» »

Zakup domene

Zakup domene

roki11 ::

Pozdravljeni,

imam nekaj vprašanj glede zakupa domene. Na spletu je nebroj ponudnikov, ki registrirajo domeno, cene so v razponu 0.01 do 50 eur /leto (neki popusti kako vidim). Sedaj me pa zanima nekaj, če vzamem domeno in plačam pri nekem ponudniku npr. 4 eur/leto in ker naslednje leto ne bo popusta bodo imeli eno npr. 15 eur...ali lahko podaljšam domeno pri katerem drugem ponudniku ali sem potem vezan s to domeno na tistega, pri katerem sem sklenil prvi najem?
Sprašujem namreč zato, ker so neke firme v UK in vprašanje kako bo naslednje leto ali leto po tem s temi zadevami .eu glede brexita, da me ne bodo potem je**li.

Hvala že vnaprej in lp

Kumbaja ::

Domeno lahko prenasas med ponudniki. Pazit moras edino na pogoje. Vcasih je akcija v smislu 0,01 eur za prvo leto ob vezavi za x let.

c3p0 ::

Pa hudi popusti so ponavadi le za registracijo, pri podaljšanju pa nato marsikdo lupi.

No, super, torej drobni tisk :)

Pa še nekaj me zanima, kaj menite o ČŽŠ v domeni...npr. priimki, imena firm ipd. Ali se obnese? Naj povem, da ne rabim domene za komercialne, marketinške ali druge biznis zadeve, ampak za privat rabo? Ali znajo biti pri drugih zadevah kakšni problemi?

Voluharr ::

Izkoriščaj popuste za registracijo in prenose, ko ti providerji ponudijo pod nabavno ceno.
Torej pri vsakem prvo leto naredijo minus potem pa lupijo na lenobo prenosa.
Pazi edino ker nekatere domene imajo nek strošek prenosa.
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si

Kumbaja ::

roki11 je izjavil:

No, super, torej drobni tisk :)

Pa še nekaj me zanima, kaj menite o ČŽŠ v domeni...npr. priimki, imena firm ipd. Ali se obnese? Naj povem, da ne rabim domene za komercialne, marketinške ali druge biznis zadeve, ampak za privat rabo? Ali znajo biti pri drugih zadevah kakšni problemi?

čisto banalno se zna zataknit že, ker številni ne bodo niti našli ČŠŽ na neslovenski tipkovnici. Drugače pa je odvisno za kaj pravzarpav rabiš domeno. Osebno bi se jih izogibal, ker že za email bo praktično neuporabna domena izven balkana.

Hvala vsem za hitre in jasne odgovore!!
:)

Samael ::

roki11 je izjavil:

Pa še nekaj me zanima, kaj menite o ČŽŠ v domeni...npr. priimki, imena firm ipd. Ali se obnese?

Ne.
DNS ne podpira non-ASCII znakcev. To, kar boš ti videl kot čšž.si bo preostali svet videl kot xn--bea2o7c.si
Samael != Samuel

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem poceni gostovanje in domeno

Oddelek: Izdelava spletišč
498396 (1496) FireSnake
»

Domena + Wordpress Blog

Oddelek: Izdelava spletišč
234502 (1607) scipascapa