Forum » Pomoč in nasveti » Monitor in miška na daljavo kako?
Monitor in miška na daljavo kako?
Laki_ laik ::
Ker se prične vročina bi rad računalnik premestil v drug prostor in bi v računalniški sobi imel le monitor in miško tako de se prostor nebi ogreval.Sedaj pa je problem kako to izpeljati.Ta prostor od računalniške sobe loči še ena soba.A obstsja kaka varianta da to izpeljem brez večjih posegov.Meni na pamet pade le da prevrtam stene in povežem z dolgim dvi kablom.Se pa tu pojavi problem ker bi moral delat večjo luknjo ker je priklop širok.
Prosim za kak pameten nasvet.
Hvala
Lp
Hvala
Lp
- spremenil: Laki_ laik ()
vnetidebater ::
Laki_ laik je izjavil:
Ker se prične vročina bi rad računalnik premestil v drug prostor in bi v računalniški sobi imel le monitor in miško tako de se prostor nebi ogreval.Sedaj pa je problem kako to izpeljati.Ta prostor od računalniške sobe loči še ena soba.A obstsja kaka varianta da to izpeljem brez večjih posegov.Meni na pamet pade le da prevrtam stene in povežem z dolgim dvi kablom.Se pa tu pojavi problem ker bi moral delat večjo luknjo ker je priklop širok.
Hvala
Lp
podaljševalni USB kabel iz oddaljene sobe v sobo kjer boš imel zaslon. V tej sobi potem na konec tega podaljševalnega kabla prikjluči USB3.0 HUB ki ima lastno napajanje.
To je to.
Kar se tiče DVI kabla pa ti je Ben_Dover dal dober nasvet če bi rad manjšo luknjo delal.
SPecial hint: ne rabiš delat luknje s premerom 5 centimetrov. Lahko narediš 2 ali 3 manjše luknje in z dletom stolčeš preostanek da boš dobil luknjo široko cca 5 cm in visoko cca 1.5 cm. Če se potrudiš bo narejeno lepo. Luknjo potem zagibsaj, kabel pa pospravi v plastičen kanalček.
special hint2: ne splača se ti razbijat hiše staršev. To razbijaj če si na svojem, lol. Napišem zgolj zato ker nimam pojma kje živiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vnetidebater ()
MatH ::
Najbojl elegantna rešitev bi bil verjetno optični thunderbolt
Če boš vlekel kakšne dolge hdmi kable, ti priporočam optične. Jaz mimam 20m optični HDMI znamke Atzebe in dela 4K 60Hz zaenkrat brez problema
Če boš vlekel kakšne dolge hdmi kable, ti priporočam optične. Jaz mimam 20m optični HDMI znamke Atzebe in dela 4K 60Hz zaenkrat brez problema
Edina stvar, ki na vseh računalnikih in telefonih dela tako kot mora, je macola.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napeljava kablov po stanovanju (pomoč)Oddelek: Omrežja in internet | 1460 (1353) | Invictus |
» | Montaža VESA nosilcaOddelek: Zvok in slika | 3723 (3240) | Cervantes |
» | Odklep Siemens MC 60 s kodoOddelek: Mobilne tehnologije | 2628 (2340) | microera |
» | Motnje pri povezavi graficna (TV-OUT) --> TVOddelek: Zvok in slika | 2072 (1727) | kuglvinkl |
» | RACUNALNISKA MIZAOddelek: Pomoč in nasveti | 1847 (1684) | PIII850 |