Forum » Na cesti » Formula 1 2021
Formula 1 2021
skyform ::
Eh, gre se za nasplošno dirkanje ali ne kapiraš? Sedaj lahko vsi dirty vozijo, preberi si še enkrat cel članek in če nisi opazil je to nov članek. Mclaren želi obrazložitev zakaj so eni kaznovani eni pa ne, me prav zanima če bodo znali Mclarnu obrazložiti zakaj je bil Norris kaznovan zakaj pa Max ne, sem ziher, da nebodo znali pojasniti in zanimivo bo videti kako bodo od jutri naprej dirkali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
Leclerc pa je baje imal poškodovano šasijo zato je bil tako izgubljen. Btw nekam tiho je danes tu, si kar predstavljam kako bi bilo, če bi Hamilton nardil personal best pri double yellow, prava štala, danes pa vse tiho kot miške.
scythe ::
Če komisarji sami ne vidijo tega, potem bo sigurn kera ekipa opozorila. Kazen je pa tak jasna glede double yellow....
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
Ja danes je več hamilton fenčkov gor :D
Kje? ali morda ti vidiš kakšne navidezne komentarje, ker kot sem že napisal je vse nekam tiho, jaz pa sem vsak vikend tu, ko je F1.
Če komisarji sami ne vidijo tega, potem bo sigurn kera ekipa opozorila. Kazen je pa tak jasna glede double yellow....
Jih je že en F1 novinar obvestil preko twiterja, tkao da sedaj bi že morali vedeti ali se pa delajo neumne in hočejo zadevo spregledati.
Zgodovina sprememb…
Tilen88 ::
Sam mal prcam, jaz sem tudi vsak vikend gor, edin danes sem zamudil qualy zaradi opravkov. Kot sem že rekel ne navijam niti za RBR niti za MERCA
Mercedes se je odličil, da ne bo protestiral tako da ne bo kazni.
https://www.auto-motor-und-sport.de/for...
Pred letu pa čist druga pesem, Redbull takoj zagrabil in protestiral, se vidi potem kdo so vočje jokice
https://www.formula1.com/en/latest/arti...
https://www.auto-motor-und-sport.de/for...
Pred letu pa čist druga pesem, Redbull takoj zagrabil in protestiral, se vidi potem kdo so vočje jokice
https://www.formula1.com/en/latest/arti...
Čista mehiška nadaljevanka.... Komisija pač ne vidi ali pa noče videt napake, saj v našem sodstvu je isto
Tilen88 ::
Ne skrbet če se merc ni prtožil se bo pa rbr glede dirkalnika od merca, nadaljevanko bomo gledali do konca sezone :D
jaz že čakam 2022 sezono
jaz že čakam 2022 sezono
Verjamem, posebi če Mercedes dobi oba naslova....potem bo šel RBR še na kakšno sodišče
Jop, 2022 sezona bo pestra, upam da se bodo lahko vsi borili za zmage
Jop, 2022 sezona bo pestra, upam da se bodo lahko vsi borili za zmage
no comment ::
Bottas je tudi videl double yellow na ciljni ravnini. Je pa zanimivo, da v prenosu je bila grafika "yellow sector 3", ko je bil Bottas v 2. sektorju in Verstappen v 1. Potem za kratko "green track cleared", in potem spet za kratko "yellow S3", ko je Bottas ravno začel S3, Verstappen pa je bil še v S2. Kolikor vem, imajo dirkači na volanih lučke za zastave. Če so indikatorji, ki so jih kazali v prenosu sinhronizirani s tistimi, ki jih vidijo dirkači v kokpitu... potem bi bil kaznovan Bottas.
Ne vem pa ali indikatorji v kokpitu dejansko overrideajo zastave ob progi ali pa je "ping", ki ga ima track marshall in njegova presoja glede zastav bolj pomembna od race direcotrja. Smo že videli, ko so track marshals ob progi vrteli popolnoma napačne zastave ob napačnem času.
Ne vem pa ali indikatorji v kokpitu dejansko overrideajo zastave ob progi ali pa je "ping", ki ga ima track marshall in njegova presoja glede zastav bolj pomembna od race direcotrja. Smo že videli, ko so track marshals ob progi vrteli popolnoma napačne zastave ob napačnem času.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
springfield ::
Zakaj se razlicno odlocajo komisarji? Ker so na vsaki dirki drugi amaterji. Naj naredijo profesionalne komisarje, ki bodo na vsaki dirki isti in bomo videli bol dosledne odlocitve.
Vceraj se pa ni slo ali je bila pravilna odlociteva, ampak ali je Mercedes predstavil nov pomemben dokaz, ki ga komisarji ob odlocitvi niso imeli. Ni, tako da je zadeva zakljucena.
Vceraj se pa ni slo ali je bila pravilna odlociteva, ampak ali je Mercedes predstavil nov pomemben dokaz, ki ga komisarji ob odlocitvi niso imeli. Ni, tako da je zadeva zakljucena.
videc ::
A mi zna kdo razložit, na tem posnetku , kaj se dogaja med 0:00 in 0:02, ko se zadnja kolesa spustijo? Kaj se zgodi z zadnjim krilom? Glejte povsem levo, spodnji del krila oziroma stranico krila. Meni izgledam, kot da se celoten del spusti in s tem pride do povečanja razmika med spodnjim in zgornjim delom krila. Kot da se stranska nosilca zadnjega krila pomakneta za cca. 0.5cm (ali več) dol.
no comment je izjavil:
Bottas je tudi videl double yellow na ciljni ravnini. Je pa zanimivo, da v prenosu je bila grafika "yellow sector 3", ko je bil Bottas v 2. sektorju in Verstappen v 1. Potem za kratko "green track cleared", in potem spet za kratko "yellow S3", ko je Bottas ravno začel S3, Verstappen pa je bil še v S2. Kolikor vem, imajo dirkači na volanih lučke za zastave. Če so indikatorji, ki so jih kazali v prenosu sinhronizirani s tistimi, ki jih vidijo dirkači v kokpitu... potem bi bil kaznovan Bottas.
Za kaj bi bil Bottas kaznovan, če pa ni izboljšal svoj čas, ker je premalo upočasnil? dvomim
https://www.motorsport.com/f1/news/vers...
springfield je izjavil:
Zakaj se razlicno odlocajo komisarji? Ker so na vsaki dirki drugi amaterji. Naj naredijo profesionalne komisarje, ki bodo na vsaki dirki isti in bomo videli bol dosledne odlocitve.
Točno tak bi moralo biti nekaj pro komisarjev in vedno ti enaki na vsaki dirki.
Zgodovina sprememb…
Za kaj bi bil Bottas kaznovan, če pa ni izboljšal svoj čas, ker je premalo upočasnil? dvomim
Bottas ni NIČ upočasnil. Celo je iskal zavetrje na ciljni ravnini za enim od Alpinov. To, da je bil počasen v S2 ne spremeni dejstva, da je bil flatout v S3.
Članek, ki si ga linkal, je pa poln napak. Še pozicijo Bottasa in Verstappna na progi so spremenili ;)
Speaking after qualifying, both Verstappen and Valtteri Bottas, who was running behind him on track, said they were not aware of any warning flags or any debris on the track as they finished their laps and passed Gasly's car.
Zgodovina sprememb…
Max mora iti juter na zagovor
Ja, protekcija Mercedesa. Bottas je v S3 naredil samo 0.2s slabši čas kot Verstappen. Če je to "must abandon lap and be ready to stop"...
Zgodovina sprememb…
šernk ::
tu je bilo ogromno zmede ob koncu. glede na podatke, ki smo jih imeli gledalci je bila green flag.
Merc ni našu pol sekunde ampak to je Hamilton na plin prtisnu (s seboj pa čudeno še Bottasa povleku)
Merc ni našu pol sekunde ampak to je Hamilton na plin prtisnu (s seboj pa čudeno še Bottasa povleku)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Dokler te ne dobijo, je vse legalno. Vprašajte našega JJ
Je res bilo čudno, malo yellow, green in spet yellow.
Ja.
Ampak zaslišan bo pa samo Verstappen. Za povrh pa je Toto navil cinizem na max. Ne bodo se pritožili iz samaritanstva. Ne iz razloga, da je tehnično (poudarjam, tehnično, absolutno nobene nevarnosti) bil v faulu Bottas, Verstappen pa ne.
Gambino ::
Če Verstapen ne dobi tri mesta pribitka, ki bi jih moral dobiti, potem ne vem kam to pelje. Dejstvo je, da ni upočasnil ob dvojni rumeni, kjer se mora močno upočasniti!
ja ampak tudi na temu je zadnji podatek potem track clear. Niti Bottas ni bil še v območju rumenih zastav ob tem trenutku ko je posnetek zaslona.
TOP ::
Jp grozi mu lahko 3 mest nazaj,zdej se Wolf bori,da bi Vestapen dobil tole kazen,ker čas ne pomeni nič.Če ne gre na športni način,bo pa TOTO zrihtal na političen način in ja Lojzek je kar od brazilje neverjetno hiter,Botas pa počasnejši od Vestapna,čudno res čudno.Naj jim končno dajo še en naslov,da ne bo Toto dobil živčnega zloma in Lojze jokal v naročju Angel.Jutri je lahko Vestapen največ drugi,ker Lojze ima svojo dirko.
ne bo kazni.
ne oznake ob progi ne na volanu ni imel nikaršnih info o rumenih zastavah. Vse kar je sedaj dejansko problem je en marshall, ki na začetku ciljne ravnine maha z dvojno rumeno zastavo. Sem si sedaj pogledal onboard od Maxa. Tu je zajebal ali marshall ali pa direktor dirke, ker je pritisnil gumb za zeleno zastavo.
ne oznake ob progi ne na volanu ni imel nikaršnih info o rumenih zastavah. Vse kar je sedaj dejansko problem je en marshall, ki na začetku ciljne ravnine maha z dvojno rumeno zastavo. Sem si sedaj pogledal onboard od Maxa. Tu je zajebal ali marshall ali pa direktor dirke, ker je pritisnil gumb za zeleno zastavo.
Jaz bi dal obema kazen, najbol fer do vseh ostalih dirkačev. Če si kršil pravilo, potem kazen. Mogoče samo Bottas dobi kazen, Max-a je pa po pomoti zagrabil krč in je gas držal do konca...
Pa ena razlika se je, Sainz in Bottas se bota morala zagovarjat za ingoriranje rumene zastave, Max pa za ignoriranje dvojne rumene. Kaj je hujsi prekrsek verjetno vsi vemo.
Prosim boga, da jih dajo vse 5 mest nazaj. Alonso s 3. v Hamiltonve zavetrju v prvi ovinek. Z Gaslyjem "it's now or never" na desni.
Ne bi hotel bit Totova proteza pred startom.
In z malo srece, Totova miza po prvem ovinku ;)
Ne bi hotel bit Totova proteza pred startom.
In z malo srece, Totova miza po prvem ovinku ;)
Zgodovina sprememb…
PrimozR ::
Ja danes je več hamilton fenčkov gor :D
Kje? ali morda ti vidiš kakšne navidezne komentarje, ker kot sem že napisal je vse nekam tiho, jaz pa sem vsak vikend tu, ko je F1.
Jih je že en F1 novinar obvestil preko twiterja, tkao da sedaj bi že morali vedeti ali se pa delajo neumne in hočejo zadevo spregledati.
Pa vsak vikend isto nabijaš. Gambino se je pa tudi oglasil.
Ne skrbet če se merc ni prtožil se bo pa rbr glede dirkalnika od merca, nadaljevanko bomo gledali do konca sezone :D
jaz že čakam 2022 sezono
Realno ful ne bi bil presenečen, če bosta RBR pa Merc zgubljena drugo leto.
A mi zna kdo razložit, na tem posnetku [YT] , kaj se dogaja med 0:00 in 0:02, ko se zadnja kolesa spustijo? Kaj se zgodi z zadnjim krilom? Glejte povsem levo, spodnji del krila oziroma stranico krila. Meni izgledam, kot da se celoten del spusti in s tem pride do povečanja razmika med spodnjim in zgornjim delom krila. Kot da se stranska nosilca zadnjega krila pomakneta za cca. 0.5cm (ali več) dol.
Jah, a misliš, da je vse neskončno togo? Tukaj se cel avto zvija v božjo mater. Krilca se pa itak zvijajo namenoma.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Jp grozi mu lahko 3 mest nazaj,zdej se Wolf bori,da bi Vestapen dobil tole kazen,ker čas ne pomeni nič.Če ne gre na športni način,bo pa TOTO zrihtal na političen način in ja Lojzek je kar od brazilje neverjetno hiter,Botas pa počasnejši od Vestapna,čudno res čudno.Naj jim končno dajo še en naslov,da ne bo Toto dobil živčnega zloma in Lojze jokal v naročju Angel.Jutri je lahko Vestapen največ drugi,ker Lojze ima svojo dirko.
Lepo si ti izmišljuješ, Toto nima nobene veze s tem da so Bottas, Verstappen in Sainz bili poklicani na razgovor ampak zato ker noben od njih ni upočasnil pri dvojni rumeni zastavi. Tu si poglej posnetek, če ne verjameš, total očitno so mahali Verstappnu rumeno, je pa res da so pa tudi neke zelene lučke utripale, v glavnem zmeda, najbrž ne bo noben kaznovan, ker je race control nardil zmedo.
https://streamable.com/kjtmpw?fbclid=Iw...
Da bi se poigravali tako dolgo in pustili Verstappnu 14 točk prednosti tri dirke pred koncem sezone, močno dvomim.
Ja govori se, da je imel motor iz Turčije in da šparajo motor iz Brazilije za zadnji dve dirki. Tudi Horner je rekel, da Merc tokrat ni imel nič višje hitrosti, da je Hamilton enostavno odpeljal zelo dober krog.
"Their straight-line speed has come down a bit," the Red Bull team principal told Sky F1. "I think it looks very similar to our straight-line speed now, which is good to see.
"I think Lewis made all his time in Turns 6 and 7, particularly on that last lap - he had an amazing sector through that sequence of the two slower corners. From what we've seen on the straight-line speed, it looks normal. Just a very strong lap by Lewis."
https://www.planetf1.com/news/christian...
"Their straight-line speed has come down a bit," the Red Bull team principal told Sky F1. "I think it looks very similar to our straight-line speed now, which is good to see.
"I think Lewis made all his time in Turns 6 and 7, particularly on that last lap - he had an amazing sector through that sequence of the two slower corners. From what we've seen on the straight-line speed, it looks normal. Just a very strong lap by Lewis."
https://www.planetf1.com/news/christian...
Zgodovina sprememb…
TOP ::
Samo nov motor nemore imeti toliko višje hitrosti,ker potem bi tudi Vestapen imel ob menjavi,tukaj se gre samo za aerodinamiko in nič drugega.Lojzetu so tole zelo dobro naredili in izgleda,kot da se poigrava,ko pa rabi pa naredi nerealno prednost,z lahkoto.Tako da Honerju je že jasno,da je konec.
ripmork ::
Pestro v tejle temi te dni vidim
Tole glih videl, vredno pogledat, res jih zadane (Sainz jr. pa Ricciardo, lol)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Boobiz ::
Pestro v tejle temi te dni vidim
Very entertaining, danke.
I'm drunk, what's your excuse?
Twixz ::
Tole bo kar bolece za Maxa. Tisti odstop mu je odvzel prvenstvo
No ja... Tale sezona, ne glede na to kako napeta izgleda je po moje najbolj sramotna v zgodovini F1.
Že štart v Bahrajnu, ko je Lewis dobil to kar je delal celo dirko in še isto sekundo jamral "off limits overtake, like I drive all race" sem vedel da bodo vse naredili za to da zjebejo Maxa. Tudi kršili pravila.
V Imoli rikverc na progo, Russell v Bottasa, sreča večja kot pamet, 18 pik namesto 0.
Baku, totalna smola za Maxa, DNF. Lewis pokazal mojstrstvo v T1.
Portugalsko in Španijo je Lewis res čudovito odpeljal, nimam pripomb.
Maxu je odvzela prvenstvo Anglija (ne moreš ti človeka zbit iz proge in na koncu s kaznimi zmagat) in pa Madžarska (Bottasu verjamem da je bilo res res žal da se je zaletel ).
Pa dobro, že če v Angliji da bi bil ustrezno kaznovan, bi bilo prvenstvo (po mojem mnenju) odločeno, ker 39 pik je lažje zmanipulirat kot 14.
Rusija isto, Lewis trmasto za Landotom, ampak so ga pol (komaj) pregovorili da gre po gume za dež.
Ne da pogrevam stare zadeve ampak letos je meni Lewis pokazal da če ne bi imel 7 naslovov, če ne bi Toto pisal Masiju 15 mejlov na dan, itd. itd. bi bil 6. v skupnem.
Škoda, sezona bi imela potencial biti ena izmed boljših v zgodovini.