» »

Kupiti SATA ali ATA disk?

Kupiti SATA ali ATA disk?

Dobius ::

Vem da je blo napisanih že nešteto postov na to temo in pregledal sem vse... imam pa še vedno dilemo. Nemreč crknil mi je IBM DTLfackingA, tak da sem ostal brez enega diska. Sedaj imam plato MSI KT7 Pro2 in 1800XP. Fora je pa v tem da nameravam v tednu ali dveh nabavit nov disk pa ne vem katerega - ATA ali SATA. Po novem letu oz. januarja, februarja mislim zamenjat ploščo, procesor in ram. Kaj hudiča naj vzamem da bo nakup kar najbolj smotrn. Tisti kontrolerji za 10k me ne zanimajo ker za ta denar raje kupim večji disk... aja - drugi disk imam Maxtorja 60 gb.
lp
[by moderator:kaj naj nardim,prosim pomoč pri izbiri itd.Prosim če takih naslov tem ne pišeš v prihodnje,ampak takoj poveš v čem je dilema.pri tebi je to kupiti SATA ali ATA disk?]
  • spremenil: boštjan ()

Paramedic ::

Počakaj na čas, ko boš kupu nove dele, do takrat pa samo denar nabiraj. Takrat potem kupi vse skupaj, seveda SATA. Če pa moraš nujno kupit disk takoj, boš pač vzel ATA in boš potem uporabljal ATA kontroler na matični, saj bodo plate še kar dolgo časa imele obe varianti gor (po moje).
End transmission.

Sami ::

Škoda keša za SATA, sej je ATA dovolj hiter, na tvojem mestu bi raje prišparal neki denarja in kupil ATA.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Grimlord ::

Grozne razlike med SATA in ATA ni.... SATA(150MB/S), ATA (133MB/S)...
V praksi se to ne pozna.. je bolj ali manj enako... ;) (just saying what i've heard)

Jaz pa bu kupil SATA, če že ne druga, ima tak sexi kabel....
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Paramedic ::

Js bi tud kupu SATA, tudi zarad sexy kabla :D pa tud zato, ker ATA bo kmalu zastarel, SATA pa še najbrž ne... Ne vem pa kako kmalu. Se pravi, če misliš disk še dolgo met, več let, potem bi blo fajn kupit SATA, ker če boš menjaval matično, lahko da takrat že ne bo več ATA gor, ali pa bo samo sranje z njim. 0:)
End transmission.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATA, SATA

Oddelek: Strojna oprema
161685 (1196) woman
»

SATA Kontroler

Oddelek: Strojna oprema
141487 (1174) amigo_no1