» »

Google, vneti sesalnik naših osebnih podatkov

1 2 3
4
»

WizzardOfOZ ::

Karen je izjavil:

poweroff je izjavil:

Res grozne stvari se dogajajo med duhovniki. Še dobro, da tudi ne divjajo po cesti. :))

Pedofilom lahko marsikaj očitamo, ampak nekaj jim je pa treba priznat: mimo šole se vedno zelo počasi peljejo. :D


Pa otroke imajo resnično radi, ane. :))

solatko je izjavil:

Morajo pa ljudje imeti nekaj, da se naslanjajo na to, nekateri pač brez višjega nad seboj, ne znajo živet.


Ne, to so rabili par 100 let nazaj, da niso lih eden čez drugega pobijal in posiljeval pa kradl. Rabili so nekaj, česar so se bali in nekaj vsemogočnega je bil takrat dobra osnova za kaznovanje vsakogar (tudi tistih na najvišjih pozicijah). Torej vero smo takrat rabili, da so bile neke družbene norme sprejet in da ljudje niso delal štale.
Danes smo tako napredovali, da vse to rešujemo z zakoni. Zato vere ne rabimo več in jo je treba ukiniti. NUJNO UKINITI!!! Ker še vedno zavira razvoj tistih bolj versko omejenih, kot so recimo muslimani.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Janez-22 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Zato vere ne rabimo več in jo je treba ukiniti. NUJNO UKINITI!!! Ker še vedno zavira razvoj tistih bolj versko omejenih, kot so recimo muslimani.

... in bo potem omogočen razvoj tistih brez verskih omejitev, da bodo lahko zgradili popolno državo.

solatko je izjavil:

1.Vsak normalno šolan človek ve, da boga, kot nam ga ponuja Biblija, ni čisto nič drugega, kot pravljice.
2. Vero vsakega posameznika spoštujem...

To dvoje ne gre skupaj

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Janez-22 ()

WizzardOfOZ ::

Janez-22 je izjavil:


... in bo potem omogočen razvoj tistih brez verskih omejitev, da bodo lahko zgradili popolno državo.

Nisi dojel, nihče ne gradi popolne države. Sodobne zakone že imamo. Ne rabimo več vere, da bo strašila ljudi, zato da bodo ubogal zakone.
Zato smo že ustanovili svojo državo, v kateri smo že sprejeli zakone. Torej vera lahko odpade, ko knof od gat.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Janez-22 ::

Ja, imamo sodobne zakone... Še korone ne znajo ustavit.

nejcek74 ::

Janez-22 je izjavil:

Ja, imamo sodobne zakone... Še korone ne znajo ustavit.

bi ti napisal, da bog tudi ne, ampak bi se zlagal, bog ne obstaja, torej ga je brez veze dajati v kakršnokoli enačbo. Zakoni so pa del družbe in delujejo v njenih okvirjih. Nikakor ne absolutno, ampak to bi bilo itak popolnoma nehumano.

solatko ::

Janez-22 - Torej pri koroni najbolj pomaga molitev?
Delo krepa človeka

shadeX ::

solatko je izjavil:

Janez-22 - Torej pri koroni najbolj pomaga molitev?


Najbolj? Vprašanje kaj skušaš dosežt. Molitev je "meditacija" (vsak moli na svoj način). Če moliš, k bogu da naj jutri postavi svet nazaj kot je bil 1 leto pred korono, normalno da to ne bo delovalo. Da bi to delovalo bi moral "moliti" cel svet ter usmerjat energijo v to. Posameznik z molitvijo lahko vpliva samo na svoje življenje ter počutje in ne na druga. Pregovor "Vsak je svoje sreče kovač", drži v tem primeru.

Pomaga? Dokler posameznik dejansko veruje, o tem sploh ni kančka dvoma. Podcenjuješ moč misli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

solatko ::

shadeX - Ti boš mene učil, kaj je meditacija, saj jo vsak dan izvajam najmanj pol ure, ker je sestavni del treningov. Kakšnih 55 let.
Molitev z meditacijo nima skoraj nič, saj moraš bit pri molitvi aktiven, pri meditaciji pa popolnoma pasiven.
Postavil sem vprašanje Janezu22, ki ugotavlja (strokovno), da stroka ne zna zajezit virusa, iz njegovih prejšnjih postov pa je sklepati, da cerkev bi pa to zmogla.
Ni še odgovoril, ker se morate najprej oglasit taki, ki se vas to ne sprašuje.

Če znaš misliti, se ne naslanjaš na boga. Nihče ni nikoli rekel, da osebnemu počutju vera ne pomaga, vendar kaj ima to veze z inštitucijo, jih ima pa zelo malo pojma.
Se pa strinjam, da bi pomagalo, če bi celi svet molil, tisti čas se nebi počele svinjarije!
Delo krepa človeka

Janez-22 ::

Aja, vi zdaj govorite o fizikalnih zakonih (ali pa družbenih, zame je to podzvrst), jaz sem imel v mislih zakonske predpise.

Mislim, da lahko rečem, da je kar dejstvo, da je v zavesti človeške družbe že od vsega začetka misel na nekaj presežnega. Taka ali drugačna predstava o Bogu je torej v družbi že od vsega začetka. Vprašanje je samo, ali je Bog nastal šele v človeški zavesti ali pa je stvarnik vsega. Če so nekoga v otroštvu učili, da ko grmi, se Bog krega, potem pa ugotovi, da so tisto fizikalni pojavi, potem to ni noben dokaz, da Bog ne obstaja.

Normalno se mi zdi, da človek dvomi. Neumno mi pa je, da se Boga skuša na vso silo iztrgati od tam, kjer že ves čas je, del človeške družbe. Ker če natančno pogledaš Božje zapovedi, vse pravzaprav najbolj koristijo človeku. Bog je napoto kvečjemu nekomu, ki gradi imperij po človeških zamislih, kot je bil babilonski stolp ali pa, na misel mi prihaja recimo Google, itd.

veteran ::

Fascinantno... kako ste od Googla preklopili na verske blodnje?

Zakaj moderatorji ne zbrisejo trola?

solatko ::

Janez-22 - Da nekaj ne obsotja, se ne da dokazat in se tudi nikoli ne dokazuje. Vedno se dokazuje obstoj nečesa. Dokaži, da spagheti monster ne obstoja, verjetnost, da obstoja je tolikšna, kot za kateregakoli boga.
Bog ni v družbi od začetka, najprej so bile višje sile, za nerazložljive dogodke, potem so bila božanstva, zaradi boljše kontrole pa so si duhovni izmislili enega boga, ga je lažje obvladat in uporabljat namesto gorjače, v želji po prevladi nad ljudmi.
Že od nekdaj gre za čisti matetializem, za kar so plačale tri velike civilizacije južne Amerike pa tudi vsa stara verovanja po svetu.
Delo krepa človeka

nejcek74 ::

Janez-22 je izjavil:

Mislim, da lahko rečem, da je kar dejstvo, da je v zavesti človeške družbe že od vsega začetka misel na nekaj presežnega. Taka ali drugačna predstava o Bogu je torej v družbi že od vsega začetka....

Prav nič v tem sestavku ni osnovano na preverljivih dejstvih, potem pa še privlečeš povezave, ki so nesmiselne. Je pa stavek odličen pokazatelj kako delujete verniki in zakaj bi morali bit verniki avtomatično umaknjeni s kakršnekoli pozicije, ki zahteva odločanje. Racionalno razmišljanje in vera žal c ne gresta skupaj.
Ja, vsi fantaziramo, o super junakih, ki preženejo oblake, utrganih spolnih parterjih s katerimi doživljamo neskončno naslado, športnih uspehih, neomejenem znanju, ali končnemu razsodniku, ki bo kaznoval krivične in nagradil poštene. Ampak razumni ljudje znajo ločit med fantazijo in življenjem, manj razumni upajo, da se začne na današnji dan, nerazumni pa se organizirajo v skupine, kjer eden drugemu dajejo podporo norosti.

Janez-22 ::

Ah, jaz nisem pisal čisto nič mističnega ali metafizičnega, samo omenjal sem Boga. Pišem čisto razumsko. Po vašem mnenju so si vse te bolj ali manj starodavne zgodbe izmislili vladarji, ampak je bilo ravno obratno.

Tudi če iz zelo starodavne zgodbe o Babilonskem stolpu odmislimo Boga, je še vedno zelo zanimiva. Tu je cel kup zelo zanimivih vzporednic z sodobnimi graditelji visoko tehnološke družbe, ki verjamejo, da poznajo že dovolj družbenih in fizikalnih zakonov. V tisti zgodbi so ljudje rekli, da si bodo sezidali stolp, da bodo vsi živeli v njem. Pa je nastalo tako, da so se jim zmešali jeziki in so se razkropili. A je zdaj kaj drugače? Jaz sem živ dokaz, laže bi se sporazumel z aboridžinom, kot pa z marsikom tukaj. Pa nisem tak eksotik.

nejcek74 ::

Janez-22 je izjavil:

V tisti zgodbi so ljudje rekli, da si bodo sezidali stolp, da bodo vsi živeli v njem. Pa je nastalo tako, da so se jim zmešali jeziki in so se razkropili. A je zdaj kaj drugače?

da, vse je drugace. Spet podas neko namisljeno izjavo, kot da je resnica. Vera ne zna operirat z dejstvi, ker jih je premalo za sestavo koherente teorije. Povej mi, zakaj bi verjel v boga, ne pa v palčka Smuka?

Janez-22 ::

Pa saj jaz ne vsiljujem nobenemu, da v karkoli verjame. Vse kar hočem povedati je to, da obstaja še en drug način razmišljanja, ki je po svetu zelo razširjen in ima zelo resen smisel. In da obstaja v sodobnem svetu zelo veliko mitov, ki bi se jih dalo ob resnem argumentiranem pogovoru z nekaj znanja obeh sogovornikov hitro ovreči: "Racionalno razmišljanje in vera žal ne gresta skupaj.", "Danes smo tako napredovali, da vse to rešujemo z zakoni. Zato vere ne rabimo več in jo je treba ukiniti."

In ne trolam, samo poskušam razložiti, kako deluje en drug način razmišljanja, oz. dojemanja sveta. Vključuje tudi pogled na sodobno stvarnost, kakršna je npr. Google. Samo težko je tukaj držat eno resno debato, ker je toliko enih žalitev in mitov in eni že vnaprej vse nekaj veste.

poweroff ::

Sicer je lepo, da zagovarjate racionalen način razmišljanja, logiko, boj proti nekim neumnim prepričanjem... ampak dela je res veliko. Začne se s politiko, ideologijo, nadaljuje z raznimi strahovi (cepljenje,...), raznimi kulturnimi vzorci (ženske so to, moški so drugo,..), predsodki, itd. Ne pozabit na posploševanje lastnih izkušenj na celotno družbo. Ali pa prepričanja, da če obvladam nekaj, potem lahko rešujem probleme tudi na drugih področjih (značilno predvsem za tehnično orientirane osebe oz. inženirje).

Tako da dela z bojem proti "naracionalnostim" je res veliko. Lahko začnete pri sebi. :D
sudo poweroff

Janez-22 ::

Imaš prav. Delam na tem :D
Sem imel težke borbe tudi z "našimi", tole tukaj je milina proti njim. Pri "naših" sicer ni prav veliko teorij zarot, ampak sem že tudi razbijal mite o cepljenju.

nejcek74 ::

Janez-22 je izjavil:

..., ki bi se jih dalo ob resnem argumentiranem pogovoru z nekaj znanja obeh sogovornikov hitro ovreči: "Racionalno razmišljanje in vera žal ne gresta skupaj.", "Danes smo tako napredovali, da vse to rešujemo z zakoni. Zato vere ne rabimo več in jo je treba ukiniti.

No, zato te pa sprašujem, ali vidiš razliko med palčkom Smukom in bogom, da vidim kako gresta racionalno razmišljanje in vera skupaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejcek74 ()

Janez-22 ::

nejcek74 je izjavil:

Janez-22 je izjavil:

..., ki bi se jih dalo ob resnem argumentiranem pogovoru z nekaj znanja obeh sogovornikov hitro ovreči: "Racionalno razmišljanje in vera žal ne gresta skupaj.", "Danes smo tako napredovali, da vse to rešujemo z zakoni. Zato vere ne rabimo več in jo je treba ukiniti.

No, zato te pa sprašujem, ali vidiš razliko med palčkom Smukom in bogom, da vidim kako gresta racionalno razmišljanje in vera skupaj?

Če bi si vero predstavljal na tvoj način, potem ne gresta.

c3p0 ::

WizzardOfOZ je izjavil:


Ne, to so rabili par 100 let nazaj, da niso lih eden čez drugega pobijal in posiljeval pa kradl. Rabili so nekaj, česar so se bali in nekaj vsemogočnega je bil takrat dobra osnova za kaznovanje vsakogar (tudi tistih na najvišjih pozicijah). Torej vero smo takrat rabili, da so bile neke družbene norme sprejet in da ljudje niso delal štale.


Če si dovolj bogat, še zdaj lahko delaš štalo po želji, nato pa si kupiš odpustek. Zato nam papež, okičen v samo zlato, pridiga o zmernosti in nesebičnosti. Religija nima nič kaj dosti z vero, ali Kristusovimi nauki. Gre za stoletja staro prevaro, ki temelji na dejansko dobrih temeljih (sploh za mentaliteto tistega časa), le da je marsikaj bilo spremenjeno, seveda instituciji v prid.

shadeX ::

Gre za stoletja staro prevaro


Verniki se s tem nebi strinjali. Kako lahko trdiš da gre za prevaro, če za njih zadeva deluje?

WizzardOfOZ ::

shadeX je izjavil:

Gre za stoletja staro prevaro


Verniki se s tem nebi strinjali. Kako lahko trdiš da gre za prevaro, če za njih zadeva deluje?


"Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal"?

Nekako tako kot je kenedi v ameriki spremenil koncept iz "kaj lahko država stori za vas" v "kaj boste vi naredili za državo"
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

shadeX ::

"Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal"?


Absolutno. Vera (pa četudi v palčka smuka kot je bil že omenjen) ti samo omogoči da lažje prebrodiš določene življenjske ovire, nič drugega. Če verjameš da zmoreš (karkoli), boš prej dosegel tisto kot če v to dvomiš. V cerkvi pa verniki mogoče verjamejo da so bližje bogu in je mogoče še lažje kot pa si predstavljat. Kaj pa vem, ampak o tem ne bom sodil, ker če se ti ljudje tam dobro počutijo kdo sem jaz da jim bom govoril naj tja ne hodijo oz. da je tisto nateg. Nateg je s tvoje perspektive, ne z njihove.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Mike_Rotch ::

Verniki se s tem nebi strinjali. Kako lahko trdiš da gre za prevaro, če za njih zadeva deluje?


Deluje približno toliko kot tablete za hujšanje, pomlajevalne kreme in vedeževanje. Le posledice za družbo so hujše.

Razlika je tudi v tem, da imamo tržno inšpekcijo, ki poskrbi, da prodajalci shujševalnih tablet ne obljubljajo neresničnih učinkov med tem, ko lahko RKC prodaja svoje buče praktično brez omejitev.

shadeX ::

Deluje približno toliko kot tablete za hujšanje, pomlajevalne kreme in vedeževanje.


Kako lahko trdiš koliko (ne)deluje, če nikoli nisi veroval?

Eh kekci bi radi vse prepričali v nasprotno, samo da bi se bolje počutili ker upajo da imajo prav :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Mike_Rotch ::

Kako lahko trdiš koliko (ne)deluje, če nikoli nisi veroval?


Z lahkoto.

shadeX ::

Živiš v iluziji če misliš da je realnost točno taka kot jo trenutno doživljaš.

Ker vidim da to drži ne bom več komentiral da te ne bom vec zmedel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Mike_Rotch ::

Taki ste verniki ja. Ker ni argumentov, se zatekate k osebnim napadom, zmotam in vzvišeno ragequitate. Nič novega.

brbr21 ::

Da vrnemo temo na prave tire is stran od religioznega fanatizma (MODI KJE STE???!?)

Android sends 20x more data to Google than iOS sends to Apple, study says

Novica:
https://arstechnica.com/gadgets/2021/03...

Študija:
https://www.scss.tcd.ie/doug.leith/appl...

Boobiz ::

tudi ti podatki so precej zgovorni - privacy označbe google appa in chroma, ki jih morajo vsi objavljat na applu

Predvsem zanimive so "other data", ki najbrž zajemajo vse kar še ni našteto :D


Pa še label za GMail


Postrežejo si do vsega, kar se iz maila lahko dobi.
I'm drunk, what's your excuse?

sbawe64 ::

https://www.rtvslo.si/svet/bancni-ropar...
Google v podatkovni bazi podatkov pod internim imenom SensorVault zbira zgodovino lokacij svojih uporabnikov, ki dovoljujejo zapisovanje zgodovine lokacije na svoji napravi. Dovolj je že, da ima uporabnik vklopljene mobilne podatke ali katero koli izmed Googlovih aplikacij, na primer Google Maps ali Gmail, navaja NBC News.


Ideja za naš gestapo, kdo je vse bil na protestu ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

KTr1sk ::

Izgleda, da Google res vohuni za nami ;)
Is Google always listening: Live Test
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alternative Googlu, ki te manj "zaščitijo" pred informacijami

Oddelek: Loža
253586 (1540) OK.d
»

Spletni iskalnik DuckDuckGo čedalje popularnejši

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
377219 (3461) OK.d
»

Apple želi svoj iskalnik

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
124123 (2101) freetard

Več podobnih tem