Forum » Operacijski sistemi » Namestitev Windows na HP prenosnik - UEFI??? težave in BSOD
Namestitev Windows na HP prenosnik - UEFI??? težave in BSOD
HotBurek ::
Dobro jutro.
Delam na mega projektu; nameščam Windowse na nov HP prenosnik.
Težava je pa sledeča. Po sami namestitvi (1. korak), se prenosnik reboota, potem pa kmalu po zagonu krešne. Če grem v safe mode, pride do C:\Windows\System32\drivers\disk.sys, potem krešne.
BSDO se prikaže za 0.34 sekunde, tako da ne vem, kaj sporoča.
Iz preteklih izkušenj vem, da gre za neko pogruntavščino okrog UEFI, "security"... Ter, da je problem možno rešiti med drugim z nastavitvami SATA/AHCI/legacy v BIOSu.
A teh nastavitev v BIOSu ni. Prenosnik je HP 17-ca1041nm.
Kako na ta prenosnik naložit Windowse iz nule?
Delam na mega projektu; nameščam Windowse na nov HP prenosnik.
Težava je pa sledeča. Po sami namestitvi (1. korak), se prenosnik reboota, potem pa kmalu po zagonu krešne. Če grem v safe mode, pride do C:\Windows\System32\drivers\disk.sys, potem krešne.
BSDO se prikaže za 0.34 sekunde, tako da ne vem, kaj sporoča.
Iz preteklih izkušenj vem, da gre za neko pogruntavščino okrog UEFI, "security"... Ter, da je problem možno rešiti med drugim z nastavitvami SATA/AHCI/legacy v BIOSu.
A teh nastavitev v BIOSu ni. Prenosnik je HP 17-ca1041nm.
Kako na ta prenosnik naložit Windowse iz nule?
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
sbawe64 ::
https://support.hp.com/hk-en/document/i...
Installing Windows 10 from a USB drive using Media Creation Tool
Drugače poskusi z drugim usb ključkom.
Installing Windows 10 from a USB drive using Media Creation Tool
Drugače poskusi z drugim usb ključkom.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Vuli ::
Secure Boot ?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
HotBurek ::
Zadevo sem pripeljal do konca. Na povsem nov HP prenosnik sem nameščal Windows 7, in ni šlo. Ko sem poizkusil Windows 10, je šlo iz prve.
Mogoče je HW + "security" nastavljen do te mere, da samo 10ko dovoli.
USB sem pripravil z Rufus-om: http://rufus.ie/en_US/
Nameščal sem zadnjo verzijo, dol potegnjeno iz MS strani.
Secure Boot sem probal oboje; enabled/disabled.
Tako, zgleda bo treba it z 10-ko. Vseeno 100x boljša opcija, kot pa tisto, kar trgovine prodajajo. Da jih ni sram! Koliko enega nasranega programja. To je tudi razlog, da sem šel ponovno nameščati OS.
Mogoče je HW + "security" nastavljen do te mere, da samo 10ko dovoli.
USB sem pripravil z Rufus-om: http://rufus.ie/en_US/
Nameščal sem zadnjo verzijo, dol potegnjeno iz MS strani.
Secure Boot sem probal oboje; enabled/disabled.
Tako, zgleda bo treba it z 10-ko. Vseeno 100x boljša opcija, kot pa tisto, kar trgovine prodajajo. Da jih ni sram! Koliko enega nasranega programja. To je tudi razlog, da sem šel ponovno nameščati OS.
root@debian:/# iptraf-ng
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()

iloveboobz ::
Ja, to je bil prvi zajeb, da si 12 let star OS poskušal nameščat na _nov_ hardware. Cutoff za Windows 7 je tam nekje pr skylake
smoki
Han ::
Win7 je možno namestiti tudi na novejše sisteme (coffee lake ga prebavi brez težav), moraš pa USB "sfrizirat" s posebnim orodjem, ki doda šoferje za USB 3 in NVMe.
acookook ::
iloveboobz je izjavil:
Ja, to je bil prvi zajeb, da si 12 let star OS poskušal nameščat na _nov_ hardware. Cutoff za Windows 7 je tam nekje pr skylake
Kaby Lake, sicer pa če dobro gledam, ma ta lappy ryzen proc, ki že s štarta nimajo (uradne) podpore za w7
.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | MBR GPT,... (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9764 (6342) | mailer |
| » | Rufus (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7506 (5433) | Han |
| » | kako naložiti W10 z USB-ja?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6653 (5954) | solatko |
| » | BIOS - boot menu ne zaznata USB ključaOddelek: Pomoč in nasveti | 2133 (1699) | MrStein |
| » | Nov HP laptop brez podpore za Windows 7? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 16748 (14541) | krneki0001 |