmi note 10 in je kr slab zvok, to je letošnji kitajc za 200 eur. Tudi za mikrofon sem ziher da je slab, ceprav tega nisem posebej testiral. Za zvok pa sigurno ni primerjave z galaxy S.

Software: Ga trpis 2 tedna, odklenes in das gor custom rom.


Tega skoraj nihce vec ne pocne

Ne pravim da so brandname telefoni TOLIKO boljsi kot je visja njihova msrp cena 1000 eur in podobne blodnje, ne pa nabijat da ni razlik oz da je kitajc celo boljsi. Sicer ce se ti da vrzt oko na male oglase lahko dobis nov brandname tel tudi obcutno ceneje

Zimonem ::

Ne pravim da so brandname telefoni TOLIKO boljsi kot je visja njihova msrp cena 1000 eur in podobne blodnje, ne pa nabijat da ni razlik oz da je kitajc celo boljsi. Sicer ce se ti da vrzt oko na male oglase lahko dobis nov brandname tel tudi obcutno ceneje

V realnosti so bolj prilagodljivi z boljšo baterijo in brez Apple crapwareta. Procesor ne igra pa nobene vloge.

kanarin ::

blackbfm je izjavil:

200 eur telefon pac ni niti priblizno primerjliv s flagshipi ko se upiknes v detajle


Dejstvo je, da se velika večina uporabnikov ne "upika" na detajle in so pač enostavno zadovoljni s telefoni za 200, 300 €. Zakaj to tako moti oz boli lastnike flagshipov pa je vprašanje predvsem za njih oz kvečjemu njihova frustracija. Lahko samo predvidevam ,da morajo svoj (pre)drag nakup nekako kompenzirat - in potem se spravljajo nad tiste ki kupujejo cenejše telefone s "kvalitetnimi" argumenti kot so "kitajska jajčka" ipd.

darck ::

kanarin je izjavil:

blackbfm je izjavil:

200 eur telefon pac ni niti priblizno primerjliv s flagshipi ko se upiknes v detajle


Dejstvo je, da se velika večina uporabnikov ne "upika" na detajle in so pač enostavno zadovoljni s telefoni za 200, 300 €. Zakaj to tako moti oz boli lastnike flagshipov pa je vprašanje predvsem za njih oz kvečjemu njihova frustracija. Lahko samo predvidevam ,da morajo svoj (pre)drag nakup nekako kompenzirat - in potem se spravljajo nad tiste ki kupujejo cenejše telefone s "kvalitetnimi" argumenti kot so "kitajska jajčka" ipd.



Zanimivost tudi ta,da Kitajci imajo v prodaji zelo veliko takih telefonov odpornih na udarce,prah.... kaj pa drugi glede tega tuhtajo????

blackbfm ::

Zakaj to tako moti oz boli lastnike flagshipov pa je vprašanje predvsem za njih oz kvečjemu njihova frustracija. Lahko samo predvidevam ,da morajo svoj (pre)drag nakup nekako kompenzirat - in potem se spravljajo nad tiste ki kupujejo cenejše telefone s "kvalitetnimi" argumenti kot so "kitajska jajčka" ipd.


Vsak ki je drzal high in low end telefon bo znal povedat neko razliko.. Tak ki pa cel lajf navajen na ološ pa se mu itak zdi raketa vsak nov redmi

kanarin ::

Hehe, torej ključna debata je zdaj najti argumente, da so flagshipi (še vedno oz vendarle ) boljši od poceni telefonov - a smo res prišli tako daleč ? :))

Take debate me samo še bolj utrjujejo v prepričanju, da so telefoni iz nižjega cenovnega ranga dosegli res ogromen napredek in precej zmanjšali gap do flagshipov - glede na to, da nekateri lastniki oz zagovorniki slednjih se morajo že na vse kriplje trudit da izpostavljajo "razlike".

darck ::

Seveda že tako je človek sploh balkanc to je tudi Slovenc bahač,vedno ponosen,da nosi znamko katera je v svetu prepoznavna isto je pa z Iphone telefoni kateri so sigurno preplačani isto velja za Samsung ali ostale kateri so zelo dragi. Malo si preglejte koliko res dejansko stane izdelava telefona in kakšno ceno potem proizvajalci nabijejo pa sam material sploh ni tako izrazito drugačen ali boljši. Iphone so delali za par eur po komadu a profdajali so jih pa za jurčka. Iphone ima res sam sistem najboljši to je že od nekdaj samo razbije se pa tudi tako zlahka kakor Huawei katere sem videl že toliko razbitih,da je obup glede tega.

blackbfm ::

glede na to, da nekateri lastniki oz zagovorniki slednjih se morajo že na vse kriplje trudit da izpostavljajo "razlike".


Sem zgoraj lepo napisal kje rezejo stroske, plus tut na modemih, flashih .. Sam nekateri drugega kot megapixle in kapaciteto baterije itak ne znate gledat Kitajci ze vejo kako vas nategnit

red_baron ::

Mislim, da bo sedaj Xiaomi grožnja nacionalnem ineteresu američanov in bodo že kaj naumili.
Sam sicer uporabljam Xiaomijeve naprave prakttično od objave njihovega telefona "red rice"

49106 ::

Saj Xiaomi je grožnja nacionalnemu interesu Američanov. Vprašanje je le, a je dovolj velika, da ga sankcionirajo.

MrStein ::

Milijonta debata "moj jugo je boljši kot sosedov mercedes"
;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Master_Yoda ::


Vedno vec ljudi placuje z nfc namesto s fizicnimi karticami


Sam nisem med njimi, pa tudi ce bi bil ima moj 200 eur poco x3 NFC.

Normalno, torej vsakic ko je visoka vlaga v zraku,v zepu,kaksna kaplja dežja, skrajsujes zivljensko dobo, ker kitajc ni dal v ohisje niti minimalne zaščite


Mogoce pred 10 leti, sedaj ima npr. Poco X3 NFC IP53 (dust and splash protection) rating. in tudi prejsnji Redmi note 3 je delal 5 let BP in se vedno dela.

Ne pravim da so brandname telefoni TOLIKO boljsi kot je visja njihova msrp cena 1000 eur in podobne blodnje, ne pa nabijat da ni razlik oz da je kitajc celo boljsi. Sicer ce se ti da vrzt oko na male oglase lahko dobis nov brandname tel tudi obcutno ceneje


Nikjer nisem napisal da ni razlik oz. da je kitajc boljsi. Mislil sem samo da ni razlik ki bi opravicevale 100% visjo ceno (v mojem primeru ce bi flagship stal 400-500 EUR, kaj sele 1000).
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Master_Yoda je izjavil:


Nikjer nisem napisal da ni razlik oz. da je kitajc boljsi. Mislil sem samo da ni razlik ki bi opravicevale 100% visjo ceno (v mojem primeru ce bi flagship stal 400-500 EUR, kaj sele 1000).


Princip po paretu. Za 80% nečesa je potrebno vložiti 20% truda, za zadnjih 20% pa 80% truda. Edino pošteno je, da je cena toliko višja, če to seveda potrebuješ oziroma ceniš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

dexterboy ::

darck je izjavil:

1.000 Eur-1.500 Eur dati za telefon to je res .......štekanjem ali podobno. Sigurno bom tudi v bodoče ostal pri Kitajcih in za telefon ne dam več kot okrog 200 Eur sploh sedaj,ko me že vid jebe in posledično sigurno zaradi telefona ker buliš v ta majhni zaslon. Sedaj,ko imam prenosnik priključen na 22" mmonitor saj 17" zaslon od prenosnika sem razbil vidim,da mi tudi veliko bolje odgovarja za oči saj zaslon od prenosnika mi je tudi že delal probleme za oči pa čeprav je bil 17".

Osebno poznam kar nekaj ljudi (med njimi tudi moj pamž), ki so letos fasali očala za blizu, ker so med korono buljili v te majhne zaslone od telefonov (šola od doma) ali pa premajhne ekrane laptopov (delo od doma). Zato še danes ne vem, kaj si bom lahko kupil, ko mi bo obstoječi Mi Max 3 začel odpovedovati prijateljstvo...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

kanarin je izjavil:

Dati 1.000 € za bilokateri telefon je iracionalna odločitev.



Kakor za koga. Za nekoga je 1000€, toliko kot zate 100€...

r3dkv1c4 ::

kriptobog je izjavil:

kanarin je izjavil:

Dati 1.000 € za bilokateri telefon je iracionalna odločitev.



Kakor za koga. Za nekoga je 1000€, toliko kot zate 100€...

Glej, koliko ima kdo na lagerju ne naredi razlike, da je 1k € totalna traparija za budget telefona.
Se strinjam, da je znesek za nekoga nepomemben ampak dejstvo je, da ravno taki, ne bi znal izkoristit niti nokie 3310.

Take izdelke kupujejo zgolj zaradi statusa in ne zato, ker jim slabši telefoni ne bi ponujali dovolj funkcij.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

dild0idis ::

r3dkv1c4 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

kanarin je izjavil:

Dati 1.000 € za bilokateri telefon je iracionalna odločitev.



Kakor za koga. Za nekoga je 1000€, toliko kot zate 100€...

Glej, koliko ima kdo na lagerju ne naredi razlike, da je 1k € totalna traparija za budget telefona.
Se strinjam, da je znesek za nekoga nepomemben ampak dejstvo je, da ravno taki, ne bi znal izkoristit niti nokie 3310.

Take izdelke kupujejo zgolj zaradi statusa in ne zato, ker jim slabši telefoni ne bi ponujali dovolj funkcij.


Ironija je v tem, da ti daš verjetno več svojega proračuna za telefon, kot pa marsikdo, ki kupi telefon za 1000 EUR ali več.

Pa še obenem jokaš o nekem statusnem simbolu.

Nekdo, ki ima minimalno plačo in živi od nje, pa da 200 EUR za telefon, je zanj veliko večji status ta telefon, kot pa za nekoga, ki ima večkratnik minmalne plače in živi od svojih investicij. 8-)

Žalostno pa je, da sploh govorimo o neki zadevi, ki si jo lahko privošči praktično, da je statusni simbol...

Kar je pa zanimivo, da to ponavadi vedno razlagajo edino neki s poceni Kitajci, običajno nihče, ki ima telefon za 1k ali več EUR, ne smatra tega za stausni simbol.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

MrStein ::

Za tiste, ki si ga ne morejo privoščiti, je statusni simbol.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodaja pametnih telefonov padla za osmino

Oddelek: Novice / Rezultati
167840 (5077) Phantomeye
»

Applovi poslovni rezultati: prodaja iPhonov še naprej pada (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7024199 (21041) no comment
»

Huawei postal drugi največji ponudnik telefonov

Oddelek: Novice / Ostale najave
165590 (3444) Mr.B
»

Ostala le Android in iOS, zbogom konkurenca

Oddelek: Novice / Rezultati
4418372 (14678) andromedar
»

Trg pametnih telefonov oživel, Nokia vodi

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
195676 (4836) KoKi

Več podobnih tem