Forum » Loža » Bazen na asfaltu
Bazen na asfaltu

ahonen ::
Pozdravljeni,
letos imam namen postavit bazen (2500L) na asfalt. Lani, ko asfalta še ni bilo sem na podlago iz peska dal umetno travo ter nanj postavil bazen.
Zdaj bi to umetno travo dal na asfalt in čez njo bazen. Zanima me ali bo to ok za sam asfalt?
Hvala.
letos imam namen postavit bazen (2500L) na asfalt. Lani, ko asfalta še ni bilo sem na podlago iz peska dal umetno travo ter nanj postavil bazen.
Zdaj bi to umetno travo dal na asfalt in čez njo bazen. Zanima me ali bo to ok za sam asfalt?
Hvala.

nejcek74 ::
mar se bojis da bo umetna trava pognala korenine v asfalt :)
ce se bojis da bi ti teza zdrobila asfalt, zracunaj pritisk bazena in primerjaj z maksimalno obremenitvijo asfalta. O le-tej pa si verjetno pomenil z izvajalcem.
ce se bojis da bi ti teza zdrobila asfalt, zracunaj pritisk bazena in primerjaj z maksimalno obremenitvijo asfalta. O le-tej pa si verjetno pomenil z izvajalcem.

bigbada ::
Jaz imam tudi namen kupiti neki intex bazen ali kaj podobnega..
Ampak doma imamo bolj "ne-raven teren", bi rekel da je cca 5-10 stopinj nagiba ponekod po travi... Kaj predlagate? da z lopato skopljen in zravnam tam teren?
Kaj pa potem moram spodaj dati še pesek ali ne? če je teren v "vagi" je potem ok?
Ampak doma imamo bolj "ne-raven teren", bi rekel da je cca 5-10 stopinj nagiba ponekod po travi... Kaj predlagate? da z lopato skopljen in zravnam tam teren?
Kaj pa potem moram spodaj dati še pesek ali ne? če je teren v "vagi" je potem ok?

ginekk ::
Za OP, kaj bi lahko blo?
Predvidevam da po asfaltu vozite z avti, morda tudi kak dostavni kombi. In tam je bil še pred asfaltom zvaljan pesek. V vseh teh primerih je bilo več pritiska na površino, kot ga bo bazen. Ker je asfalt iz peska in naftnih derivatov, mu najbolj škodujejo - ga razžrejo- razni nekontrolirani izpusti naftnih derivatov. Recimo ko pride kdo s staro kripo in odkaplja malo olja. Stalno pokrit asfalt, v tem primeru z bazenom, bo kvečjemu zaščiten.
Predvidevam da po asfaltu vozite z avti, morda tudi kak dostavni kombi. In tam je bil še pred asfaltom zvaljan pesek. V vseh teh primerih je bilo več pritiska na površino, kot ga bo bazen. Ker je asfalt iz peska in naftnih derivatov, mu najbolj škodujejo - ga razžrejo- razni nekontrolirani izpusti naftnih derivatov. Recimo ko pride kdo s staro kripo in odkaplja malo olja. Stalno pokrit asfalt, v tem primeru z bazenom, bo kvečjemu zaščiten.

val46 ::
Jst mislim da OP bolj sprašuje zato, da bi asfalt škodil bazenu, kot pa bazen asfaltu. Če se motim, naj me pa OP popravi. Asfalt se zna poleti namreč fino segret, tudi čez 60 stopinj celzija, če pripeka poletno sonce cel dan nanj. Ampak, če bo OP dal med asfalt in bazen umetno travo, to ne bi smel bit problem.

c3p0 ::
Se zna zelo segret, a pod bazenom in to maso vode + buffer iz peska, se seveda ne bo. Bolj važno je, da je podlaga ravna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vse o bazenu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 47966 (13214) | robertko |
» | Odstranjevanje plevela iz fug tlakovcev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28139 (25299) | louser |
» | Kopačke za travoOddelek: Šport | 2566 (2053) | perci |
» | Trava med voznimi pasovi na avtocestiOddelek: Na cesti | 2917 (2195) | Šimpanz |
» | Je tek zdrav? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28481 (25927) | ThinkPad |