» »

NTF Grafika - mnenja

NTF Grafika - mnenja

veliki0 ::

Pozdravljeni,

razmišljam o upisu na program NTF - GIK. Ker je na spletu precej malo podatkov o mnenju študentov me zanima, vaše iskreno mnenje o faksu.
Kakšni so predmeti, so zanimivi in uporabni, kakšni so profesorji, kakšna je težavnost faksa ali posameznih predmetov na faksu, kakšni so študenjte, kakšna in koliko uporabna je pridobljena izobrazba (spekter izobrazbe), priporočate faks ali priporočate kakšno drugo alternativo, ipd.

Prosil bi za čim bolj kritično presojo s 'pros and cons'.

Najlepša hvala, lp

A110 ::

NTF je verjetno z naskokom najlažja naravoslovna fakulteta v Ljubljani. Pri grafiki neke osnove dobiš tudi grafičnega oblikovanja ampak je potrebno to izpolnjevati v prostem času ker samo z znanjem iz faksa brez veliko samostojne vaje boš bolj težko kaj dosegel. Če imaš namen biti tiskar pa itak druge možnosti sploh ni. Ampak biti tiskar no ravno rožnat poklic.

cornell ::

Sam sem zaključil prvo stopnjo na NTF-ju GIK. Meni je bilo precej zanimivo, nisem imel nobenega grafičnega predznanja. V bistvu ga pa tudi ne rabiš. V prvem letniku je bilo malo težje zaradi fizike, kemije in matematike. Odvisno kolk se ti je dalo učit v srednji šoli. Pa ta argument da je NTF najlažja naravoslovna fakulteta v Ljubljani je brezveze. Morda je tudi res, samo grafika ima zelo malo veze z naravoslovjem. In se ne rabiš sekirat če ti bo kdo rekel da je to najlažja fakulteta. Smer GIK je sama po sebi zelo splošna in ti da zelo dobro osnovo za veliko ''grafičnih'' smeri. Zelo kul je da si skozi izbirne predmete sam gradiš študijsko pot. Saj imaš stika z video produkcijo, fotografijo, spletnimi stranmi, grafičnim oblikovanjem (lahko se še bolj podrobno poglobiš v tipografijo, na NTFju je profesorica Klementina Možina, ki je velik strokovnjak na tem področju), dobiš vpogled v grafične materiale, barvno metriko in kot je gor kolega povedal tisk. Iz vseh predmetov imaš vaje, obvezne. Fakulteta sama po sebi ni zahtevna, moreš redno delat in oddajat projekte. Na koncu te čakajo izpiti, nekateri težji, nekateri pa res nesramno lahki :D.. Na koncu te ne bo nobeden vprašal kaj o črtnih kodah pravi Aleš Hladnik pri Interaktivnih medijih. Pomembno bo to kako boš ti dostavil. Nekatera snov je tudi zelo zastarela, ampak lej, guraš pa bo. Nihče te ne bo učil ''v Illustratorju boš zdaj kliknil to pa to'', kar je tudi prav, je izguba časa. Na vajah dobivaš naloge in moreš poiskati način da jih predstaviš, skozi delo se učiš in to je res najboljša pot. Nekateri sošolci so danes uveljavljeni fotografi in oblikovalci. Nekateri delajo na inštitutu za papir in celulozo. Veliko se jih ukvarja z 3D tiskom in animacijo. To je znanje s katerim dobiš stik na fakulteti. Če te zanima fotografija, fakulteta tudi ponuja zastonj najem fotografskega studia in foto opreme svojim študentom. Oprema na faksu je zelo sodobna, ok mogoče tista pri tiskarskih postopkih ni, ampak ostalo je kul.

Toplo priporočam če si kreativno naravnan.

Vendar imaš tudi ALUO če bi rad bil oblikovalec. Samo tam ne boš dobil takšne širine kot jo boš na NTFju. Odvisno kaj si želiš. Oboje je ful dobro.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466344409 (6601) nejc_nejc
»

NTF GIK

Oddelek: Šola
6633 (470) VeganCyclist
»

Multimedija VS Medijske komunikacije

Oddelek: Šola
182856 (2426) The Player
»

Višja šola kam naprej?

Oddelek: Šola
308024 (7096) Sarazyph
»

Svetujte - kam na faks?

Oddelek: Šola
153240 (2739) bluefish

Več podobnih tem