» »

Komarji ...

Komarji ...

1
...
3 4
5
»

energetik ::

No, komarniki seveda delujejo, kakšno zaletavanje? Noben komar nam še ni prišel skozi komarnik, pa imam celo noč na stežaj odprta okna. In zakaj bi komarnik dvigoval? Pri nas so spuščeni od aprila do novembra.
Zdajle pa raje sedim notri na kavču pri 22°.
Je pa res, da je terasa poleti pri nas neuporabna, ker te živega požrejo. Lahko se cel namažeš z repelentom, pa te pičil v veko ali znotraj ušesa. Itak pa ne vem, kaj bi v taki vročini delal zunaj. Jaz sedim na terasi oktobra pa marca, takrat je luštno se malo posončit ob kavici pri 10°C.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

aljaž95 ::

Gregor P je izjavil:

Komarji so že tu, vsaj jaz sem jih te dni opazil v Ljubljani. Tako da prvi vedri s Culinex tabletami sta že postavljeni. V kratkem pa sledijo še pasti za odrasle komarje.

Zdaj pa da vidimo, kakšni bodo rezultati letos:)

Se obnese kaj s temi tabletami v vedrih? Koliko tablet si dal v koliko vode?

LeQuack ::

Evropske države uspešno nad komarje, v Sloveniji iščejo izgovore
"Medtem, ko primorske občine uporabljajo sredstva za zatiranje komarjev in jih tudi brezplačno delijo občanom, so v občini Ljubljana opustili vse dejavnosti za zatiranje tega nadležnega mrčesa, ki prenaša tudi hude bolezni."
https://www.zurnal24.si/slovenija/evrop...
Quack !

Ganon ::

Se mi je zdelo, da sem enkrat že nekaj objavil. Štiri leta pozneje je stanje enako. Nobenega nikjer. :D

Ganon je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kaki komarji, kaj to se je pri nas? :D

Jaz se enega nisem videl.

Enako. Se sprašujem, kaj se letos dogaja. Noben me še ni nadlegoval.

energetik ::

Zadnje dni je enostavno noro pri nas, če si ne namažeš vsakega cm kože, te požrejo živega. Tudi sredi dneva.
No, še par dni, pa bo konec.
vires in numeris

IL_DIAVOLO ::

Kaj živiš v močvirju?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

NekdoPach ::

Menda je v pravih močvirjih komarjev zelo malo, ker žabe in kačji pastirji požerejo vse ličinke. Problem je ko iz močvirjih pobegnejo v naselja kjer voda ostaja v raznih posodah ipd.

ZveeZ ::

Zdj je pri nas tudi zelo vlazen zrak in zvecer, ko se temp spusti iz cca 29°c na 20°c, komarji na balkonu kar "ponorijo".

PujsekPepe ::

Js jih posesam pa odnesem v gozd, na prosto

Zgodovina sprememb…

Ales78 ::

Baje, je edina zadeva, ki zares pomaga, kot past, CO2 past, so svinjsko drage, ampak ni neka huda umetnost za DIY.

Izpuščanje CO2 zraven zraven ventilatorja, ki piha skozi mrežo za komarje, pred njim pa ima še vir svetlobe in toplote. Naredim naslednjo leto, pa povem.

Verjetno pa bi najbolj pomagalo, da se cela soseska zmeni in odstrani vso stoječo vodo, če imaš mlako pred stanovanjem je ta bolj težka, ampak, če je pa problem v sosedih, ki imajo stoječo vodo (ki jo lahko še vedno imaš, samo majhno žličko jedilnega olja vsakič, ko jo uporabljaš kapneš nanjo).

Ampak to je v Sloveniji težko, ljudje še takorat, ko je tudi njim v korist, raje delujejo samodestruktivno, če s tem zajebejo soseda. Da "men nou nben guvoru", sploh ne omenjam.

PujsekPepe je izjavil:

Ne rabiš se matrat, ne preživijo. Uporabljam baterijskega Boschovega, ampak tam ven ne pride več živa ne mravlja ne komar. Dvomim, da je pri tvojem kaj drugače.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Je iz Lidla. Silvercrest. Novene umazane stene vec.

starfotr ::

LeQuack je izjavil:

Evropske države uspešno nad komarje, v Sloveniji iščejo izgovore
"Medtem, ko primorske občine uporabljajo sredstva za zatiranje komarjev in jih tudi brezplačno delijo občanom, so v občini Ljubljana opustili vse dejavnosti za zatiranje tega nadležnega mrčesa, ki prenaša tudi hude bolezni."
https://www.zurnal24.si/slovenija/evrop...

Z razlogom ne špricajo. Ker pobijejo vse, kar je takrat v zrak. In komarji se tudi navadijo na strup in potem sčasoma ne deluje več. Zato je mnogo bolje, da bi v okolje spustili z gama žarki tretitane osebke komarjev in s tem uspešno znižali njihovo število.

Se pravi spet smo mi pametnejši kot cela Evropa?
Quack !

Gregor P ::

aljaž95 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Komarji so že tu, vsaj jaz sem jih te dni opazil v Ljubljani. Tako da prvi vedri s Culinex tabletami sta že postavljeni. V kratkem pa sledijo še pasti za odrasle komarje.

Zdaj pa da vidimo, kakšni bodo rezultati letos:)

Se obnese kaj s temi tabletami v vedrih? Koliko tablet si dal v koliko vode?
Še dobro, da ste ostali odprli temo, ker sem tole spregledal … v navodilih piše, da je 1 tableta za približno 50 litrov vode. Če kupiš druge, poglej v navodila, kaj tam piše. Vsekakor s temi tabletami drastično znižaš populacijo, tako da te pride matrat kakšna sosedova komarka tu in tam, ker pač nimaš roke/vpliva nad vsemi ostalimi stoječimi vodami naokoli.:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

mancslo ::

PujsekPepe je izjavil:

A ti se to hecaš?

bm1973 ::

Meni se pa zdi, da je komarjev v moji soseski malo.

Je pa res, da je folk začel pucat okoli bajt, in da ni več sodov s stoječo vodo, ter cel kup grmovja.

Komarji imajo še posejej radi lesko in bezeg...

KG-348 ::

na vaseh je noro..kmetije, štale in kupi šare okrog njih, kjer se nabira voda not

DeeJay ::

običajni ventilator ali dva na balkon / teraso, en v noge, drug v glavo in ne bo več komarjev.
Don't f with me.

feryz ::

Bolj kalorifer, kot ventilator.
Zvečer, ko navalijo, ni ravno prijetno sedeti ob ventilatorju.

klemenSLO ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kaj živiš v močvirju?

Pri nas na barju se malo več dežja hitro pozna.
Letos je načeloma zelo malo komarjev. So se pa začeli kake 2 tedna nazaj.
Drugače pa je bil mir, saj so bil april/maj/junij precej sušni.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

cvalsr ::

Nobelova nagrada za tistega, ki nas bo naučil, kako udomačiti netopirje!
Kadar prifrlijo za par večerov, pozabim, da komarji obstajajo. Itak morajo na žalost iti drugam, ko mrčesa = hrane zmanjka, a se hvalabogu pridno vračajo.

bm1973 ::

V Italiji prodajajo parček netopirjev, skupaj z gnezdom, ki ga daš nekam pod streho.

Polovijo precej mrčesa...

IL_DIAVOLO ::

A zdaj ze netopirji? :))
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

kamiKaZaA ::

mancslo je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

A ti se to hecaš?

Ne heca se, ampak te je lepo potrolal. Račun odprt pred mesecem dni. In lepo trola po forumu. ;)

VelkBla ::

kamiKaZaA je izjavil:

mancslo je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

A ti se to hecaš?

Ne heca se, ampak te je lepo potrolal. Račun odprt pred mesecem dni. In lepo trola po forumu. ;)

Zagotovo tudi krte žive zakoplje! ;)

Malo zares, sem pa nekje videl na TV da razne drevesnice in nasadi v tujini uporabljajo kačje pastirje proti komarjem, jih je pa težavno "vzgojiti", ker imajo bolj specifičen cikel življenja in habitata.

DeeJay je izjavil:

običajni ventilator ali dva na balkon / teraso, en v noge, drug v glavo in ne bo več komarjev.

Al pa fe jih posesas pa spustis nekje na prosten stran od tebe

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Shkorc ()

NIJZ svetuje: Izogibajte se lužam in ne posedajte zvečer na terasi
https://www.zurnal24.si/slovenija/komen...
Quack !
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UV svetilke proti komarjem

Oddelek: Loža
233060 (2268) Gregor P
»

Komarji

4610803 (8875) WizzardOfOZ
»

Prokleti komarji! Kako se jih znebiti? (strani: 1 2 )

8823945 (13952) MostWanted
»

A rastline res odganjajo mrces?

Oddelek: Znanost in tehnologija
233403 (2355) SmeskoSnezak
»

Iztrebimo komarje (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7321978 (16237) poweroff

Več podobnih tem