Forum » Loža » 15 dnevni rok po prejemu
15 dnevni rok po prejemu
jodan ::
Dobil sem obvestilo na katerega lahko podam zahtevek/pritožbo v roku 15 dni od prejema obvestila. Vendar je pismo prišlo po navadni pošti in ne priporočeno ali kako drugače - ničesar nisem podpisal.
Ali se šteje datum na dopisu?
Na spletu sem našel to temo: https://med.over.net/forum5/viewtopic.p...
kjer nekateri pišejo, da je pošiljatelj zafrknil in da nimajo dokaza za datum prejema pisma.
Namen imam oddati čimprej, vendar bom naslednji teden odsoten.
Na dopisu je datum izpisa 23.2., pošta je prišla v nabiralnik 4.3. odprl sem jo 5.3. Kdaj potem poteče 15. dan od prejema?
Hvala za pomoč.
kjer nekateri pišejo, da je pošiljatelj zafrknil in da nimajo dokaza za datum prejema pisma.
Na dopisu je datum izpisa 23.2., pošta je prišla v nabiralnik 4.3. odprl sem jo 5.3. Kdaj potem poteče 15. dan od prejema?
Hvala za pomoč.
- spremenilo: jodan ()
otago ::
Če je po ZUP-u, je osebno vročanje. Priporočeno, s povratnico (kjer pošiljatelj dobi informacijo ali je prejemnik pošto prejel). Se dogaja, da je na sledenju vročeno, priporočena pošta pa se vrne za 1 teden nazaj (naslov prejemnika neznan).
4.3 dan vročitve - 19.3 je zadnji dan za pritožbo, v kolikor je po ZUP-u.
Lahko pa vzamejo administrativni rok 1 mesec, ker nimajo povratnice, kdaj je dejansko bilo vročeno. Kar je nek približek. Hkrati pa nima pošiljatelj nobenega potrdila-dokaza, da je bilo res dostavljeno prejemniku. Se bi lahko skliceval, da nisi nič prejel.
4.3 dan vročitve - 19.3 je zadnji dan za pritožbo, v kolikor je po ZUP-u.
Lahko pa vzamejo administrativni rok 1 mesec, ker nimajo povratnice, kdaj je dejansko bilo vročeno. Kar je nek približek. Hkrati pa nima pošiljatelj nobenega potrdila-dokaza, da je bilo res dostavljeno prejemniku. Se bi lahko skliceval, da nisi nič prejel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()
Če je pripročeno je potreben moj podpis ne? Ker nism nič podpisoval.
Gre za zdravstevni izvid.
Hvala ti.
Gre za zdravstevni izvid.
Hvala ti.
Furbo ::
A ni trenutno tako, da kar poštar podpiše.. korona pač
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
drvo ::
m0LN4r ::
Kaj pa ce pisma v nabiralniku bi bilo?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
matobeli ::
sam more bit priporočeno najprej. Če bi ga poštar izgubil ga ne bi dobil in tudi vedel ne bi da ga ni. Ker se hre za izvid ti eventuelno postane čudno in pokličeš dohtarja kaj pacajo.
m0LN4r ::
Vpis je na telefonu elektronski. Status pošiljke, čas, kraj vročitve, se lahko preveri.Pa ce ga kljub temu ni? Jaz zivim v dvostanovanjski z isto hisno stevilko, pa se marsikater manjsi paketek znajde v sosedovem nabiralniku. Ce mi nebi povedal, sploh nebi vedel, da sem dobil.
Recimo v ponedeljek dobim poloznico od privat zobarja, samo kuverta v kaselcu. Lahk se nardim francoza, kot da nisem nicesar dobil. Preveris ti lahko, pa to se ne pomeni, da sem jaz karkoli dobil.
Moj cimer se je tako okoristil za eno mal drazjo uro. Ko mu jo je DPD na plocniku izrocil brez podpisa, pa se je cez dva tedna pritozil zakaj se vedno ni dobil ure, naredil cel cirkus in so mu poslali se eno uro.
No sicer jaz sem ze tudi izkoristil zadevo, za kaksno gratis kartuso. Sem pac kontaktiral amazon pa rekel, da nisem dobil nic. Pa da sem sosede vprasal, ce so dobili in isto nic, pa so poslali se eno.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Kumbaja ::
Najprej treba ločit dve stvari. Eno je vročane upravnih in sodnih pisanj, kjer so ločena in tudi jasna pravila, ravno zaradi kurjih tatov m0ln4rjevega tipa.
Drugo pa so razna dopisovanja med pravnimi in fizičnimi osebami. Tukaj pač velja tisto kar je možno preverit. Pa tudi roki tukaj so praviloma instrukciske narave in njihovo kršenje zaradi dvoma o vročitvi samo po sebi ne nosi posledic. Če pogledamo zgornji primer kurjega tatu ga bo njegov zobar povsem enako terjal svoj denar z izvržbo ne glede na to ali je račun dejansko prišel do naslovnika.
OP: za tvojo dilemo obstaja ena zelo enostavna ampak žal za 21 stoletje čisto prezahtevna rešitev: Dvigneš telefon in pokličeš pošiljatelja ter se dogovoriš glede rokov.
Drugo pa so razna dopisovanja med pravnimi in fizičnimi osebami. Tukaj pač velja tisto kar je možno preverit. Pa tudi roki tukaj so praviloma instrukciske narave in njihovo kršenje zaradi dvoma o vročitvi samo po sebi ne nosi posledic. Če pogledamo zgornji primer kurjega tatu ga bo njegov zobar povsem enako terjal svoj denar z izvržbo ne glede na to ali je račun dejansko prišel do naslovnika.
OP: za tvojo dilemo obstaja ena zelo enostavna ampak žal za 21 stoletje čisto prezahtevna rešitev: Dvigneš telefon in pokličeš pošiljatelja ter se dogovoriš glede rokov.
Res, ne moreš verjet celo za 22. stoletje nemogoča rešitev: med vikendi ne delajo :)
Sicer pa ne vem če se lahko preveč dogovarjam ker mislim, da so roki zapisani v zakonu, se pa lahko pozanimam.
Vseeno hvala.
Sicer pa ne vem če se lahko preveč dogovarjam ker mislim, da so roki zapisani v zakonu, se pa lahko pozanimam.
Vseeno hvala.
matobeli ::
seveda lahko, reč da si pogledal pošto šele "včer". Vročitev ni to da ti fliknejo nekaj v kaslc, razn ko ne prideš dvignit.
Kumbaja ::
Res, ne moreš verjet celo za 22. stoletje nemogoča rešitev: med vikendi ne delajo :)
Vseeno hvala.
Roki, ki jih si jih izmisli naključno podjetje seveda niso zapisani v zakonu.
Kot je razumet ne gre upravno ali sodni pisanje, kjer je vse predpisano. Če rok pade na vikend pa tako ali tako v vsakem primer zapade na prvi delovni dan in ne prej, tako da lahko pa jutri pokličeš, ker dvomim, ima kdo tukaj kristalno kroglo in bo uganil kaj so tebi pisali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kumbaja ()
c3p0 ::
Recimo v ponedeljek dobim poloznico od privat zobarja, samo kuverta v kaselcu. Lahk se nardim francoza, kot da nisem nicesar dobil. Preveris ti lahko, pa to se ne pomeni, da sem jaz karkoli dobil.
Boš pa dobil čez kak mesec opomin, verjetno priporočeno. Odlog plačila.
Moj cimer se je tako okoristil za eno mal drazjo uro. Ko mu jo je DPD na plocniku izrocil brez podpisa, pa se je cez dva tedna pritozil zakaj se vedno ni dobil ure, naredil cel cirkus in so mu poslali se eno uro.
No sicer jaz sem ze tudi izkoristil zadevo, za kaksno gratis kartuso. Sem pac kontaktiral amazon pa rekel, da nisem dobil nic. Pa da sem sosede vprasal, ce so dobili in isto nic, pa so poslali se eno.
Temu se reče tudi goljufija, pri nas je kar praksa in neke vrste narodni ponos.
tikitoki ::
Dobil sem obvestilo na katerega lahko podam zahtevek/pritožbo v roku 15 dni od prejema obvestila. Vendar je pismo prišlo po navadni pošti in ne priporočeno ali kako drugače - ničesar nisem podpisal.
Hvala za pomoč.
Datum se šteje od poskusa vročitve. Datum dejanske vročitve pri fiktivni vročitvi dejansko ni pomemben.
Šteje se tudi časovno obdobje v katerem lahko pismo prevzameš. Potem se šteje, da je pismo vročeno in začne teči rok za ugovor.
V tem pogledu smo navadna banana republika. Država naj zaposli nekaj vroxevalcev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
destroyer2k ::
To ni čista resnica. Za ZUP pismo se šteje vročitev 16. dan od sprejema obvestila (to velja če ne prevzameš pošiljke). Torej če pride 16. dan na soboto se šteje vročitev v soboto, čeprav dobiš v nabiralnik v ponedeljek (ali kasneje zaradi praznikov) in datum pritožbe se začne šteti od sobote.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priporočena pošta - Kdo lahko prevzameOddelek: Loža | 4954 (4008) | jocoj |
» | Prejeta priporočena pošta obvestiloOddelek: Loža | 9084 (8558) | St235 |
» | Nova bedarija Poste Slovenije (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13499 (9150) | r3dkv1c4 |
» | Eno hitro vprašanje glede obvestila redarstvaOddelek: Loža | 6642 (4948) | SkIDiver |
» | Poziv na sodiščeOddelek: Loža | 5549 (4370) | Pšenični |