» »

samsung s20 fe (2021)

samsung s20 fe (2021)

vnetidebater ::

Ali ima kdo Samsung s20 fe 5g ali pa nov 4g model s20 Fe 2021 (se pravi s snapdragon 865 in NE exynos 990 chipsetom)?

Če kdo ima ta telefon ali pa če je kdo velik poznavalec Samsungovih telefonov me zanima kako je s touchscreenom. So že odpravili težave z "ghost dotiki" ali pa se še pojavljajo?
Android updati so stabilni ali pa vsak update prinese nove težave? :D

ps.: za pregrevanje in temu povezano slabo delovanje 4g telefona s starim Exynos 990 chipsetom vem.

edit.: tale youtube video lepo pokaže o kakšnih touchscreen težavah govorim (od 3 minut dalje, S20 FE 5G je telefon na levi):

Kekokekič ::

Js mam S20FE 5G.

Tegale testa sicer nisem nikoli naredil. Mev sem sicer neke težave z ekranom sam pomoje ni imelo veze s temle tako, da nisem tega probaval. Je pa tole v zelo veliki meri odpravljeno kakor sem gledal forume (Je bilo kar nekaj updatov, ki so navajali izbolšano delovanje touch screen-a).

Edino, kar se mi je dogajal je to, da se je včasih naredilo, da je bil telefon zelo slabo odziven, ko sem ga vzel iz žepa. Scrolanje se je zatikalo kot da s prstom ustaviš, lahko si pritiskal home do nezavesti pa se ni nardilo nič. SPodnji del ekrana je bil ne-odziven. Telefon sem zaklenil malo podrgnil ekran pa je bilo okj ponavad. Pred kratkim (kak mesec nazaj) je bil en patch in od takrat tega ne dela več. Zdej je all good.

Telefon drugače sam po seb je meni všeč, dela dobro, nič ne šteka. Tud pregreva se mi ne (Snapdragon variante se itak niso..). Baterija je okj - 4.5 - 5h SOT s tem, da je ne šparam ravno nevem kok. ONEUI mi je tudi všeč, ma nekatere stvari, ki so res lušne in jih prejšnji telefon ni imel. Tud slike so zelo lepe in precej boljše od prejšnjega telefona (P20pro).

Posodobitve so zaenkrat dovolj redne. Precej bolj redne kot na P20pro. Trenutno je security level na mesecu April in predvidevam, da kmalu pride nova verzija vn. Drugače te posodobitve bolj kot ne prinašajo samo security patch-e pa kakšne manjše bug fix-e tko, da tukaj kakšnih večjih sprememb v delovanju in funkcijah ni. Drugače je seveda za večje posodobitve, tam je ponavad kaj drugače. Prehod iz 11 na 12 bo verjetno precej sprememb prnesu.

Samsung je za ta telefon tudi obljubil 4 leta posodobitev, sepravi bi moral dobiti še vsaj 3 nove verzije androida + varnostne popravke, kar je bomba (če bo res tko).

vnetidebater ::

hvala za info!

Moj star samsung s8 se je po 4 letih razletel (slava mu) in iščem nov telefon ki bo spet služil nadaljne cca 4 leta. Ne morem se odločiti ali si upam vzeti Samsung S20 FE (4G 2021 ali pa 5g verzija) ali pa je bolje kupiti A72, ki je nekoliko cenejši ali pa S21 ki je mnogo dražji.
Pri S21 me močno moti da so odstranili microSD kartico (imam še noro dobro Sandisk Extreme PRO 128 GB iz prejšnjega telefona) in da v škatli ne dobiš polnilca. Moj star polnilec je po 4 letih vsakodnevne uporabe že kar dotrajan.....tako da pri S21 po defaultu zraven cene telefona plačam še nov polnilec.

Kakšna mnenja morda?
Če bi ponovno izbiral, bi spet kupil S20FE 5G ali pa bi se raje odločil za kaj drugega (iz bilokakega razloga)?



Preden me kdo napade...ja, pač Samsung mi je kul. Xiaomiju ne zaupam spljoh (nek razlog mora biti da so njihovi telefoni strojno boljši od Samsunga, vredni pa so le 2/3 cene...najbrž je SW crap), Apple je predrag.

Zgodovina sprememb…

Kekokekič ::

Pa ja, bi ga še enkrat vzel. Tisto z ekranom me je res motilo (sicer se je bolj redko to dogajalo ampak vseeno). Odkar je to odpravljeno pa dejansko nimam pripomb. Še tale čitalec prstnih odtisov v ekranu dela dobro (to me je še najbolj skrbelo) + polnilec dobiš zraven :)).

Drugače kolega ma A72 in kokr sm se malo igrov z njim je tudi zelo soliden. Tud kamero ima dobro ampak, če držiš enega zraven drugega se hitro opazi, da je S20FE malenkost boljši, kar se tega tiče. Predvidevam tud, da A72 ne bo dobil toliko posodobitev kot S20FE.

Js drugač sem takrat gledu S20FE5G ali Iphone 11 - preko ferme sem vzel. Nakonc je bila razlika v ceni precej velika zato sm vzev S20FE in mi ni žal. Sigurno je S21 boljši ampak pomoje boš tudi z S20FE zadovoljen in bo velik upgrade glede na S9

vnetidebater ::

Hja, S21 je cca 200 EUR dražji. Če so S20 FE 5g poštimali tako da zdaj dela brez težav bom pomojem kar tega vzel.

A72 je super ja samo ko sem se igral z njih v trgovini nisem bil ravno navdušen nad občutkom rokovanja z aparatom. Teža aparata se ni ujemala z velikostjo aparata. Kot da bi bil rahlo votel, ne znam ti razložit. S8 je bil neverjetno kompakten, teža je povsem ustrezala velikosti...si imel občutek da držiš nek res robusten kos elektronike v rokah. Sicer dela pa precej solidno in kamere ima pa tudi boljše kot jih je imel S8. Pa tudi A72 nima wireless charginga kar je .... velikanska škoda.

Tisto s polnilcem je bolj finta samo pač mi je neverjetno smešno da ko kupiš telefon za 700 EUR pričakujejo da boš plačal še dodatnih 20 EUR za polnilec. :D

Kompliciram ja, vem. Jebiga, sm glih pri volji :D

Zgodovina sprememb…

Linko ::

Imam samsung s20 fe 5g in nimam teh težav.. oz nisem opazil.

Drugače mi je bomba telefon za ta denar lani. Sploh kamera mi je super.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Linko ()

DINAMIK ::

@eventyr..,imam Samsung s20 fe 5g in tudi Samsung a72...,za 380 eur definitivno zmaga Samsung a 72..,baterija je svetlobna leta boljša od S 20 fe 5g..in še nekaj s 20 bo dobil eno posodobitev manj kot a 72...,hitrejši je s 20...,kamere so dobre in na s 20 in a72...,celo večkrat mi a 72 naredi lepšo fotko kot s20...,pa še nekaj zraven a 72 dobiš hitri polnilec...25w....,na s20 fe 5g dobiš 15w.Na močnem soncu se lepše vidi na Samsungu a 72..,sicer nevem zakaj..,s 20 je temnejši.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DINAMIK ()

vnetidebater ::

Linko in Dinamik, hvala vama za koristne informacije!

Dinamik, nič nisi povedal če ti S20 FE 5g kaj nagaja ali pa dela brez problema?

Nekako se nagibam da grem kasneje naročiti S20 FE 5G. Sicer mi je relativno samoumevno da vsaj za zdaj ko je pokritost 5G signala zanič pač iskanje 5G signala izključim v nastavitvah...če se to da. To bo najbrž kar nekaj baterije prihranilo.

DINAMIK je izjavil:

kamere so dobre in na s 20 in a72...,celo večkrat mi a 72 naredi lepšo fotko kot s20.


huh, zanimivo. Pa slabše kamere ima vgrajene. Bi pričakoval da bo S20 FE vedno boljšo fotko naredil.

DINAMIK je izjavil:

pa še nekaj zraven a 72 dobiš hitri polnilec...25w....,na s20 fe 5g dobiš 15w..


to se strinjam da je zelo velikanski plus za A72. Sem pa se nekako odločil za S20 FE 5G zato ker podpira Wireless charging, ki ga A72 ne. Odkar sem kupil S8 sem si na šihtu uredil brezžično polnenje, avto ga pa itak po defaultu podpira. Edino doma uporabljam kabel (mater je nadležno).
Težko si predstavljam da bi se moral navadti nazaj na polnenje preko kabla ko skačem po firmi... je hudo "komot" telefon samo odložit na wireless charger. Pa še spraskat se ne more na mizi ker ga vedno odložiš na gumijasto plastično podlogo.

DINAMIK je izjavil:

Na močnem soncu se lepše vidi na Samsungu a 72..,sicer nevem zakaj..,s 20 je temnejši.



well...shit :). Ja svetilnost zaslona je zagotovo važna.

DINAMIK je izjavil:

@in še nekaj s 20 bo dobil eno posodobitev manj kot a 72


to drži ampak A72 ima tako slabši procesor od S20 FE da težko rečem, da ga bom dejansko čez 3 leta še hotel uporabljat. Morda. Nevem.




Mah zadost časa sem porabil za tole odločitev. Grem po S20 FE 5G, hvala vsem za pomoč!

ps.:vseeno se debata o telefonu komot lahko nadaljuje. Če ima kdo kake slabe izkušnje s tem aparatom naj kar javi... morda bo koristilo še komu ki se odloča za nakup tega stroja.

Zgodovina sprememb…

DINAMIK ::

Dinamik, nič nisi povedal če ti S20 FE 5g kaj nagaja ali pa dela brez problema?


Samsung s20 FE 5g imam malo več kakor pol leta..,deluje odlično zaenkrat,včasih nagaja prstni odklep telefona..,to je pa tudi vse.

vinkop ::

kako ne dobis polnilca zraven, ce kupis nov telefon?

vnetidebater ::

Tnx.
Pred 10 minutam sem ga naročil. Sem se odločil za S20 FE 5g ker sem ugotovil da je 50EUR cenejši kot nova 4G 2021 verzija (s snapdragon chipsetom).

vinkop je izjavil:

kako ne dobis polnilca zraven, ce kupis nov telefon?


Pri S21 ne dobiš polnilca zravn ne. rofl.
Sej pač ok..doplačaš 20 EUR in ga imaš...ma tu se gre bolj za princip..če kupiš flagship pričakuješ flagship vsebino škatle, ne pa nateg :D
To, da S21 ima niti slušalk v škatli bi še prebavil. Da nima niti polnilca je pa .... brezvezno.

Zgodovina sprememb…

vinkop ::

se pravi noben iz seriji s21 nima vec polnilca zraven in ga moras dokupit? to pa je bedno do konca

vnetidebater ::

Ja, tako je.
Če razbiješ S8 in greš v trgovino kupit S21 in ugotoviš da v škatli ne dobiš niti slušalk niti polnilca, telefon ne podpira SD kartice (ima pa samo 64GB več internega spomina kot S8) medtem pa stane 200 EUR več kot S8 pred 4 leti........se pač primeš za glavo.

Upam da bo S20 FE 5G delal dobro.

Zgodovina sprememb…

Nebomgabiksa ::

Jaz sem lani iz jabolka (iPhone SE) prešaltal na S20FE 5G.
In moream reči, da je bila uporabniška izkušnja na jabolku boljša.
Seveda je S20FE večji, več kamer, lepše slike, OLED zaslon...

Nisem zahteven uporabnik, ampak na starem iPhonu NIKOLI ni bilo neodzivnosti, ki sem jo včasih doživel na S20FE. Tudi povezovanje z BT napravami je malo hecno. No ja, saj poveže se, javljanje pa je nekako z 'zamikom'. Sploh v avtu je to kar moteče...

Na Androidu/Samsungu imam tudi občutek, da gre nekako za dva sistema, ki se ne marata (Galaxy Store-Play Store, Google Drive-One Drive...)
Na iPhonu tudi nikoli nisem pogrešal prilagajanja, ki sem ga izkoristil pri Androidu (app za klicanje, app za sporočila, UI). No ja, je pa velik plus ravno app za klicanje, ki ima redial :-)
Hecno je tudi, da ima android tudi nastavitev za periodičen reset sistema.

Naslednji telefon? Raje iPhone, ampak pri teh cenah verjetno ne.

vnetidebater ::

Se popolnoma strinjam.

Applov mobilni OS je pač boljši od Androida. Tu ni kaj fantazirat. Kamere imajo IPhoni primerljivo dobre najboljšim Androidom, včasih so Applove celo boljše. Odzivnost IPhonov je noro dobra.

Problem je da so IPhoni veliko predragi. Če si predstavljava da stane S20 FE 5G okoli 500 € z naročnino (128 GB + microSD), IPhone pa okoli 810 € z naročnino (128 GB).....je kar težko najti argumente za nakup 300 € dražjega aparata. Ja sej je boljši ampak fucking hell....810 € in niti apple polnilca ne dajo v škatlo. :D

Nebomgabiksa je izjavil:

J
Na Androidu/Samsungu imam tudi občutek, da gre nekako za dva sistema, ki se ne marata (Galaxy Store-Play Store, Google Drive-One Drive...)


Drži. Jaz Galaxy Stora nikdar nisem uporabljal. No...včasih sem kak wallpaper downloadal. In Samsungove aplikacije sem avtomatsko posodabljal tam če se prav spomnim.

Nebomgabiksa je izjavil:


Hecno je tudi, da ima android tudi nastavitev za periodičen reset sistema.


Zanimivo bi bilo vedet čemu to služi ja. Kaj točno ta reč doprinese. Najbrž je memory management kar problematičen.

Zgodovina sprememb…

vnetidebater ::

Nebomgabiksa je izjavil:


Naslednji telefon? Raje iPhone, ampak pri teh cenah verjetno ne.


Maybe next time. Nekako upam da bo S20 FE 5G delal dobro. Se mi zdi kar zločin dat za telefon preko 500 EUR, ne glede na znamko.

Nebomgabiksa je izjavil:

J
Na iPhonu tudi nikoli nisem pogrešal prilagajanja, ki sem ga izkoristil pri Androidu (app za klicanje, app za sporočila, UI). No ja, je pa velik plus ravno app za klicanje, ki ima redial :-)


mnja...meni so stock Samsung (oziroma bom rekel raje stock aplikacije naprave) daleč najbolj všeč (za osnovne funkcionalnosti). Kadarkoli sem kaj "prilagajal" je uporabniška izkušnja padla v vodo ker se je grafični vmesnik začel preveč razlikovati od aplikacije do aplikacije. :D

Zgodovina sprememb…

vnetidebater ::

Vse updatano na zadnjo verzijo, zaenkrat vse zgleda stabilno. Touchscreen dela dobro, zaenkrat še opazil kakšnih težav.

Tnx za pomoč. :)

ngc2392 ::

samo kot opomba...sem nabavil pred enim mesecem 2021 lte verzijo. napak ni videti. med a72 in s20fe pa je meni prevladala tudi zaščita pred prahom in vodo. sem šel iz s7 edge, ki je bil tudi vodotesen in mi je parkrat letel v vodo :)
5g nisem nabavil, ker preden bo zadeva res pokrita, bom imel že nov telefon.
glede tistih posodobitev pa se res ne sekiram-če mi je s7 delal povsem ok z starim androidom.
United We Stand, Divided We Fall


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novice o prihajajočih telefonih

Oddelek: Mobilne tehnologije
445303 (2483) Morison
»

Nov telefon za 600-800€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
587341 (4923) Vetrpiha
»

Pametni telefoni: LG ima dovolj

Oddelek: Novice / Android
4811823 (8723) shadeX

Več podobnih tem