Forum » Na cesti » Težave z novim avtom
Težave z novim avtom

xanis ::
Pozdravljeni.
V septembru sem kupil nov avto, naročen iz tovarne Škodo Octavijo. Vglavnem imam težavo, da od nakupa pa do zdaj sem skoraj vsak mesec na servisu pa jim težim naj odpravijo napake (mam tudi emaile z slikami dokazov kaj ne dela, tudi posnetki so). Napake so softwarske, amapak so res moteče, včasih parkirni asistent ne dela včasih kamera crkne, se med vožnjo sredinski ekran sam reštarta ali pa zmrzne. Vglavnem težim jim že od oktobra dalje. Vsaj 3x sem avto pustil tam čez noč, napake nekatere so z updejti odpravili samo so še vedno določene napake. Zanima me ali lahko še kaj drugega napravim kot da jim težim da odpravijo napake. Ali lahko uveljavljam kako znižanje kupnine? Kako povračilo stroškov? Avto je sicer kupljen na leasinga.
Če bi vedel da so take napake bi se odločil za nakup kakega drugega avtomobila.
Hvala za odgovore
Lp
V septembru sem kupil nov avto, naročen iz tovarne Škodo Octavijo. Vglavnem imam težavo, da od nakupa pa do zdaj sem skoraj vsak mesec na servisu pa jim težim naj odpravijo napake (mam tudi emaile z slikami dokazov kaj ne dela, tudi posnetki so). Napake so softwarske, amapak so res moteče, včasih parkirni asistent ne dela včasih kamera crkne, se med vožnjo sredinski ekran sam reštarta ali pa zmrzne. Vglavnem težim jim že od oktobra dalje. Vsaj 3x sem avto pustil tam čez noč, napake nekatere so z updejti odpravili samo so še vedno določene napake. Zanima me ali lahko še kaj drugega napravim kot da jim težim da odpravijo napake. Ali lahko uveljavljam kako znižanje kupnine? Kako povračilo stroškov? Avto je sicer kupljen na leasinga.
Če bi vedel da so take napake bi se odločil za nakup kakega drugega avtomobila.
Hvala za odgovore
Lp
- spremenilo: xanis ()

Mato989 ::
Dobrodošli v Svetu kjer moraš avto softwarsko reševat... kje so tisti dobri stari časi!
Good luck!
Good luck!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Bom probal samo mislim da stvarne napake ne morem uveljavljat kot leasingojemalec. Kolko sem nekaj bral nekatere primere.

b3D_950 ::
Sm slišal, da je podobno za ID3. Si kupil kakšn zadnji model? Ponavadi je dobr, da počakaš eno leto, da nisi ravno beta tester. Čeprav po reklamah govorijo drugače, da je vse top shit teknologic.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Ja to sem vzel ta novi model. Ko v reklamah je res blo vse super itd plus testne vožnje noben ni mel teh napak. Ja malo se res tak počutim kot da testiram njihove buge.

LeQuack ::
Po moje to VW grupa namesto naredi tak zanič software, da imajo potem servisi tudi profit in vedno nekaj za delat. Drugače bi na novih samo redne servise delali. Tako pa ti ponudijo potem še nadomestno vozilo za 50€ na dan ali kaj podobnega.
Quack !

TheBlueOne ::
Ne pozabi vedno zahtevati nadomestni avto. In ne pozabi razlozit, da ga nimas casa vracat, vedno ko bi si zeleli oni. Vedno zahtevas porocilo o tem kaj je bilo narejeno in delaj seznam svojih izgub (predvsem cas).

2f4u ::
Tole mi disi na slabe koax kable. Dejansko, ce sem prav slisal, MEB portfolio zna imeti tezave z povezovanjem elektronskih naprav med sabo. Ni SW ... preveri na nemskih in ceskih potalih.

mtl_slo ::
Po moje to VW grupa namesto naredi tak zanič software, da imajo potem servisi tudi profit in vedno nekaj za delat. Drugače bi na novih samo redne servise delali. Tako pa ti ponudijo potem še nadomestno vozilo za 50EUR na dan ali kaj podobnega.
:)
Če bi to držalo, bi se te težave pojavile po poteku garancije, ne pa prej. Ker s temi zadevami sedaj ima proizvajalec samo stroške, da niti ne pišem o izgubi ugleda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mtl_slo ()

aborko ::
To je vse tak jajc .. tele infotainment zadeve v avtih, da sploh ne mores verjeti, da v 2021 to obstaja vzporedno z android telefoni za 70 eur, kjer dela vse bistveno bolj tekoce in stabilno kot v avtih do 40k eur. V avtih za tam 80-100k je dosti boljse, a se vedno ne na ravni telefona za 200 eur, da ne govorimo o navigaciji... Res fascinantno kako zadaj je avto industrija. Hvala bogu, da je vsaj car play in android auto zadnje leta postali standard, kivsaj malo omili zastarelost avto industrije pri SW.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zavarovalnica Sava - nadomestno voziloOddelek: Na cesti | 17578 (15473) | koyotee |
» | Kakšne so moje pravice pri popravilu?Oddelek: Na cesti | 3538 (2490) | garamond |
» | volkswagnovi dizli v sloveniji (dieselgate) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19442 (16825) | negot |
» | Koliko časa lahko traja popravilo avtomobilaOddelek: Na cesti | 9613 (8566) | SkIDiver |
» | Stvarna napaka na rabljenem avtomobilu (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17847 (16759) | amigo_no1 |