Forum » Loža » Ali gredo tudi vam na živce "We are hiring" oglasi
Ali gredo tudi vam na živce "We are hiring" oglasi
Invictus ::
Pa se ni mi jasno kako so lahko firme taki salabajzerji, da ne znajo ze zaposlenih vprasat ali pa malo po linkedin-u pobrskat.
Nimajo časa brkati po internetu, folk v tujini na svojem delovnem mestu celo dela...
Zato so agencije. Ampak so šle provizije nenormalno gor, za enega, ki ga ti radno zaposliš, pa ti ga zrihta agencija, se v Nemčiji plača 15k EUR.
Če pa posredujejo freelnacerja, je pa provizija vsaj 20%, gre tam do 50% (Hays), nekatere te raje odpustijo, kot pa da bi si znižali provizijo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
showsover ::
Raptor F16 je izjavil:
Podobno kot meme, ki ga ne najdem, en z lopato koplje jamo, 10 okrog njega ga pa gleda (in kasira).
Tisto je druga fora.
En je manager, en je nabavnik, drug je koordinator, pol nasledn nek šef oddelka, pomočnik direktorja, direktor... pol pa Mujo fizikalac s krampom v jarku.
Hočem reči, da ves poslovni model posrednikov (in pijavk) razpade brez tistega reveža, ki lopata (programira).
Se pravi, iz redne pogodbe direktno na firmi v Švici
Ja, čemu? Se ti je izplačalo? Mislim, v Švico se gre zaslužit (tudi, če ne škrtariš)...
- Local Purchasing Power in Bern is 98.19% higher than in Ljubljana
- Local Purchasing Power in Bern is 34.59% higher than in Vienna
- Local Purchasing Power in Bern is 28.08% higher than in Berlin
Boljših podatkov nimam, če jih imate vi, kontaktirajte Numbeo.com, ko iz firbca kliknete na procente/linke in se ne strinjate z njimi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
spam321 ::
Recimo tip Hot Burek je isti, on piše ekonom-fdv. Sem ziher da gre za gre za istega zafrustriranca.
Nea gre za istega.
Jst imam izkušnjo, kjer sem delal po neveljavni pogodbi, po 2-3 mesecih dela smo se pa usedli, da se zmenimo še o plači (le ta v pogodbi ni bila napisana). Zgodba ima sicer širši kontekst (potreba po denarju pa to...), a o tem ne bi pisal.
Point je, da sem dobil ekonom-fdv izkušnjo, ki je imela kratkoročno negativne posledice (žalost, jeza, razočaranje, itn.), no na dolgi rok sem se pa naučil (oz. obnovil), da je pogodbo (o zaposlitvi) pred podpisom potrebno preverit z nekom, ki ima znanje in zkušnje iz tega področja. Da se zmanjša možne negativnih posledic. V Sloveniji smo, madona!
V ta kontekst bi dodal, da se je to zgodilo v Sloveniji. Ter da je moja predhodna zaposlitev bila v Švici na redni pogodbi, direktno zaposlen na firmi. Tam (v Švici) nisem dal pogodbe preverjat nobenemu, ker sem računal (oz. kar verjel), da ne bo nategancij. In jih tudi ni bilo. Top 100% kot se dela pravi biznis. Švica ima na tem področju nekoliko boljšo kulturo, to je jasno.
Se pravi, iz redne pogodbe direktno na firmi v Švici sem prešel na (neveljavno) podogbo delat preko s.p.-ja (to so te fore...) v Sloveniji pod okriljem... khm khm... bam bam BAM BAM... ekonom-fdv direktorja!!!
Normalna posledica je, da zdej ne bom pisal nekih hvalospevom tem poštenjakom. Od tega je že minilo dosti časa, tako de ne furam več saferja ali pa zamer. Napišem pa, kaj si mislim, ko tema zanese na ekonom-fdv direktorje v IT podjetjih. Dejansko ne gre tu za prava tradicionalna IT podjetja, zgolj obrobne igralce, mazače.
Treba delat (oz. kdaj naredit) napake, se iz tega naučit stvari, prilagodit svoj sistem, in potem hitro pomikat naprej v boljšo smer oz. prihodnost. Gut luck.
Najbolj žalostno pri teh družboslovnih nategunih pa je to, da jim gre praviloma dobro. Pač so stručkoti za nategovanje zaposlenih, strank, you name it. Programerje ti nateguni nategnejo poprek in počez. Nimajo šans. Saj zato pa na tem forumu tako vneto opozarjam, da si naj programerji pred zaposlitvijo pogledajo izobrazbeno strukturo šefkotov in se naj na veliko ognejo družboslovcem. Dejansko je to dobronamerni nasvet, čeprav ga mnogi tudi ne razumejo in zelencem svetujejo, naj prošnje za zaposlitev pošiljajo povprek in počez.
Raptor F16 je izjavil:
Podobno kot meme, ki ga ne najdem, en z lopato koplje jamo, 10 okrog njega ga pa gleda (in kasira).
Tisto je druga fora.
En je manager, en je nabavnik, drug je koordinator, pol nasledn nek šef oddelka, pomočnik direktorja, direktor... pol pa Mujo fizikalac s krampom v jarku.
Hočem reči, da ves poslovni model posrednikov (in pijavk) razpade brez tistega reveža, ki lopata (programira).
Lepa primerjava z "lopatanjem". To je programer v luči družboslovnih šefkotov. Nič več, nič manj. Radnička klasa na nivoju tajnic ali še nižje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: spam321 ()
GrX ::
Nekateri ste pač obupni programerji, zato se pač počutite nategnjene. Niso krivi delodajalci, ampak vaše neznanje.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: HotBurek ()
HotBurek ::
Ja, čemu? Se ti je izplačalo? Mislim, v Švico se gre zaslužit (tudi, če ne škrtariš)...
To je bilo obdobje, ko so se stvari kar naenkrat zgodile in sem se, če tako ponazorim, izstrelil kot raketa (seveda zahvaljujoč tudi drugim, ki so bili del te zgodbe). Od klošarja do miljonarja, če ponazorim, a ne daleč od resnice.
Predvidevam, da so bile to prevelike spremembe vse naenkrat in nisem shendlal optimalno. Sploh, če upoštevam, da sem kasneje bankrotiral. Že drugič sicer. Pa tja nisem šel za to, da bom služil denar, ampak sem iskal službo, hotel sem nekaj delat. Denar je potem naravna posledica, ne pa vzrok.
Kljub vsemu sem v kratkem času videl tudi tak, bolj urejen svet (kultura na cesti, doslednost in strogost policajev, natančnost na tehničnem pregledu, delovno okolje, plača, javni transport, urejanje papirjev, ... pol pa še druge stvari...), kater mi je bil prej čista neznanka. In za te izkušnje sem zelo vesel, da sem to imel možnost dat skos.
Tisto, kar sem tudi "naštudiral" iz vsega tega je, da moraš imet jasno določen cilj:
- Npr. da greš v tujino delat z namenom, da našparaš 20k. In ko to dosežeš, prideš domov bajto pugat.
- Ali pa, da je cilj dolgoročne narave; postat in ostat nek top maher v SAP recimo. Nekaj, kar se skos vleče, ni ulovljivo...
Moj cilj je pa bil, da dobim "in-house zaposlitev v IT oddelku" v Švici. Takoj, ko sem ta cilj dosegel, se je začel party time... Ki me je lepo pripelje nazaj dol. BAM! In tako sem naredil 2x zapored. LOL
p.s.: GrX po pomoti sem pritisnal izbris...
To je bilo obdobje, ko so se stvari kar naenkrat zgodile in sem se, če tako ponazorim, izstrelil kot raketa (seveda zahvaljujoč tudi drugim, ki so bili del te zgodbe). Od klošarja do miljonarja, če ponazorim, a ne daleč od resnice.
Predvidevam, da so bile to prevelike spremembe vse naenkrat in nisem shendlal optimalno. Sploh, če upoštevam, da sem kasneje bankrotiral. Že drugič sicer. Pa tja nisem šel za to, da bom služil denar, ampak sem iskal službo, hotel sem nekaj delat. Denar je potem naravna posledica, ne pa vzrok.
Kljub vsemu sem v kratkem času videl tudi tak, bolj urejen svet (kultura na cesti, doslednost in strogost policajev, natančnost na tehničnem pregledu, delovno okolje, plača, javni transport, urejanje papirjev, ... pol pa še druge stvari...), kater mi je bil prej čista neznanka. In za te izkušnje sem zelo vesel, da sem to imel možnost dat skos.
Tisto, kar sem tudi "naštudiral" iz vsega tega je, da moraš imet jasno določen cilj:
- Npr. da greš v tujino delat z namenom, da našparaš 20k. In ko to dosežeš, prideš domov bajto pugat.
- Ali pa, da je cilj dolgoročne narave; postat in ostat nek top maher v SAP recimo. Nekaj, kar se skos vleče, ni ulovljivo...
Moj cilj je pa bil, da dobim "in-house zaposlitev v IT oddelku" v Švici. Takoj, ko sem ta cilj dosegel, se je začel party time... Ki me je lepo pripelje nazaj dol. BAM! In tako sem naredil 2x zapored. LOL
p.s.: GrX po pomoti sem pritisnal izbris...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()
Nekateri ste pač obupni programerji, zato se pač počutite nategnjene. Niso krivi delodajalci, ampak vaše neznanje.
Ne, ne, ni tako hudo, malo je bili cinično rečeno.
20k ali 200k? 'Švicarji', ki jih jaz poznam, bolj ciljajo na večjo številko.
Ja, če greš nekam ven delat, se ti bo vse živo gor priklopilo, ko se bo videlo, da si kešur, zato previdno.
Meni je celo bolj vabljiva ideja, da izgledaš zanikrno, čeprav bi imel maljone na računu.
Saj si predstavljam, za mladino bi bila uživancija prevelika skušnjava.
Btw, SAP maher se zelo izplača bit, glede na primerjave plačila IT kadra v EU!
Zgodovina sprememb…
pffff ::
vnetidebater je izjavil:
Še lepše je ko v oglasu napišejo da imajo vedno na voljo skledo polno sadja in bilijard in namizni nogomet in blablabla.
Ne in pa pazljivo pri takih firmah. Obicajno je to samo limanica, za nizjo placo. Tista skleda in igre se jim 1000x povrnejo ce zato malo znizajo placo.
Enako velja z "ljudskega" direktorja, pretirano prijazen in razumevajoc management ipd. Vse je naravnano v smer cimvecjega izkoriscanja. Da se pocutite dobro,
za majhen denar. Sluzi pa firma. Pa da ne bo pomote. To ne velja samo za IT. Povsod je enako, ce so le malo presturirali "moderne nacine vodenja".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pffff ()
Zimonem ::
Zakaj bi šlo lahko Tomu na živce, več ljudi ima šiht bolje se živi. Saj ne targirajo vedno osebno nate.
U pa se ena zadeva je zadnje case popularna - startupi! "Ti bom dal x% podjetja", ce nam uspe. Potem pa mladi naivci garajo cele dneve, na koncu ne uspe, ali pa se bolje, uspe, ti pa si poglej ga zlomka, pozabil skleniti pogodbo, jo overil ipd. Ali pa dobis solastnistvo, ki ti pa ne prinasa nobene glasovalne pravice. In potem se startup proda za masten denar, ti pa si se vedno x% """lastnik""", ki ne more prodati svojega deleza nikomur (klauzula v pogodbi, da se lahko delez prodaja samo znotraj podjetja). Takih je 4/5 startupov. Smo "buddyi" pa "skupaj delamo za boljsi jutri" (parole so sicer nekaj ob cemer se ti mora dvigniti obrv, ne glede na tip firme) itd.
Zato, ker imas na racun takih ti nizjo placo. To bi ti pa znalo iti na jetra, a?
Zakaj bi šlo lahko Tomu na živce, več ljudi ima šiht bolje se živi. Saj ne targirajo vedno osebno nate.
Zato, ker imas na racun takih ti nizjo placo. To bi ti pa znalo iti na jetra, a?
Mogoče zato, ko se s temi mičnimi gospodičnami (za ene moraš zavestno vložiti poseben effort, da se držiš teme) dogovoriš za sestanek in nanese pogovor na budget, ko vendarle omeniš absurdno spodnjo mejo pogojne sprejemljivosti, 'in potem vse tiho je bilo...', heh-heh.
Zgodovina sprememb…
bbbbbb2015 ::
U pa se ena zadeva je zadnje case popularna - startupi! "Ti bom dal x% podjetja", ce nam uspe. Potem pa mladi naivci garajo cele dneve, na koncu ne uspe, ali pa se bolje, uspe, ti pa si poglej ga zlomka, pozabil skleniti pogodbo, jo overil ipd. Ali pa dobis solastnistvo, ki ti pa ne prinasa nobene glasovalne pravice. In potem se startup proda za masten denar, ti pa si se vedno x% """lastnik""", ki ne more prodati svojega deleza nikomur (klauzula v pogodbi, da se lahko delez prodaja samo znotraj podjetja). Takih je 4/5 startupov. Smo "buddyi" pa "skupaj delamo za boljsi jutri" (parole so sicer nekaj ob cemer se ti mora dvigniti obrv, ne glede na tip firme) itd.
Moje izkušnje s startupi so drugačne. Neki Američani, ki so dobili denar v IPO, ter metali denar z lopato v razvoj. Škoda, jaz sem se razumel z njimi odlično. Če le ne bi bili na Irskem, bi verjetno delal danes še vedno za njih.
kuall ::
TheBlueOne je izjavil:
Zanimivo, vecina tehnicnih podjetij, ki jih poznam jaz, je ustanovljena s strani naravoslovca, ki je bil praviloma tudi prva delovna sila.
Veliko je takih firm, ko je bil trenutni direktor na začetku firme njen prvi in edini programer. Programerji nasplošno znajo bit dobri direktorji.
Zimonem ::
Zakaj bi imel nižjo plačo? Če jim pa rata naredit in vzdrževati za manj denarja, pa aleluja.
GrX ::
bbbbbb2015 ::
vnetidebater je izjavil:
Še lepše je ko v oglasu napišejo da imajo vedno na voljo skledo polno sadja in bilijard in namizni nogomet in blablabla.
Ne in pa pazljivo pri takih firmah. Obicajno je to samo limanica, za nizjo placo. Tista skleda in igre se jim 1000x povrnejo ce zato malo znizajo placo.
Enako velja z "ljudskega" direktorja, pretirano prijazen in razumevajoc management ipd. Vse je naravnano v smer cimvecjega izkoriscanja. Da se pocutite dobro,
za majhen denar. Sluzi pa firma. Pa da ne bo pomote. To ne velja samo za IT. Povsod je enako, ce so le malo presturirali "moderne nacine vodenja".
Nekam grozno pljuvaš po firmah in direktorjih. Kaj, a te mamica ni imela rada, ko si bil majhen?
Namesto da pljuvaš po drugih, ustanovi zavod ali še bolje zadrugo z omejeno odgovornostjo, ter nam pokaži, kako se to dela. Zaradi mene ste lahko vsi direktorji. Potem bo najmanj doseženo to, da zadruga ne bo izkoriščala delavcev. Ker nobenega ne bo. Sami direktorji.
Gagatronix ::
Startupi so bili "the thing" nekje desetletje nazaj.
FTad ::
Pa se ni mi jasno kako so lahko firme taki salabajzerji, da ne znajo ze zaposlenih vprasat ali pa malo po linkedin-u pobrskat.
Nimajo časa brkati po internetu, folk v tujini na svojem delovnem mestu celo dela...
Zato so agencije. Ampak so šle provizije nenormalno gor, za enega, ki ga ti radno zaposliš, pa ti ga zrihta agencija, se v Nemčiji plača 15k EUR.
Če pa posredujejo freelnacerja, je pa provizija vsaj 20%, gre tam do 50% (Hays), nekatere te raje odpustijo, kot pa da bi si znižali provizijo.
To ti pa ne verjamem. Prej bi rekel, da dobijo provizijo v visini bruto place novozaposlenega.
Smurf ::
Najbolj žalostno pri teh družboslovnih nategunih pa je to, da jim gre praviloma dobro. Pač so stručkoti za nategovanje zaposlenih, strank, you name it. Programerje ti nateguni nategnejo poprek in počez. Nimajo šans. Saj zato pa na tem forumu tako vneto opozarjam, da si naj programerji pred zaposlitvijo pogledajo izobrazbeno strukturo šefkotov in se naj na veliko ognejo družboslovcem. Dejansko je to dobronamerni nasvet, čeprav ga mnogi tudi ne razumejo in zelencem svetujejo, naj prošnje za zaposlitev pošiljajo povprek in počez.
Tale forum je poln tvojih primerov slabih odlocitev in s tem povezane zagrenjenosti. Mogoce je cas za premislek, ce ne bi ti raje od koga prebral nasvet, ne pa da jih dajes.
20k ali 200k? 'Švicarji', ki jih jaz poznam, bolj ciljajo na večjo številko.
Če si Švicar. Tujcem dajejo nižje plače. Ravno tako Nemci... Pač upajo na relativno višjo plačo glede na domači teren (Vzhodna Evropa).
Samo večina dela v Švici ni remote. Zahtevajo onsite presence... Malo težijo, malo jih omejuje njihova zakonodaja.
Btw, SAP maher se zelo izplača bit, glede na primerjave plačila IT kadra v EU!
SAP je vedno dobra usmeritv, se splača za kako leto, dve iti delat v SAP firmo, da dobiš certifikate in kilometrino...
Ravno tako IBM, Oracle, Microsoft,... Če se boš uspel na koncu certificirati, si lahko zmagal...
BTW. Cisco ni kul, ne marajo freelancerjev na projektih...
Mladino je treba izkoristit, je pač glupa in ne bere kaj podpisuje, delati je pa pripravljena 12 ur/dan. Sploh, če je tam X-Box, kino, in namizni fuzbal ter malo hrane in pijače...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
To ti pa ne verjamem. Prej bi rekel, da dobijo provizijo v visini bruto place novozaposlenega.
Pa ne verjemi. Dol mi visi...
Podatek je pač od mojega kolega v Nemčiji, ki ima pod sabo ekipo tam cirka 10 ljudi...
Poleg tega sam delam po tujini že dolgo časa, pa sem že agencije tako stisnil s postavko, da so mi na koncu rekli, da pod 10% provizije pa res ne morejo...
Ni vse res, kar mamica reče, ali slo direktorček... Nekateri pač imamo mednarodne kontakte...
SAP je vedno dobra usmeritv, se splača za kako leto, dve iti delat v SAP firmo, da dobiš certifikate in kilometrino...
Ravno tako IBM, Oracle, Microsoft,... Če se boš uspel na koncu certificirati, si lahko zmagal...
Pa nekaj celo res imam, že več kot 20 let, je vmes že zapadlo, eni certifikati pa so bolj tako, 'od znanih, vendar manj uglednih institucij'... :-)
Poleg tega sam delam po tujini že dolgo časa, pa sem že agencije tako stisnil s postavko, da so mi na koncu rekli, da pod 10% provizije pa res ne morejo...
Huh, nice - mora verjetno biti nekaj vzporednih ponudb?
Aja, saj res, za 20kEUR prišparat v kakšnem obdobju :-)
PS: Jeb*te se s tem typoti in slovnico, če ne sfolgate prebrati, preskočite, pa si očitke o 'domoljubju' vtaknite v rit, bedaki!
Zgodovina sprememb…
napsy ::
Zanimiva tema in kontra vprasanje: kaj vam gre najmanj na zivce pri oglasih za delo?
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: napsy ()
Evo, zdaj imaš en nov meme, in sicer
Linkedin obraten od tinderja, pišejo ti mlade lepe pupike ampak so menda ignorirane.
Seveda, če pa pridejo z nespodobno nizkimi povabili!
Linkedin obraten od tinderja, pišejo ti mlade lepe pupike ampak so menda ignorirane.
Seveda, če pa pridejo z nespodobno nizkimi povabili!
Zgodovina sprememb…
HotBurek ::
kaj vam gre najmanj na zivce pri oglasih za delo?
Kaj me veseli:
- Klasično poimenovanje delovnih mest (sistemski administrator, programer itn. ne pa nek "virtuoz")
- Opis sistema vključno z brand name-i ("cisco asa 123" namesto "omrežne naprave")
Kar se tiče pa plače, tudi v tujini takrat nisem videl javno objavljenega podatka. Je bila pa velika razlika na razgovoru. V Švici je bil prvo preko telefona (in-house rekruter, osnovni screening), potem onsite pa z bodočim nadrejenim (20 minut o tem, kako bi rešil/se lotil dejanskih problemov tistega podjetja), 5 minut s kadrovsko, da se potipa glede "možnosti preselitve".
Pri "nas" pa je mučno, ko pride do plača in praktično vsi začnejo stiskat, ovinkarit in ne vem kaj še vse, da te postavijo v nek neroden, podrejen položaj, kjer se na koncu počtiš še hvaležnega, ker so ti le dali 100€ nad minimalcem. Wow. Bodi srečen! Pred vrati imajo še 1000 drugih, ki hočejo delat za njih. Pa te fore.
Glede plač ni neke iskrenosti, če tako rečem. Dela se, kot da posel sklepata dva sovražnika.
Kaj me veseli:
- Klasično poimenovanje delovnih mest (sistemski administrator, programer itn. ne pa nek "virtuoz")
- Opis sistema vključno z brand name-i ("cisco asa 123" namesto "omrežne naprave")
Kar se tiče pa plače, tudi v tujini takrat nisem videl javno objavljenega podatka. Je bila pa velika razlika na razgovoru. V Švici je bil prvo preko telefona (in-house rekruter, osnovni screening), potem onsite pa z bodočim nadrejenim (20 minut o tem, kako bi rešil/se lotil dejanskih problemov tistega podjetja), 5 minut s kadrovsko, da se potipa glede "možnosti preselitve".
Pri "nas" pa je mučno, ko pride do plača in praktično vsi začnejo stiskat, ovinkarit in ne vem kaj še vse, da te postavijo v nek neroden, podrejen položaj, kjer se na koncu počtiš še hvaležnega, ker so ti le dali 100€ nad minimalcem. Wow. Bodi srečen! Pred vrati imajo še 1000 drugih, ki hočejo delat za njih. Pa te fore.
Glede plač ni neke iskrenosti, če tako rečem. Dela se, kot da posel sklepata dva sovražnika.
root@debian:/# iptraf-ng
> ker so ti le dali 100€ nad minimalcem
Auch, že prispodoba je boleča, kar blizu infarkta.
Auch, že prispodoba je boleča, kar blizu infarkta.
Zanimiva tema in kontra vprasanje: kaj vam gre najmanj na zivce pri oglasih za delo?
Kakšen takle stavek: Veliko nam pomenijo dobri odnosi med sodelavci.
Sem se pa spomnil, kdaj bi mi šel stavek "we are hiring" zelo na živce.
Če bi ga videl takoj zatem, ko se me fuknili ven iz te firme.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
Pri "nas" pa je mučno, ko pride do plača in praktično vsi začnejo stiskat, ovinkarit in ne vem kaj še vse, da te postavijo v nek neroden, podrejen položaj, kjer se na koncu počtiš še hvaležnega, ker so ti le dali 100EUR nad minimalcem. Wow. Bodi srečen! Pred vrati imajo še 1000 drugih, ki hočejo delat za njih. Pa te fore.
No glede tega se strijam z delodajalskimi pizdami. Javascriptas/Javanec ni vreden niti toliko kot tajnica, v vsako kanto v katero brcnes pade ven 10 njih in vsi so popolnoma enako nesposobni. Karkoli nad minimalcem je prevec. Dejansko je se minimalec prevec.
Dela se, kot da posel sklepata dva sovražnika.
Seveda. Dojamite ze, da so delodajalci pizde (razen javascripta/jave, tam so se prevec radodarni). In obnasajte se tocno tako. Ce pa plavate v enaki juhi z vsemi ostalimi nesposobnezi, vas problem.
10 let nazaj sem opozarjal, da ne hodite na FRI (kjer se boste izucili - javascript in javo), ker se boste zajebali, pa se vse ostale reveze, ki so se ze vrgli v najbolj maloumne tehnologije. Seveda maloumnezi ne poslusajo in rezultat je sedanja situacija. Zdaj pa jokate, ampak v osnovi vam samo privoscim. Pizde pohlepne brez obcutka za ekonomijo.
Vam za foro povem, da je kolega, "velemajstor javascripta", ki sem ga leta zafrkaval, zamenjal posel. Sel je polagat ploscice. In sluzi precej vec. Samo je ze malo starejse baze, ko se niso imeli vsi dveh levih rok, specializiranih za surfanje in alt+enter. Kaj boste vi poceli, mi ni jasno.
(btw, letos je vpis v FRI spet na visku, ergo - z vsako generacijo FRIjevcev, pripravljenih delat 24/7 bojo vase place vse nizje, kaj bojo pa bebcki, ki so se zdaj vpisali na FRI poceli mi pa ni cisto jasno, verjetno samo zbijali ceno vsem ostalim - opica je opica, ce sedanja "prevec" zasluzi lahko podjetniska pizda za enko znanje sigurno dobi dva za isti denar). Kdor ima se dva nevrona cela od marketinskega pranja mozganov se bo prepisal.
Zgodovina sprememb…
Naj vam razlozim, kar vam pri ekonomiki poslovanja, ne bo nihce - vecja kot je ponudba na trgu, manjse je povprasevanje in manjse so place. In to ne velja samo za Slovenijo, vsak salabajzer, ki je znal klikniti desno miskino tipko je sel "za programerja". Zdaj pa sami meljite, kaj to pomeni (hint: ce poznate koga, ki polaga ploscice se hitro javite za zastonj pocitnisko delo v zameno za poucevanje).
Zgodovina sprememb…
TheBlueOne ::
Realnost kaze drugacno sliko. Ko znas programirat karkoli se hitro preucis. Delodajalci sploh ne komplicirajo, ce specifiko vidis prvic. FRI je kar se mene tice super izhodisce.
Kar se tice polaganja keramike, pa lahko recem iz prve roke, ker znam polagati keramiko in delam v tehnologijah, deloma tudi programiranje. In sicer, da je programiranje bolj lukrativno in bistveno manj izcrpujoce in unicujoce. Sem polozil kaksne 60m2 v hisi in imam dovolj za deset let.
Ce si zaposlen kot programer proti kot keramicar dobis kot programer veckratnik. Ce imas programersko firmo napram keramicarski praviloma pravtako.
Kar se tice polaganja keramike, pa lahko recem iz prve roke, ker znam polagati keramiko in delam v tehnologijah, deloma tudi programiranje. In sicer, da je programiranje bolj lukrativno in bistveno manj izcrpujoce in unicujoce. Sem polozil kaksne 60m2 v hisi in imam dovolj za deset let.
Ce si zaposlen kot programer proti kot keramicar dobis kot programer veckratnik. Ce imas programersko firmo napram keramicarski praviloma pravtako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Java/Javascript je zelo ziher tehnologija, tako da FRI že dela prav, ko to forsira.
Zraven se priučiš kakega frameworka in si zmagal. Sploh na tujih trgih, kjer je ogromno poslovnih aplikacij v VELIKIH podjetjih napisanih v Javi. Služba zagotovljena. Pa ne za slab denar...
Slovenci smo pa po moje rekorderji v beta testingu vsake neumnosti, ki pač pride ven v računalništvu. Vsaka nova tehnologija, novi buzzwordi, novi postopki, odkrivamo kao neke novosti, v bistvu pa zgubljamo čas in zapravljamo denar...
Poslovne aplikacije pač ne rabijo zadnjega dosežka tehnologij, dosti teh novitet se na koncu v velikih firmah zavrže, ker so nepotrebne, oz. so izvajalci zaradi premalo izkušenj zajebali do konca. Ampak velike firme si to lahko privoščijo, samo kakega managerja (ali več njih) vržejo ven...
Sam sem šel od embedded programerja, preko IT network/printer/monitoring admina, do integracij vendor softwara, danes do DevOps.
Če se hočeš učiti ni problem, in FRI ti da dobro osnovo, saj moraš kar nekaj kode sproducirati...
Zdaj se bo pa javilo cel kup garažnih programerjev, ki bodo spet povedali, da je diploma brez zveze... Ja, je, ko si star 40+ in imaš 10-15 let izkušenj. Na začetku kariere ti lahko diploma odpre marsikatera vrata...
Zraven se priučiš kakega frameworka in si zmagal. Sploh na tujih trgih, kjer je ogromno poslovnih aplikacij v VELIKIH podjetjih napisanih v Javi. Služba zagotovljena. Pa ne za slab denar...
Slovenci smo pa po moje rekorderji v beta testingu vsake neumnosti, ki pač pride ven v računalništvu. Vsaka nova tehnologija, novi buzzwordi, novi postopki, odkrivamo kao neke novosti, v bistvu pa zgubljamo čas in zapravljamo denar...
Poslovne aplikacije pač ne rabijo zadnjega dosežka tehnologij, dosti teh novitet se na koncu v velikih firmah zavrže, ker so nepotrebne, oz. so izvajalci zaradi premalo izkušenj zajebali do konca. Ampak velike firme si to lahko privoščijo, samo kakega managerja (ali več njih) vržejo ven...
Sam sem šel od embedded programerja, preko IT network/printer/monitoring admina, do integracij vendor softwara, danes do DevOps.
Če se hočeš učiti ni problem, in FRI ti da dobro osnovo, saj moraš kar nekaj kode sproducirati...
Zdaj se bo pa javilo cel kup garažnih programerjev, ki bodo spet povedali, da je diploma brez zveze... Ja, je, ko si star 40+ in imaš 10-15 let izkušenj. Na začetku kariere ti lahko diploma odpre marsikatera vrata...
Zgodovina sprememb…
Ko pa si 40+ in bi rad v korporaciji bil sef pa se lahko zaletis v nevidni zid zahtevane izobrazbe. Potem pa iscejo neke online fakse, da v dveh ali treh letih dobijo neko titulo.
Pri "nas" pa je mučno, ko pride do plača in praktično vsi začnejo stiskat, ovinkarit in ne vem kaj še vse, da te postavijo v nek neroden, podrejen položaj, kjer se na koncu počtiš še hvaležnega, ker so ti le dali 100EUR nad minimalcem. Wow. Bodi srečen! Pred vrati imajo še 1000 drugih, ki hočejo delat za njih. Pa te fore.
No glede tega se strijam z delodajalskimi pizdami. Javascriptas/Javanec ni vreden niti toliko kot tajnica, v vsako kanto v katero brcnes pade ven 10 njih in vsi so popolnoma enako nesposobni. Karkoli nad minimalcem je prevec. Dejansko je se minimalec prevec.
Dela se, kot da posel sklepata dva sovražnika.
Seveda. Dojamite ze, da so delodajalci pizde (razen javascripta/jave, tam so se prevec radodarni). In obnasajte se tocno tako. Ce pa plavate v enaki juhi z vsemi ostalimi nesposobnezi, vas problem.
10 let nazaj sem opozarjal, da ne hodite na FRI (kjer se boste izucili - javascript in javo), ker se boste zajebali, pa se vse ostale reveze, ki so se ze vrgli v najbolj maloumne tehnologije. Seveda maloumnezi ne poslusajo in rezultat je sedanja situacija. Zdaj pa jokate, ampak v osnovi vam samo privoscim. Pizde pohlepne brez obcutka za ekonomijo.
Vam za foro povem, da je kolega, "velemajstor javascripta", ki sem ga leta zafrkaval, zamenjal posel. Sel je polagat ploscice. In sluzi precej vec. Samo je ze malo starejse baze, ko se niso imeli vsi dveh levih rok, specializiranih za surfanje in alt+enter. Kaj boste vi poceli, mi ni jasno.
(btw, letos je vpis v FRI spet na visku, ergo - z vsako generacijo FRIjevcev, pripravljenih delat 24/7 bojo vase place vse nizje, kaj bojo pa bebcki, ki so se zdaj vpisali na FRI poceli mi pa ni cisto jasno, verjetno samo zbijali ceno vsem ostalim - opica je opica, ce sedanja "prevec" zasluzi lahko podjetniska pizda za enko znanje sigurno dobi dva za isti denar). Kdor ima se dva nevrona cela od marketinskega pranja mozganov se bo prepisal.
Tale zapis je razlog zakaj programerjem tako vneto odsvetujem delo v IT firmah kjer so ustanovitelji družboslovci.
Tale zapis je razlog zakaj programerjem tako vneto odsvetujem delo v IT firmah kjer so ustanovitelji družboslovci.
Lahko odsvetujes tudi podjetja, kjer so ustanovitelji gremlini. Jih je priblizno toliko kot tehnicnih podjetij, ki jih ustanovijo druzboslovci.
Smo ti ze zadnjic razlagali, da ti ne govoris o "programerskih podjetjih" ampak o podjetjih, ki potrebujejo programerja.
Pa se tam je pogosto tako, da je tam najlazje biti tehnik, ce se spoznas, ker lahko delas kar hoces, ker nihce nima pojma.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
A110 ::
Jaz bi odsvetoval se podjetja kjer so ustanovitelji frijevci. Sicer nimam slabih izkušenj z njimi ampak v veliki večini nimajo pojma in se ukvarjajo z dolgočasnimi stvarmi (kar je že samo po sebi dovoljšen razlog za obhod)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()
Smurf ::
Butasto je izbirat podjetja na podlagi izobrazbe sefov. S tem prides do sebi suboptimalne resitve in se s ten ustrelis v koleno, kot se je zgodilo spam321-u.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
Jaz bi odsvetoval se podjetja kjer so ustanovitelji frijevci. Sicer nimam slabih izkušenj z njimi ampak v veliki večini nimajo pojma in se ukvarjajo z dolgočasnimi stvarmi (kar je že samo po sebi dovoljšen razlog za obhod)
Jaz bi se pa izogibal lastnikom brez neke formalne izobrazbe, ker ponavadi sploh nimajo pojma, kako učinkovito speljati delovni proces...
Kaj je pa zanimivo, je pa povsem relativno.
Butasto je izbirat podjetja na podlagi izobrazbe sefov. S tem prides do sebi suboptimalne resitve in se s ten ustrelis v koleno, kot se je zgodilo spam321-u.
Po mojih izkušnjah pa ne. Če bi se držal tega pravila, bi mi bilo na začetku marsikaj prihranjeno. Je pač čisto nekaj drugega, če je šef programer oz. je bil programer kot pa če je družboslovc.
Je pa res, da dokler te ene par družboslovcev ne nategne, tega nekako ne boš priznal. Lucky you. Po mojih izkušnja, na splošno, imam z družboslovci v IT izjemno, izjemno slabe izkušnje (vem, je ze očitno). Pa to ne sodim po dve, treh primerih... prej po 10+. Pa ne da sem bil tolikokrat nategnjen ampak so v to vštete se izkušnje znancev, prijateljev, ki imajo z njimi prav tako slabe izkušnje. Žal! Res žal! Verjetno je to tudi posledica moje NAIVNOSTI, ker pač nikoli nisem bil apriori proti družboslovcem. Napaka, velika napaka.
Zgodovina sprememb…
Jaz bi se pa izogibal lastnikom brez neke formalne izobrazbe, ker ponavadi sploh nimajo pojma, kako učinkovito speljati delovni proces.
Bill Gates res nima pojma.
Ponavadi je tako, da pravi geniji pogruntajo, da je formalna izobrazba dolgočasen bullshit in ne morejo zdržat 4 leta v tem sranju.
Bill Gates prihaja iz zelo bogate in izobražene familije. So že poskrbeli, da bo sine uspel...
Nikoli ne bi uspel, če mu mama, huda managerka na IBM , ne bi zrihtala teha posla z MS-DOS. Bi najbrž ostal kar Mikro...
Malo RTFMja zate...
Mary Maxwell Gates @ Wikipedia
Nikoli ne bi uspel, če mu mama, huda managerka na IBM , ne bi zrihtala teha posla z MS-DOS. Bi najbrž ostal kar Mikro...
Malo RTFMja zate...
Mary Maxwell Gates @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
Nevpis na faks ali opustitev študija z razlogom češ saj tudi Gates-u, Jobs-u in podobnim je uspelo brez, je ena izmed najbolj butastih odločitev kar jo lahko nekdo sprejme. Res tisto butasta, da bolj butasta skoraj ne more bit. Naj pa vsak pri sebi malo razmisli zakaj. Saj ni tako težko.
oemdzi ::
Bolj mi grejo na živce oglasi, ki delovne obveznosti oz. tisto kar zahtevajo od tebe, opišejo kot da gre za tvoje ugodnosti (če "malce" pretiravam):
Potem ti delovno mesto DEŽURNEGA TEPCA nudi priložnost, da:
- rešuješ pritožbe nemogočih strank
- dnevno ročno preložiš za več kot 5000 kilogramov paketov
- se redno soočaš s stresnimi situacijami in loviš neulovljive roke
- ... ... ...
Od nas lahko pričakuješ: redno plačilo
Potem ti delovno mesto DEŽURNEGA TEPCA nudi priložnost, da:
- rešuješ pritožbe nemogočih strank
- dnevno ročno preložiš za več kot 5000 kilogramov paketov
- se redno soočaš s stresnimi situacijami in loviš neulovljive roke
- ... ... ...
Od nas lahko pričakuješ: redno plačilo
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Phantomeye ::
Zavajanje s plačo.
Zadnjič sem videl oglas, da iščejo vodjo spletnega marketinga (delanje oglasov za fb, google, skrb za grafično podobo (??).
Plača 1200€ neto. Za vodjo.
Ampak to ni najhuje. Imajo drobni tisk, da je plača v bistvu 1000€ + zakonsko določeni dodatki ... torej malica + prevoz.
Zadnjič sem videl oglas, da iščejo vodjo spletnega marketinga (delanje oglasov za fb, google, skrb za grafično podobo (??).
Plača 1200€ neto. Za vodjo.
Ampak to ni najhuje. Imajo drobni tisk, da je plača v bistvu 1000€ + zakonsko določeni dodatki ... torej malica + prevoz.
Še vedno je najboljši del oglasa...
- nudimo redno plačilo
Kot da je to privilegij, ne zakonska obveza...
- nudimo redno plačilo
Kot da je to privilegij, ne zakonska obveza...
Phantomeye je izjavil:
Plača 1200EUR neto. Za vodjo.
Ampak to ni najhuje. Imajo drobni tisk, da je plača v bistvu 1000EUR + zakonsko določeni dodatki ... torej malica + prevoz.
Še preveč* za te drekomešalce. Vodja spletnega marketinga, lol. Same vodje, noben pa ne bi nič delal.
*ponudba-povpraševanje, nič konkretnega ne znaš, nič izdelati, nimaš nobene profesije? Evo, postani strokovnjak za marketing in ker je teh kot dreka, pač plača ne more biti visoka.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako pogosto menjate službo / razlogi za toOddelek: Programiranje | 5372 (4079) | sunshine403 |
» | Šola ali tečaji - začetek programiranja (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 10611 (8726) | Ahim |
» | Odpuščanje v Sloveniji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13126 (10139) | solatko |