» »

Evropska superliga v nogometu

Evropska superliga v nogometu

««
«
1 / 8
»»

endelin ::

Izgleda, da je to gotovo dejstvo in je oznanitev samo še vprašanje časa:
https://www.marca.com/en/football/real-...
https://m.nogomania.com/Mobilna-novica/...

Uefa je 5 pred dvanajsto ponujala nek svoj reorganiziran način tekmovanja, da bi ohranila Ligo prvakov v podobnem formatu, kot je bila do sedaj, tako da gre za velik poraz, v kolikor najboljši klubi odidejo in ustanovijo svojo ligo. Verjetno bo tako kot v primeru košarke, kjer najboljši klubi furajo evroligo, FIBA pa fura drugorazredna tekmovanja (ampak mislim da je nogometni vrh širši in ni problem furati dve dobri ligi). Sponzorji in gledalci pa so tako ali tako tam, kjer so najboljši. Verjetno bi top klubi radi večji delež pogače.

Kaj je superliga? Gre za privatno ligo nekaj najboljših klubov stare celine + nekaj wild card mest, tako da ne bo povsem zaprto tekmovanje.

Kaj menite ljubitelji nogometa? Vam bo liga v tem formatu všeč ali je bil do sedaj ustrezen format?

Pomoje je v Evropi tolko klubov, da lahko tudi UEFA fura svojo Ligo prvakov in bo zadeva še vedno gledljiva - rebrandan Uefa cup. Še vedno bo veliko klubov ki bodo imeli zaprta vrata v Superligo.

Ps Še za morebitne trole: tema je v šport oddelku zato niti ne trolajte s politiko.
  • zaklenil: perci ()

endelin ::

Torej vsaj 2x letno Real vs Mancester United, Barca : Liverpool ipd

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

IL_DIAVOLO ::

Zelo zaskrbljujoče, da je tudi milan med tistimi, ki so naklonjeni superligi.

Nisem pričakoval.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

endelin ::

Gre za American profi sports format brez salary capa

IL_DIAVOLO je izjavil:

Zelo zaskrbljujoče, da je tudi milan med tistimi, ki so naklonjeni superligi.

Nisem pričakoval.

Baje so najbolj “proti” nemški klubi Bayern in Dortmund


Eden glavnih kolovodij Real in Perez

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

VaeVictis ::

Tole je samo vprašanje časa.

Bodimo odkriti, ni v interesu Reala ali pa Citya igrati proti nekemu Mariboru ali pa kakemu podobnemu klubu.

Enostavno se preveč denarja vrti v tem športu!
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

endelin ::

Kakorkoli, nekaj let se bo še furalo obstoječ format

IL_DIAVOLO ::

Najbolj jih verjetno moti FFP, sicer pa ja, te mučke okoli malih klubov je tudi čisti finančni polom za velike klube. Kriza je to še samo pospešila.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

stevemcq_ ::

Če pride do tega, bo nogometa kot smo ga do sedaj poznali konec. V zadnjem desetletju sem tudi sam izgubil voljo in željo do gledanja nogometa v trenutni formaciji, kjer so vse stvari ušle nadzoru, sama kvaliteta igre in igralcev je pa drastično padla. Nogometna romantika je stvar preteklosti in sam bom definitivno bojkotiral vse povezano z nogometom in zaključil z gledanjem meni do nedavno najljubšega športa.

endelin ::

Superliga je sedaj tudi dejstvo:
https://www.marca.com/en/football/inter...
https://www.rtvslo.si/sport/nogomet/uef...
Velika zmaga 12erice ustanovnih članov, hud poraz Uefe, ki je izgubila molzno kravo. Precej brezvezne so sedaj grožnje tem elitnim klubom ,ker točno vemo, kdo ima močnejše karte v tem dvoboju - to so tile največji klubi z najboljšimi igralci. Če so vsi skupaj pametni naj se naredi neko finale med obema tekmovanjema.

"Florentino Perez is to be the first chairman of the Super League, which has Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, AC Milan, Arsenal, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United and Tottenham as founding members."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

endelin ::

Ureditev Superlige, ki že v štartu deli 3,5 milijarde evrov

Vsak od 15 ustanoviteljev bi sodeloval pri delitvi začetnih nepovratnih sredstev za infrastrukturo v vrednosti 3,5 milijarde evrov. Petnajsterica bi se razdelila v štiri skupine, elitna šesterica klubov bi dobila po 350 milijonov evrov "štartnine". Začetni kapital naj bi po večini izhajal iz ZDA in tamkajšnjih investicijskih skladov, a ravno pri viru financiranja je bilo največ skrivnosti. DAZN, ki želi biti nekakšen športni Netflix, je v soboto odločno zanikal, da naj bi oni stali in financirali projekt Superlige.

Evo za en lep štadion štartnine k projektu :D. Nerealni denarji.

Uefa je napovedala, da bo sprejela "vse mogoče ukrepe, da ustavi cinični projekt" samostojne in ločene Superlige, ki naj bi pod eno streho združila najmočnejše evropske klube, ki bi si nato po zgledu severnoameriških profesionalnih lig sami krojili usodo in zlasti delili denar od medijskih in komercialnih pravic ter trženja.

"Kot je bilo že napovedano, bodo Fifa in šest zvez klubom, ki jih stvar zadeva, prepovedali igranje v katerem koli tekmovanju na domači, evropski ali svetovni ravni. Igralcem teh klubov pa bi lahko zavrnili priložnost predstavljanja njihovih državnih reprezentanc," se glasi jasna Uefina grožnja morebitnim pobeglim klubom.

Pa dobro, kot da se teh groženj boji kateri od 12ih top klubov. S takim pristopom ne bo haska. Naj se uredi neko sobivanje, ker ta "cinični" projekt je sedaj dejstvo.

Me zelo zanima če bo tudi kakšen "manjši" klub po vzoru Porta, Ajaxa notri

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

endelin ::

Evo tukaj je še malo o formatu:
https://www.marca.com/en/football/inter...

Roko na srce, meni je bil čar Lige prvakov (ok, zadnje čase manj), da je lahko tudi manjši klub prišel do zmage, na vrh Evrope. Npr. Porto, finale Monaca, Marseille, ... Skoraj vedno sem navijal za outsiderje.

Res škoda, da niso našli enega kompromisa (Uefa in teh 12) in bi se ohranilo Ligo prvakov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

bambam20 ::

UEFA noče ali ne želi delit več denarja. To je največji problem. v novi ligi bi naj moštva prejemala po 200 milijonov na sezono.

endelin ::

Res škoda, da niso našli enega kompromisa (Uefa in teh 12) in bi se ohranilo Ligo prvakov.

Kar se bojim, da se bo naredilo je:
- teh 20 klubov bo peljalo svojo elitno ligo.
- oglaševalci bodo seveda pri tej elitni ligi, druga tekmovanja bodo dobivala drobtinice.
- za druge klube je elitno tekmovanje skoraj zaprto. Ni več romantike (Maribor v Ligi prvakov).
- gledalci bodo tam, kjer je bolj atraktiven nogomet (in to je pri teh 20 klubih, ki imajo neverjetno denarno moč in bodo še lažje kupili naboljše igralce).

Upam, da Uefi uspe dobro vzporedno tekmovanje. Dobrih klubov je še precej. Res pa je, da ljudi pač zanimajo samo najboljši.

bambam20 ::

Zgolj za sodelovanje bi superligaški klubi dobili 350 milijonov evrov, nato pa vsaj 200 milijonov evrov na sezono. Po trenutnem modelu Lige prvakov dobijo največji klubi okoli 100 milijonov evrov na sezono, evropski prvak iz Top5 lig pa lahko zasluži še do 100 milijonov evrov.

endelin ::

bambam20 je izjavil:

UEFA noče ali ne želi delit več denarja. To je največji problem. v novi ligi bi naj moštva prejemala po 200 milijonov na sezono.

Morda je bila UEFA preveč škrtica. Še vedno pa mora Uefa skrbet za evropski fuzbal, ne samo za 20 teh elitnih klubov - to je dejstvo. Je pa vsekakor zelo velik udarec za organizacijo in velika zmaga 12erice (jutri naj bi kao predstavili spremenjen format lige prvakov). Jebat ga, na Uefi so izgleda podcenjevali moč velikih klubov.

Me zanima kaj bo z npr. Premier League, koliko bodo njim upadli prihodki, ko bo jasno fokus pozornosti na Superligi. Ne še takoj ampak čez leta.

bambam20: ja, neprimerljiv denar je za teh nekaj klubov. Za ostale bo pa manj. Sej veš, če hoče met nekdo več, mora met drug manj

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

greenboy92 ::

Uefa ni škrtica. Tega si enostavno nemore privoščiti, ker financira celoten evropski fuzbal. Od Sp. Dupleka do Madrida. Ta liga bo pa financirala zgolj teh 20 klubov. Zdaj bo posledično veliko manj denarja v Uefi, kar pomeni veliko manj denarja za mlade in nazadovanje nogometa v Evropi dolgoročno.

Kaj zdaj sledi? Verjetno kak elclasico na Kitajskem ali ZDA. Ligo bodo tržili po celem svetu, kot to počnejo Američani. Plunili so pa v obraz rednim gledalcem, ki hodijo desetletja na domače tekme in se letne karte prenašajo iz roda v rod.

endelin ::

Jaz tut mislim, da bodo zadevo zastavili še bolj internacionalno, saj morajo zbrati goro denarja, da ta sistem sploh obratuje.
Verjetno ustrezne ure za gledalce občasno v Ameriki, občasno v Aziji. Morda kakšno kolo na drugem kontinentu ipd. Skratka rabijo več denarja.

Ah kje so nogometna 90s

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

HotBurek ::

Jst bi to pokomentiral, da mi je odziv Uefe povsem neprimeren, ker so šli takoj v napad, žalitve, izsiljevanje in izključevanje. In to oz. tak pristop bo naredil škodo igralcem in nogometu.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

joze67 ::

O tem se pogovarjajo že leta, tako da je težko reči, da so šli takoj v napad.

avani ::

a se upa kdo kaj napovedovati? :) po moje bo nekaj takega. plus pomeni kje bo uspelo, minus kje bo izgubilo.

+ superliga bo uspela, ker so ameri v ozadju plasirali prevec denarja. ze pristopni bonusi so bizarno visoki
+ po svetu imajo dovolj navijacev, da gledalci bodo. tudi na stadione bodo hodili, v glanem neevropejci, kot na ta tekme NBA. obisk tekme Real-liverpool bo primerljiv obisku diznejlanda


- kar nekaj evropskih navijacev klubov bodo klubom obrnili hrbet, ker ne bodo hoteli sodelovati v tem diznejlandu.
- zelo zelo verjetno bodo eksperimentirali z pravili, kot so podaljsanje tekem, uvedba cetrt polcasa, etc. kar bo ubijalo flow tekem.
- nekaj igralcev se bo ustrasilo neigranja na evropskih in svetovnih prvenstvih, zato se bodo izogibali superlige. po moje jih ne bo tako malo, ker biti evropski/svetovni prvak pomeni veliko

joze67 ::

No, rešilo se je ključno vprašanje neodvisne Katalonije.

Gogyto ::

Kar naj imajo svojo Superligo.

Ne pogledam ene tekme. S samim tekmovanjem uničujejo dolgoletna rivalstva. Kolikor se zanimivo sliši gledat velikane vsak teden, bo čez čas tole šlo v maloro. Folk se slej ko prej naveliča tudi tega. Pa ne mi rečt, da nekemu pravemu navijaču Uniteda, ali Reala več pomeni tekma proti Milanu, Juventusu kot mogoče proti West Hamu, Totenhamu, Valenciji, Athletic Bilbau..

Vsa čast Nemcem in Francozom, ki se tega ne grejo.

avani je izjavil:

a se upa kdo kaj napovedovati? :) po moje bo nekaj takega. plus pomeni kje bo uspelo, minus kje bo izgubilo.


+ po svetu imajo dovolj navijacev, da gledalci bodo. tudi na stadione bodo hodili, v glanem neevropejci, kot na ta tekme NBA. obisk tekme Real-liverpool bo primerljiv obisku diznejlanda



Tole. In to bo sčasoma poguba. NBA izgublja na vrednosti ravno zato, ker so naredili ligo sterilno. Redni del je smeh od lige in nima veze s košarko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gogyto ()

avani ::

Jaz se še spomnim sošolca iz Bangladeša, kateru je bil glavni turistični cilj v Evropi videti eno tekmo Manchester Uniteda :). In latinska Amerika je polna zelo zagretih navijačev predvsem španskih klubov.

Hatchback678 ::

Sam že tako ne gledam nogometa kaj preveč verjetno tudi zaradi tega ker sem navijač Valencie, no v glavnem ustanovitev superlige se je kuhala že dolgo časa(2009) in je bilo vprašanje časa.

Škoda.

Netrunner ::

Kaj sploh pomeni super liga ??
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

gruntfürmich ::

stevemcq_ je izjavil:

Če pride do tega, bo nogometa kot smo ga do sedaj poznali konec. V zadnjem desetletju sem tudi sam izgubil voljo in željo do gledanja nogometa v trenutni formaciji, kjer so vse stvari ušle nadzoru, sama kvaliteta igre in igralcev je pa drastično padla. Nogometna romantika je stvar preteklosti in sam bom definitivno bojkotiral vse povezano z nogometom in zaključil z gledanjem meni do nedavno najljubšega športa.

tudi jaz ne spremljam več nogometa (preberem pa novice) ker mi je škoda časa in denarja za te mednarodne korporacije. morda sem pogledal kakšna 2 polčasa na sezono in to je bilo to. denarja pa vsekakor nisem namenjal za te norije.

morda pa po drugi strani ne bo konec lige prvakov. jaz mislim da če bi v obstoječo ligo prvakov dali stalne člane noter (kar želijo največji klubi) ter se prilagoditi glede števila (ne razvlečeno brezvezno 32 moštveno tekmovanje kot je sedaj predlog in totalen strel v koleno), mislim da lahko liga prvakov obdrži svoj status. liga evropa pa služi kot vstop za naslednje sezono v ta elitni klub.
po mojem bi bili vsi s to odločitvijo zadovoljni; vsaj kar se tiče oblike tekmovanja.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

jshadlsa232 ::

Pac moderno gnojisce, kot je sla v maloro glasba, filmi ter serije, kjer se stanca na masah, tako bo tudi s fuzbalom zgleda. Za NPC zombije, ki bodo sfrsavali ob 93im el clasicom, takoj ko pridejo iz kina po pogledu "SuperBatAntWomen 12" ter streamu novega nigger albuma.

gruntfürmich ::

nogomet je že dolga desetletja valilnica denarja, zato praviti da se je nogomet sfižil je malo naivno. raje rečmo da mo prišli k pameti in ne spremljamo tega cirkusa.
če se vam gre samo za šport potem glejte najnižja lokalna moštva. ker že v 3. ligi se plačujejo nogometne usluge; od nekdaj!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

sunshine403 ::

endelin je izjavil:

Pa dobro, kot da se teh groženj boji kateri od 12ih top klubov. S takim pristopom ne bo haska.

Realno bi se jih moral. S kosarkarsko Euroligo je bilo verjetno drugace, ker je bila FIBA pac nesposobna do amena. UEFA in FIFA nista, ce nic drugega ze zato, ker se jim obracajo taksni denarji, da se bodo mocno pomatrali, da ne bodo nesposobni ;)
Drugace pa zakaj bi jih moralo skrbeti... ce nic drugega zato, ker klub s 5 tekmami na leto ne more obstajati. Ne financno ne tekmovalno. In ce UEFA/FIFA uresnicita svoje groznje, tem klubo in njihovim igralcem ne ostane cisto nic drugega, kot igranje tekem med tistimi 10 klubi, ki bodo v tej ligi... celo leto od trening tekem, do finala te lige. Ne vem koliko bo to se zanimivo cez leto ali dve. Potem je pa se odvisno, koliko dalec sta UEFA/FIFA pripravljeni iti. Brez tezav namrec lahko prepovesta igranje oz. udelezbo v celem FIFA/UEFA nogometu vsem (igralcem, trenerjem, ostalemu osebju), ki bi bili udelezeni v tej ligi. To pomeni da bo vsak igralec/trener/maser/sodnik/cistilec kopack, dozivljenjsko brez svoje sluzbe, tisto sekundo, ko bo izgubil sluzbo pri enem od teh 10 klubo. In trenerji ter igralci se dokaj pogosto menjajo, pa ne zgolj znotraj parih klubov.

Utk ::

Ok...ampak ima UEFA zares kakšno "pravno" podlago, da bi nekemu igralcu prepovedala se "zaposlit" pri drugem klubu, igrat v neki ligi? Kakšen fašizem je to? Sej ni nikogar ubil...no, tudi če bi, ko bi bil na prostosti, bi lahko spet igral v sistemu UEFE, nek igralec Milana pa nikoli več?

lisaac ::

It's all about money ..tako da je kar logična poteza ustanovitev takšne "super" lige.

sunshine403 ::

UEFA in FIFA izdajata akreditacije in licence za tekmovanja pod svojim okriljem (vse nacionalne lige, tudi 17. liga Zg. Dupleka, vse mednarodne lige, trening tekme, svetovna in evropska prvenstva, olimpijske igre itd. itd.). In ima vse moznosti da (tudi brez obrazlozitve) le te ne izda. In brez nje, lahko tekmo/trening gledas izven parkirisca stadiona, ne znotraj stadiona ali celo na igriscu.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Dokler ne pride nek Bosman in ti zjebe sistem. Tudi UEFA mora delat po nekih pravilih. Niso nad državo, EU-jem in vsemi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

PacificBlue ::

You will never walk alone..:))

Samo denar jim je se vodilo. To ni š od športa
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

sunshine403 ::

Utk je izjavil:

Dokler ne pride nek Bosman in ti zjebe sistem. Tudi UEFA mora delat po nekih pravilih. Niso nad državo, EU-jem in vsemi.

Pri svojih internih zadevah se drzijo svojih internih aktov. Pravica udelezbe neke osebe izven organizacije na interni zabavi te organizacije ni napisana v nobenih EU aktih in ni clovekova pravica ;)

endelin ::

Ma vsi so na slabšem, če ne bodo se dogovorili o sobivanju.

Kdo bo gledal world cup brez top 200 top igralcev sveta? Pa Euro? To bo nekje na ravni olimpijskih iger. Nekateri igralci so skoraj večji od kluba (poglejte popularnost Messija, Ronalda, Neymarja...)

Po drugi strani bi lahko trenutna liga prvakov pomenila nekaj mest v novi ligi. Lahko naredijo turnir četverice najboljših iz obeh lig.

Na koncu se bodo morali naučiti sobivati.

Meni osebno je ok obstoječ format

dild0idis ::

Kake bedarije tukaj človek bere, samo denar jim je vodilo ipd., romantični pogled, interes Reala, da igra proti Dinamo Zagrebu, gledalci ne bodo gledali več, ...

Vse to in še kaj več, se je govorilo, ko se je ustanavljala Evroliga v košarki, še prej pa, ko se je ustanavljala Liga prvakov.

Pa se lahko lepo vidi, kje smo danes!

Vsaj Bosman je bil že omenjen, da se ne bo mislilo, da je UEFA neka organizacija, ki ji ni treba upoštevati nobenih pravil.

BTW, tole je velik poraz Čeferina in UEFE.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Utk ::

sunshine403 je izjavil:

Utk je izjavil:

Dokler ne pride nek Bosman in ti zjebe sistem. Tudi UEFA mora delat po nekih pravilih. Niso nad državo, EU-jem in vsemi.

Pri svojih internih zadevah se drzijo svojih internih aktov. Pravica udelezbe neke osebe izven organizacije na interni zabavi te organizacije ni napisana v nobenih EU aktih in ni clovekova pravica ;)

To bomo še videli. UEFA, oz. sam fuzbal, ima marsikatero ugodnost. Države tudi kje kaj prispevajo ali zamižijo na kakšno oko. Tudi pri košarki so bile grožnje kako jih bojo izključili, pa ni bilo nič iz tega. Ja, UEFA je močna, ampak če izgubi 12-20 najpomembnejših klubov, bo manj močna. Neka angleška liga pa vprašanje, če si lahko privošči izgubit najboljših 6 klubov, pa italijanska, španska po 3. Če jih bojo hoteli imet v prvenstvu, bojo njihove zveze pritisnile na UEFO, da jih ne čisto blokira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

endelin ::

Noben ne bo blokiran no. Uefa nima realne moči da to nardi. Fifa tega noče narest da ne bi bilo najboljših na world cupu. Milijarde prinašajo top klubi ne pa NK Maribori ipd. Na koncu bo vse laufalo naprej, seveda z drugim formatom. Kar se lahko Uefa pomoje dogovori je to, da bi prispevala morda dve mesti iz svoje lige prvakov kot vstopno točko v superligo. Da bi imela obstoječa liga prvakov nek hud cilj za nastopajoce.

mene žalosti da bodo ostali klubi še bolj feeder klubi za elito in še manj denarja :(

Najbolj sem užival ko je outsider prišel visoko ali naš NK Maribor.

Vsaka čast Portu za tisto noro zmago v LP. Romantični čas

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

dild0idis ::

endelin je izjavil:

Milijarde prinašajo top klubi ne pa NK Maribori ipd. Na koncu bo vse laufalo naprej, seveda z drugim formatom.


Točno to, veliki klubi prinašajo denar, ki se ga potem razdeli tudi manjšim klubom kakor je NK Maribor ipd., in če/ko bo šla UEFA na nož, bo UEFA več izgubila.

Sedaj se bo lepo videlo, kaj in česa je sposobna pod Čeferinovim vodstvom.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Zgodovina sprememb…

sunshine403 ::

@Endelin pa se slucajno zavedas, da ce gre ta superliga skozi, da ne FIFA ne UEFA ne dobita niti centa od teh miljard? Ko ti bo jasno to, ti bo tudi jasno zakaj ni najmanjse opcije, da se bo FIFA in/ali UEFA strinjala s tem. Kaksen bo pa na koncu rezultat se bo pa videlo, sem pa skoraj povsem preprican, da ne bo niti najmanj podobno tistemu, kar je bilo videti pri Evroligi in FIBA.

kow ::

Tudi sedaj veliki klubi bolj ali manj nadzorujejo sceno. Neke blazne razlike niti ne bi bilo. Edina sprememba v zadnjih desetletjih je, da se vec ne igra za Evropejce, ampak za globalno obcinstvo.

IL_DIAVOLO ::

A ze kar uradno je. Shit, to pa bo zanimivo spremljat.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

dild0idis ::

Glavna razlika za velike klube bi bila, da ne bi več bili odvisni od svoje pozicije v prvenstvu za vstop v Superligo.

To za klube kakor je Bayern ali PSG ni problem, ker jima nihče ni konkurenčen, PSG zaradi arabskega denarja, Bayern, ker pokupijo vse perspektivne igralce konkurenčnih klubov v ligi, za angleške klube, ki imajo konkretno konkurečno ligo, pa je problem.

ps: Še dodam tudi za Real in Barcelono to ni ravno bistvena prednost, ker je konkretna razlika v denarju od televizijskih pravic med prvim in zadnjim mestom v La Ligi, v PL je razlika občutno nižja!
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Zgodovina sprememb…

greenboy92 ::

Čeferin je bil z razlogom nastavljen na UEFO. Kr en Slovenc je dobil podporo cele elite. Lahko vam je jasno, da je tam, da potihem spelje čez to ligo. Pa še best frenda sta z Agnellijem. Na koncu bo itak UEFA SUPER LIGA, ker jim druga kao ne bo preostalo. To je bil že dolgo plan, samo prave ljudi je bilo potrebno postaviti na prave položaje. Čeferin si pa medtem dela politično kariero pri nas, ker ve, da je za njega to zadnji mandat na UEFI.

dronyx ::

VaeVictis je izjavil:

Bodimo odkriti, ni v interesu Reala ali pa Citya igrati proti nekemu Mariboru ali pa kakemu podobnemu klubu.

Tu gre predvsem za dober posel, kjer se obrača veliko denarja, tako da se mi zdi taka poteza povsem logična. Gre v bistvu za optimizacijo profita oziroma z drugimi besedami gre za to, da se izloči posrednika, ki se mu reče Uefa. Šport je tu drugotnega pomena.

endelin ::

Pozabljate da Uefa služi lep denar od Eura (resda je na vsake 4 leta). Potem je še world cup Fifa. Še vedno ostane Uefa Cup.

Na koncu se bodo nekaj zdealali imo. Ne vem, mogoče se lahko nabije kakšne tax-e na prestop igralca v superligo, tako da bi dobivali vsaj nekaj denarja.

Kot je bilo rečeno. uefa mora skrbet za ves nogomet v evropi, ne samo 20 klubov


Perez predsednik lol

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

TheBlueOne ::

dronyx je izjavil:


Tu gre predvsem za dober posel, kjer se obrača veliko denarja, tako da se mi zdi taka poteza povsem logična. Gre v bistvu za optimizacijo profita oziroma z drugimi besedami gre za to, da se izloči posrednika, ki se mu reče Uefa. Šport je tu drugotnega pomena.


Verjetno se gre samo za pogajalsko strategijo, kako narediti razmerja boljsa za najvecje. Problem je, da ce kanalizirajo denar od ostalih k sebi, potem zna propasti ravno to, kar je nogomet spravilo tako dalec, da sodeluje vec in ne manj klubov.

Ce bi jaz odlocal bi tendiral k temu, da se jih izloci, ker imajo tako ali tako svojo ligo. Raje kratkorocni minus kot dolgorocni propad.

fikus_ ::

Čeferin je imel idejo malo prizemljiti velike klube (z največ financami) in razdeliti med manjše. Tako veliki vračajo udarec. Tako deluje kapitalizem, ostalo so pravljice za naivce.

dild0idis ::

TheBlueOne je izjavil:



Ce bi jaz odlocal bi tendiral k temu, da se jih izloci, ker imajo tako ali tako svojo ligo. Raje kratkorocni minus kot dolgorocni propad.


Samo ena zadeva glede tega, bolj jih boš izločeval, manjša možnost je za nek pameten kompromis.

In na koncu bo nastal nek kompromis, morda ne takoj, čez nekaj let pa!

Enostavno so to nogometni klubi preveliki in denarni vložki previsoki, da ne bi igrali v svojih ligah in požegnanih UEFA tekmovanjih!

fikus_ je izjavil:

Čeferin je imel idejo malo prizemljiti velike klube (z največ financami) in razdeliti med manjše. Tako veliki vračajo udarec. Tako deluje kapitalizem, ostalo so pravljice za naivce.


Točno tako!

ps: Plus UEFA, niti FIFA nista nobeni svetniški organizaciji, ampak sta že leta in leta leglo korupcije, dvoličnih pravil (različno delovanje glede FFP) itd.
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Zgodovina sprememb…

««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21628980 (628) c3p0
»

Evropske lige v športnih tekmovanjih

Oddelek: Šport
91232 (1115) Drevesce
»

FC Barcelona VS. Real Madrid (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28766778 (55807) win95<3

Več podobnih tem