» »

In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?

In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?

««
26 / 30
»»

WizzardOfOZ ::

V bistvu so pa levi in desni samo navadni debili, ki se kregajo zato, ker niso sposobni spregledat, da jih je njihov veliki vodja (levi ali desni, sploh ni važno) na suho odzadaj in jim potem vrgel še kost za glodat, da lahko sam v miru krade in dela karkoli hoče, ker se bebčki itak med sabo kregajo, kdo je bil bolje nategnjen.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

sbawe64 ::

Še topla študija
https://academic.oup.com/cesifo/advance...
6. Conclusions
The lockdowns in most Western countries have thrown the world into the most severe recession since World War II and the most rapidly developing recession ever seen in mature market economies. They have also caused an erosion of fundamental rights and the separation of powers in large part of the world as both democratic and autocratic regimes have misused their emergency powers and ignored constitutional limits to policy making (Bjornskov and Voigt 2020).

Comparing weekly mortality in 24 European countries, the findings in this paper suggest that more severe lockdown policies have not been associated with lower mortality. In other words, the lockdowns have not worked as intended.

Likewise, much has been made of the timing of lockdowns, but the present analysis does not indicate that early lockdowns were more effective.

The main problem at hand is therefore that the evidence presented here suggests that lockdowns have not significantly affected the development of mortality in Europe. They have nevertheless wreaked economic havoc in most societies and may lead to a substantial number of additional deaths for other reasons. A British government report from April for example assessed that a limited lockdown could cause 185,000 excess deaths over the next years, while UNICEF warns of an increase in child marriages, owing to the economic effects of Western lockdowns in developing countries (DHSC 2020; Philipose and Aika 2021).
2020 is new 1984
Corona World order

Uizi ::

sbawe64 je izjavil:

Izbrisani Zlatko ima nov komad, zelo aktualen:

Še Hofer zna naredit boljši komad. :))
Dobu sm reklamo na 24ur, po Hofer ceni. Yo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uizi ()

zmaugy ::

Zanimiva poteza v Srbiji:

Pred kratkim je državni epidemiolog Predrag Kon predlagal, da naj vsi tisti, ki bodo sankcionirani zaradi prirejanja covidnih zabav, svojo kazen odslužijo prav z delom v bolnišnicah, ki so jih napolnili bolniki po okužbi z novim koronavirusom

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/za...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

ajdov2 ::

zapret bolnice, tam je največ okuženih

el_bahattee ::

12c0 je izjavil:

"You wish, you're gonna have to buy me dinner first"

Zakaj že?

12c0 je izjavil:

"Alway with the drama!"
Na podlagi česa si zaključil, da sem zaslepljen od sovraštva?

Kaj pomeni alway?
Zaključek je preprost, samo prebrati je treba par tvojih postov, kako stalno pljuvaš po desnici, ki te očitno zelo iritira. Ko so čustva premočna, ti to zamegli možnost trezne presoje.

12c0 je izjavil:

A razumeš sedaj, kaj pomeni "kdor ni z nami, je proti nam"? Verski vodje so te nahecali, da imaš samo dve opciji: ali nas brezpogojno podpiraš, ali nas sovražiš. Ampak to ni res, vmes je cela serija razumnih opcij. Samo zato, ker se z nekom ne strinjaš, še ne pomeni, da ga sovražiš. Čemu torej histerični izpad?

To lahko jaz tebe vprašam, saj ti zganjaš histerijo, ne pa jaz.

12c0 je izjavil:

"Idealni ukrepi" so mit.

No, vsaj v nečem se strinjava. Imej pa to v mislih, ko kritiziraš ukrepe. Še vedno pa nisi odgovoril, kakšni bi bili tvoji ukrepi, če bi ti vodil vlado. Bo šlo?

12c0 je izjavil:

Samo zato, ker nekoga eksplicitno ne grajam, še ne pomeni, da ga podpiram, niti da sem vernik. Podobno kot zgoraj, s sovraštvom.
Vernik tukaj ne potrebuje narekovajev, ker vernik je vsak, ki verajme, religija ni pogoj.

No vidiš, če zase to trdiš, boš lahko razumel, da to lahko velja tudi za ostale. Ti mene označuješ za "vernika" in omenjaš neke verske vodje, ko pa ti vrnem žogico, pa obrneš ploščo. Se ti je moralo nastaviti ogledalo, da si dojel. Tudi prav.

12c0 je izjavil:

Kotirate? Jah, poglej kje kotira Izrael.
Povprečna plača 1.000€, ne pomeni, da vsak dobi najmanj 1.000€, tudi o tem sem ti v drugi temi že razlagal, statistika je nevarno orodje, če si domišljaš, da jo razumeš.

Haha se mi je kar zdelo, da boš pri tem grafu omenil Izrael. Res je, nismo najboljši na svetu, če si to mislil dokazati, ti je uspelo. Lepo, da nas primerjaš z vodilnimi, ampak zakaj nas ne bi najprej primerjal z EU, katere člani smo? No, saj je jasno zakaj - ker bi s tem moral priznati, da glede cepljenja nikakor ne zaostajamo za povprečjem EU, kar pa ravno ne podpira tvojih kritik vlade. Enako za statistiko, seveda je nevarno orodje, amapak to boš omenil samo takrat, ko se ne sklada s tvojo logiko.

12c0 je izjavil:

Ukrep je skupek pravil, ki vodijo v cilj o katerem govorimo, "ukrep" pa je skupek pravil, ki ne vodijo v cilj o katerem govorimo. Zakaj bi to počeli, sem ti že pojasnil.

Nikjer nisi jasno pojasnil. Daj že enkrat razvij svojo teorijo, zakaj bi neka vlada načrtno škodovala državljanom in lastnemu zdravstvu?

12c0 je izjavil:

O sovraštvu sem ti že zgoraj pojasnil, enako velja za ostale očitke. Trdiš, da Bog obstaja, dokaži ga, pa bomo vsi srečni. Še vedno lahko vprašaš kaj to pomeni, če ne razumeš.
Kaj te v resnici zanima glede desnice in JJ? Tudi to vprašanje si že dobil, pa nanj nisi odgovoril, iz tega sledi, da zgolj trollaš, ker je "napad najboljša obramba".

Spet govoriš veliko, poveš pa malo. Saj ni neke dileme, glede na tvoje pisanje je jasno, kam spadaš.
Come to my center, you enter the winter.

jernejl ::

m0LN4r je izjavil:

Razumemo. Primerjaš jabolka in hruške. Na eno stran tehtnice daš sto različnih vrst rakov (in tisoč različnih krvožilnih bolezni, karkoli to sploh je) in to primerjaš z enim virusom.
Ja in? A Corono stejemo tudi za vsako mutacijo posebej?

Melanom in levkemija pač nista različni mutaciji istega virusa. Ponovno si dokazal, da primerjaš jabolka in hruške.
Mimogrede, na tvojih linkih piše Krankheiten. Lahko vprašaš google translate, kaj to pomeni.
Tvoja primerjava je taka, kot če bi primerjal proizvodnjo Toyotinih Yarisov in BMWjevih avtomobilov in na podlagi teh dveh številk zaključil, da Toyota naredi manj avtomobilov kot BMW.

Mato989 ::

A110 je izjavil:

Pa kakšno kugo ti vlečeš? Iz 15 stoletja? V tistih mesecih ko je covid razsajal je povzročil toliko smrti kot vse ostale bolezni skupaj. Oz takrat je bila smrtnost x2 napram obicajnim mesecom. vedno pša lahko pogledamo kaj se je spremenilo da je prišlo do takega odstopanja. In spet hočeš primerjati smrtnost po letih. Bravo genij. Res ne morem druga napisati. Hja, obdobje debelih krav ne more trajati večno. Kolega bo že našel novo službo jih je več. Seveda pa mu je lahko reči da bi raje imel covid 2x dokler ni med tistimi ki resno zbolijo za njim ali celo umrejo(kot jih je mnogo). Zdravje pa je eno samo. In ko izgubiš življenje ga ne dobiš nazaj. Ni pa smrt edina posledica ki lahko prizadene telo po bolezni. Ljudje ki umirajo zaradi cigaretov so si sami krivi ker jih zavestno vnašajo sebe. Pri bolezni pa ne moreš izbrati če jo boš dobil ali ne. Kvečjemu lahko posamezniki naredijo, da če so slučajno okuženi, da je ne "trosijo na okoli"

Ok covid19 jeod marca pokazi mi zdaj za vsak mesec od marca kako je smrtnost x2 zacensi z aprilom za vsak mesec pandemije mi pokazi kako je smrtnost x2 vsem boleznim in nesrecam in ostalemu skupaj

uvodV?? ::

Uizi je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Izbrisani Zlatko ima nov komad, zelo aktualen:

Še Hofer zna naredit boljši komad. :))
Dobu sm reklamo na 24ur, po Hofer ceni. Yo.

Zlatko car

;-) ::

Danasnji dan izkoristite maximalno.

Danes gremo do mojoh starsev na zajtrk, potem pa po obiskih zlahte od moje kar po vrsti ker se ze par mesecev niso videli, na koncu se gremo k dedku ki je nekje med 95 in 100let ter ne vrjame v te pravljice... Zvecer sledi zur na vikendu in se v pon zvecer vracamo. Jaz mislim da bo maksimalno.

;-) je izjavil:

Danes gremo do mojoh starsev na zajtrk, potem pa po obiskih zlahte od moje kar po vrsti ker se ze par mesecev niso videli, na koncu se gremo k dedku ki je nekje med 95 in 100let ter ne vrjame v te pravljice... Zvecer sledi zur na vikendu in se v pon zvecer vracamo. Jaz mislim da bo maksimalno.

Sacre bleu, ukrepi ne delujejo!
Biseri...
neumnosti.

gozdar1 ::

zmaugy je izjavil:

;-) je izjavil:

Logika ne deluje. Stroka , ki ne razume delovanja človeške narave je samo skupek fahidijotov. Taki ukrepi pogojno delujejo snajveč par mesecev potem pa ni sile, ki bi to spremenila, preostanejo vam samo še grmade.

49106 ::

zmaugy je izjavil:

;-) je izjavil:

Kateri ukrepi, primadona? A bomo v torek otroke šolali v trgovinah s pohištvom?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Ukrepi delujejo. Testi so fake, bolnice so prazne.

UKC MB kovid oddelek:

Če ima kdo koga poznanega iz UKCja ga lahko kar lepo vprasa katere sobe so to, samo ena je polna ;)

jshadlsa232 ::

;-) je izjavil:

UKC MB kovid oddelek:

Če ima kdo koga poznanega iz UKCja ga lahko kar lepo vprasa katere sobe so to, samo ena je polna ;)

Dobro jutro. Doktorji ter usluzbenci so pa tiho, ker vedo kak kdo stegne jezik, je naredil karierni samomor (to je drugace bilo ze pred korono). Poleg tega pa vlecejo masne denarje za 0.

Moja zaposlena v zdravstvu je zacela s starsevskim dopustom, ki bo tocno 1x visji kot je bil pred 4 leti v istem placnem razredu. Vse na racun teh bednih dodatkov

49106 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

;-) je izjavil:

Tam, kjer se jih ne držijo, menda... Zakaj bi pa otroke šolali v trgovinah? Otroc se imajo čist fino na zoom urah, jim je boljše kot v šoli...

;-) je izjavil:

Moja zaposlena v zdravstvu je zacela s starsevskim dopustom, ki bo tocno 1x visji kot je bil pred 4 leti v istem placnem razredu. Vse na racun teh bednih dodatkov

Bosta dala višek nazaj?
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

49106 ::

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

;-) je izjavil:

Tam, kjer se jih ne držijo, menda... Zakaj bi pa otroke šolali v trgovinah?

Zato ker so trgovine s pohištvom odprte, šole pa ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

;-) je izjavil:

Tam, kjer se jih ne držijo, menda... Zakaj bi pa otroke šolali v trgovinah? Otroc se imajo čist fino na zoom urah, jim je boljše kot v šoli...

;-) je izjavil:

Bosta dala višek nazaj?

Ce se bo odprl kak racun kam se naj nakaze ja. Niti enkrat ni delala v stiku s covid pacienti.

Rias Gremory ::

Link do slike od @;-)
(naslednjič uporabi ibb.co, imgur, ali karkoli drugega pls. Pri pasteboardu ne morem dobiti direknega urlja do slike)

še direkt:

Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

Ce se bo odprl kak racun kam se naj nakaze ja. Niti enkrat ni delala v stiku s covid pacienti.

To je pa res enostavno, nakažeš na račun, s katerega je prejeto. Ali pa nakažeš na Rdeči križ ali Rdečim noskom.

V šolah je kar dosti korone. Ki jo potem dobijo starši in stari starši. Starši jo potem lahko širijo naprej v službi itd. Zato ne bom skočil na voz “odprite šole”.
Aprila naj bi menda dobili čez 300000 doz cepiva... Mislim da bo potem precej lažje.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

zmaugy je izjavil:

To je pa res enostavno, nakažeš na račun, s katerega je prejeto. Ali pa nakažeš na Rdeči križ ali Rdečim noskom.

Komot bi na rdeci kriz ampak minister baje preverja tele dodatke, da se neboma prenaglila in sedaj nakazala RK potem pa se morala vrniti... vsekakor bo pa denar sel tam kamor je treba, nič skrbet.

digitalcek ::

HappyPills je izjavil:

Saj je Hojs včeraj lepo povedal. Citiram:"Tisti, ki razumejo, da je treba potrpeti še ta teden ali deset dni oziroma še nekaj časa, verjetno do junija, kot je napovedal predsednik vlade"

In ravno zaradi tega "verjetno do junija", kar je NAPOVED vsaj še najmanj dvomesečnih omejitev, bo večina, ki bo lahko šla nekam na dopust, izkoristila junij-julij-avgust, kolikor ga bo le mogla, če ga bo seveda lahko izkoristila (upokojeni, tisti brez službe, itd.).

Ker ne vemo, kaj bo jeseni, ker je velika možnost, da bo spet táko, že dobro znano, za mnoge NESPREJMLJIVO stanje/sranje in omejitve.

Kot da bi ljudje tekli nakupovat tudi, če tistih stvari, ki jih kupijo, ko po treh tednih zaprtja odpro trgvine, sploh ne potrebujeje.
Za tako ravnanje nekaterih kupcev sem popolnoma prepričan, za "nesorazmerno" dopustovanje pa sem tudi popolnoma prepričan!

Hrvaška pa računa, da bo letos namesto običajnega obiska (glede na pred kovid statistiko cca. 750.000 Slovencev) vsaj 850.000 gostov iz Slovenije.

Bomo videli...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

dexterboy ::

zmaugy je izjavil:

49106 je izjavil:

;-) je izjavil:

Bosta dala višek nazaj?
Boš vrnil svoj obstoj vsemogočnemu? Že danes, najkasneje jutri?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Rias Gremory je izjavil:

Link do slike od @;-)
(naslednjič uporabi ibb.co, imgur, ali karkoli drugega pls. Pri pasteboardu ne morem dobiti direknega urlja do slike)

še direkt:

3 prazne postelje = prazne bolništnice = vse je fejk
The funniest thing about this particular signature is
that by the time you realise it doesn't say anything
it's too late to stop reading it.

dexterboy ::

zmaugy je izjavil:

V šolah je kar dosti korone. Ki jo potem dobijo starši in stari starši. Starši jo potem lahko širijo naprej v službi itd. Zato ne bom skočil na voz “odprite šole”. Aprila naj bi menda dobili čez 300000 doz cepiva... Mislim da bo potem precej lažje.

Preprosto NE MOREM verjeti, da še vedno nisi cepljen 8-O
Kako ti lahko pomagam, da v najkrajšem možnem času prideš do svojih dveh odmerkov zdravila?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Uizi je izjavil:

Rias Gremory je izjavil:

Link do slike od @;-)

še direkt:

To je prazna soba, je slika se ene, lahko se jih uredim vec. Kovid oddelki so prazni

WizzardOfOZ ::

Seveda iz ostalih regij niti do kliničnega ne smejo, ker je lockdown. :))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

;-) je izjavil:

Uizi je izjavil:

Rias Gremory je izjavil:

Link do slike od @;-)

še direkt:

To je prazna soba, je slika se ene, lahko se jih uredim vec. Kovid oddelki so prazni

No daj, če boš znal postat sliko sploh. Posnetkov pa ni?

Zgodovina sprememb…

ubermensch ::

;-) je izjavil:

UKC MB kovid oddelek:

Zakaj se ne vidi slik? Sicer, ko citiraš tvojo objavo se vidijo linki do slik ampak samih slik pa na forumu ni moč videti.

Edit: je nekdo objavil direktno slike, hvala.

Zgodovina sprememb…

HappyPills ::

dexterboy je izjavil:

zmaugy je izjavil:

V šolah je kar dosti korone. Ki jo potem dobijo starši in stari starši. Starši jo potem lahko širijo naprej v službi itd. Zato ne bom skočil na voz “odprite šole”. Aprila naj bi menda dobili čez 300000 doz cepiva... Mislim da bo potem precej lažje.

Kako ti lahko pomagam, da v najkrajšem možnem času prideš do svojih dveh odmerkov zdravila?

Dej se men zrihti. Pfizerja, hvala.

Jaz bi tud zdravile. :D

dexterboy je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Ne vem. Kako pa lahko pomagaš priti nekomu do cepiva mimo vrste? Sam sem drugače že cepljen s prvim odmerkom...

Boš vrnil svoj obstoj vsemogočnemu?

Ne poznam... :|
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

PersonaRuda ::

Fašizem je na pohodu in samo upor nas reši. Danes imamo v Mariboru Round 2. Ob 16h na trgu. Jutri bo Round 3, ob isti uri na istem mestu, pa tudi v torek, sredo, četrtek, petek, soboto, nedeljo, ponedeljek... tako dolgo bomo hodili na ulice, dokler ne dosežemo sprememb.

Cilj je: konec Lockdowna in vseh nesmiselnih ukrepov. Ostanejo naj le smiselni ukrepi: držanje varnostne distance, da bolan ne greš v trgovino, do staršev ali v Dom za ostarele. In če te je strah živeti z virusom, se zapreš v klet in ti hrano, zdravila... dostavimo pred klet. Ostali pa normalno živet dalje kot do leta 2020, kjer smo živeli s vsemi mogočimi virusnimi obolenji.

Info: ta komentar se nanaša na vpis v temo: Omejevanje svobode in družbene posledice COVID-19. iz katere so me odstranili.

Torej vsak dan nova kazen? Odlično za proračun, podpiram. :D

Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::

Oblast je tu, da nas zaščiti čeprav se tega ne zavedamo. ŽE v časih stare dobre ddr je bilo potrebo delavno ljudstvo z zidom zaščitit pred zlobnimi imperjalisti. Podobno nas lahko pred najzlobnejšim virusom zaščitijo le 4 stene.

PersonaRuda ::

Uizi je izjavil:

Več kot bo kazni, prej bo ljudem prekipelo in prej bodo Janša&Co. viseli iz tromostovja... >:D

P.S.: na licu mesta ni bilo kaznovanj, samo opozarjanje. Vse ostalo pa kar bo prišlo po pošti, gre na pritožbo Mednarodnega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu . Še odškodnino bomo dobili, ker so nam kršili človekove pravice. 8-)

Zgodovina sprememb…

mzakelj ::

PersonaRuda je izjavil:

Uizi je izjavil:

Več kot bo kazni, prej bo ljudem prekipelo in prej bodo Janša&Co. viseli iz tromostovja... >:D

P.S.: na licu mesta ni bilo kaznovanj, samo opozarjanje. Vse ostalo pa kar bo prišlo po pošti, gre na pritožbo Mednarodnega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu . Še odškodnino bomo dobili, ker so nam kršili človekove pravice. 8-)

Kdo bo dal sušit politike ? Jenull mogoče... Daj ne blebetaj bedarij da te kaka policija ne dobi. Kar si napisal je namreč pozivanje k linčanju ...

Razmišljam da bi začel delat take intervjuje. To bi bla senzacija.

Uizi je izjavil:

;-) je izjavil:

Uizi je izjavil:

Rias Gremory je izjavil:

Link do slike od @;-)

še direkt:

No daj, če boš znal postat sliko sploh. Posnetkov pa ni?

Zdaj se bos zbircen? Od vlade se niti ene slike lista z obdukcije nisi dobil in niti enega dokaza da je sploh kdo umrl lani.

A110 ::

In zakaj bi mogla vlada dati na javno list z obdukcijo in dokaze da je kdo umrl?

Uizi je izjavil:

Vceraj ni bilo niti ene, zakaj bi bila danes? Policisti so prepevali dan ljubezni, izredna energija.

m0LN4r ::

Gremo na PIKNIK :O :O !

Vesele praznike, uzivajte, obiscite svoje sorodnike, prijatelje, znance, podruzite se in za kratek cas pozabite na ronco.
Ljudje smo druzabna bitja in se pejmo podruzit!
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Ti nam raje uredi slike, kaj se zdaj izmikaš?

A110 je izjavil:

In zakaj bi mogla vlada dati na javno list z obdukcijo in dokaze da je kdo umrl?

Ne rabi, on pa ne rabi bit izbircen.

Če nebi bilo ukrepov nihče sploh nebi vedel da se kaj dogaja...

NE BI pa slike uredi prosim, hvala.

Zgodovina sprememb…

Ni problema bodo:)

A video tud? A sem preveč izbirčen?

klemenpa ::

;-) je izjavil:

Zdaj se bos zbircen? Od vlade se niti ene slike lista z obdukcije nisi dobil in niti enega dokaza da je sploh kdo umrl lani.

Upam, da niste in nikoli ne pridete na kakšno vodstveno pozicijo. Kakšen zgrešen argument.

uvodV?? ::

Haha kakšen lockdown. Danes 2-3 tedne bomo na novih rekordnih številkah. Krivi bodo pa ljudje in ne strokovna skupina, ki spodbuja današnje obiske. Mi smo prepotovali že 4 regije:))
««
26 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

sezona gripe 750 hospitaliziranih, Zdaj zarad Covid pa 200 in panika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22730106 (28209)          

Je vzpodbujanje nenošenja maske v (zaprtih) javnih prostorih kaznjivo? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
46357624 (52729) vostok_1

Več podobnih tem