Forum » Problemi človeštva » Sekiranje - kaj si mislijo drugi
Sekiranje - kaj si mislijo drugi
Sharp999 ::
Zakaj se človek toliko sekira kaj si mislijo drugi o njem in ga je strah početi dotične stvari samo zaradi tega? Kako to odpraviti? Katero knjigo priporočate za branje na to temo?
eric_cartman ::
To je samo globoko zakoreninjen način vzgoje.. Pri moji babici se še vidi to..
In je čisto možno, da so to mogoče tvoji starši celo nehote tudi nate prenesli.. Jst sem bil navajen primerjav v mladosti z ostalimi.. Dokler mi ni to tako preko glave prišlo, da sem v tem smislu postal čisti flegmatik.. In mi nikoli ni bilo mar kaj si drugi mislijo o meni..
Mi pa še zdaleč recimo ni vseeno zdaj kaj si moj šef misli o meni ali pa sodelavci. Ampak tako pa je tudi OK. Ne moreš bit flegmatik glede vsega..
In je čisto možno, da so to mogoče tvoji starši celo nehote tudi nate prenesli.. Jst sem bil navajen primerjav v mladosti z ostalimi.. Dokler mi ni to tako preko glave prišlo, da sem v tem smislu postal čisti flegmatik.. In mi nikoli ni bilo mar kaj si drugi mislijo o meni..
Mi pa še zdaleč recimo ni vseeno zdaj kaj si moj šef misli o meni ali pa sodelavci. Ampak tako pa je tudi OK. Ne moreš bit flegmatik glede vsega..
hamez66 ::
Ker je to naravno. Tudi krave in druge živali so odvisne od tega, kaj si mislijo druge krave, pa ne berejo nobenih knjig.
showsover ::
Zakaj se človek toliko sekira kaj si mislijo drugi o njem in ga je strah početi dotične stvari samo zaradi tega? Kako to odpraviti? Katero knjigo priporočate za branje na to temo?
O katerih konkretnih stvareh sprašuješ?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: RatedR ()
mahoni ::
Zato ker si v sistemu. Takoj, ko izstopis iz sistema si popolnoma sloboden.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.
Gagatronix ::
To je tipicna slovenceljska indoktrinacija "Kaj si bodo pa sosedje mislili?" se zacne, potem pa le se stopnjuje.
Ljudje si nic ne mislijo o tebi, so prevec zaposleni s sekiranjem o tem kaj si ti mislis o njih.
Ljudje si nic ne mislijo o tebi, so prevec zaposleni s sekiranjem o tem kaj si ti mislis o njih.
c3p0 ::
Otroku to radi privzgojijo, pogosto jim tudi ustreza ("daj obnašaj se lepo, vsi te gledajo, kaj bodo rekli?").
Nekaterim to ostane vso življenje in jih tudi precej omejuje. Npr. ne upa si vzet v trgovini znižanega artikla, da si ne bo kdo mislil, da je reven.
>> Ljudje si nic ne mislijo o tebi, so prevec zaposleni s sekiranjem o tem kaj si ti mislis o njih.
Na koncu je res tako. Vsak se toliko ukvarja kaj si bo drug mislil o njem, da ostalih niti ne opazi prav.
Nekaterim to ostane vso življenje in jih tudi precej omejuje. Npr. ne upa si vzet v trgovini znižanega artikla, da si ne bo kdo mislil, da je reven.
>> Ljudje si nic ne mislijo o tebi, so prevec zaposleni s sekiranjem o tem kaj si ti mislis o njih.
Na koncu je res tako. Vsak se toliko ukvarja kaj si bo drug mislil o njem, da ostalih niti ne opazi prav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
mahoni ::
@c3p0
Tocno to. Pri meni so to delali starsi in se je zapeklo kar mocno. Upam, da jaz ne naredim teh napak pri svojem otroku in mu docaram tudi drugacno plat zivljenja.
Tocno to. Pri meni so to delali starsi in se je zapeklo kar mocno. Upam, da jaz ne naredim teh napak pri svojem otroku in mu docaram tudi drugacno plat zivljenja.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.
Huh, pa jaz se grem pogajat v trgovini za dodaten popust (saj ne uspe vedno, žal), mater, pa mi je res k*, če drugi preplačajo ali jih je sram, vzet znižano. Še več, še podmladek učim, da 'kdor jezika špara, kruha strada'. Tudi, če vem, da se bo nekaj porabilo isti ali naslednji dan, me ni sram vzeti 'pred rokom'. Mislim, kaj ste vi tu neki pravljičarji ali kaj, potem pa res začenjam razumeti, da marsikomu delujem 'preveč nekonformistično', heh-heh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
kuall ::
Ta strah, kaj si drugi mislijo o nas, imamo vsi globoko vkoreninjen. Dokaz je pa to, da se noben ne upa na Čopovi zadreti na ves glas razen norcev. Saj je prav to, drgač bi se stalno drgli in delali pizdarije, ki so moteče. Koristno kot hudič.
Eh, če bi imel motiv, bi se pa šel na Čopovo dret, če bi bilo potrebno, nek strah, da bi pustil slab vtis med neznanci, verjetno nikogar ne bi ustavil.
ubermensch ::
GupeM ::
Huh, pa jaz se grem pogajat v trgovini za dodaten popust (saj ne uspe vedno, žal), mater, pa mi je res k*, če drugi preplačajo ali jih je sram, vzet znižano. Še več, še podmladek učim, da 'kdor jezika špara, kruha strada'. Tudi, če vem, da se bo nekaj porabilo isti ali naslednji dan, me ni sram vzeti 'pred rokom'. Mislim, kaj ste vi tu neki pravljičarji ali kaj, potem pa res začenjam razumeti, da marsikomu delujem 'preveč nekonformistično', heh-heh.
Točno to. Tudi jaz v Mercatorju v petek ali soboto z dvema pika karticama kupim plato mleka in plato piva, na vsakega 25 % popust. To je pa tudi vse kar kupim. Pa mi prav dol visi, kaj si misli blagajničarka ali ostali ljudje v trgovini.
In ja, če bi mi pasalo oz. bi imel razlog za dretje sredi Čopove, bi tudi to naredil. Kar tako za brezveze pa sigurno ne.
Saj jaz bi tudi šel za 100€ ampak bi mi bilo vseeno zelo nerodno.
Bi ti bilo nerodo tudi če bi drugi vedeli, da to delaš za 100 €?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Saj jaz bi tudi šel za 100EUR ampak bi mi bilo vseeno zelo nerodno.
Nerodno bi ti bilo prvič, ker to je res ne-rodno :-) Šele tretjič bi zares užival, ko bi vedel, kako megafon pravilno obrnit :-) Vse podobnosti slučajne.
Točno to. Tudi jaz v Mercatorju v petek ali soboto z dvema pika karticama kupim plato mleka in plato piva, na vsakega 25 % popust. To je pa tudi vse kar kupim. Pa mi prav dol visi, kaj si misli blagajničarka ali ostali ljudje v trgovini.
Wtf, meni je to tako samoumevno, se ne bi s tem niti pohvalil :-) Pa kaj pa ti more blagajničarka, naj si lepo na primeru ogledu skrbnost :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
zztop ::
Huh, pa jaz se grem pogajat v trgovini za dodaten popust (saj ne uspe vedno, žal), mater, pa mi je res k*, če drugi preplačajo ali jih je sram, vzet znižano. Še več, še podmladek učim, da 'kdor jezika špara, kruha strada'.
Tako. S tšino zamudiš toliko potencialnih priložnosti. Boljše je vprašati, poskusiti.
Če se ti mudi v službo in si na blagajni, vprašaj, če lahko greš naprej. Če nisi zadovoljen s ceno, vprašaj za nižjo. In isto: Povej, če ti nekaj ne paše. Povej, če bi raje drugače.
Jaz sem velikokrat izpadel glupo s takšnim načinom, ampak če potegnemo črto, sem pridobil več dobrih priložnosti. Konec koncev, kaj je narobe s tem, da izpadeš glupo in začutiš malo sramote? A nekaj tako malenkostnega vas lahko odvrne od nečesa, kar si želite? Naj te bo sram, naredi pa vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zztop ()
vnetidebater ::
zZto ker je človek družabno bitje in je mnenje okolice pač važno.
Obstajajo seveda tudi introvertirani ljudje ki se včasih sekirajo kaj si drugi mislijo o njih... pa še to se večinoma zavestno tako odločijo. Redki so takšni iz bioloških razlogov, večina pa postane introvertiranih v otroštvu zaradi kakšnega dogodka iz okolice ki jih je pahnil v samoto.
Po defaultu je človek hudo družabno bitje, to je tudi eden izmed razlogov da je človeška rasa tako neverjetno hitro razvila tako veličastne umske sposobnosti (vsak naj bi se po svoje trudil nekaj doprinestu človeštvu, da bo človeštvo doseglo še več).
Seveda je čisto možno doseči stanje ko si rečeš "eh jebiga, kaj me briga in svetu pokažeš rit". :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vnetidebater ()
GupeM ::
zztop ::
izpadel glupo
Boljše izpasti glupo kot iz aviona; vprašaš na izi, če se te 'usmilijo', se te, če se te ne, se te ne. Nobene tragike, meni je to igra, zabava. Mogoče sem sociopat, ne bi vedel.
Dvomim, da si.
Po mojih opažanjih najhitreje napredujejo tisti, ki največ govorijo, sprašujejo. Na vseh področjih.
Pri dekletih so najuspešnejši tisti, ki jih največ nagovorijo. Na faksu so najuspešnejši tisti, ki stalno sprašujejo. Sem imel sošolca, ki je stalno spraševal trivialna vprašanja, ker je imel slabše predznanje ali enostavno ni takoj skapiral. Večino razreda je bilo sram spraševati vsa ta vprašanja, tudi mene v tistih časih. Na koncu nas je vse prehitel.
Če ostaneš tiho, stagniraš. Na vseh področjih. Ne bodi tiho.
In ko ne boš tiho, ne boš več dal veliko na mnenja drugih. Seveda se boš tu pa tam sekiral, naredil pa boš vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zztop ()
matobeli ::
Načeloma so ljudje ki preveč govorijo najbolj nadležni. Sploh pa tisti ki stalno nekaj sprašujejo. RTFM FFS. Briga me kako enostavno bo vaša rit prišla do penzije.
Glup folk ki ne govori veliko lažje pove kaj pametnega kot nakladači.
Glup folk ki ne govori veliko lažje pove kaj pametnega kot nakladači.
V naši kulturi je pač to sprejemljivo, da se nabija. Ko pa rečeš nabijaču naj neha nabijat je pa cel halo.
Pa bi bilo vsem bolje če bi se manj nabijalo nasplošno.
Pa bi bilo vsem bolje če bi se manj nabijalo nasplošno.
eric_cartman ::
Lahko ti je vseeno za mnenja drugih.. Lahko za marsikoga nabijaš.. Ampak tale fant si zasluži samo pohvalo na kakšen miren način je to naredil in kako dobro je argumentiral vse.. Pa mogoče je glede na število ogledov marsikomu naredil uslugo, da so spokali takšno profesorico stran. Torej.. Kot so že vsi predhodniki povedali.. Treba je včasih premagat strah in povedat brez sramu, ampak moraš hkrati vedet kdaj držat jezik za zobmi. Ni vedno vse dobro v vsaki situaciji. Vedno premisliš in šele nato rečeš (ali pa ne).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
saule ::
Po mojih izkušnjah to pride zaradi tega ker sam zase ne veš kdo si niti kaj točno si želiš v življenju. Po domače povedano: spran mozak imaš od TVja in svoje okolice. Been there, still there:)
Žal ni tako enostavno kot je "prebrat eno knjigo" ampak gre za vseživljenski projekt, ki pa sicer s časoma prinese vidne rezultate in manj dela s tem.
Za začetek toplo priporočam yt kanal "the school of life"
Jerry000 ::
Za čudo se ta tema z razliko od ostalih na slo-tech ful dobro razvija. Užitek je bilo prebrat vse! In ja, tudi jaz imam ta problem "kaj bodo drugi mislili". Nekako mi ni vseeno, a hočem da mi je
TheBlueOne ::
Zakaj se človek toliko sekira kaj si mislijo drugi o njem in ga je strah početi dotične stvari samo zaradi tega?
Kaj si star 70? Morda ker zivis na vasi in noces biti izkljucen iz edinega kroga petih ljudi s katerimi se srecujes?
Kako to odpraviti? Katero knjigo priporočate za branje na to temo?
Si mislim, da potrebujes navodila kako biti bolj sociopat. Sicer nisem bral ampak verjetno Art of the deal; Donald Trump.
Meiniken ::
En teden nazaj mi YT predlaga ta video, in danes nekdo začne ravno tako temo. Če to ni naključje
jizzer ::
Moje izkušnje. Nikoli ti ni čisto vseeno kaj si drugi mislijo, gre se samo za to da se skozi življenjska obdobja spreminjajo aspekti/konteksti/področja kjer te bolj ali pa manj moti. Spet včasih se zavedam da mi ni vseeno, pa mi je kljub temu prav zanimivo to narediti (kot je nekdo že omenil) - to se zgodi ko si samozavesten in sproščen.
Če govorimo o short-term/občasnih občutkih sekiranja za to kaj si drugi mislijo, ti verjetno manjka samo neke vzpodbude, optimalno v katerem drugem področju/aspektu življenja, kjer teh problemov nimaš. Lažje se zamotiš in switchneš.
Za long-term exposure, kjer te začne že motit pa je moje prepričanje, da za tem stoji strah/nesigurnost/dvomi, ko nisi prepričan sam v sebe kot celotno bitje/oseba oz. v akcijo/razmišljanje na kateri delaš - na daljši rok. Takrat postaneš (vedno) bolj dovzeten, da defaultaš na vzorce iz otroštva (ker ti začne delovati podzavest zaradi overanaliziranja). Kak ekstremno pa se pol sekiraš in kak ekstremno te pa potem to ovira pa je odvisno od jakosti vzorcev v preteklosti in lastne volje to overcomat/ignorirat.
Je pa vse v glavi in perspektivi. Sam si določaš kaj te bo zmotilo in če boš to kaj te bo zmotilo rešil. Ponavadi, če samo malo drugače obrneš situacijo in si vprašanja postaviš drugače (nekaj predlogov je že bilo), se lahko temu izogneš ali celo uživaš! Je pa to umetnost in not at all easy - mogoče je rešitev "The subtle *ART* of not giving a fuck" (kot je predlagal Meiniken pred mano; sem jo jaz tudi ta teden dobil na izposojo :D ).
Pri meni osebno je problem "da se mi ne da" v vseh primerih (odvisno kdaj mi je kaj pomembno), lahko je problem tudi pomanjkanje izkušenj v takih primerih ti pomaga kaka knjiga + opazovanje vzorcev/triggerov. Največji problem je če si čustveno fucked up (depresija,osamljenost,...), potem je (PONAVADI) potrebno narediti bolj ekstremne korake kot so menjava okolja, zdravniška pomoč, predvsem pa si prvo priznat - "The moment you admit yourself you are lost, is the moment you allow yourself to be found". Najslabše pa je če se ti glava še bolj "lock-a" v to in premlevanje/overanaliziranje - s tem se ubiješ (zato menjava okolja).
@TheBlueOne: On je recimo primer osebe, ki se je odločil da bo sekiranje ignoriral, pa mu je uspelo. Vbistvu že tak dolgo, da ne razume več kak je to :)
Če govorimo o short-term/občasnih občutkih sekiranja za to kaj si drugi mislijo, ti verjetno manjka samo neke vzpodbude, optimalno v katerem drugem področju/aspektu življenja, kjer teh problemov nimaš. Lažje se zamotiš in switchneš.
Za long-term exposure, kjer te začne že motit pa je moje prepričanje, da za tem stoji strah/nesigurnost/dvomi, ko nisi prepričan sam v sebe kot celotno bitje/oseba oz. v akcijo/razmišljanje na kateri delaš - na daljši rok. Takrat postaneš (vedno) bolj dovzeten, da defaultaš na vzorce iz otroštva (ker ti začne delovati podzavest zaradi overanaliziranja). Kak ekstremno pa se pol sekiraš in kak ekstremno te pa potem to ovira pa je odvisno od jakosti vzorcev v preteklosti in lastne volje to overcomat/ignorirat.
Je pa vse v glavi in perspektivi. Sam si določaš kaj te bo zmotilo in če boš to kaj te bo zmotilo rešil. Ponavadi, če samo malo drugače obrneš situacijo in si vprašanja postaviš drugače (nekaj predlogov je že bilo), se lahko temu izogneš ali celo uživaš! Je pa to umetnost in not at all easy - mogoče je rešitev "The subtle *ART* of not giving a fuck" (kot je predlagal Meiniken pred mano; sem jo jaz tudi ta teden dobil na izposojo :D ).
Pri meni osebno je problem "da se mi ne da" v vseh primerih (odvisno kdaj mi je kaj pomembno), lahko je problem tudi pomanjkanje izkušenj v takih primerih ti pomaga kaka knjiga + opazovanje vzorcev/triggerov. Največji problem je če si čustveno fucked up (depresija,osamljenost,...), potem je (PONAVADI) potrebno narediti bolj ekstremne korake kot so menjava okolja, zdravniška pomoč, predvsem pa si prvo priznat - "The moment you admit yourself you are lost, is the moment you allow yourself to be found". Najslabše pa je če se ti glava še bolj "lock-a" v to in premlevanje/overanaliziranje - s tem se ubiješ (zato menjava okolja).
@TheBlueOne: On je recimo primer osebe, ki se je odločil da bo sekiranje ignoriral, pa mu je uspelo. Vbistvu že tak dolgo, da ne razume več kak je to :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jizzer ()
filip007 ::
Se ne ukvarjam s tem, jaz imam sosede zato, da vem katera kanta gre za cesto na kateri dan.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
wajdouc ::
Ta strah, kaj si drugi mislijo o nas, imamo vsi globoko vkoreninjen. Dokaz je pa to, da se noben ne upa na Čopovi zadreti na ves glas razen norcev. Saj je prav to, drgač bi se stalno drgli in delali pizdarije, ki so moteče. Koristno kot hudič.
Jaz osebno sem prišel od zelo boječega dečka do te stopnje, da če hočem se bom zadrl. Pri sebi se vprašam, kako bi jaz reagiral na nekoga, ki bi se sredi Čopove zadrl (ne naredil scene). Meh, life goes on, nobody cares, have fun. Folk pozabi precej hitro, kaj se je zgodilo. Pa tudi če bi se slučajno znašel posnetek na spletu, dokler ne delaš štalo iz tega, gre v pozabo.
Nekaj mesecev nazaj sem na parkirišču pred Šparom Vič videl zelo veselo deklino, kako z vrečko poskočno pleše proti avtu. Moje misli: najs, lepo videt, jst bi tudi
SuperKripto ::
Nekdo je dobro povedal. Na vasi se to bolj pozna. Ljudje tam bolj razmisljajo o tem, kaj bodo drugi vascani rekli ali mislili o njem, saj ne zeli biti izkljucen iz kroga recimo petih ljudi, s katerimi se vsakodnevno srecuje.
Pa drug primer, ce ti je vsec kaksna zenska/punca, je normalno, da ti je mar, kar si misli o tebi. Ali pa najboljsi prijatelj ali prijateljica. Ni nujno, da je to del vzgoje. Ce je del vzgoje, potem taksnega posameznika globoko v sebi niti ne skrbi, kaj bodo drugi mislili o njem in to pocne samo zarad vzgoje. Lahko da taksen odziv pride po naravni poti, vzgoja ni vse in tudi marsikdaj vzgoja ne deluje.
Pa drug primer, ce ti je vsec kaksna zenska/punca, je normalno, da ti je mar, kar si misli o tebi. Ali pa najboljsi prijatelj ali prijateljica. Ni nujno, da je to del vzgoje. Ce je del vzgoje, potem taksnega posameznika globoko v sebi niti ne skrbi, kaj bodo drugi mislili o njem in to pocne samo zarad vzgoje. Lahko da taksen odziv pride po naravni poti, vzgoja ni vse in tudi marsikdaj vzgoja ne deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SuperKripto ()
Nekaj je spoštovanje do svoje dekline in prijateljev, drugo je pa da se prekomerno obremenjuješ s tem kaj si bodo o tebi mislili ljudje ki te najbolje poznajo in jim sila težko zares prikriješ kakšen si in kaj misliš ;)
Načeloma ljudje ne maramo "narejenega" obnašanja.
Jebiga, zamenjaš družbo in deklino za tako ki te sprejme takega kot si in živiš srečno.
Načeloma ljudje ne maramo "narejenega" obnašanja.
Jebiga, zamenjaš družbo in deklino za tako ki te sprejme takega kot si in živiš srečno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Hypathia ::
Odvisno, če se ne bojiš kompleksnih in debelih knjig, bi priporočala:
Mnogo zahtevnejše branje od običajnega self-help priročnika, mene ni še noben zares prepričal, vključno z večkrat omenjenim "The subtle *ART* of not giving a fuck", vendar tudi imo precej koristnejše, saj gre za podroben opis vseh dejavnikov, ki vplivajo na človekovo vedenje. In če enkrat razumeš vzroke lahko kontroliraš tudi rezultat.
Sicer pa je pretirano obremenjevanje z mnenji drugih značilno za adolescente in njihov nerazviti predfrontalni reženj, ki se dokončno, odvisno od posameznika, oblikuje do 30-ega leta. Skratka, tudi če ničesar ne storiš, bo z leti bolje, lahko pa z usmerjenim delovanjem osebno zorenje pospešiš. Vsekakor pa ne ciljal na ekstreme ker narcisističnih, egoističnih sociopatov, ki jim ni mar za nikogar, imamo že več kot dovolj.
ripmork ::
Pravijo, da strah pred tem, kaj si drugi mislijo, izvira iz davnih časov; ko se je živelo v plemenih in si se iz bilokaterega razloga zameril, so te izobčili, kar je več ali manj pomenilo smrt (ali pa vsaj mučen preostanek življenja). Nikomur ni popolnoma vseeno, kaj si drugi mislijo (razen psihopatom), na spektru od popolne flegmatičnosti do konkretne socialne anksioznosti smo ljudje razporejeni različno, se pa tudi z leti in situacijami (tudi dnevno in z razpoloženjem) to lahko spreminja. Odpravit zares se pomoje ne da, se pa lahko občutno omili, če delaš na sebi in se naučiš prvenstveno sprejemat samega sebe, z napakami in pritiklinami vred. Ker v glavnem gre le za konstantno iskanje "OK" potrditve pri drugih (ker jo sami pri sebi nimamo).
Poskusi gledat na stvari v življenju iz čimbolj različnih perspektiv, ker glavna karakteristika psiholoških težav (mišljeno da te strah pred tem, kaj si drugim mislijo, zavira v življenju) je predvsem rigidnost razmišljanja. Če sem prav videl, je nekdo priporočil "Subtle Art of not giving a F#ck" - jo lahko tudi sam :) Bi pa rekel, da je dobro čimveč različnih stvari na to temo najt in prebrat; včasih ti da en dober citat dovolj za mislit, da ti lahko spremeni pogled na življenje, ali pa kak dober film. Ni pa žal nekega ultimativnega recepta, ker so vsaki možgani unikatni in drugače dojemajo vse skupaj.
Ne bi rekel. Manjka v prvi vrsti znanje o psihologiji, potem pa ekspretimentiranje. Ce dodas se vedenje kako zares nikogar ne zanimas in kako velik je svet potem je se toliko lazje. Ce ostanes v starih okvirjih razumevanja bita, potem je to kakor, da imas kocijo z vedno vecjimi kolesi, med tem pa se uspesni ze vozijo z avti.
Tnx za kompliment.
IL_DIAVOLO ::
Live like a poor guy and invest like a rich guy.
Spremenila se ti bo miselnost in pogled na svet.
Lp
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Reycis ::
Ker smo ljudje socialna bitja in nesocialne posameznike družba hitro izobči. Evropejci sicer v primerjavi z drugimi bili bolj "strpni in tolerantni" do neškodljivih čudakov raznoraznih sort. Pomoje je tako kot pri vsaki stvari najboljši en uravnotežen pristop.
P.S. ali je kdo opazil, da ženske v dosti večji meri "podležejo" socialnim pritiskom?
Diversity is our greatest strength
Reycis ::
Ker smo ljudje socialna bitja in nesocialne posameznike družba hitro izobči. Evropejci sicer v primerjavi z drugimi bili bolj "strpni in tolerantni" do neškodljivih čudakov raznoraznih sort. Pomoje je tako kot pri vsaki stvari najboljši en uravnotežen pristop.
P.S. ali je kdo opazil, da ženske v dosti večji meri "podležejo" socialnim pritiskom?
EDIT: P.P.S: Po več kot 20 letih mečkanja sem se vendarle odločil, da spremenim izkoristim možnost spremeniti ime računa. Sem bivši "Majk". To novo ime bo bolj v skladi z svetovnimi nazori in modernemu času.
Diversity is our greatest strength
zobnik ::
Iz sistema se ne da izstopit si ujet kot ovce v ogradi. Kamorkoli v EU greš je isto.
Sistem je za vse, je ap tako da revni lažje preživijo, za svoje ne delo dobijo celo toliko evrov da pokriejjo hrano in streho nad glavo. Tepe pa tiste tapridne.
Sistem je za vse, je ap tako da revni lažje preživijo, za svoje ne delo dobijo celo toliko evrov da pokriejjo hrano in streho nad glavo. Tepe pa tiste tapridne.
Hypathia ::
Ne, nisem opazila, vidim pa, da se socialni pritisk različno manifestira. Pri ženski socializaciji je večji poudarek na empatiji, kar je po eni strani dobro ker je to eno pomembnejših veziv, ki ščiti družbo pred destrukcijo, po drugi strani pa se pogosto zlorablja v njihovo škodo. Hkrati pa je dejstvo, da zaradi tveganega vedenja, ki ga večinoma vzrokuje postavljanje pred drugimi (klasični primer "kaj bodo pa drugi rekli") in podleganju socialnemu pritisku biti alfa samec, umre veliko več moških kot žensk.
MIHAc27 ::
Jaz ne vem, če je to vse podedovano od staršev. Bolj verjetno, da je od posameznika odvisno in vplivov okolice.
Moj oče je tak, da bo prec vprašal za popust ("Je z gotovino kaj cenej?") Jaz pa še rabljen avto ko kupujem, ponavadi nič kaj dosti ne barantam, čeprav se to nekak pričakuje. Zadnji od katerega sem kupoval je kar sam malce spustil, po tem ko je videl da sem resen, pa z ceno zadovoljen.
V družbi reagiram različno. Včasih govorim sam non stop, včasih pa samo druge poslušam, kaj se pogovarjajo.
Kaj si drugi mislijo me ponavadi skrbi max 1 dan, do naslednjega pozabim in me ne zanima več. V trgovini brez težav vzamem nekaj, kar ima znižano ceno, če menim, da pač je še ok.
Moj oče je tak, da bo prec vprašal za popust ("Je z gotovino kaj cenej?") Jaz pa še rabljen avto ko kupujem, ponavadi nič kaj dosti ne barantam, čeprav se to nekak pričakuje. Zadnji od katerega sem kupoval je kar sam malce spustil, po tem ko je videl da sem resen, pa z ceno zadovoljen.
V družbi reagiram različno. Včasih govorim sam non stop, včasih pa samo druge poslušam, kaj se pogovarjajo.
Kaj si drugi mislijo me ponavadi skrbi max 1 dan, do naslednjega pozabim in me ne zanima več. V trgovini brez težav vzamem nekaj, kar ima znižano ceno, če menim, da pač je še ok.
solatko ::
Kaj mislijo drugi mi je toliko važno, kot lanski sneg. Mene skrbi predvsem to, da naredim tisto, kar je odvisno od mene, za stvari, ki niso odvisne od mojih dejanj, se ne živciram, lahko pa o njih razpravljam.
Če bi se ljudje ukvarjali sami s seboj in ne z drugimi, bi za reševanje svojih problemov imeli dovolj časa in volje, tako pa so jim večinoma, za njihove probleme, večinoma, krivi vsi drugi.
Če bi se ljudje ukvarjali sami s seboj in ne z drugimi, bi za reševanje svojih problemov imeli dovolj časa in volje, tako pa so jim večinoma, za njihove probleme, večinoma, krivi vsi drugi.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Knjige, ki so pustile pečat (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 14004 (11753) | BigWhale |
» | Zapravljene priložnosti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10173 (6574) | Cifix63 |
» | Zahrbtno opravljanje oseb (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11209 (8012) | matobeli |
» | Splošna trema - kako premagati? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12031 (9842) | Unknown_001 |