Forum » Loža » Širina platišča
Širina platišča

clip ::
Pozdravljeni
Na avtomobilu imam nameščena platišča širine J 7. Ker je na trgu veliko več modelov širine J 6,5 ( za moj avto ), me zanima ali bi bilo kaj narobe, če bi namestil platišča takšne dimenzije. Ali ET v tem primeru lahko ostane enak.
Za homologacijo mi je jasno.
Hvala
Na avtomobilu imam nameščena platišča širine J 7. Ker je na trgu veliko več modelov širine J 6,5 ( za moj avto ), me zanima ali bi bilo kaj narobe, če bi namestil platišča takšne dimenzije. Ali ET v tem primeru lahko ostane enak.
Hvala
Pozdrav od Clipa

PacificBlue ::
Bolj kot J podatek(oblika roba gume) je važen ET(offset). Če je prevelika razlika v offsetu lahk pride do drgnjenja zavorne čeljusti.
I’m out.
:3
:3

fikus_ ::
Preveri, če homologirano mero pnavmatik lahko montiraš na ožja platišča.
Seveda pa še ET mora biti primeren.
Seveda pa še ET mora biti primeren.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

Waspinator ::
Kaj pa ti je jasno, da boš dal to homologirat? V tem primeru si bedak. Važno je da imaš pravilno dimenzijo gum, feltne 6.5/7J ni nobena razlika, drugo je če bi imel 10J.
6.5J je na vsako stran 6mm ožja, se pravi daš lahko offset -6 do +6 glede na trenutni ET. Pa noben avto nima samo 6mm fore, tako da lahko je tudi več, čeprav za 15-20mm se pa že le splača kaj pomerit, vsaj na zunanjo stran, znotraj boš težje.
Itak si upam stavit da so omenjene feltne in obstoječe okol ET37, ne vem kaj vsi tolk komplicirajo okol tega ET-ja, pa po možnosti še pri 6.5J feltnah kjer res nima veze. S tem se morajo ukvarjat BMW-jaši in VW-jaši s feltnami poravnanimi ob blatnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Waspinator ()

clip ::
Waspinator je izjavil:
Kaj pa ti je jasno, da boš dal to homologirat? V tem primeru si bedak. Važno je da imaš pravilno dimenzijo gum, feltne 6.5/7J ni nobena razlika, drugo je če bi imel 10J.
6.5J je na vsako stran 6mm ožja, se pravi daš lahko offset -6 do +6 glede na trenutni ET. Pa noben avto nima samo 6mm fore, tako da lahko je tudi več, čeprav za 15-20mm se pa že le splača kaj pomerit, vsaj na zunanjo stran, znotraj boš težje.
Itak si upam stavit da so omenjene feltne in obstoječe okol ET37, ne vem kaj vsi tolk komplicirajo okol tega ET-ja, pa po možnosti še pri 6.5J feltnah kjer res nima veze. S tem se morajo ukvarjat BMW-jaši in VW-jaši s feltnami poravnanimi ob blatnik.
Hvala za napisano. Prva dva stavka sem spregledal.
lp
Pozdrav od Clipa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupiti jeklena platisca za zimo?Oddelek: Na cesti | 4769 (3397) | tony1 |
» | alu platišča za avto (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11522 (7989) | šernk |
» | platišča in ETOddelek: Na cesti | 2143 (1978) | morosito |
» | Katera dimenzije ALU platišč?Oddelek: Na cesti | 5973 (5282) | GrimReaper |
» | aluminijasta platiscaOddelek: Na cesti | 2530 (2229) | smacker |