Forum » Strojna oprema » Polnilne AA baterije, ki so 1.5Voltne
Polnilne AA baterije, ki so 1.5Voltne
Samael ::
Če se boš do ljudi lepo in spoštljivo obnašal, brez da jim na prvo žogo očitaš, da nečesa ne razumejo, ne da se prej potrudiš razumeti sam, ti povem.
Te še vedno zanima?
Te še vedno zanima?
Samael != Samuel
Vetrpiha ::
Zdravo,
a se dobijo kake polnilne baterije, ki so 1.5 Voltne in ne 1.3 Voltne (Eneloop ...).
Imam napravo, ki gleda napetost in mi pri polnilnih neha delati po 1 tednu uporabe, saj je voltaža že v štartu nižja kakor "navadne" baterije.
Tnx,
Andrej
Dodaš nekaj, kar ti regulira napetost.
jest10 ::
Ne ti mene učit, si lahko prepričan da o baterijah vem precej več kot ti.
Močno dvomim. Se vidi, da si bolj nov tu, sicer ne bi klatil takšne neumnosti. Lahko ti pa posodim kakšen polnilec, da narediš še ti nekaj testov in jih objaviš, da ne boš klatil samo neumnosti :)
Ni nov. Le nova reinkarnacija starega težaka ki je obseden z elektro vozili. Spam generator
dosgrut ::
Nisem obseden z ničemer, še manj pa da bi bil težak. Če bi me poznal ne bi govoril takšne neumnosti. Pri meni ne gre za noben spam, spammaš ti z gumbom za izbris, upam da ti življenje vrne.
Se spoštljivo obnašam, kar pa sem očital je bilo glede na podane imformacije popolnoma upravičeno. Ne zanima me več (očitno rad trolaš, bolj produktivnih pogovorov pa se izogibaš).
Če se boš do ljudi lepo in spoštljivo obnašal, brez da jim na prvo žogo očitaš, da nečesa ne razumejo, ne da se prej potrudiš razumeti sam, ti povem.
Te še vedno zanima?
Se spoštljivo obnašam, kar pa sem očital je bilo glede na podane imformacije popolnoma upravičeno. Ne zanima me več (očitno rad trolaš, bolj produktivnih pogovorov pa se izogibaš).
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
digitalcek ::
Predlagam izbris uporabnika jest10.
Ker ne dela drugega, kot najeda in teži z njegovimi predlogi za izbris.
Udbovcev in ostalih podobnih kontrolorjev najbrž leta 2021 NE RABIMO?
Ker ne dela drugega, kot najeda in teži z njegovimi predlogi za izbris.
Udbovcev in ostalih podobnih kontrolorjev najbrž leta 2021 NE RABIMO?
Zgodovina sprememb…
Če bi se zalega sami kontrolirali ne bi bilo treba nobenmu pritiskat po nobenih knofih.
Ne gre za nobeno zalogo, dejstvo je da jest10 zlorablja gumb za izbris in ga klika na povsem normalnih in korektnih postih.
Zgodovina sprememb…
hojnikb ::
Nižja cena ne more biti razlog če pa v cenejših modelih uporabljajo Li-ion v dražjih pa Ni-Mh baterije.
Njihov razlog je večja zmogljivost Ni-Mh pri temperaturnem nihanju in v mrazu. Zakaj bi lagali. Če že dolgo uporabljajo obe tehnologiji hkrati že morajo vedeti katera se kje in kdaj bolje obnese.
Jaz osebno tudi prisegam na Ni-Mh pred Li-ion. Ne morejo eksplodirati, so cenejše in se ne starajo. Imam kar nekaj Ni-Mh baterij, ki jih polnim približno enkrat na dva meseca in mi delujejo že skoraj 30 let. Od Li-ion baterij mi nobena ni zdržala več kot 7 let, že po približno 6. letih so imele vse samo še okoli polovico zmogljivosti.
rad bi videl to delujočo ni-mh baterijo iz leta '91.
#brezpodpisa
Ti spam generator s 30tim računom v tem letu lepo tiho in v kot
Nisem noben spam generator. Tiho bodi ti z svojimi neumnimi posti. Pa kr še naprej zlorabljaj gumb za izbris, saj ti bo življenje vrnilo, si brez skrbi.
Za ostale pa vprašanje: zakaj se toliko bojite električnih avtov? Saj prinašajo praktično same prednosti: mnogo cenejšo vožnjo (1 EUR na 100 km vs 8 EUR na 100 km pri bencinarju), boljše pospeške ipd. Boljša ekološkost je pa samo stranski produkt.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: matobeli ()
Nisem noben spam generator, niti približno. Razlog za vprašanje pa si bil ti, ker si mi v temi o električnih avtih na vse poste stisnil "predlagaj izbris". Čemu? Kaj se bojiš? Saj električni avti bodo boljši tudi zate in boš tudi ti na boljšem. Od kje tak strah pred novo tehnologijo?
Koliko si sploh star? če bi moral ugibati bi stavil da si verjetno v jeseni življenja. Penzionerji imajo ponavadi težave z prilagajanjem na nove tehnologije.
Koliko si sploh star? če bi moral ugibati bi stavil da si verjetno v jeseni življenja. Penzionerji imajo ponavadi težave z prilagajanjem na nove tehnologije.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: matobeli ()
matobeli ::
Nima veze. Če bluziš pač bluziš. Sej ni konec sveta, sam poslušat nočmo vsacga ki ma 5min za registracijo in še bluzi zraven.
Ne bluzim. Povedal sem dejstva, vire sem tudi podal. Če te resnica boli in si rad zatiskaš oči, potem pač preskoči poste, ampak to zadev ne bo spremenilo.
https://slo-tech.com/forum/t784658/0
https://slo-tech.com/forum/t784658/0
Zgodovina sprememb…
digitalcek ::
Zdravo,
a se dobijo kake polnilne baterije, ki so 1.5 Voltne in ne 1.3 Voltne (Eneloop ...).
Imam napravo, ki gleda napetost in mi pri polnilnih neha delati po 1 tednu uporabe, saj je voltaža že v štartu nižja kakor "navadne" baterije.
Tnx,
Andrej
Dodaš nekaj, kar ti regulira napetost.
Ne vem, kako in kam bi recimo dodal regulator napetosti recimo blicu, ki zateva štiri baterije 1,5V?
Domnevam, da blic deluje še do napetosti 5,5V, nato pa se izključi...
Štiri polnilne (polne mi imajo 1,4V, ko se malo izpraznijo, pa imajo 1,2 ali 1,3 V, torej skupaj okrog 4,8 - 5.2V, kar je za blic očitno premalo...
twom ::
twom ::
Za ostale pa vprašanje: zakaj se toliko bojite električnih avtov? Saj prinašajo praktično same prednosti: mnogo cenejšo vožnjo (1 EUR na 100 km vs 8 EUR na 100 km pri bencinarju), boljše pospeške ipd. Boljša ekološkost je pa samo stranski produkt.Zraven priračunaj še menjavo baterije na prevožen kilometer in boš tam tam z bencinarjem.
Kar se pa ekologije tiče, pa zanemarimo da se večino elelktrike, ki jo kurijo električni avti proizvede v termo elektrarnah, je od izdelave do razgradnje električni avto bolj ekološko umazan kot bencinar, samo uporaba je bolj čista.
Npr Renault baterije samo posoja, ko izračunaš skupno ceno na kilometer vsaj jaz ne vidim smisla v električnem avtomobilu.
Sicer pa od kje se bo vzelo toliko elektrike, kot bi jo porabili vsi avti, če bi bili električni?
Ahim ::
digitalcek je izjavil:
Ne vem, kako in kam bi recimo dodal regulator napetosti recimo blicu, ki zateva štiri baterije 1,5V?
Domnevam, da blic deluje še do napetosti 5,5V, nato pa se izključi...
Štiri polnilne (polne mi imajo 1,4V, ko se malo izpraznijo, pa imajo 1,2 ali 1,3 V, torej skupaj okrog 4,8 - 5.2V, kar je za blic očitno premalo...
Uporabi kombinacijo NiMH in NiZn (2+2 ali 1+3). Mogoce prezivi tudi 4x NiZn.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odkrita nova oblika ogljikaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5774 (3031) | Key Quest |
» | Oživljanje 18650 baterij (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 30250 (28084) | STU-III |
» | Litij-ionske baterije imajo spominski efektOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 14650 (11550) | SplitCookie |
» | Nova vrsta litij-ionskih baterij z Berkeleya (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 17837 (14864) | Lion29 |
» | Prevare pri prenosnikihOddelek: Strojna oprema | 5105 (3888) | overlord_tm |