» »

Kako da so danes nasli toliko bomb?

Kako da so danes nasli toliko bomb?

;-) ::

https://spin3.sos112.si/javno/zemljevid

Kako da so ravno danes nasli toliko neeksplodiranih bomb v sloveniji in na tako razlicnih koncih? Je potekala kaksna akcija?

Drugace tole opazis dokaj redko in posamicno.

Gagatronix ::

Ne, nobene akcije ni. Ze odkar je 'rona se folk bolj zadrzuje v naravi in bolj pogosto naletijo na UXO. Dokler ne vlacijo teh zadev k sebi domov (tako kot vsakih par let kak idiot) je vse ok.

Zakaj jih je pa tako veliko ? Hja, dve svetovni vojni sta divjali tu mimo.

jest10 ::

Pomladanske čistilne akcije

Kvinta ::

Torej sem jaz idiot če mam granato doma ?

:))
A.C.A.B

#000000 ::

Kvinta je izjavil:

Torej sem jaz idiot če mam granato doma ?

:))

Itak moraš jo nekam zabrisat, neeksplodirana granata doma na polici je greh, še večji greh pa postane ko zadeva poči, in ponavad nastradajo tisti ki niso krivi, da jo ima defekt doma, jest bi dal ene 30 let aresta za ljudi katerim najdejo ubojno sredstvo staro več kot 5 let.

Ajde frišno iz keke vojne ipd, ne pa soška fronta kaj šele kasneje, to moraš bit totalen idiot da prineseš v hišo, jih pa ni malo ki to delajo dnevno (kao zbiratelji) budale.

Ben Dover ::

Že to da z detektorjem iščeš in pol z lopato malo na blef odkoplješ, pa sploh ne veš kaj je spodaj je res Darwin na delu. Da pripelješ to pol še domov pa meji na možganske poškodbe. :))

Grega3 ::

Tle okoli mene kjer se je odvijala soška fronta je še vedno veliko tega. Eni pač zbirajo in razstavljajo te stvari. Nič kaj takega. Je pa res da za te stvari moraš imet znanje in pogum. Vsako tolko kakšnega v luft nese ampak glede na to da jih vsakodnevno odpirajo in čistijo je to zanemarljivo... Jih več na štriku konča kot pa od granat umre.

kuall ::

Grega3 je izjavil:

Jih več na štriku konča kot pa od granat umre.

Ja od cele populacije, ki granate še videla ni. Koliko jih umre ali je pohabljenih od granat od tistih, ki se igrajo z njimi? Kar dosti.
Pa samomor je itak med top 10 vzroki za smrt, če še ne veš, pri mladih med top 3, ker še nimajo bolezni. Tako da na štriku boš prej končal kot marsikaj drugega, ne samo granata.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

wajdouc ::

V žlahti imamo enega, ki mu je WWII granata odnesla desno roko. Kaj je delal? Menda je s kladivom udarjal po nji, menda.
Folk, ne se igrat z eksplozivi, lahko odnese vas, bajto, in še koga zraven.

starfotr ::

In še to omenimo, če najdete kaj takega, zavarujte območje po najboljših močeh ter pokličite 112 in sledite navodilom.

V roku 1 ure bodo prišli profesionalci, ki se ukvarjajo s tem.

Slopek ::

Grega3 je izjavil:

Tle okoli mene kjer se je odvijala soška fronta je še vedno veliko tega. Eni pač zbirajo in razstavljajo te stvari. Nič kaj takega. Je pa res da za te stvari moraš imet znanje in pogum. Vsako tolko kakšnega v luft nese ampak glede na to da jih vsakodnevno odpirajo in čistijo je to zanemarljivo... Jih več na štriku konča kot pa od granat umre.

Moj nono je kot otrok z bratom, te bombe iskal in razstavljal, da sta preživljala družino. Stara sta bila 10-15 let. Potem je bilo pa treba v vojno. Iz dežja pod kap torej.

dexterboy ::

Ben Dover je izjavil:

Že to da z detektorjem iščeš in pol z lopato malo na blef odkoplješ, pa sploh ne veš kaj je spodaj je res Darwin na delu. Da pripelješ to pol še domov pa meji na možganske poškodbe. :))

:) :D :))
Make My Day!
( sicer je takšnih več kot si lahko predstavljamo )
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

kuall ::

wajdouc je izjavil:

V žlahti imamo enega, ki mu je WWII granata odnesla desno roko.

Mi smo tudi imeli enega brez roke, pol je pa zmeraj nosil umetno roko, samo za izgled.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projekt Starshot

Oddelek: Znanost in tehnologija
71278 (724) vostok_1
»

Uporabljate zabavno pirotehniko? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5712437 (8803) jest10
»

Pehota - pull out

Oddelek: Loža
173362 (2284) mailer
»

Naredi si sam lasersko pištolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6124719 (21420) AtaStrudl

Več podobnih tem