» »

Razsvetljava pomoč

Razsvetljava pomoč

SG_101 ::

Prosim za pomoč pri razsvetljavi pri novogradnji in sicer: v dnevni sobi bom v knauf vgradil vgradne luci (tiste manjse fi cca 8cm). Postavljene bojo okrog dnevne sobe na stropu in sicer po 4 na vsaki strani. Za te luci je namenjeno eno stikalo.

Moja želja je v tem smislu: te luci zelim imeti razdeljene na 4 skupine (po 4 luci v vsaki skupini). Z daljinskim upravljalnikom zelim vsako to skupino upravljati v tem smislu, da lahko kombiniram katere skupine vse bodo prizgane. Ce lahko vsako izmed skupin tudi zadimim ali se kako drugece dolocam svetlost, se toliko bolje.

Ali je to sploh izvedljivo? Kaj moram sploh vse kupiti za to? Sam nimam pojma, moj stromar pa tudi nima kaksne pametne ideje. Lepo prosim za pomoc, ker se mi precej mudi. Hvala.

111111111111 ::

Na aliexpress poglej izdelke Sonoff imaš daljinsko ali wi-fi upravljanje in daš vmes.

Žal drugih ne poznam, morda ti kdo drug svetuje, če se ti mudi. Imaš pa lahko za referenco kaj iščeš.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

SG_101 ::

Hvala za odgovor.

Kaj pa npr. Tole?

https://www.ikea.com/si/sl/p/tradfri-le...

S TRADFRI daljinskim upravljalnikom lahko hkrati upravljaš do 10 LED žarnic, LED svetlobnih panelov ali LED svetlobnih vrat - zatemniš, prižgeš, ugasneš in v 3 korakih spremeniš toplo svetlobo v hladno.

Lahko to povezes da imas vec zarnic kot sem ze napisal zgoraj?

starfotr ::

Važno je, da imaš do vsake luči ekstra kabel potegnjen, da nimaš vezave z ene luči na drugo. Pa potem lahko delaš kar hočeš.

Seveda je potrebno na to mislot prej.

Vprašaj projektanta razsvetljave. Če ga nimaš si ga omisli.

111111111111 ::

SG_101 je izjavil:

Hvala za odgovor.

Kaj pa npr. Tole?

https://www.ikea.com/si/sl/p/tradfri-le...

S TRADFRI daljinskim upravljalnikom lahko hkrati upravljaš do 10 LED žarnic, LED svetlobnih panelov ali LED svetlobnih vrat - zatemniš, prižgeš, ugasneš in v 3 korakih spremeniš toplo svetlobo v hladno.

Lahko to povezes da imas vec zarnic kot sem ze napisal zgoraj?

Mislim, da kontroliraš vse žarnice naenkrat. A nisi hotel 4 po 4? Drugač pa ima starfotr delno prav, če imaš do vsake lampe svoj kabel vse delaš v omarici, moja rešitev je bolj za obstoječe napeljave, kjer moraš k vsaki žarnici dodati svoj modul. Če so podomentne to ni problem, drugje pa je lahko težava s prostorom.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LED žarnice, domača uporaba (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27465632 (9874) dela
»

kako izbrati LED luč?

Oddelek: Loža
172938 (2486) jest10
»

A so led žarnice kakorkoli škodljive? (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8621204 (17139) sodnicaN
»

LED žarnice

Oddelek: Loža
265452 (4517) Šimpanz

Več podobnih tem