Forum » Loža » Bambus
Bambus
cinc ::
Zdravo,
ima kdo doma posajen bambus v naravi? S čim ste omejili korenine? Vidim na netu, da je ogromno nekih protikoreninskih "zidov"
Ali je mogoče pri nas gojiti debelejšo sorto bambusa?
Jaz že imam cca 10 let neko meni neznano sorto, pri kateri palica ne zraste debelejša od palca. Zraste pa tam do 4-5m višine. Korenine ima tik pod zemljo, tako da ga brez težav omejujem.
ima kdo doma posajen bambus v naravi? S čim ste omejili korenine? Vidim na netu, da je ogromno nekih protikoreninskih "zidov"
Ali je mogoče pri nas gojiti debelejšo sorto bambusa?
Jaz že imam cca 10 let neko meni neznano sorto, pri kateri palica ne zraste debelejša od palca. Zraste pa tam do 4-5m višine. Korenine ima tik pod zemljo, tako da ga brez težav omejujem.
- spremenilo: cinc ()
kloko ::
Jaz imam bambus "v naravi", palice so sedaj po desetih letih nekatere debele tako, da jih z eno roko ne objameš. Omejujem ga nič, saj je "v naravi", le odvečna stebla sekam po potrebi. Največji so nekje 8m v višino. Pa moj ni sorta, ki bi pri nas zrasla največ, sem videl že večje sredi Ljubljane.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Gagatronix ::
Bambus je ena najbolj invazivnih rastlin pri nas in v nas ekosistem absolutno ne spada.
Koraaz ::
Gagatronix je izjavil:
Bambus je ena najbolj invazivnih rastlin pri nas in v nas ekosistem absolutno ne spada.
Japonski dresnik has entered the chat
Japonski dresnik @ Wikipedia
fikus_ ::
Japonski dresnik je res velika težava, bambus pa ni prilagojen našemu okolju, tako da pogojno uspeva, razen primorska, kjer pa tudi ni dovolj vlage.
Gagatronix ::
Gagatronix je izjavil:
Japonski dresnik has entered the chat
Japonski dresnik @ Wikipedia
Poznam, zato sem tudi rekel ena najbolj, ne najbolj.
Machete ::
Tujerodna =/= invazivna.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Machete ::
Možno, nisem gledal, ampak odgovarjal sem na tvoj SAJ IZVIRA IZ.. zato pravica do popravka.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
TZ24 ::
Velikokrat jim nadenemo kar oznako invazivni, kar pa seveda ni čisto res. Invazivne rastline so tiste, ki za širjenje svoje populacije uporabljajo vse možne načine in premagujejo velike razdalje proč od matične rastline. Bambus pa se razpreda le od tam, kjer smo ga posadili. Res je, da si ustvari monopol nad območjem, kjer raste, a če bi takšen bambusov gozdič opazovali v njegovem naravnem okolju, bi opazili, da je medse spustil tudi drugo rastlinje, kar pa običajno ni značilno za invazivke.
https://odkrito.svet24.si/clanek/zivlje...
https://odkrito.svet24.si/clanek/zivlje...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nabava semen.Oddelek: Loža | 2069 (1315) | thetech |
» | Na Floridi bodo izpustili 750 milijonov gensko spremenjenih komarjevOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9559 (5349) | Bantani |
» | Refošk - razlika med kakovostnim in vrhunskim vinom (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16512 (13612) | gruntfürmich |
» | Iztrebimo komarje (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 20631 (14890) | poweroff |
» | Ministrstvo "po nesreči" dovolilo uporabo GSO. (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 30751 (27974) | String |