Forum » Pomoč in nasveti » Po menjavi CPU se PC ne prizge
Po menjavi CPU se PC ne prizge
aljo558 ::
Imam maticno MSI H110M PRO-D, kjer sem zamenjal iz Pentium G4400 na i3 8100 procesor. Najprej se je PC prizgal in deloval normalno, ampak ni bilo slike (no video signal), nato sem naredil BIOS update s starim G4400, zamenjal procesor z i3 8100 in sedaj se mi ne prizge sploh, ker ko posveti rdeca lucka CPU na maticni (LED Debug) se ugasne v sekundi PC sam od sebe...je 1151 socket, ampak sedaj ne vem ali so kaksne maticne take, da kljub posodobitvi BIOSa ne deluje procesor?
Valvoline ::
Odstrani baterijo za bios za 5 minut, pa daj nazaj. Da resetira bios na default. Ce ne bo slo verjetno cpu ni podprt, lahko je pokvarjen (zelo majhna moznost da se to zgodi)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
aljo558 ::
Sem nazalost prepozno nasel seznam CPU-jev, ki jih podpira ta maticna in 8 generacija procesorjev zal ni podprta....hvala vseeno za pomoc.
Valvoline ::
Vecinoma core I procesorji sta 2 generacije kompatibilne skupaj, 2/3, 4/5, 6/7 generacija. Pa spet odvisno od mamaplate. Verjetno tvoja plata podpira i3/i5/i7 6 ter 7 generacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
rdecaluc ::
Če bi v BIOSu manjkala samo mikrokoda za CPU bi jo lahko dodal. Tu pa gre za električno nekompatibilnost med 6/7 in 8. serijo procesorjev.
Plata ti podpira do 7700k.
Plata ti podpira do 7700k.
Est modus in rebus. ,typos
rdecaluc ::
Dodatek: Zgleda je i3 8100 samo rebrand i5 prejšnje generacije in nekaterim deluje. Lahko probam dodat mikrokodo v tvoj BIOS, če si pripravljen testirat. Lp
Est modus in rebus. ,typos
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Procesor i5 8400 ali i5 9400?Oddelek: Kaj kupiti | 3015 (1954) | FejstPoba |
» | Nadgradnja CPU (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5161 (3922) | AapocalypseE |
» | kateri cpu izbratiOddelek: Kaj kupiti | 2889 (1784) | D3m |
» | Intelovi procesorji Skylake (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Strojna oprema | 115470 (46626) | D3m |